Keresés

Részletes keresés

Bandi-T Creative Commons License 2001.04.19 0 0 9754
Jaj, mit indítottam már el megint?!

Kedves Wazull, látom, hogy tanítani szeretnél, és semmi kifogásom sincs az ellen, ahogy praclee-val csinálod (bár kíváncsi lennék, tudtad-e volna, miből készült az íj - én látod még azt sem tudtam, amit te kapásból, magátólértetődő természetességgel írtál praclee-nak; én eléggé szakbarbár vagyok, magyarázzuk ezzel hogy semmit sem tudok az íjakról); ezzel szemben feltehetőleg valami elkerüli a figyelmem, mert nem értem a reakciódat karter kérdésére, feleslegesen gúnyosnak és támadónak érzem; tisztelettel és köszönettel venném, ha megvilágítanád, miért így reagáltál. :?

Karter kérdésére őszintén azt válaszoltam, amit gondoltam; praclee helyesírása és koncentrációs képessége tényleg gyakran bosszant engem is, de bevallom még nem érzem magam elég jó tanítónak, hogy hatékonyan tudjam őt továbbsegíteni ezen, úgyhogy általában ezért nem válaszolok.

Cibet,

Most beugrott - nem te voltál a harmadik férfiember a kiránduláson Fődhözragatt és Gemini mellett?

Hogy te mindig megtalálod DLalát... nos, remélem nem csak az ellenségességet látjátok egymásban, hanem tanultok is egymásból.

Bassman_ Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9753

Nem mintha számítana egyáltalán, de azért megemlítem, hogy állandó edzőpartneremet ma meg akarták verni. A szokásosnak mondható események történtek: autókázás, anyázás, kiszállás. A nagy darab kezdeményező rögtön nekiesett a srácnak, aki annyit tett, hogy megvezette az ütést, és orrbavágta az illetőt, mire az nyomban kifeküdt. Barátom azt mondta, sosem ütött még meg senkit, és sajnálja is, hogy ez történt.
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9752
:-)))
Előzmény: DLala (9751)
DLala Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9751
(sóhaj)
(már megint helyre kell tenni valakit)

Cibet drága,
Mit vettem fel megint?

Valakit lehet felbérelni.
Harcmuvészt azt nem. Az én harcmuvész definíciómba legalábbis az ilyesmi nem fér bele.
Jó ügyért az emberfia egyébként sem pénzért harcol, hanem meggyozodésbol. Különben átmegy egyszeru zsoldosba. Ez egyébiránt a harcmuvészeten kívül is így van.

A te definíciódba lehet, hogy belefér, hogy megveszel valakit, vagy téged megvesznek. Lelked rajta.
Valószínuleg nem találkoztál még igazi harcmuvésszel. Vagy nem ismerted fel.

Maradok a saját példámnál. (Ezt is megírtam már párszor) Jött nagypénzu, hogy megvesz kilóra, legyek a magántanára. Annyit fizetett volna, amennyit kérek. Mondtam, a tagdíj x Ft a klubban havonta, ekkor meg ekkor vannak edzések, le lehet jönni és lehet ott edzeni. Nem akarta. Tulajdonképpen csak azt akarta demonstrálni, bárkit megvehet a pénzéért. Nem volt igazi tanítvány.
Azért leigazolt valaki mást. Az illeto már rég nem létezik.

(Miért is kell, még ha szolidan is, de belémkötni?) (Egyébként nem érdemes)

Jól képzett fegyveres testorök általában elore szoktak köszönni az olyanoknak, mint pl. én.
A jól képzettek.

Cibet, vagy nagyon messze vagy még az út elején, vagy rossz úton jársz. De legalább ne hangoztasd a hülyeségeidet.

Mielott bárki elkezdene azon nyammogni, hogy mekkora nagy arcom van, eloször is közlöm, hogy igen, még annál is nagyobb (van mire), másodszor pedig az illetot megkérném, hogy egy kicsit mélyebben ásson a dolgok mélyére mielott kijelento módba helyezi magát.

Előzmény: Cibet (9750)
Cibet Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9750
DLala
Megint felvetted a vaskalapot? Miert ne lehetne egy jo ugy erdekeben felberelni valakit. A Het szamurajt is felbereltek, es nem voltak bohocok. Sot, igazi harcosok voltak, meg ha roninok is.

Az is igaz viszont, hogy ma mar nem ilyen idoket elunk. Es megint csak hangoztatom, hogy egy jol kepzett fegyveres testorrel szemben egy harcmuvesznek semmi eselye.

Előzmény: DLala (9735)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9749
hiryu,

koszi, hogy szoltal.

W.

Előzmény: hiryu (9722)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9748
Kedves karter,

ezugyben reszemrol utoljara. Arra esetleg nem gondoltal, hogy elmesz valamelyik harcmuvesz klubba, es elkezdesz edzeni, es mesterre valsz? Lehet, hogy hasznodra valna...
Mivel a klubok altalaban anyagi gondokkal kuszkodnek (sajnos), ezert penzugyi es szponzoralasi tanacsaidat (mint gazdag vallalkozo, ugye...) nyilvan nagyon jo neven vennek. Nem, nem "segelyre" vagy "alamizsnara" gondoltam, hanem segitsegre, amit ok is viszonoznanak...
Sok sikert.

W.

Előzmény: karter (9740)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9747
Kedves Bandi-T,

nagyon szepen koszonom a felajanlott segitsegedet, de talan magam is elboldogulok...
Citromeves? Nem izombol fikazom itt a topicon a tobbieket, megha esetleg ugy is tunne. Igyekszem a megoldast is beleszoni kis poenos valaszaimba. Lehet, hogy tul patetikusan hangzik, de probalok segiteni abban (legalabb is sajat mercem szerint), hogy megtanuljon az illeto halat fogni, nem csak az olajos halkonzervet vagom az orra ele. :-)))
Talan nem elegge szembeotlo...
Esetleg durvanak talaltad?

Hat de most oszinten, megis mit valaszolnal, ha valaki ilyen kerdessel jonne elo, mint karter, vagy praclee... (b@sszus, mar megint szemelyeskedtem... :-((( )

Előzmény: Bandi-T (9746)
Bandi-T Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9746
Wazull, kérlek hagyd abba a citromevést - nagyon savanyú vagy az utóbbi időben. Mi baj? Nem segíthetek esetleg?
Előzmény: Wazull (9745)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9745
karter,

eszembe jutott valami: ha tenyleg gazdag vallalkozo vagy, akkor berelj fel egy nagy darab melakot, meg egy kis kinait. Nem kell, hogy barmihez is ertsenek, eleg ha veszel nekik egy par echte spanyol ontottvas katanat, vagy ilyesmit...
Ebbol mindenki erteni fogja, hogy egy gazdag vallalkozo vagy, akinek van ket kivalo harcmuvesz testore. Tiszta Amerika, nem? ;-)))
Ha teged akarnak kicsinalni, akkor ugyis eloszor lelovik a ket "testort" (meg persze, teged is...), akkor ugysem szamit, hogy harcmuveszek-e vagy sem...

Előzmény: karter (9740)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9744
praclee,

mi az, hogy felszinesen olvasol? Hat mire tanitanak a harcmuveszetek??? :-(((
Ki csinalta? Tenyleg fontos, de ugy latszik tenyleg csak minden tizedik hozzaszolasnak olvasod el az "datum" reszet. Miutan vilagos, hogy kie az az ij (ha megsem, akkor lapozz vissza harom napot, azt talan meg kibirod...), es kerdezd meg Tole...

Előzmény: praclee (9737)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9743
karter,

OK, rajottem: csak viccelsz velunk...

Előzmény: karter (9740)
Bandi-T Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9742
Erre azt tudom válaszolni, hogy nem feltétlenül az a jó testőr, aki jó küzdősportoló és viszont - a két tevékenységhez más-más tudás kell (bár valóban van valamennyi átfedés).

'elhízott volt sportolók' - a legtöbb hasonló versenysportban vannak súlykategóriák, ezért a versenyzőknek erősen optimalizálniuk kell a súlyukat; általában az ebben a helyzetben legkevésbé hasznos zsírtól szabadulnak meg. Az 'utcán', 'bevetéskor' azonban nem jön oda senki, hogy elnézést, maga 20 kilóval nehezebb, ez így nem fair, és ezek között a körülmények között egy bizonyos mennyiségű zsírréteg párnázásként előnyös lehet. Ez szerintem az egyik oka az ilyen területen tevékenykedő volt sportolók 'elhízásának'.

Az, hogy valaki reprezentációs célból (ahogy DLala fogalmaz, bohócnak) felbéreljen valakit - nem hiszem, hogy a saját küzdősportjában/harcművészetében igazán elismert személy erre kapható lenne. Nem, én még nem hallottam ilyenről.

Aktív, versenyző és jó (!) küzdősportoló/harcművész az én nem túl gazdag információim alapján nagyon ritkán, csak kínjában szegődik ilyen feladatokra. Ugyanakkor nálunk is van egy srác, aki vállal gyakran ilyen munkát (lehet, hogy teljesen ebből él, nem tudom, inkább nem kérdezősködtem), több hasonló küzdősportot is gyakorol, de ő még a klubban sem számít a legjobbak közé, és inkább az alkatát használja, mint technikás.

Előzmény: karter (9740)
leha Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9741
sok testőr, vagyonőr űz valami küzdősportot, tanul harcművészetet, de ha arra gondolsz, ami a halivúdi álomból csöpög, hogy jóvágású, enyhén borostás bugyinedvesítő kinézetű emberek jól megvédik az elnököt és mellesleg megnyerik a távolkeleti élet-halálra vívott kumitét, akkor azt kell mondjam, az nem ez a bolygó : )
karter Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9740
Akkor másképp,
a ninják lebegtek a szemem előtt, de tudom az azért túlzás volna, Szóval csak arra gondoltam, mert meséltek nekem ilyen sztorikat, hogy ti talán hallottatok már olyanról, hogy gazdag vállalkozók csak hogy tekintélyesebbnek hassanak, felbérelnek olyanokat, akik igazán mesteri fokon űznek keleti sportokat. Hallottam már kis kínaiakról is, de azt azért már nem hiszem, az csak valami vicc lehet.
Szóval van ilyen? Tényleg vannak karatézó testőrök? De nem elhízott volt sportolók, hanem igazi harcosok.Mármint akik ezt komolyan veszik. Van ilyen?
leha Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9739
embert bérbevenni? szerintem se harcművész, se senki nem adja magát bérbe ...
esetleg a szolgálatait megfelelő javadalmazás ellenében igénybe venni ... olyat könnyebb találni ...
szerintem is, előbb pontosíts!
Bandi-T Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9738
Szervusz karter,

Szerintem attól függ, mire akarod 'bérbe venni' az illető(ke)t. Saját művészetükből kulturális bemutatóra például jó eséllyel kaphatók, bár én még nem nagyon hallottam róla, hogy ezt díjazás ellenében tennék.

A magyar nyelvben két kifejezés is van: az egyik a harcművészet, a másik a küzdősport; talán nem járok nagyon messze sokak felfogásától, ha nagyon leegyszerűsítve azt mondom, a harcművészet az egyén belső fejlődésével, például a harmónia keresésével illetve megteremtésével foglalatoskodik, míg a küzdősport ehelyett általában inkább a küzdelemre, a másik hatékony legyőzésére összpontosít.

Küzdősportolóra vagy harcművészre gondolsz? DLalához csatlakozva én is arra kérlek, pontosítsd, fogalmazd újra kérdésedet.

Előzmény: karter (9727)
praclee Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9737
praclee karmolja magát::)
de ki csinlta?
Mert az igen nem mindeggy!
Tudod hogy feklszínesen olvasok.:)
Előzmény: Wazull (9731)
praclee Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9736
De mire kell szerződtetni?tanítanI?
Előzmény: Wazull (9734)
DLala Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9735
"lehet e a harcművészetet mesteri fokon űző embereket hazánkban bérbe venni."

Nem.

Remélem, hogy se itt, se sehol.

Bohócot bárhol találni. Azt bérbeveheted.

A kérdés talán másra vonatkozott, ezért légyszíves fogalmazd meg máshogyan, bovebben.

Előzmény: karter (9727)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9734
Erthebben: nagy penzert le akar Teged szerzodtetni, de elozetes igerete szerint nem kell megolnod senkit...
:-)))
Előzmény: praclee (9732)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9733
Poenkodasban biztos elso lenne. Jelen formamban a valogatott kozelebe sem kerulhetnek. Mellesleg tenyleg nagyon erosek. Onnet tudom, hogy 5 eve meg en is valogatott kerettag voltam. Azota meg csak javultak, ahogy az eredmenyek is mutatjak... :-)))
Előzmény: praclee (9730)
praclee Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9732
Én ele már magát a kérdést se értem.Fejtsd ki lécci bővebben.

pracli

Előzmény: karter (9727)
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9731
Kedves praclee,

"Kijé az íjj?"
Hogy "kijé"? Mondd, szoktad Te a topicot olvasni??? :-)))

"Milyen fajta?"
Az eletben nem volt meg ij a kezemben, de en is latom, hogy reflexij, ungarische, visszacsapos... :-)))

Előzmény: praclee (9728)
praclee Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9730
Ha te itt lennél akkor már rég az első lenne:)
Előzmény: Wazull (9719)
praclee Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9729
Igen.Én magamra gondoltam!!:-DDDDDD

Pingyi neked se küldtem se képeslapot se jókívánságot.Ezer bocsánat érte.

Előzmény: Rorimack (9713)
praclee Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9728
háááhhááá
Te és az íj??
na jó nem bántalak.:)
Először próbálod?
Ki az a másik kettő?
Kijé az íjj?Hány incses?Milyen fajta?
Előzmény: Bandi-T (9708)
karter Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9727
Elnézést hogy csak úgy idetoppanok, de az érdekelne, hogy lehet e a harcművészetet mesteri fokon űző embereket hazánkban bérbe venni.
Nem, nem akarok senkit megveretni, tényleg nem azért kell.
Komolyan kérdezem.
Wazull Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9726
Utananeztem mar annak a bajnoksagnak. Europa-bajnoksag volt. :-)))
Tehat:
Ferfi egyeni: 1. Erdelyi Gabor
Noi egyeni: 1. Kiraly Barbara
Ferfi csapat: 3. Magyarorszag (a franciakkal az elodontoben talalkoztak)
Ifi: 1. Bognar Bela
3. Dubi Sandor
Irtam, hogy a magyar Kendo nagyon eros Europaban.... :-)))

http://www.ekc17.it/english/results.htm

Előzmény: Cibet (9717)
Darth Bane Creative Commons License 2001.04.18 0 0 9725
Azert cak megveritek oket, ha muszaj :-). (vagy ha majd veletek leszek...)
Előzmény: Wazull (9723)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!