Keresés

Részletes keresés

Pitrinkó Creative Commons License 2012.04.17 0 0 49646

off

Egy példa nem példa. Pl Steve Jobs se példa, aki a műtéttel gyogyitható hasnyálmirigyrákját inkább homeotapiaval "kezelte". Gondolom, nem volt pénz kérdés a műtét.....

De tényleg nem idevaló, be is fejezem, egy átlag Goldieban több ráció van, mint az összes homeopatában. (persze nem közgazdaságilag nezem, mert joparan halálra keresik magukat.)

Előzmény: Pisces72 (49643)
Pisces72 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 49645

Kék labik! Gyönyörűek! :):):) Kár, h ez csak a monitorok műve... ;-)

Előzmény: Szepi bá (49644)
Szepi bá Creative Commons License 2012.04.17 0 0 49644

Becsületes tenyésztő nem csak az ED - HD -van elfoglalva figyel még számtalan egyébb öröklődő detegségekre is . A kutya egy társ és eggyüt kel vele élni 10-16-évet . Az epilepszia az - az eggyik leg veszéjesebb betegség amire fokozottabban kellene odafigyelni .

Pisces72 Creative Commons License 2012.04.17 0 0 49643

Van erre fórum, ott meg lehet vitatni, h hit-e v sem, nem itt a helye ennek a vitának.

De...

Azért veszítettem el a vizslámat -idő előtt- , mert miután a megfelelő kivizsgálás kiderítette, h a pajzsmirigye alulműködik, a gyógyszermennyiség, ami a megfelelő(?) szintentartáshoz kellett, elindított egy daganatos folyamatot. Ócska dolog az epilepszia, de egy végstádiumos négylábú "családtag" ápolása sem leányálom.

Nem érdekel, h hat-e vagy sem, ill. ha hat, azt hogyan és miért teszi, de SOHA TÖBBET nem adok be sem kutyának, sem embernek ilyen durva szert anélkül, h egy lágyabb, kerülőutas megoldást ne próbáltam volna ki. Amíg még lehet.

És ha placeboként hat -ez a legjobb, amit tehet, mert ebben az esetben a szervezet terhelése nélkül oldja meg azt, amit kell.

 

Egyébként mélyen hittünk benne, h a gyógyszer, ami végül elvitte, gyógyítani fogja. :(

Előzmény: Gabiiiiii (49642)
Gabiiiiii Creative Commons License 2012.04.17 0 0 49642

tehat aki nem hisz benne,annak nem hasznal

Előzmény: Hó-pici Bendegúz (49641)
Hó-pici Bendegúz Creative Commons License 2012.04.17 0 0 49641

Tudom. Épp ez a lényege a homeopátiának.

Előzmény: Pitrinkó (49640)
Pitrinkó Creative Commons License 2012.04.16 0 0 49640

Tudod te mit jelent a 200C?

 

Az azt jelenti, az eredeti anyagbol egyetlen molekula sincs benne. (ha tejcukor a hordozó, lehet az hatott. Vagy a placebo hatás - igen, állatokra is hat a gazdin keresztul)

Előzmény: Hó-pici Bendegúz (49638)
molera Creative Commons License 2012.04.16 0 0 49639

Szia!A mi lassan 6 éves labi szukánknál is kb 3 éves kora után jeletkezett az epilepszia egy durva rohammal. összeesés, nyálazás, görcsbe rándult test,rángatózás...kb 10perc mire lenyugszik....borzasztó:-(( epis központba nem mentünk még el, de ki lett vizsgálva szívultrahang, teljes vérkép, stb. annyit tudtak megállapítani, hogy nem szervi okai vannak, de mint ahogy más is említette, bármi előidézheti. mi azóta se tudunk rájönni, hogy mi a kiváltó ok, naplót írunk az időjárástól kezdve a holdállásig, a napi kaján át a mozgásmennyésig mindent figyelünk, annyi rendszert tudtunk felfedezni, hogy kb fél évente van egy rohama, általában mindig este, de utoljára pl reggel volt. most pl lassan letellik a fél év, úgyhogy rettegve figyelem a lányt. rohamkor ő is nyugtatót kap, hogy hamarabb túllegyen rajta. ott vagyunk a közelében, simogatjuk, de mást nem tudunk tenni sajnos. ivartalanítva is lett, de úgy látszik ez nem oldotta meg a dolgot. mivel fél évente vagy rohama, így állandó gyógyszerezést nem javasoltak neki.

annyit tanácsoltak, hogy a rohamok után, ha a kutya is kívánja és jól van már, akkor egy kis kaja vagy méz, hogy a vércukorszintje hamarabb visszaálljon..mert a rohamok sokat kivesznek belőle.

Előzmény: stellamy (49630)
Hó-pici Bendegúz Creative Commons License 2012.04.16 0 0 49638

Szia!

 

Az idézet egy olyan fórumról származik, ahol elkötelezettek az egészséges táplálkozás, vegyszermentes életmód mellett. Állataikat is igyekeznek a lehető legtermészetesebb étkekkel táplálni, gyógyítani. 
"kiderült epilepszia, rögtön gyógyszer?! 
Édesanyám természetgyógyász, úgyhogy 1-2 szem gyógyszer után irány az orvos ismerősök, internet, könyvek bújása. Egyre több és több cikket olvastam, amelyek a kutyatápokat és a helytelen étkezési szokásokat marasztalják el, és hozzák összefüggésbe az epilepsziával! Akkor gyorsan táp leáll, irány a vágóhíd ( szerencsére pár utcára van) és sertésnyesedék, máj megfőzve, kutyának ad. Hetek teltek el, nem jött rá újabb roham , de aztán egyszer sok idő múlva mégiscsak! 
Na, akkor újra könyvek és találtam az origo oldalán egy cikket mely szerint: " a kutyák epilepsziáját gyógyítja a Belladonna"! Anyukám gyorsan felvilágosított mi az, irány a patikába és vettem egy csomó Belladonna 200C-t! Kutyának minden nap ad, kutya 2 éve tünetmentes (még tüzelési időszakban is)!!!!! 
Mamámék kutyája idén vált azzá (a legeslegjobb prémium tápot kapja, direkt golden retrievereknek), meg akartam keresni a cikket, de Magyarországról teljesen eltünt, nem lehet megtalálni, csak angol oldalon! Éljenek a gyógyszergyártó cégek!!! Ezek azt írják csak gyógyszerrel kezelhető, egy darabig, majd egyre gyakoribb tünettel végül a kutya halálát okozzák!!! Belladonnáról persze senki sem tud.. 

Ezen a honlapon megtalálható a Kutyabaj és macskajaj homeopátiás kezelése c. könyvecske, letölthető, kinyomtatható formában: http://homeopatia.info.hu/index.php?lang=hu&mode=HihModSite&page=HihPgSiteDocuments&doc_type=zsebkonyvek. 
A 25. 26. oldalon ír az epilepszia kezeléséről. Idézni nem tudok belőle, mert csak a Kiadó engedélyével lehet. 
 

Előzmény: stellamy (49636)
nettomazsola Creative Commons License 2012.04.16 0 0 49637

Magyarorszagon van mar labradoodle?

segitökutyat tudok, de tenyesztö.

kösz

stellamy Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49636

Köszönöm nektek a segítséget! Az biztos,hogy egy pillanatra sem jutott eszünkbe az elaltatás!Biztosan ezzel is megbirkózunk,de nagy volt a riadalom,pláne,hogy a két kislányom is szemtanú volt!Kell,hogy legyen erre is valami gyógymód! Majd írok a fejleményekről! Mégegyszer köszi!

lustica Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49635

igen, alaptüneteiben egy anaphylaxiás sokk is okozhat ilyeneket.

Viszont az nem okoz bódulatot és ekkora mértékű zavartságot :(

Előzmény: tyúkanyó49 (49633)
lustica Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49634

Kiválthatta akár az is. Vagy érkezett egy front. Vagy kicsit módosult a kaja, vagy...

szinte bármi kiválthatja :-(((

 

Alapvetően nem hinném, hogy el kéne zárnotok őket (ha esetleg egy ilyen után ismét jelentkezik, akkor lehet) de ugyanennyire kiválthatná akkor az is, ha ti játszotok vele.

 

Ezt sajnos majd ki kell tapasztalnotok. Bár remélem hogy csak nagyon sokára jön újabb roham.

 

itt amúgy sok hasznosat olvashatsz ebben a témában: http://kutyaepilepszia.hu/index/show.html

Előzmény: stellamy (49632)
tyúkanyó49 Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49633

Szia!

Nálam tavalyelőtt novemberben történt nagyon hasonló eset a 3 hónapos komondorommal.Ő az öreg vizslámmal játszott és egyszer sivalkodott egy nagyot,eldobta magát,rángatódzott,a száját úgy kellett szétfeszíteni.Az első orvos akihez rohantunk vele ,adott neki 3 injekciót,és vasárnapig mondta (az eset szombaton délután történt)gondolkodjunk az elaltatásán,mert vagy epilepszia,vagy agyödéma és még agy daganat is lehet.Még szombaton este 8 órakor elvittük egy másik orvoshoz,aki rögtön fejcsóválva fogadta ezt a hírt.És mivel a méhcsípésnek ugyanezek a tünetei,mondta egyáltalán ne gondoljunk egyenlőre az állat elaltatásán.Kapott egy szteroid injekciót,két hétig benn aludt velem és állandóan figyeltem még éjjel is hogy nem-e jelentkezik hasonló roham.A vasárnap nagyon nehéz volt,de hétfőn már farkcsóválva fogadott.Remélem nálad is csak ilyen dolog történt,és én is elmodtam ezt már sok fórumon,mert sajnos sok állatdoki erre nem is gondol.

Kívánom kutyusodnak a legjobbakat!!!

Előzmény: stellamy (49632)
stellamy Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49632

Köszi a választ! Most a mi orvosunk nézi meg,vesz vért stb... aztán majd meglátjuk mit mond! Még valami:kiválthatta-e a rohamot a túlzott játék,mert akkor el kell zárnom a két kutyust! Kösz!

Előzmény: lustica (49631)
lustica Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49631

Amit leírtál, az sajnos egy tipikus epilepsziás nagyroham "grand mal":-(

mindenképp MENJETEK el a dokihoz, ő majd elmondja részletesen mi a teendő. (háznál nem sok mindent tud csinálni vele, egy nagy labor-vizsgálat viszont nem ártana, nem más okozza-e a rohamot)

Korban stimmel a megjelenése (ált. 1-3 éves korban jelentkezik).

Viszont ha rohamozik, akkor nem kell vizezni, ne nyúlj hozzá, ilyenkor tényleg nem tudják ki van körülöttük! sokszor kapnak oda a gazdáknak, nem szándékosan. Segíteni (vizezni, lefogni stb) meg nem jó neki.

Roham után várhatóan 1-2 napig még ilyen kába lehet, figyelgessétek nagyon.

 

Azt tudni kell erről, ha ténylegesen epilepszia, akkor nagyon különféleképpen jelentkezhet. A rohamok gyakorisága alapján szokták gyógyszerezni vagy sem. Ha 2-3 havonta jelentkezik 1-1, akkor nem nyugtatózzák. De ha heti rendszerességgel van, esetleg gyakrabban, akkor el kell majd kezdenetek. De ezt a doki majd elmondja...

 

Elmúlt pár évben sok olyan goldent vontak a tenyésztésbe, akit nem szabadott volna. És ezt örökítik is, ezért egyre több az ilyen golden. Ha esetleg törzskönyves, akkor érdemes azt megnézni, benne vannak-e az adott ősök, akiktől ezt kapta (és persze az epilepsziás kutyákat érdemes ivartalanítani is, az is segíthet csökkenteni a rohamokat, ha nincs a hormon-hatásra felpörgés, nyugodtabbak)

Előzmény: stellamy (49630)
stellamy Creative Commons License 2012.04.15 0 0 49630

Sziasztok! Van egy három éves,gyönyörű fiú goldenem! Nem régen hozzánk került egy boxer.Imádnak együtt játszani,de ami ma történt életem legrosszabb élményeim egyike lesz! Játék közben az én goldenem,elfeküdt oldalra,valami extrém rángatózásba kezdett,még a füvei ki kaparta a lábaoval,bepisilt,habzott a szája vagy öt-hét percen keresztül,közben a ks szíve vadul dobogott! az első sokk után gyorsan vizet vittem és el kezdtem a fejét,mellkasát locsolni. Egy örökké valóságnak tűnt,mire már nem rángott,csak feküdt! Amikor magához tért,a tekintete homályos volt,tántorgott,és fel sem ismert bennünket! A férjemet ugatta is.Engem egy idő után úgy éreztem megismert,mert oda tántogott!Úgy viselkedik most is,mintha nem tudná hol van,bizonytalan!Soha nem volt beteg,semmit nem vettem észre rajta! Holnap jön a doki! Akinek van hasonló betegséggel küzdő kutyusa megírhatná,mit tegyek?! Köszi!!

lustica Creative Commons License 2012.04.14 0 0 49629

A tenyérnyi foltot, pláne ha szimmetrikus, érdemes lenne kivizsgálni, ha nem múlil el mielőbb.

Azt szinte 99%-ban hormonális zavarok/változások okozzák. Szukánál ez lehet tüzelésekhez/elléshez kötött, de minden esetben célszerű komolyan vennetek.

Előzmény: sZoMy (49620)
lustica Creative Commons License 2012.04.14 0 0 49628

Ha van tenyésztés, akkor mikroszkóppal kezdenek, abban meg látszódik, ha van valami parazita.

Plusz gombát és bacit tenyésztenek belőle.

Előzmény: Törölt nick (49622)
lustica Creative Commons License 2012.04.14 0 0 49627

:-)))

Előzmény: Pisces72 (49626)
Pisces72 Creative Commons License 2012.04.13 0 0 49626

Amennyire én tudom -Lustica meg majd kijavít :) - atka v gomba csak akkor árt a kutyának, ha van vmi egyéb "elfekvő" problémája is. A saját korábbi tapasztalataim alapján én max 1x (!!!) próbálkoznék csak az atka-gomba problémát megoldani, és ha egy célzott kezelés nem elég, akkor mindenképpen kivizsgálás jönne.  Ha az sem hoz konkrét eredményt, akkor meg homeo... De ez magánvélemény. :(

Sariya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49625

Jah hát akkor ő nem segíti ezt a dolgot,pedig csak jót akar! :)

És a szőre csak úgy elkezdett kihullani?És nem mondtak rá semmit?Nálatok nem derült ki hogy mi ennek a problémának az alapja?

Erről az Otodinról még nem hallottam,de gondolom akkor ezt mi is nyugodtan használhatnánk.De majd egyeztetek a dokival mindent..viszem a fülcsepplistát is amiken már túl vagyunk :/

Posatexet használtunk legutóbb..egy kis időre be is vált,elég jól helyre jött a füle,már szaga se volt,de ahogy beköszöntött a tavasz,megint újra!

Mennyire lehet rá az esély,hogy egyik napról a másikra csak úgy elmúlik és soha többé nem jön ki rajta? :D Végülis nekem is durva allergiám volt és kinőttem,szl a remény hal meg utoljára! :)

Előzmény: sZoMy (49624)
sZoMy Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49624

Nálunk van egy másik "baktérium" is, egy Vizsla személyében :) aki sajnos (ugyan segítő szándékkal) nyalogatja a fülét.

 

Otodin (tisztításra)

Posatex (fülcsepp)

 

Illetve, amikor komolyabban be van neki gyulladva, akkor a tisztítás mellé szokott kapni vmi gyulladáscsökkentő injekciót is.

 

Ő egyébként csak az állatorvosnál problémás (ott sem hiszti, hanem szimplán össze akarja nyalni, folyamatosan), itthon

ha kiviszem az Otodin dobozát már el is fekszik a teraszon.

Előzmény: Sariya (49623)
Sariya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49623

Szia!

 

Mindenképpen írom ha megtudok bármit!

Szerencsére nálunk bódításra nem volt szükség,remélem nem is lesz.Volt egy doki,aki úgy pucolta ki a fülét,h szegénykém szabályosan visított,de szerinte hisztis a kutyám.Menekülni akart mindenáron.Nem kis időmbe telt,mire eljutottam vele oda,hogy ha itthon tisztítom neki,akkor ne meneküljön,mert nem rossz az amit csinálok.Szerencsére most már csak ül nyugiban és hagyja.Mondanom se kell,hogy a lábam vissza nem teszem oda!

 

Ti mikkel próbálkoztatok eddig?Tápcsere nálatok is volt?Nem mondtak semmit amire gyanakodni lehet?Vagy nálatok is konkrétan ez a gomba van mint nálunk?

Előzmény: sZoMy (49620)
Törölt nick Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49622

Szia!

 

Mi is pont most kerültünk ilyen helyzetbe, viszont nálunk kiderült, hogy atka okozta.

Szerintem érdemes lenne megnézetni, hogy nincs-e atka a fülben.

Előzmény: Sariya (49617)
Sariya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49621

Szia!

 

Köszi,őt már többen ajánlották,hogy nagyon jó, csak nekünk nagyon messze van.De tényleg jó ötlet megkérdezni! köszi :)

Előzmény: Pisces72 (49619)
sZoMy Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49620

Szia!

 

Ha a dologgal lesz bármi eredmény engem mindenképp érdekelne, mert ugyanebben a cipőben járunk már évek óta :(

 

Átmenetileg max néhány hónapra sikerül rendbetenni, majd indul előről az egész :( Ráadásul annyira "örül" az

állatorvosnak, hogy be kell bódítani a komolyabb fültisztításhoz. Ennek a télnek a végén továbbá az oldalán kb

1,5-2 tenyérnyi területen kihullott a szőre is... Ugyanakkor életerősnek, vidámnak tűnik.

Oldalából kaparással vettek mintát és mindenre negatív...

Előzmény: Sariya (49611)
Pisces72 Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49619

http://www.allatorvosabc.hu/babolna/dr-matray-arpad-allatorvos.html

Vagy nála kérdezz rá, h kit tud ajánlani a közeletekben. Akit nekem ajánlott anno, azzal maximálisan elégedett voltam -persze, nyilván a körülményeinkhez képest. :(

Előzmény: Sariya (49609)
Sariya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49618

Szia!

Szerencsére az emésztése rendben van,legalábbis én úgy látom! :)

De köszi az infót,azért elolvasom,sose lehet tudni!

Előzmény: Hó-pici Bendegúz (49616)
Sariya Creative Commons License 2012.04.12 0 0 49617

Szia!

 

Hát végülis szerdán megyünk újra dokihoz,remélem tud segíteni vagy valami hathatós tanácsot adni.Bármit megtennék,csak hogy javuljon ez a helyzet,mert noha a kedvén cseppet sem látszik meg,de azért biztos nem egy kellemes érzés neki!Az étrendjén már teljesen változtattunk,spéci tápot kap és minden mást is kiiktattunk amitől bármilyen tünetet produkált.És csak remélni tudom,hogy nincs mögötte semmi komplikáltabb dolog!Úgy látszik ez a mi keresztünk :)

Előzmény: lustica (49615)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!