Ma voltam a Szigetszentmiklósi Auchanba, és megdöbbenve láttam egy új DVD-t!!
A Bunyó Karácsonyigot!950 ft-volt, nyomban meg is vettem! Hát a borítója elég ramaty, a Dhannyé 1000 szer jobb!A mirax adta ki, aki a Don Camillot is!Származási hely Németország!magyar, angol 2.0 hanggal!A kép minősége nem a legjobb!A dhannyé ebben is jobb!!Nem értem, ha már kiadják, miért nem csinálják meg jól??
A Különbenből készült Bujtoros változat is? Notessék... miket nem tudok. Nekem a Kránitzos van meg VHS en. Tényleg, dvd-n kiadták már nálunk? (Eredetibe gondoltam, de hát ha ló nincs...)
Nekem megvan a Különben dühbe.... eredeti Bujtor+Újréti szinkronnal TV-ből felvett változata(elég gyatra képpel),de egy biztos, ott nem hangzik el ez a mondat!!
A DVD-n viszont azért nem hallod a film elején lévő felvezető szinkront pl:Terence Hill Újréti László stb, mert a horroros srác akkor vette fel a filmet, amikor már az elkezdődött. De ettől függetlenül tökéletes a DVD, semmi más nem hiányzik róla és gyanítom, hogy az rlt-s verzió sem fogja túlszárnyalni ennek a DVD-nek a minőségét!!
Még valamit szeretnék kérdezni: a "Különben dühbe jövünk"-et először moziban láttam (1980 körül) és határozottan emlékszem arra, hogy amikor a film elején Terence & Bud egyszerre érkeznek be a versenyautójukkal a célba és futnak oda a "Dune Bugy"-hoz, akkor ott elhangzik egy megjegyzés: "na, ezek aztán megtanultak egyszerre lépni". Horror DVD-től kapott (csúcs szuper) verzióban ez viszont nincs. Én emlékeznék rosszul vagy ebből van több Bujtor-os szinkron is? (ugyanis Bujtor hangja szintén rémlik). Nem kötözködni akarok, csak kíváncsi lennék.
Először is a Bud-Terence dvd-k amik eddig megjelentek mind eredeti(jobbik)szinkronosak,tehát nyugodtan megveheted mindet ha akarod.Másodszor a dvd-ket bármilyen kisebb-nagyobb áruházban meg lehet vásárolni...pl:Tesco,Cora,Auchan,Saturn,Electro World,Metro stb...
Ki tudja nekem megmondani, a Kincs ami Nincs-ből és a Nincs kettő négy nélkül-ből csak egy szinkron készült? Mert ismerek több olyan (nem Bud-Terence-s) filmet, amelyekből készült második magyar szinkronja is, és azok valami nagyon vacakok. Ezt azért kérdem, mert meg szeretném szerezni e két filmet, de ha van nekik másik (rosszabb) szinkronjuk is, az nem kell. (A rossz szinkronra pl. a Vissza a jövőbe trilógiára gondolok - ha vki ismeri az új szinkront.)
Sajna most hallottam, hogy a kijavított verziók közül csak a Piedone Hong-Kong ban jó, a többinél újabb hibák vannak.EL VAN CSÚSZVA A HANG!!!JÓ, MI???!!
Az egyik hibát kijavítják, és utána csinálják a következőt....
Igen, a fölösleges sz9veget a Piedonéban én is tapasztaltam, de csak a Bujtorosnál. Tényleg, tudja valaki melyik volt előbb? Úgy értem, hogy a Kránitz vagy a Bujtor az újraszinkronizálás? A Charlestont meg a pl. a kalocsai Tescoban rendszeresen látni.
A Piedone a Zsaru és az Egyiptomban DVD-k hibásan kerültek ki a bolti forgalomba, az általad említett problémával.(Sajna többen is tapasztaltuk, a levlistán részletesen foglalkoztunk ezzel a témával) Annyit tudsz tenni szerintem, hogy vissza viszed a dvd és elmondod mi a gond!Reméljük visszaadják az árát, vagy kicserélik, majd a jó DVD-re.
Jó hír, hogy már ki lettek javítva ezek a hibák az összes Piedone filmen, de ha biztosra akarsz menni, és a jó DVD-ket akarod megvenni,(nem bevásárló központokba mész) akkor a Hunnia moziba menjél el, a 4-6 villamos Wesselényi utca megállójánál találod, ott mind a 4 -t megkapod 900 FT-ért!!
A Saturnban vásárolt "Piedone Egyiptomban" című filmben kb. az 54 percnél hallható egy kis rádiós reklám szöveg is..... Ezt tapasztalta esetleg más is?
A Charlestont a budakalászi Electro Worldben láttam,remélhetőleg még van is belőle.Isten megbocsát dvd-t én spec. még sehol sem találtam de sztem hamarosan az is kapható lesz vmelyik nagyob bevásárló-áruházban..
A Különbent az Rtl tavasszal fogja kiadni Bujtor szinkronnal hivatalosan.Amúgy a dvd kiadásokról a www.spencerhill.hu oldalon olvashatsz csak vedd hozzá a dvd-khez még az Akik csizmában+Don Camillo+Isten megbocsát dvdket is!
Igen jól vetted észre az Rtl szinkronja elvileg nem az eredeti szinkronja a filmnek,hiszen a mozik 1981-ben szinkronnal vetítették a filmet,de erről a szinkronról egyenlőre senkinek semmilyen tárgyi bizonyítéka sincsen,csak emlékfoszlányok vannak,hogy mi lehetett akkor Terence hangja.Tehát addig míg elő nem kerül vkitől vagy vhonnan az 1981-es szinkron,addig az Rtl-es Rátótis szinkront kell az eredeti szinkronnak tekintenünk.