Keresés

Részletes keresés

puszedli* Creative Commons License 2017.11.02 -1 1 21302

Szép napot Mindenkinek! :)

 

Van valakinek tapasztalata a Rehabjob-ról?

Sikerült a segítségükkel munkát találni?

Egyáltalán ... mik a tapasztalatok a megváltozott munkaképességűként való munkavállalásról?

 

Januártól belevágnék, ha az egészségi állapotom akkor is úgy engedi majd :)

 

Tettem már puhatolózó/felfedező kísérletet, regisztráltam az oldalukon, bejelöltem az általam megpályázandó ajánlatokat, és egy hölgy nagyon készségesen másnap már hívott személyes találkozó miatt az irodájukba (ahova végül is még nem mentem el).

 

Szofi66 Creative Commons License 2017.11.02 0 1 21301

Köszönöm!

mrduckhead Creative Commons License 2017.11.01 0 1 21300

Ha jól értjük,ez nem az első felülvizsgálata,mivel írod,hogy "rokkantság,3 strock,és azt,hogy milyen esélyei vannak annak,hogy maradjon ugyanebben az ellátásban".

 

A felülvizsgálatoknál mindig kell vinned a "friss" zárójelentéseket,leleteket,stb.

Majd a felülvizsgálat dönti el,hogy marad vagy sem a kategóriájában.Ez függ a jelenlegi egészségügyi állapotától,javult vagy sem,(stagnál),esetleg rosszabbodot az állapota.

 

 

Előzmény: Szofi66 (21296)
szerelő12 Creative Commons License 2017.11.01 0 1 21299

Zárójelentés,ambuláns lapok,szakorvosoktól, 

a háziorvos 4- oldalas beutalót ad kitöltve,a

bizottságnak,de a fent említett dokumentációban

kell hogy egyértelműen leírják,hogy nem javult az

állapot.

 

Előzmény: Szofi66 (21298)
Szofi66 Creative Commons License 2017.11.01 0 1 21298

Kontrollpapírok, rehab papírok vannak,gondolom ilyet a háziorvos állít ki!

Előzmény: szerelő12 (21297)
szerelő12 Creative Commons License 2017.10.31 0 1 21297

Azt kell tudni igazolni,e.ü-doc al,hogy az előző

vizsgálat óta állapotában lényegi javulás nem történt.

Előzmény: Szofi66 (21296)
Szofi66 Creative Commons License 2017.10.31 0 1 21296

Üdv mindenkinek! Férjem első felülvizsgálatára dec-ben kerül sor,rokkantsági, 3 strock. Azt szeretném kérdezni,akik már átestek felülvizsgálaton, mire számíthatunk, milyen esélyei lehetnek, hogy maradjon ugyanebben az ellátásban. Tudom,mindenkinek más-más problémái vannak. Mennyire szigorodott a mostani helyzet?

szerelő12 Creative Commons License 2017.10.31 -1 0 21295

Én nem tudom ki a szakértő,mivel biciklis vagyok,

ezért nem értettem a dolgot.

 

Előzmény: Törölt nick (21292)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.31 0 2 21294

Ha munkaviszonyban áll a húgod, táppénzen van, kereső tevékenység mellett nem állapítanak meg ellátást.

Ha táppénzen van és kedvezőbb számára, mint a rehabilitációs vagy rokkant ellátás, természetesen maradhat még táppénzen.Az igényléshez a táppénzt meg kell szakítani, vagy fel kell mondani, vagy 1-2 napra fizetés nélküli szabadságot kell igényelni a munkáltatótól. Az ellátás igénylését ettől a naptól lehet kérni!

 

- ha  nagyon rossz egészségi állapota miatt nem tud személyesen megjelenni a vizsgálaton: ilyen esetben írásban kérheti az egészségi állapota irat-alapú véleményezését. A kérelemhez minden esetben csatolnia kell a kezelőorvos igazolását és indoklását a személyes részvétel akadályairól. Ha a kérés megalapozott, a vizsgálat csupán a benyújtott iratok alapján történik. (Ha a dokumentáció nem nyújt elégséges információt a megbízható orvosszakértői véleményezéshez, az orvosszakértő egy előre egyeztetett időpontban felkeresi őt és az ápolás helyszínén végzi el a vizsgálatot.) 

 

Hogy egy műtétet mikor a legoptimálisabb elvégezni, mikor kell, meddig halasztható, ezt a kezelőorvosa tudja megmondani.

Előzmény: Zsuzsanna Fejesné Bodai (21287)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.31 0 2 21293

 Mindenkinek a maga feltett kérdése, a maga problémája a legfontosabb-szerintem.

 

 A 2018. jan.1-től történő hazai változások ismertetésére már sor került  (21119-es hsz). A rehabilitációs ellátottakra vonatkozik és kivételes rokkantsági ellátással kapcsolatos.

"A kivételes rokkantsági ellátás bevezetésével kapcsolatos átmeneti szabály a kérelem benyújtására biztosít lehetőséget azok számára is, akiknek 2018. január 1-jét megelőzően utasították el a megváltozott munkaképességű személyek ellátása iránti kérelmét.

Kivételes rokkantsági ellátásban részesülhetnének a jövőben azok a súlyosan egészségkárosodott személyek, akik hosszú ideje tartó betegségük miatt, vagy más méltányolható okból nem tudták megszerezni az ellátáshoz szükséges előzetes biztosítási időt, de rendelkeznek az előírt biztosítási idő legalább felével." 

 

Itt nincs változás, csak az aktuális évi emelések lesznek:

ROKKANTSÁGI ELLÁTÁST A NYUGDÍJEMELÉSRE VONATKOZÓ szabályok szerint, azzal megegyező arányban évente emelni kell. Amilyen kategóriában vagy, az a kategória az év eleji emeléssel lesz több. 

A rokkantsági járadék összege meghatározott (fix összegű), amely a nyugdíjszerű szociális ellátások emeléséről szóló jogszabályban rögzítettek szerint emelkedik.

Előzmény: Gy.AnnamáriaBp. (21286)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.31 0 2 21292

Amikor segítjük Sorstársainkat, az Nekünk is nagy örömöt ad, pozitív energiát. Ezt mindenki megtapasztalja, aki így cselekszik. Ezzel érdemes törődni.  Tévedhetünk, ez is benne lehet a történetben. Köszönöm szavaid!

Előzmény: szerelő12 (21285)
szerelő12 Creative Commons License 2017.10.31 0 1 21291

Eddig még úgy volt,hogy 2000-évtől lesznek fenn

az adatok.

Ahány újság cikk, annyi féle infó,majd meglátjuk.

Előzmény: mrduckhead (21290)
mrduckhead Creative Commons License 2017.10.31 0 1 21290

http://index.hu/belfold/2017/10/31/elektronikus_egeszsegugyi_szolgaltatasi_ter_eeszt_e-recept_e-beutalo_orvos_gyogyszeresz/

 

Kiváncsi vagyok,hogy mennyire lesz hatékony ez a rendszer a felülvizsgálatok alkalmával.

Elvileg most is meg tudják nézni a beteg kórtörténetét,mikor az illető felülvizsgálatra megy,de viszont olyankor magunkal kell vinni a friss kórházi jelentéseket-leleteket.

A mostani e-rendszer segitségével a betegnek nem kell azzal foglalkoznia,hogy orvosról orvosra járva vigye magával a zárójelentéseket,mivel az adatai alapján a számtógép tárolja az összes egészségügyi "problémáját",így az adott kezelő orvos látni fogja,hogy mik a problémái,milyen gyógyszert szed,stb.

A patikában a gyógyszertáros csak az adott gyógyszert fogja látni,hogy mit kell szednie,stb,így oda is elég a tb kártya és a személyi,nem kell vény.

 

Eljött a 21 század??

A gond az vele,hogy csak mostantól,novembertől fogja látni a rendszer az egészségünkel való "gondokat".A múltban szerzett testi problémák nem lesznek jelen a rendszerben.(gondolom nem megoldott az adat átvitele,mivel nem kompatibilis)

 

 

takianyu Creative Commons License 2017.10.31 -3 0 21289

A komplex vizsgálat elválik a rokkant, vagy egyéb ellátástól. Az orvosi vizsgálat csak az egészségi állapotot véleményezi. Az egyéb jogi feltételek megléte az nem tartozik a kompetenciájukba.

Az ellátásnak a feltételei, hogy ne legyen többféle jogcímen bevétele az illetőnek. Ebbe beletartozik a segély is.

Előzmény: Zsuzsanna Fejesné Bodai (21287)
Sztahanov a közmunkás Creative Commons License 2017.10.30 0 0 21288

"Fel kell neki mondani és mint rehabos újra visszaveszik?"

 

Általában az ellátás folyósításának megkezdésekor kell felmondani vagy fizetés nélküli állapotba vonulni.

Dolgozhat a felülvizsgálat alatt.

 

Előzmény: Zsuzsanna Fejesné Bodai (21287)
Zsuzsanna Fejesné Bodai Creative Commons License 2017.10.30 -3 2 21287

Tisztelt Independently! Elvesztünk a jogi útvesztőben! Húgom 8 éve kűzdött a csípőjével, szó szerint már bocsi, de még dili-dokihoz is kűldték, márminthogy neki a fejében van a baj. Volt mikor morfin tapaszt írtak neki a fájdalmára, majd a falat kaparva elvonási tünetei voltak....................... hosszú évek végén nagysokára tavaly nyáron megműtötték csípőprotézist kapott Budapesten. A műtött lába 3 cm- rel rövidebb lett, a másik lábát jövő januárban fogják műteni legalábbis erre van igéret. Az évek alatt egy munkahelyet már elveszített a tavalyi műtéte elött egy másik helyen dolgozik, de sokat volt táppénzen sajnos. Most jelen pillanatban valahogy dolgozik, viszont beadta a MMK járadékára az igényt. Kérdésem lenne, hogy mi a teendő ebben a folyamatban mert mindenki mást mond neki. Ha mondjuk amikor behívják a komplex vizsgálatra még nem műtik meg a másik lábát és valahogy tud addig dolgozni, akkor is bemehet vizsgálatra vagy akkor táppénzen kell hogy legyen? Vagy ha mondjuk pont elötte esetleg megműtik és nem tud elmenni akkor kérhet halasztást? Ha mondjuk elmegy és talán meg is kapja akkor mi a teendő? Fel kell neki mondani a munkahelyén? Ő úgy szeretné legalábbis most úgy gondolja, hogy mivel a munkahelye tudna neki más munkát is adni (sok rehabos dolgozik náluk) könnyítettet abban az esetben mi a teendő? Fel kell neki mondani és mint rehabos újra visszaveszik? Ha még a második műtét elött kapná mondjuk meg akkor nem táppénzt kap a második műtét után hanem csak rehab. ellátást, mert ugye nyilvánvaló hogy hónapokig nem tud dolgozni még ha jól sikerül a műtét akkor sem. Vagy talán jobb lenne ha a második műtétig még maradna a munkahelyén elmenne táppénzre és mikor az lejár akkor indítaná el az eljárást?? Szóval elég sok a kérdés, lehet, hogy nem is voltam egyértelmű, de azért nagyon megköszönném a segítséged.

Gy.AnnamáriaBp. Creative Commons License 2017.10.30 -3 1 21286

Szervusztok!

A számtalan kérdés és információ átböngészése számomra egy csöppet fárasztó. A kérdésekre adott válaszoknak és az egymást segítő, a Többieket erősítő üzeneteknek nagyon örülök. Mi, akik ide írunk,  itt élünk, pont azért gondolom a hazai változásokkal kell tisztában lennünk. Érdeklődnék tehát: 2018. január 1-jétől tudható-e a változások mértéke, például  a rokkantsági ellátásban részesülőknél, kategóriánként, a rokkantási járadékban részesülőknél. Ezekre  a kérdésekre szeretnék választ kapni. Előre  is köszönöm a fáradtságot és a választ.

szerelő12 Creative Commons License 2017.10.30 -2 3 21285

Olvastad,hogy állítólag kiturtál valami szakértőt?

Nem gondolom,hogy így van.

Mindig jó tájékoztatást adsz.

Előzmény: Törölt nick (21284)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.30 0 1 21284

Megváltozott munkaképességűeknek van érdekképviselete (szakszervezete) Ausztriában.

 

Ausztria: rokkantsági ill. munkaképtelenségi ellátás

TARTÓS ROKKANTSÁGI ILL. MUNKAKÉPTELENSÉGI ELLÁTÁS A rokkantsági ill. munkaképtelenségi ellátás korlátlan időre csak akkor állapítható meg, ha a testi vagy szellemi állapot alapján maradandó rokkantság ill. munkaképtelenség vélelmezhető és orvosi vagy foglalkoztatási rehabilitációval javulás valószínűleg nem érhető el.

 

IDEIGLENES ROKKANTSÁGI ILL. MUNKAKÉPTELENSÉGI ELLÁTÁS Ideiglenes rokkantsági ill. munkaképtelenségi ellátás illeti meg azt a személyt, aki 1963. december 31-e előtt született, és akinek átmeneti rokkantsága ill. munkaképtelensége meghaladja a 6 hónapot. A rokkantsági nyugdíj ill. munkaképtelenségi járadék alapvetően legfeljebb 24 hónapra állapítható meg. Amennyiben a jogosultsági feltételek a határidő lejárta után is fennállnak, úgy az ellátás legfeljebb további 24 hónapra állapítható meg, abban az esetben, ha a továbbfolyósítást a jogosultsági határidő lejárta utáni 3 hónapon belül kérelmezték.

 

A NYUGDÍJ MEGVONÁSA A tartós rokkantság ill. munkaképtelenség esetén megállapított ellátás megvonandó, ha a nyugdíjjogosult egészségi állapotában olyan mértékű javulás állapítható meg, amelyek alapján ezen ellátások jogosultsági feltételei már nem teljesülnek. Keresőtevékenység folytatása szintén a rokkantság ill. a munkaképtelenség felülvizsgálatához és következésképpen az ellátás megvonásához vezethet. A nyugdíjkorhatár (nők esetében a 60. életév, férfiak esetében a 65. életév) elérését követően az ellátás nem vonható meg.

(Ausztriában jelenleg a valós nyugdíjkorhatár 58 év. Ez azt jelenti, hogy bár hivatalosan a férfiaknak 65 a nőknek 60 éves korukig kellene dolgozni, ők bizony korábban kezdik a pihenést. Az átlag nyugdíj 1115 euró , ami 343 400 forintnak felel meg. A ténylegesnél korábbi nyugdíjazás oka talán az átlagnyugdíj mértékében is keresendő.A tervek szerint 2033-ig fokozatosan kiegyenlítve, egységesen mindenki 65 évesen mehet majd nyugdíjba.)

Előzmény: bandolesa (21279)
szerelő12 Creative Commons License 2017.10.29 0 1 21283

Ja,értem.

 

Előzmény: Gellar (21282)
Gellar Creative Commons License 2017.10.29 -3 1 21282

A hsz. előzménynél láthatod, de most ne kérj meg, hogy visszakeressem a neveit.

 

Ha ez nektek így jó, akkor cseverésszetek egymással, de én kiszálltam.

Előzmény: szerelő12 (21281)
szerelő12 Creative Commons License 2017.10.29 0 0 21281

Mégis kire gondolsz?

Előzmény: Gellar (21280)
Gellar Creative Commons License 2017.10.29 -3 3 21280

A sorstársak annak a levét isszák, hogy egy felhasználó, aki elüldözött egy valódi szakértőt és önzetlenül segített megfogalmazni fellebbezéseket, próbálja átvenni az illető szerepét, de esélytelen.

 

Természetesen az is lehet, hogy az illető betegségének ez az az egyik tünete, de aki sokadszor regel vissza mindig más néven, az számomra hiteltelen.  

Ki tudnám deríteni az IP címét, de nem akarom az eddigi neveinek felsorolásával égetni az illetőt.

 

Elég sok több éves usernek elment a kedve azok után, hogy hülyének nézik, hiszen a stílus ugyanaz.

Előzmény: Törölt nick (21255)
bandolesa Creative Commons License 2017.10.29 -1 2 21279

Szomszédban  még érdek képviselet is van?

 

Kíváncsi kennék,ott mennyi az ellátásuk?

Előzmény: Törölt nick (21278)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.28 0 1 21278

Nincs érdekképviseletünk, sógoréknál (Ausztriában) van a megváltozott munkaképességűeknek. 

Előzmény: bandolesa (21276)
Sztahanov a közmunkás Creative Commons License 2017.10.28 0 0 21277

Innen https://www.nyugdijguru.hu/nyugdij/megvaltozott-munkakepesseguek-ellatasai/ellatasok/rokkantsagi-ellatas/a-rokkantsagi-ellatas-osszege

 

Egy idézet a törvényből:

 

"kedvezőbb rendelkezésként - az alapösszeget a kötelező nyugdíjemelés mértékével évente emelni kell.

Ha nincs havi átlagjövedelem, akkor – a minősítési kategóriától függően - az alapösszeg 30, 45, 50, 55  százalékában meghatározott mértékű ellátást lehet megállapítani."

rendre B C D E kategóriákra.

ugyaninnen: "alapösszeg (2017-ben: 96 ezer Ft)"

Németországban a mienkhez hasonló rokirendszer van, még Schröder dolgozta ki.

Ő abból indult ki, hogy mindenki alkalmas portásnak. Nem fűzök hozzá megjegyzést.

bandolesa Creative Commons License 2017.10.28 -1 0 21276

Ebből éljen meg valaki,h egyedül álló.

 

(3)5 A rokkantsági járadék havi összege 2017. január 1-jétől 35 025 forint.

 

Állítólag az alap jövedelmet akarják 60-ezer forintban meghatározni,és bevezetni.  Nem a Fidesz!

Előzmény: Törölt nick (21272)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.28 0 1 21275

Mi alapján állapítják meg a rokkantsági ellátást, ha az igénylő a vizsgált időszakban egyáltalán nem rendelkezik jövedelemmel?Az ellátásban részesülő ilyen esetben az egészségi állapota szerinti ellátási kategória minimumösszegére jogosult.

A rokkantsági ellátás összege az átlagjövedelemmel rendelkező személy esetén– Annak a megváltozott munkaképességű személynek az esetében, akinek egészségi állapota alapján tartós foglalkozási rehabilitációt igényel, azonban a komplex minősítés szakmai szabályairól szóló rendeletben meghatározott egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, és egészségi állapota 31-50 % közötti (C2 kategória), valamint annak a személynek az esetében, aki tartós foglalkozási rehabilitációt igényel és a kérelem benyújtásának időpontjában az öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig hátralevő időtartam az 5 évet nem haladja meg, a havi átlagjövedelem 60 százaléka, de legalább az alapösszeg 45 százaléka (43.205,- Ft) és legfeljebb az alapösszeg 150 százaléka (144.015,- Ft)

Előzmény: Törölt nick (21272)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.28 0 0 21274

Köszi a választ !

 

560707 Creative Commons License 2017.10.28 0 2 21273

Nem kell semmit tenni, majd küldeni fogják a "behívót".

Előzmény: Törölt nick (21271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!