Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9152
Na, en is ilyesmit akartam irni. Miert is gond ez a komura dolog? Asszem csak mindenki leirta a velemenyet, amin o megsertodott, lelke rajta. Miert Csen, te szeretsz olyan emberekkel beszelgetni, akik odatesznek eled egy magnot, amire felvettek a bolcsessegeiket, 2 mondatonkent 5 mp szunetet tartva, hogy addig te is beszelhess? Igaz, csak a magnonak, mert o nincs ott. Aztan jon a kovetkezo "bolcsesseg". Ennek semmi ertelme. Mondtuk neki, mondjon mar valamit magatol is. Nem mondott. Es szerintem nem nekiestunk es elvertuk ezert, hanem elmondtuk, h ez igy nem jo.
En meg bolcselkedni is probaltam vele, de azt valaszra se meltatta:))))

nya, udv,
Orltran

Wazull Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9151
Csen,

komura, remelem UTOLJARA...
Igen, tobbek kozott en voltam az, aki szegeny komurat segitett kiebrudalni innet. A mai napig nem bantam meg...
Ugy erzed, igazsagtalansag tortent vele szemben? Milyen igazsagtalansagra gondolsz? Megis, mi alapjan gondolod, hogy helye lenne itt a topicban? Legy szives, ezt valaszold mar meg, oszinten kivancsi vagyok ra. Csak egy okot emlits mar meg, kerlek...
Volt kb. 4-5 hozzaszolasa, amiknek aztan nem volt se fule se farka. Nem irt arrol, hogy O miben jeleskedne. A semmitmondason kivul. Azert mert surun megemlitette a Fujit, na ne mar! Ha szet akarnek offolni egy topicot, akkor kb. azt csinalnam amit kedves baratunk csinalt. Szep dolog a masok irant mutatott tolerancia (eddig en is tolerans embernek tartottam magam), de az elvtelenseggel, a mindenbe beletorodessel (amit nevezhetunk ugye birkasagnak is...) ne keverjuk mar ossze. OK, a jobb orcamra mert pofon utan odatartom a balt is, de utana milyen testreszem kovetkezzen?!?
Volt mar itt a topicon olyan eset, amikor tulzottan toleransak voltunk a bennunket pofozoval szemben. Nem vezetett sehova. Erre nem emlekszel mar? Vagy akkor nem voltal meg aktiv itt a topicon?
Ha ezek utan intoleransnak tartasz, biz' Isten vallalom...

Előzmény: Csen (9140)
madjoe Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9150
;)

Tudtok valami olyan boltot, ahol kard-karbantarto-szettet lehet kapni? (ecset, por, papir, olaj, stb...) (kossz, felmegoldas, meg osszevalogatas mar muxik, csak szeretnem egy helyen beszerezni azonos minosegben, ha lehet egyaltalan ma ilyet magyarorszagon)

Csen: :) Akinek nem inge, nem veszi magara, akinek meg az, annak hiba irtad. De azert jo latni a szandekot.

bout Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9149
Talán itt is érdekel pár embert:

1. UESHIBA, harcos és misztikus
Március 9. 19:00
VIII. Krúdy Gy. u. 15
Új akropolisz

előadó: Papp Tibor

2. Japán-nap a Vigadóban

bout

Fődhözragatt Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9148
Gemini,
Kösz a "nyelvleckét"! :-)
Előzmény: Gemini (9139)
Csen Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9147
- Hogy van szomszéd?
- Hát még a ladikom!
- S a kedves Mari néni?
- Kilyukadt a feneke!
Előzmény: TLM (9146)
TLM Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9146
Csen :

Ha már elkezdted a viccet akkor kérlek fejezd is be :-)

Kösz : TLM

Előzmény: Csen (9145)
Csen Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9145
TLM:
Igen,így visszaolvasva tényleg úgytűnik. Akkor most kissé úgy jártam mint abban a viccben amikor a két horgász találkozik a vizen.
Előzmény: TLM (9143)
Csen Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9144
BLaca
Valóban írtad, ezért (,mert azt írtam hogy senki...) megkövetem magam, de határozottan az marad a véleményem, hogy amik leírva lettek azok messzemenően indoktalanok voltak és ezt esetleg egy egészen más alkalommal sokan egészen máshogy reagáltak volna, de nincs következő alkalom, s ami megtörtént az visszavonhatatlanul megtörtént. Sajnos működött a - bocsánat a szóhasználatért - "birka szellem", meg egymás uber-olása, És nem komura miatt tettem, hanem másért remélem értitek, bizonyos szempontból kicsit azért is amit írtál, Shingitai.
TLM Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9143
Csen :

Szerintem a 18 év a jelenlegi budapesti (egyben magyarországi) stílusvezető mesterre vonatkozott bár ha jól tudom van az 20 is de legalábbis 18 megvan.

Üdvözlettel : TLM

Előzmény: Csen (9140)
Shingitai Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9142
A harcművészet nem csak a harcról szól, de azért kérem egy kis vitától nem kell megijedni. Az élethez ha tetszik, ha nem kell egy kis határozottság és érdek éervényesítési képesség. Sokan összekeverik a céltalan agressziót a határozott viselkedéssel. Fellegekben lebegnek és minden kis konfliktus elől elmenekülnek. Mit szóljak az olyan harcművészekhez, akik még egy szóbeli vitát sem vállalnak ( most nem csak komurára gondolok , mások is vannak itt ), nehogy baj legyen belőle. Aki nem mer vitatkozni, az hogy tud gyakorolni edzésen, vagy hogyan védi meg magát, ha még a véleményét se tudja megvédeni?
BLaca Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9141
Csen

Értem amit írsz, talán olvastad, hogy ezzel kapcsolatban nekem is az volt a véleményem, hogy átestünk a ló túlsó oldalára. Szerintem a reakció nem volt érthetetlen, de talán az, hogy többen ( kb. öten ) reagáltunk így, az tette túlzóvá. Azt viszont ne várd, hogy könyörögjünk. Egészséges szemléletű harcostársunk vissza fog térni. ( remélem ) Az biztos, hogy ezt nem tesszük ki a dicsőségfalra... :-(

Előzmény: Csen (9140)
Csen Creative Commons License 2001.03.07 0 0 9140
komura téma először és utoljára
:-(
Mindenekelőtt nagyon sajnálom, hogy hozzá kell szólnom ehhez a témához, de Szálljon már mindazon topic-társ egy kicsit magába aki bárkiről is olyan messzemenő ítéleteket hozna, mint amilyet hozott. A dolog szépen elsiklott már más témák járnak errefelé Pl. az etikettben való versenyzésről beszélgetnek ugyebár, hát kérem ezt akkor talán meg lehetni tenni itt a fórumon is. Itt és nem steril körülmények között. Azért szóltam mert, isten tudja miért gyűlölöm az igazságtalanságot és véleményem szerint ez nagyon-nagyon az volt. Kaptatok az alkalmon, hogy valaki ellen intellektuális-nyelvtani szablyákat emeljetek, és jól meg is forgattátok benne. Az okát meg is találtátok jól abban a másikban. És senki, senki nem nézett egy kicsit magába, állj-t parancsolt volna a billentyűn fekvő ujjainak, és elgondolkozott volna azon, hogy és ne azt a másik embert pofozzuk át hanem én idomuljak hozzá, vagy legalább meg próbáljam. Amiket írtatok azok alapján senki. Ez itt "csak" egy fórum a megtámadott hátat fordíthat a sértéseket eltüntethetem a képernyőről a fórumot kivehetem a kedvencekből, nem is azért írtam hogy komurát védjem. Mielőtt itt leszerepelnék előttetek a nagy tanító szövegével had mondjam el hogy nagyon vártam hogy valaki más ezt megteszi és engem is elgondolkoztat sajnos nekem kellett…sajnos.

Pedro 14
Dr. Bánhegyi László Mester-ről írottakhoz, csak annyit, hogy fűznék, hogy tudtommal mikor ezt a Kung-fu-t tanulta volna, akkor már Nagymestere volt egy belső erős stílusnak. A híres Sun-Lu Tang által tanított Sun stílusú Tai Chi Chuan-nak. Így a 18 év már egy kicsit más megvilágításba kerülhet.

Shifu:
Egy érdekesség: a mesterünk mondta, hogy a kiejtése valójában "shöfu"-hoz állna közelebb az átírásból adódóan azonban "i"-vel való kiejtés honosodott meg.

A zene és harcművészet közti kapcsolat akkor élő, ha egy magát tradíciónális valló stílus edzésén a zene is valójában tradícionális, ami sajna nem biztos, hogy előfordul egy sarki hanglemezbolt gyűjteményében

Gemini Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9139
Földhözragatt,

OFF
1. a hivatalos (pekingi) kiejtés magyar fonetikusan sifu (mint síléc), viszont a déli neylvjárások a s-t sziszegve ejtik, ezért hallottad szifu-nak. Egyébként konzultáltam tanárommal, a fő írásmód az, amit az első sorban írtam, de a második is elfogadott, és második jelentése: tiszteletteljes megszólítás szerzetesnek, vagy szerzetesNŐnek (apácának!!!) - érdekes, mert az az x-re hasonlító jel apát jelent... :-D )
Eszébe jutott egy közmondás is, de ez szerintem már

ON:


Jelentése: egy napig mesterem volt, egy életre apám lett...

Gemini

Előzmény: Fődhözragatt (9134)
Mikee Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9138
Szevasztok!

Néhanapján én is szoktam olvasni a fórumot és tetszik annak ellenére, hogy mostanság a hozzászólások száma igencsak megcsappant.:)

1,5 éve gyakorlom a Chow Gar Déli Imádkozó Sáska stílust.(Tehát kb. Krétával egyidőben kezdtem).

A kérdésem, amit a sáskásokhoz intézek főleg az lenne tudtok-e valamit Bánhegyi László mester 70. születésnapjára rendezendő bemutatóról. Én is idáig csak innen-onnan hallottam róla. Állítólag ezen a bemutatón több is stílus képviselői is felvonulnak majd.

Előre is kösz

Mikee

Pedro 14 Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9137
Kreta:
Van egy rossz hírem.Az időpont nincs elírva és az az ismétlés!(Tábor előt volt az "eredeti" de a tábor anyagi oldalát nézve nem tudtam elmenni.Azért mert a tesóm is kung-fu-zik, ezért lett drága) Kár, hogy ilyen időpntra eset :-(((
boros1 Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9136
Kek ovre tobi-geri? Jesszusom...

Borisz

Fődhözragatt Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9135
ejtbe = ejtve
Előzmény: Fődhözragatt (9134)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9134
Gemini,
Én még kizárólag sifu-nak írva és "szifu"-nak ejtbe találkoztam vele. Ez valamilyen nyelvjárásbeli eltérés lehet, vagy nem teljesen ugyanarról a szóról beszélünk, azaz az általad bemutatott kétfajta írásmódhoz kétfajta kiejtés tartozik?
Előzmény: Gemini (9127)
sister moon Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9133
Szia smh!

Kösz:-) Én is így gondolom. De mennyivel könnyebb lenne az ember lányának a dolga, ha nem saját magának kellene kiokoskodni mindent...

sm

Előzmény: sexmachinehead (9129)
praclee Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9132
Tényleg te írtál az 50 szülinapról.
Jajjj de öreg vagyok.:)
Előzmény: Gemini (9127)
praclee Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9131
Orltran

Na jó de 16-ot kiadták szünetnek és azt 10én kell ledolgozni!!
Levelt írtam.

Előzmény: Törölt nick (9126)
Kreta Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9130
No igen! Ezzel a dátummal nekem is vannak gondjaim. Ha melózni kell, akkor asszem az ismétlésre megyek.
Előzmény: Pedro 14 (9123)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9129
Szia sister moon!
"Ja, és akkor még fel sem tettem a következő kérdésemet:
Én még úgy tanultam, hogy a Kyokushinkai jelentése: Találkozás a végső igazsággal...
Most pedig megtudhatom, hogy a Kyokushinkai azt jelenti: A végső igazság társulata... "
Emiatt ne izgasd magad a japan nyelv az olyan franko, hogy rohadtul nem egyertelmu. Egy-egy kanjinak tobb jelentese/ertelmezes is van, ha ezt meg fuszerezed azzal, hogy osszeraksz tobbet, akkor mar nem biztos, hogy egy, cskis egy ertelme lehet. Ki mit olvas ki belole.
Szerintem az sokkal fontosabb, hogy NEKED mit jelent.
udv, smh

Előzmény: sister moon (9128)
sister moon Creative Commons License 2001.03.06 0 0 9128
PINGYI,

„Már nem lepődök meg. Nálatok ez eddig nem volt vizsgakövetelmény? :)"

Nem tudok nyilatkozni arra, hogy volt-e vagy sem, mivel összesen egyetlen vizsgával a hátam mögött hülyén nézne ki. Abból, amit a fiúk meséltek viszont egyértelműen az tűnik ki, hogy: NEM!

„Azért nem olyan tragikus ez."

Neked:-(

„Tavaly még én sem képzeltem, hogy menni fog, de a talajérintés nagyjából megvan, igaz kicsit hintázni kell"

A spárga, és minden olyan nyújtó gyakorlat, ami arra irányul, hogy az izmok és inak abba az irányba nyúljanak nekem sem gond. De az angolspárga, meg ez a vállal talajérintés sosem fog menni, mert egy nagyon régi (hasonló jellegű nyújtásból származó) sérülés egyszerűen nem engedi.

„a kézállás megy, de csak bordásfalnak támaszkodva, mivel mindig úgy gyakoroltuk. De még mindig szét akar csattanni a fejem a végére."

A kézenállás nekem is megy, mi is bordásfalnál vagy a társnak támaszkodva gyakoroljuk (ez a rosszabb, mert a bordásfal nem fog meg, ha le akarom engedni magam...:-))) )

„Tobi geri pedig jól megy, mert rengeteget gyakoroltuk. Nem olyan sok az a +15 cm, ha egy kicsit felugrasz, lendíted előre a lábad, lerúgod az ilyen magasságban tartott övet, mi is így gyakoroljuk."

Mi is gyakoroljuk, nem erről van szó. Hozzáteszem, hogy én az „ugrékonyabbak" közé tartozom, de az, amit én csinálok még olyan messze van a tökéletestől mint Makó Jeruzsálemtől... Ha magasabbra ugrom, nincs erő a rúgásban. Ha nem ugrom elég magasra, visszahuppanok, mielőtt a rúgó lábam bejárná a teljes utat... Egyetlen pici lépés a rúgás előtt óriásit segít a dolgon, de hát mint tudjuk ezt helyből kell (vagy Ti nekifutásból, és dobbantóról...???:-))) Én meg már ezen nem lepődnék meg...:-))) ) Egész egyszerűen egy tobi-geri (szvsz) annyira nehéz technikailag, hogy kék övnél talán be kellene érni annyival, hogy a delikvens jól meg tudja rúgni. De nem, ehhez még hozzájön, hogy magas is legyen. Nem elég, ha „csak" annyira magas, hogy a rúgás jó legyen, hanem még a lecet is fölteszik....?
És akkor mit néz a vizsgáztató? Azt, hogy rezeg-e a léc? Merthogy ugrás nélkül fellendítem a lábam a fejemig, és akkor megrúgom az övet, de az nem tobi-geri, hanem mae-keage. De megrúgom (tehát laza vagyok). Vagy azt nézi, hogy az ugró rúgás erőssége, kivitelezése olyan-e, mint amilyennek lennie kell??? Hogy ráfordul-e a csípő, meg ilyenek...
Előbb-utóbb megtudom.

Ja, és akkor még fel sem tettem a következő kérdésemet:
Én még úgy tanultam, hogy a Kyokushinkai jelentése: Találkozás a végső igazsággal...
Most pedig megtudhatom, hogy a Kyokushinkai azt jelenti: A végső igazság társulata...

Nagyon-nagyon nem ugyanazt jelenti a két kifejezés...

„edzésen párszor átveszitek, menni fog!!!!"

Nem hinném, hogy így lenne...
Tudod mennyi tsukit ütöttem már edzésen? Mégis minél többet ütök annál inkább rájövök, hogy mennyire nem jól csinálom. Nem csak párszor átvesszük, hanem százasával ütjük, mégsem érzem hogy „na, most már jó!". És azért egy seiken-tsuki-hez képest egy tobi-geri... hááát...

Azér’ kösz a biztatást...

sm

Előzmény: PINGYI (9125)
Gemini Creative Commons License 2001.03.05 0 0 9127
Praclee,
Magyarosan, fonetikusan: sifu
Viszont a hivatalos kínai kiejtés-átírás (pin-yin) szabályai szerint shifu-nak kell írni.
Egyébként 51 leszek júniusban (ha leszek).

Gemini

Előzmény: praclee (9120)
Törölt nick Creative Commons License 2001.03.05 0 0 9126
Mondjuk marc 10 azt szombat
Előzmény: Pedro 14 (9123)
PINGYI Creative Commons License 2001.03.05 0 0 9125
sistermoon
Már nem lepődök meg. Nálatok ez eddig nem volt vizsgakövetelmény? :)
Azért nem olyan tragikus ez. Tavaly még én sem képzeltem, hogy menni fog, de a talajérintés nagyjából megvan, igaz kicsit hintázni kell, a kézállás megy, de csak bordásfalnak támaszkodva, mivel mindig úgy gyakoroltuk. De még mindig szét akar csattanni a fejem a végére. Tobi geri pedig jól megy, mert rengeteget gyakoroltuk. Nem olyan sok az a +15 cm, ha egy kicsit felugrasz, lendíted előre a lábad, lerúgod az ilyen magasságban tartott övet, mi is így gyakoroljuk.
Ne keseredj el, ha edzésen párszor átveszitek, menni fog!!!!
Előzmény: sister moon (9114)
bout Creative Commons License 2001.03.05 0 0 9124
Vendégkönyvet? Nem, köszi. Az e-mail címem kint van, aki akar, ír nekem.
Számlálót én látok, ha van kedvem megnézni. Másnak meg minek dicsekedjek vele?

bout

Előzmény: praclee (9117)
Pedro 14 Creative Commons License 2001.03.05 0 0 9123
Kreta:
Igen az első turnusban voltam. Te a László Zoltán loszi nem rontot el valamit az időponton? Március 10 az munkanap én akkor suliba vagyok.Mind1 holnap megkérdem!:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!