Keresés

Részletes keresés

vordas8989 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108970

Üdv a sok főzőtársnak! Idetévedésem oka az lenne hogy érdeklődnék (mivel látom h vannak itt építő szellemű emberek) h esetleg van e valakinek kimaradt 2 colos saválló csöve (leeresztéshez kellene) és réz lemez (amiből a sisakot készíteném el) mivel nem szeretnék ilyen kis mennyiségért egész darabokat megvenni. Vállaszért előrre is hálás vagyok.

norris53 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108969

a főződ űrtartalma-(nos innen tünt el a 10 l )x 1 KW ez lehet a minimum

De meg oldódott Fire figyelt :-)

Előzmény: Törölt nick (108965)
sörös100 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108968

  ez lemaradt.

TINTUS Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108967

Írták, hogy 10 liter/1 KW  A Tiednek = 50 liter= 5 KW. érthető???

Előzmény: Törölt nick (108964)
sörös100 Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108966

   lassan halad de egyszer biztosan elkészül.

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108965

Ok. Pont ez nem volt világos, így már értem, köszi :D :D

Törölt nick Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108964

Köszi a gyors válaszokat. Bár ezt az űrtartam szorozva 1 kw-al nem nagyon értem :) az úgy elég sok nem? De az is lehet, hogy csak nem tudok számolni :P  Amúgy egy 50 l főzőről lenne szó..

Előzmény: norris53 (108961)
firekiller Creative Commons License 2015.02.07 0 1 108963

;)

Előzmény: norris53 (108962)
norris53 Creative Commons License 2015.02.07 0 1 108962

Egy kis módosítás és érthetőbb 10 l / 1KW

Előzmény: norris53 (108961)
norris53 Creative Commons License 2015.02.07 0 2 108961

Nem hiszem hogy az alapján kelleni ki indulnod ,hogy a két fal között mennyi legyen a hőmérséklet - de ha vizes akkor          ( 110°C ) ha olajos akkor (120>°C) az már jó lehet - Egy jónak mondható szám - a főződ űrtartalma x 1 KW ez lehet a minimum ahhoz hogy megfelelően működjön !                         Szerintem

Előzmény: Törölt nick (108958)
golyós Creative Commons License 2015.02.07 0 1 108960

Engem megtalálsz privátban, persze ha elolvasod amiket eddig írtam, akkor már beljebb vagy.

üdv.g.

Előzmény: Törölt nick (108958)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108959

Szerintem a víz felejtős, nyomás alatt lehetne eléggé felmelegíteni, de házilag nyomástartó edényt készíteni nem jó ötlet. Hőközlő olaj...

Előzmény: Törölt nick (108958)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108958

Nem ott valóban nem probléma.... otthon szóba se jöhetne, bérházban lakom :). Szóval valaki esetleg tudna segíteni abban, hogy egy vízteresnél mi az ideális hőfok amin tartani kell/érdemes a  két fal közötti folyadékot? Fontos kérdés lenne számomra, mert ennek megfelelően választanám ki a főzőhöz a megfelelő elektromos fűtőtestet. "Gondolok itt a víztérbe beépített elektromos fűtőszálra, vagy esetleg egy külső villany kazán ahol az áramlás keringtető szivattyúval van megoldva...." Bármilyen ötlet szívesen meghallgatok :)

Előzmény: öreg_néne_b (108957)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108957

Ott gondolom, nem probléma a 20-40 A áramfelvétel, de ez egy háztartásban nem triviális.

Előzmény: Törölt nick (108956)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108956

Ez egy ipari telephelyen lenne, ahol nagyon jutányos áron jutok hozzá. Igazság szerint nem is fizetek érte pénzben, szakirányú munkát végzek az illetőnek cserébe. Szóval nekem simán megérni a villany..

Előzmény: öreg_néne_b (108955)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108955

Milyen áramod van? Azért egy főzőnek jelentős teljesítményigénye van...

Előzmény: Törölt nick (108954)
Törölt nick Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108954

Üdv.

A segítségeteket kérném!! Duplafalú főző esetén, a két fal között lévő folyadéknak ideális esetben hány fokon kell lennie a megfelelő lepárlás eléréséhez? Elektromosan szeretném fűteni a főzőmet. Valakinek van már esetleg tapasztalata villany főző építésében?

TINTUS Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108953

Gond nélkül fogod tudni tisztázni.

Előzmény: janika.p (108952)
janika.p Creative Commons License 2015.02.07 0 0 108952

Végülis arra jutottam hogy külön cefrézem a csipkét 20kg szedtem ma cefrézem remélem fogom tudni tisztázni a 20L főzőmben.

sogi01 Creative Commons License 2015.02.07 -1 1 108951

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (108942)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 108950

Nagyon szépen köszönöm 

Előzmény: envision (108949)
envision Creative Commons License 2015.02.06 0 2 108949

Én valószínüleg tudok ...jövő héten beszélek az emberrel ,ha vállalja küldöm a telefonszámát.

Többit megbeszélitek :)

Előzmény: bazseszka97 (108948)
bazseszka97 Creative Commons License 2015.02.06 0 0 108948

Üdv

Ha valaki tud Pécs környékén, rozsda mentes hegesztést, légyszíves írjon nekem. Egy kuktát szeretnék a sörös hordó tetejére erősíteni. Vagy ha tudtok valami más megoldást, a hegesztésen kívül, légyszíves írjátok meg nekem. 

 

 

Előre is köszönöm 

barkócza Creative Commons License 2015.02.06 0 2 108947

Ha elfogadsz egy tanácsot, ne almával vegyesen főzd, hanem külön-külön. A csipkében van több cukor.

Előzmény: janika.p (108945)
zsuzska60 Creative Commons License 2015.02.06 0 1 108946

vizet minél kevesebbet tegyél hozzá, éppen hogy keverhető legyen az anyag.

eláll

Előzmény: janika.p (108945)
janika.p Creative Commons License 2015.02.06 0 0 108945

sziasztok

Van vagy 20-30 kg almám beszeretném cefrézni csipkebogyóval nagyon sok van a kertünkben gondoltam szedek hozzá vagy 20 kg-ot mennyi viz szükséges hozzá? ma szednék egy adagot meg holnap mig nem cefrézem be holnapig eláll a vödörbe?

snapszmester Creative Commons License 2015.02.06 0 2 108944

Addig mondjátok, hogy talán én is komolyan gondolom.

Ha lesz, itt fogok először jelentkezőket keresni.

manta-z Creative Commons License 2015.02.06 0 0 108943

Erre a tanfolyamra én is beneveznék...

Előzmény: snapszmester (108927)
sogi01 Creative Commons License 2015.02.06 0 2 108942

                                            vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (108922)
Tucso69 Creative Commons License 2015.02.05 -3 0 108941

Most már ennek is utánanéztem! :-)

Előzmény: kupeci (108936)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!