Keresés

Részletes keresés

Rzola Creative Commons License 2012.06.07 0 0 6985
Előzmény: mutantattila (6979)
mutantattila Creative Commons License 2012.06.07 0 0 6984

Ettől féltem. Egyszer már kikölcsönöztem egy elektromos ágaprító gépet. Nagyjából annyit ért, mint egy ceruzahegyező. Erre nem jó csak a komoly benzinmotoros masina. Ennek az ára gondolom százezres nagyságrend. Vehetne egyet az önkormányzat és kölcsön adhatná néha a környezettudatos lakosoknak, ha már hozott egy ilyen rendeletet. Ha nem teszi meg, akkor várom a választ valamelyik képviselőtől, aki olvassa a fórumot. Mégis mit csináljak az ágakkal?

Előzmény: gszilvis (6983)
gszilvis Creative Commons License 2012.06.07 0 0 6983

Hát igen, ez már macerásabb. A vékony ágakat elég feldarabolni, de a vastagabbakhoz már aprítógép kell, hogy hamarabb elkorhadjon. Ez viszont valóban elég sok munkával jár, az aprítógép meg nem túl olcsó. A fene egye meg, a végén kiderül, hogy az jár a legjobban aki semmit sem csinál a kertjével... Mi is annyit dolgoztunk már a kertünkben és a ház előtt, aztán még meg sem közelíti a megálmodottat!

Előzmény: mutantattila (6982)
mutantattila Creative Commons License 2012.06.07 0 0 6982

OK. Hajlok a jó szóra. Végül is engem is zavart a füst főleg, ha műanyag is volt a tűzön. Nekem évente több köbméter különböző vastagságú ág termelődik a sövényem és a fák ágainak a metszésénél. Az ágakat lehet komposztálni?

Előzmény: gszilvis (6981)
gszilvis Creative Commons License 2012.06.07 0 0 6981

Drágának nem mondanám, bár igaz, ha valaki szakszerűen akarja csinálni, akkor van vele egy kis munka. Rákényszeríteni nem kellene senkire, erre találták ki a szervezett zöldhulladék-szállítást. Megnéztem a Remondis honlapját, de ott csak csupa szövegelés van, semmi érdembeli információ. Pesten ugyebár a FKF végzi, gondoltam lehet, hogy a Remondissal is tudna ilyen szerződést kötni az Önkormányzat. Az is igaz, hogy kultúráltabb helyeken mielőtt hoznak egy ilyen rendeletet, előtte gondoskodnak alternatíváról...

De lássuk be, az állandó égetés strucc-politika. Eltűntetem, volt-nincs. Mint amikor a veszélyes hulladékot elássák. Ha nem látják, azt hiszik meg is oldották a problémát. Aztán, hogy utána mi lesz, mit okoz a környezetszennyezés, az már nem érdekes. És minden tenger cseppekből áll... Jó lenne a hulladék égetést a minimálisra szorítani.

Előzmény: mutantattila (6979)
mutantattila Creative Commons License 2012.06.06 0 0 6980

A muszáj természetesen így muszáj. :)

Előzmény: mutantattila (6979)
mutantattila Creative Commons License 2012.06.06 0 0 6979

A komposztálás elég bonyolult, munkaigényes és drága. Muszály erre kényszeríteni embereket az akaratukon kívül?

Előzmény: fenyőgomba (6976)
mutantattila Creative Commons License 2012.06.06 0 0 6978

Nahát pont egyszerre írtunk. Erre kicsi volt az esély.

Előzmény: fenyőgomba (6976)
mutantattila Creative Commons License 2012.06.06 0 0 6977

Fenyőgomba várom a válaszod. Ugye nem vagy olyan faragatlan, hogy egyoldalúan megszakítod a kommunikációt, miután belégrumtál? Más...

A csapból fehér víz folyik. Elég rosszul néz ki. Nem tudja valaki az okát?

fenyőgomba Creative Commons License 2012.06.06 0 0 6976

Kedves Attila!

Én eddig is komposztáltam és remélem ezután is azt fogom csinálni. "gszilvis" nagyon helyesen fogta meg a kérdést. Kulturálatlanul égetnek egyesek, nincsennek figyelemmel másokra, nem száraz egyből elégő hulladékot, hanem nyers ágakat füstölnek el. Ez a probléma!

Előzmény: mutantattila (6974)
gszilvis Creative Commons License 2012.06.06 0 0 6975

Az égetést én is utálom. Egy csomó hasznos anyagot pazarolunk így el. Ráadásul roppant környezetszennyező. Főleg, hogy időnként lehet érezni, hogy nem csak zöldhulladékot égetnek egyesek... Múltkor meg azon voltam kiaakadva, hogy az egyik tűzrakás teljesen magára volt hagyva, és igazán nem is égett csak füstölt ezerrel. Amikor elmentem akkor is, és amikor 1,5 órával később jöttem vissza, akkor is. Így aztán tényleg semmi értelme. Órákon keresztül füstölni...

Azt meg be lehet látni, hogy igen csak bosszantó, amikor egy meleg nap végén végre átszellőztehetné a lakást az ember, akkor sem tud ablakot nyitni mert dől be a füst.

Tavaly volt egy pályázat, ahol ingyen komposztálókhoz lehetett jutni (azokhoz a kultúráltabb fajtákhoz). Teljesen belelkesültem, mert gondoltam itt a faluban bizos sokakat érdekelne. Na miért bukott meg a dolog? Mert olyan hülye pályázati kiírás volt, hogy a Közép-magyarországi régió teljesen ki volt zárva a pályázók köréből! Bosszankodtam is egy sort...

 

mutantattila Creative Commons License 2012.06.04 0 0 6974

Most, hogy engem ilyen szépen kiveséztünk, mivel udvariasan válaszoltam minden kérdésedre, beszéljünk kicsit rólad. Te hogyan csináltad eddig és hogyan fogod ezután?

Előzmény: fenyőgomba (6973)
fenyőgomba Creative Commons License 2012.06.04 0 0 6973

7. Sokat kertészkedik, mert szereti a természetet. Nem csak a kerítésen belül, hanem azon kívül is nagy területen füvesít és fákat ültet. Sok munkája és pénze van ebben a dologban. Csak a saját örömére, mert a környezete azt nem nagyon értékeli, sőt rendszeresen tönkreteszik a munkáját. Kívül a kerítés sarkánál van egy kis rész, ami szomszédos egy elhagyatott telekkel, ahol mindig derékik ér a gaz. Na odateszi a zöld hulladékot. Szépen kiszárítja és eltüzeli néha.

Az utolsóról kicsit többet írtam, mert az vagyok én.

 

Látod bármennyire is igyekszik az ember mégis sért szabályt. Most Neked kettő is jut majd. Az utcára teszed a hulladékot, majd el is égeted.

Előzmény: mutantattila (6970)
jakabbarna Creative Commons License 2012.06.01 0 0 6972

"Égetési tilalom Legutoljára frissítve: 2012. május 29., kedd

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Vácduka Község Képviselő- testületének döntése alapján a falu lakott területén 2012. június 1. és 2012. augusztus 31. között az avar és kerti hulladék

nyílt téri  égetése TILOS!

 

Felmentést indokolt esetben csak a jegyző adhat.

Vácduka, 2012. május 29.

                                                       Tisztelettel: Önkormányzat!"

 

Ennek alapján teljesen igaza van annak, aki a kikényszeríthetőséget nem tartja elérhetőnek.

A meglévő rendelet ilyen tartalmú módosítása szükséges.

 

"A polgármester felvetette, hogy a testület szerint érdemes lenne-e vasárnapra rendelet formában megtiltani a fűnyíró, fűkasza, motoros fűrész, kapálógép és hasonló nagy zajjal járó eszközök használatát. Más településen erre van példa. Az indok: vasárnap joga van az embernek nyugodtan, csendben pihenni. Vegyes vita alakult ki a képviselők között. A következő testületi ülésen folytatódik a téma megvitatása"

 

A testület szerint mégsem lenne érdemes a vasárnapi tiltás. Oka nagyon egyszerű. Ki fogja ellenőrizni, ki fog kit feljelenteni, ki fogja a kerteket, utakat rendben tartani!

 

Polgármester úr biztosan tudja, hogy az egyház soha nem tiltotta az ünnepeken sem azokat a gazdasági tevékenységeket amelyek szükségesek voltak az emberek folyamatos életvitelének biztosításához. ( állatok etetése, széna gyűjtés, stb) El lehet képzelni milyen lenne a falu az öt napon keresztül dolgozók heti kerti munkája nélkül.

 

Előzmény: makkoslaszlo (6971)
makkoslaszlo Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6971

Ami a 2012.05.24-i testületi ülésen történt.

 

1.Az előző testületi ülésen elhangzottak alapján az iskola költségvetésének pénzügyi átvizsgálása megtörtént mindkét település részéről annak érdekében, hogy megállapítsák jogos-e a kb. 1,7 millió Ft visszafizetése Vácrátótnak. A vizsgálat kimutatta, hogy a könyvelés rendben zajlott és a visszautalás jár Vácrátótnak. A testület elfogadta az eredményt. A fizetési kötelezettségről a polgármester intézkedik.

 

2.A tavalyi év zárszámadását az ülésen kapták meg a képviselők. Azokat a számokat tartalmazza a kiadott anyag bővített formában, amelyeket az államkincstár részére a külsős cég készítette el. A tavalyi évet pozitív mérleggel zárta az önkormányzat, amelyet nagymértékben a külterületi Kővágó rész értékesítése eredményezett. A 2011. évi zárszámadást a testület elfogadta. Az új pénzügyes kolléganő ezután már rátérhet az idei költségvetés kidolgozására.

 

3.Egyebek:

a)Buszvárók bontása három helyen megtörtént, ahova rövidesen az új felépítmények érkeznek. A bontással kapcsolatos hirdetésre kevesen jelentkeztek.

 

b)Az óvodapályázat hiánypótlása megtörtént. A pályázathoz szükséges önerőhöz szintén van egy pályázat, amely megírására a polgármester testületi határozatot kért, amikor aktuális lesz. A testület megadta.

 

c)A családi napközit működtető társaság perben van az önkormányzattal, a tavaly szeptember óta ki nem fizetett számlák miatt. A májusban lezajlott tárgyalást elnapolták, szeptemberre új tárgyalást tűztek ki.

 

d)A Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Kft., aki 19 településen látja el feladatát, működési tevékenysége miatt a Kormányhivatalhoz kerül felügyeleti szinten. A megfelelő dokumentumok időbeli eljuttatása és feldolgozása a nagy Kormányhivatali átalakulás miatt nem történik zökkenőmentesen. Emiatt sajnos állami normatíva igénylési problémák adódtak, amelyből pénzügyi hátrányok származtak. A 19 település vezetői egyetértettek abban, hogy a szolgálat eddigi megfelelő tevékenységének biztosítása érdekében a terhek egy részét arányosítva, egyszeri alkalommal átvállalják. Vácdukára a kötelezettség kb. 250 ezer Ft. A testület elfogadta e támogatás megadását.

 

e)Kértem a polgármestert, hogy tegye meg a tájékoztatást a lakosság felé a múltkori testületi ülésen megszavazott új égetési rendről. Akkor abban állapodott meg a testület, hogy időben értesítve lesz (honlap, kis papír) minden lakos a megváltozott szabályozásról. A polgármester ismételten megígérte.

 

f)A polgármester felvetette, hogy a testület szerint érdemes lenne-e vasárnapra rendelet formában megtiltani a fűnyíró, fűkasza, motoros fűrész, kapálógép és hasonló nagy zajjal járó eszközök használatát. Más településen erre van példa. Az indok: vasárnap joga van az embernek nyugodtan, csendben pihenni. Vegyes vita alakult ki a képviselők között. A következő testületi ülésen folytatódik a téma megvitatása.

 

4.Zárt ülés, segélyek.

 

 

Előzmény: jakabbarna (6957)
mutantattila Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6970

Nekem erről semmilyen ismeretem nincs. Csak sejtéseim. Ezeket szívesen megosztom.

A kategóriák:

1. Semmit nem csinál a kertel. Azt sem tudja, hogy van kertje.

2. Soha nem csinál semmit a kertjében, mert nem érdekli. Nagy ritkán levágja a füves gazt, de nem fűgyűjtőbe, ezért neki ez nem probléma.

3. Néha levágja a füves gazt és be is gyűjti, de amúgy is gyűjtögeti a lomot a ház mögött (a kert végében), ezért odaborítja. Amit nem látunk  az nincs elv alapján.

4. Csak piknikezik a kertjében, de akkor is zavarja a sok bogár. Kertészt hív. Majd az elintézi.

5. A levágott gallyakat és füvet zsákba gyűjti és valahol kidobja. Jobb esetben a temetőnél a konténerbe.

6. Komposztál.

7. Sokat kertészkedik, mert szereti a természetet. Nem csak a kerítésen belül, hanem azon kívül is nagy területen füvesít és fákat ültet. Sok munkája és pénze van ebben a dologban. Csak a saját örömére, mert a környezete azt nem nagyon értékeli, sőt rendszeresen tönkreteszik a munkáját. Kívül a kerítés sarkánál van egy kis rész, ami szomszédos egy elhagyatott telekkel, ahol mindig derékik ér a gaz. Na odateszi a zöld hulladékot. Szépen kiszárítja és eltüzeli néha.

Az utolsóról kicsit többet írtam, mert az vagyok én.

Elnézést, ha kihagytam valakit. Kérem egészítsetek ki.

Te melyik kategóriába tartozol?

Előzmény: fenyőgomba (6967)
makkoslaszlo Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6969

Ismét megrendezésre kerül Vácdukán a DUKA KUPA.

Időpontja: 2012. június 10.

 

A korábbi Duka Kupákon sok nagynevű fociklub gyerek és serdülő csapata jött el. Idén is hasonlóan nagyszabású sportesemény várható.

 

Rzola Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6968

Komposztálni kell a zöld hulladékot és nem csak a füvet azt is ami a konyháról kikerül,majd tavasszal lehet a kertbe szétteríteni a palánták alá.

fenyőgomba Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6967

Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a megoldáshoz az is jó ha azt megtudjuk, hogy hol tartja a faluban lakók többsége. Erre Neked van ismereted, oszd meg velünk.

Előzmény: mutantattila (6966)
mutantattila Creative Commons License 2012.05.31 0 0 6966

Hogy én hol tartom az viszonylag lényegtelen, ahhoz képest, hogy holt tartja a faluban élő több száz család.

Előzmény: fenyőgomba (6965)
fenyőgomba Creative Commons License 2012.05.30 0 0 6965

Most hol tartod a nyesedéket, meg a levágott füvet?

Előzmény: mutantattila (6964)
mutantattila Creative Commons License 2012.05.30 0 0 6964

Szerintem a komposztálás ennél egy kicsit bonyolultabb. Ha csak úgy kirakom a ház elé, akkor az ott lesz száz év múlva is főleg, ha közben folyamatosan pakolok rá. Ezzel csak az a baj, hogy csúnya és igénytelen megoldás. Én a szép környezetet szeretem és nem a trágyadombot a házam előtt. Én már most kijelentem, hogy simán el fogom égetni. Az önkormányzat pedig tehet egy szívességet. Semmilyen eszköze nincs, hogy betartassa ezt a kretén szabályt.

Előzmény: fenyőgomba (6963)
fenyőgomba Creative Commons License 2012.05.30 0 0 6963

Komposztálod. Mondjuk kirakod a kert egy sarkába, a szomszéd üres telkére, vagy a közterületre ahogyan látni egyes házaknál és vársz mig megérik a növényi maradvány.

Mi a magyarázata tiltásnak?  Nincs magyarázat, mert az szellemi teljesítményt feltételez. Mit gondolok én? azt mindenképpen, helyes, ha másképpen nem lehet rávenni a lakókat, hogy a nedves növényi maradvány nem elég, hanem elfüstöl és ez még falun sem egészséges.

Előzmény: mutantattila (6962)
mutantattila Creative Commons License 2012.05.30 0 0 6962

Valaki megmagyarázná, hogy mi áll ennek a rendeletnek a hátterében? Mégis mi a csudát csináljak a levágott növényi maradványokkal?

Előzmény: Gumimaci31 (6961)
Gumimaci31 Creative Commons License 2012.05.29 0 0 6961

 

                                                       Égetési tilalom

 

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Vácduka Község Képviselő- testületének döntése alapján a falu lakott területén 2012. június 1. és 2012. augusztus 31. között az avar és kerti hulladék

nyílt téri  égetése TILOS!

 

Felmentést indokolt esetben csak a jegyző adhat.

Vácduka, 2012. május 29.

                                                       Tisztelettel: Önkormányzat

 

Ez mind szép és jó is lenne csak ebben az esetben az önkormányzatnak kel gondoskodnia a zöld hulladék elszálitásárol havi rendszerességel vagy zöld hulladék gyüjtö udvart kel létesiteni ,mivel önkormányzati rendelet ,gondolom erre nem gondoltak a nagyokosak.

Amugy támogatom az elrendezést hát csak ez igy kivitelezhetetlen.

A másik fele hogy péntek 1-je ami azt jelenti hogy fölkészülni se tudtak az emberek mivel a mai napon lehetne elégetni csak hát aki dolgozik annak elégé nehézkes.

 

 

bacsahegy Creative Commons License 2012.05.29 0 0 6960

Jó kis füstölés. Hol van ilyenkor a polgármester? Remélem meg fogják büntetni az elkövetőt. Hónapok óta folyik a favágás és az égetés. Szerencsére amikor általános tűzgyújtási tilalom volt nem gyúllad fel az erdő. Itt meg belterület ez a rész és vasárnap meg hétfő nem avarégetős nap.

Előzmény: jakabbarna (6958)
jakabbarna Creative Commons License 2012.05.28 0 0 6959

Pünkösd hétfő 2012. Kővágó.

jakabbarna Creative Commons License 2012.05.27 0 0 6958

Pünkösd Vasárnap Kővágó.

jakabbarna Creative Commons License 2012.05.23 0 0 6957

MEGHÍVÓ

Ezúton tisztelettel meghívom Vácduka Község Önkormányzat

 képviselő - testületének soron következő ülésére

 

 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

                         2167 Vácduka, Béke tér 1.

 

Az ülés ideje: 2012. május 24. (csütörtök) 18.00 óra

 

 

Napirendi pontok:

 

 

  1. Iskola 2011. évi elszámolása

Előadó: Aradi Judit pü. előadó

 

  1. 2011. évi zárszámadás (anyag e-mail-ben kiküldve)

Előadó: Aradi Judit pü. előadó

 

  1. Egyebek

 

  1. Segélyek (zárt ülés)

      Előadó: polgármester

 

 

 

 

           A napirend fontosságára való tekintettel megjelenésére feltétlenül számítunk.

 

 

 

Vácduka, 2012. május 21.

 

 

 

                                                                Tisztelettel:

                                                                                       Vágó Sándor  

                                                                                        polgármester

mutantattila Creative Commons License 2012.05.22 0 0 6956

Kb. egy órája jöttem hazafele és egy rendőrautó jött utánam a Bacsahegyi utcában. Továbbment a Hársfa sor irányába. Később halottam valami szirénázást. Mi történt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!