Keresés

Részletes keresés

Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.11.15 0 0 320

Valamit kell állítani a TV-n, és akkor jó lesz. Azt hiszem így elég egzakt volt:-)

 

Na szóval, nekem a Digi a szolgáltatóm és szintén UE32D5000-res TV-m van, de ilyen nyűgöm nincs. A TV a 4:3-as adást átméretezi automatikusan, a 16:9-es meg ugye eleve adott ugye.

 

A RTL Klubbal van némi gond, túlképpen az is jó, de a 16:9-es képarány dacára alul és felül van egy fekete csík. Az oka: az RTL összeveszett a Digivel, ezért baszik neki rendesen szolgáltatni, továbbra is 4:3-as képarányba nyomja nekik, de mivel az eredeti adás immár 16:9-es, ezért letterboxba.

 

 

ps. ha majd hazamegyek  megnézem mi a francot lehet itt állítani és megírom nekem miért okay.

Előzmény: Nikolaj Luminescu (319)
Nikolaj Luminescu Creative Commons License 2011.11.15 0 0 319

Két napja vettem egy Samsung UE32D5000PW-t. 

 

Nem kellett volna...

 

Édesanyámnak vettem, aki 83 éves. Behangoltam rajta az összes csatit, kábel tv-n tévézik, a szolgáltató a Digi. Imádja a természetfilmeket, úgyhogy a HD adások miatt a digitális adókat hangoltattam be a tévével. Mind be is jött frankón. A gond akkor kezdődött, amikor 4:3-as csatornáról 16:9-esben adóra váltott, vagy fordítva. Ennek a jószágnak ugyanis a képméret beállításnál nincs olyan lehetősége, mint az LG-n az eredeti képméret, hanem folyton kapcsolgatni kell. Azaz: ha nem akarsz fél képeket felnagyítva, vagy torz emberkéket nézni, akkor szorgosan nyomkodni kell a "P.SIZE" feliratú gombot (távkapcsoló középső sor, alulról a harmadik gomb).

 

Felhívtam az ügyfélszolgálatot, nem akartam elhinni, hogy ez így komoly. Kis hölgy pár percet várakoztatott, majd közölte: a tévéadó is továbbítja a kapcsoló jelet, akkor a tévé tudja, amit szeretnék.

 

Mondom neki, hogy akkor valami gáz van, mert az LG tv ugyanennél a szolgáltatónál az"eredeti" beállítás kiválasztásával tudja, de a samsung nem. Tehát a csatorna továbbítja a kapcsoló jelet, de a tévé nem vált méretet. A válasz: akkor a tévé ilyen, nem tudja, ennyi. Van-e még kérdésem.

 

Szépen lepattintott, magyarul így jártam vessek magamra.

 

Utólag visszagondolva ha vásárlás előtt megkérdeztem volna ugyanezt a hölgyet, simán azt mondta volna, amit most, vagyis hogy a tévé tudja ezt. 

 

Most úgy állunk, hogy szegény anyu azt tanulgatja, hogy kell képméretet váltani a tévén... 

 

Az ügyfélszolgálatos hölgynek innen üzenem, hogy visszavehetne egy kicsit. Például egy "sajnáljuk, hogy csalódott" elhangozhatott volna.

 

Fontolgatom, hogy a fogyasztóvédelemhez, és/vagy a homárhoz fordulok.

 

 

 

 

Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.11.15 0 0 318

Szagold körbe a tversity-t, én egy párt DLNA szoftot végigpróbáltam, és végül ennél kötöttem ki.

Előzmény: Törölt nick (317)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 317

Igen, nálam a feliratok miatt bukik a DLNA lejátszós dolog. A rádugott vinyóval is ez a baj.

 

A vuze nem tud alkönyvtározni, az allhare teleszórja .mta fájlokkal.

Valamiért megrögzötten külön kell ezeknek csoportosítani a filmet-hangot-videót. Ezt se értem minek kell. olyat nem találok ahol simán, parasztosan látom a könyvtárakat úgy mint az intézőben.

 

Most egy kicsit visszaveszek ebből a részből, és a többiek okítására koncentrálok.

 

Sikerült összehozni a trékábelt a dvb-t félhullámú dipólantennával. Mázlimra a közösítő szűrő még pont átengedi azokat a trés csatornákat amire van előfizetésünk. Igaz, ez köszönő viszonyban sincs a rányomtatott papírral. Egy picit kéne rajta hangolni valahogyan.

 

 

Előzmény: Soproni Pinot N. (316)
Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.11.15 0 0 316

Szia,

 

mint alant a topicban is nyűglődtünk már rajta: a Samsung látni fogja a külső vinyódat (vagy esetleg nem, ha túl nagy áramot venne fel az adott tipus), a notebook könyvtárait is kiajánlhatod megfelelő szoftverrel, a könyvtárstruktúrát mindkét esetben kezeli a Samsung. Viszont, a feliratokkal nem boldogul a Samsung TV-k lejátszója.

Előzmény: TH3R1 (305)
Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.11.15 0 0 315

Ez a tversity dolog jónak tűnik :)

 

Én ezt használom az AllShare helyett, mert sokkal fürgébb jószág. Az AllShare borzasztó sokat tud molyolni.

 

 

A linux mappáit hogyan látja a TV-d. Valami DLNA soft is futkározik a routereden, vagy sambán keresztül ajánlod ki?

Előzmény: Törölt nick (314)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 314

Ez a tversity dolog jónak tűnik :)

Alapjában véve a nagy álmom az, hogy a TP-LINK TL-WR1043ND routerem, amin OpenWrt (tehát Linux) oprendszer van tudja a DLNA-t, tehát mondjuk hozzá van kötve egy HDD, amire tudjon letölteni (FTP, torrent, kutyafasza) és azt lássa a tévé is és tudjon lejátszani.

Eddig odáig jutottam el, hogy a TV látja a router-t, benne a mappát is, de bármit teszek a mappába, a TV akkor is üresnek látja, tehát nincs frissítés...

Na ha ezt meg lehetne oldani az überkirályság lenne. Valószínűleg nem csak úgy megy a dolog, hogy berakom a könyvtárba, oszt csókolom :)

Előzmény: Törölt nick (312)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.15 0 0 313

Hali!

Bocsi, a Vuze-ről nem írtam. Szóval a Vuze ugyanolyan torrent kliens mint mondjuk a uTorrent. Lehet, hogy a uTorrent is tudja a DLNA-t, nem tudom, viszont én a Vuze-t soksok évig használtam és megszerettem. Lehet, hogy könyvtárstruktúrákat nem kezel, de én annyi időre használom, hogy egy-egy filmet megnézzek anélkül, hogy DVD-re vagy pendrive-ra kiraknám. Bár mondjuk most már van egy 2TB-os cucc hozzákötve a tévéhez, szóval nincs gond.

 

Sokan kérdeztétek, hogy mi is az az AllShare... nos tulajdonképpen nem más, mint a Samsung elnevezése a DLNA protokollt támogató készülékekre. Bővebben (és ez a hivatalos oldal!): http://www.dlna.org

 

A DLNA szerverekkel kapcsolatban úgyszintén a fenti oldalon a http://www.dlna.org/products/ pont alatt megkeresed amit szeretnél - ha szerepel a listában, tuti DLNA kompatibilis. De ha nem, attól még lehet az :)

 

Üdv,

 PET

Előzmény: Törölt nick (311)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 312

Transcodingoltál már? A TVersty programot ismered? Ezt direkt TV-khez találták ki.

http://tversity.com/download

Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 311

Nana! Megnyomtam az Allshare súgó gombját. Vazze feljött egy Koreai!!!! html oldal, amin még angolra se lehet átváltani! Nesze semmi fogd meg jól.

 

Ezeket a DLNA szervereket ismered? 2007-es iromány.

 

http://www.rbgrn.net/content/21-how-to-choose-dlna-media-server-windows-mac-os-x-or-linux

 

A vuze nekem nem jön be, le is törlöm, mert nem tudja az alkönyvtározást

 

Előzmény: Törölt nick (310)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 310

Megértem, ha néha kínaiul hangzanak a dolgok :)

Ez a topik alapvetően technikai topiknak indult, tehát nem igazán az a célja, hogy "na, milyen tévét vegyek" jellegű kérdéseket megvitasson. Már csak azért sem, mert ez egyéni izlés dolga, mint ahogy az is, hogy kinek melyik tévé képe tetszik jobban.

Előzmény: TH3R1 (306)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 309

Szia!

Bár Mysei-t szólítottad meg, bátorkodom a kérdéseidre (megpróbálni) válaszolni, mint a topik gazdája.

A rövid válaszom az, hogy nekem az LG képminősége állatira nem jött be.

 

A Samsung-nak szerintem sokkal jobb a képe, menj be mondjuk a MediaMarkt-ba és győződj meg róla személyesen. Sajnos ilyen helyeken nem fogod tudni kipróbálni, hogy mondjuk egy normál, nem HD felbontású csatornát hogy fogsz látni, mivel csak elég kevés tévére kötik rá az antennát, a többi tévén pedig valami csúcsszuper minőségű Blu-Ray vagy DVD filmet játszanak. Ami még a Samsung mellett szól, az a teljes körű pixelgarancia, tehát míg más tévégyártók csak akkor cserélik (tudtommal!) a tévét, ha egy bizonyos területen belül (mondjuk 2x2cm) bizonyos számnál több halott pixel van, a Samsung már akkor is cserél, ha 2-3 alpixelhibád van, tehát nem arról van szó, hogy egyáltalán nem ég, már akkor is cserélik, ha mondjuk fixen zöld vagy piros vagy kék (vagy lila stb.).

 

Az LG-nek ezt a konkrét típusát nem ismerem, de laptopra manapság már minden tévé köthető, sőt a külső "vincsit" is majd' mindegyik látja. Az tuti, hogy a könyvtárkezeléssel semelyiknél sincs gond - ha már egyszer látja a lemezt.

 

Üdv,

 PET

Előzmény: TH3R1 (305)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 308

Nem ismerem az LG-t, a lista alapján egykutya. PC-re a lista alapján mindkettő ráköthető, én még nem próbáltam ki. Külső vinyóval se.

Előzmény: TH3R1 (305)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 307

Nos, amiről beszélünk az a UE32D5500 -es TV, ennek a szoftverét nem tudjuk rábírni, mert valszeg nem tud rögzteni mindigTV-ből, csak nem jogvédett HDMI tartalomról... Nem csodálom, ha nem érted a Marketingnyelvet, más sem érti. Viszont lehet, hogy fel tudja venni, ha egy külső MindigTVdekódert dugsz rá HDMI-n, csakhogy ezt nem tudom kipróbálni. Ez még azzal az előnnyel is járna, hogy tudnád kép a képben nézni a hírTV-t és az ATV-t. Legalábbis elvi síkon, aztán hogy mivel szivat, az más dolog. Magasabb kódjelű TV-nek más a nyűgje, de annak is van. És többet is fizetsz érte.

Előzmény: TH3R1 (306)
TH3R1 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 306

milyen felirat? és a TV adást nem rögzíti vagy milyen rögzítésről beszéltek? Nekem valami egyszerűbb nyelven el tudnátok magyarázni, amikről itt szó van? Ollvasgatlak titeket és érdekelne a probléma de nem értem :)

 

"A programozásához használható infókat tartalmazó okítás a tv-n van... "

és ezt nem lehet pen drive-ra kiírni? vagy külső vincsire?

 

nem szeretnék valami szar TV-be belefutni, amiről csak megvétel után derül ki, hogy használhatattlan.

 

ja és szeretnék majd netezni is rajta, de egyenlőre az AVI nézés vincsiről a lényeg.

Előzmény: Törölt nick (302)
TH3R1 Creative Commons License 2011.11.14 0 0 305

 Szia Mysei,


ma néztem ki egy Samsung UE32D5500 TV-t.

eredetileg LG 32LV5500 néztem, de az eladó rábeszélt a samsungra.

Mik a tapasztalataid és szerinted a 2 TV közül melyik a jobb. Jó a képe? Jók a színek.

 

Az LG 131.900Ft a Samsunk 115.500Ft

Ha egyforma minőség akkor veszem a Samsungot.

A kettő közül tényleg csak a samsung köthető rá laptopra és csak az látja a vincsit?

 

Szeretnék külső vincsit rákötni és arról nézni a filmeket. Jól kezeli a könyvtárakat, vagy csak akkor működik, ha ömlesztem a főkönyvtárba?

 

nézegettem hasonlítgattam, de nekem ezek az adatok semmit nem árulnak el:

 

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/fn:termekek-osszehasonlitasa:samsung-ue32d5500-p46902373,lg-32lv5500-p46894497/

 

köszi

Kriszta

Előzmény: Törölt nick (304)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 304

Fenét.

Letöltöttem a channel convertert a számítógépre, és kicsomagoltam. Van ott többfajta is, de csak ezt az egyet próbáltam még ki.

 

A TV-n megkerestettem az összes csatornát amit tud fogni, és lementettem pendrájvra a csatornalistát.

 

Ezt a listát a pc-n a channel buzerátorral átsorszámoztam, az analógoknak max5 betűs nevet adtam, és ami kell, azokat behúztam 1. kedvencekbe.

 

Naivan azt hittem hálidéj, végre vegyesen lesz a dvb-t és az analóg antennaadás. Fenét. Előbb a dvb-t, és utána az analóg, hiába rakom 1 kalap kedvencekbe úgy, hogy minden sorszám csak 1X szerepel. Samsungék megint bekaphatják.

 

Az Allshare kezeli az alkönyvtárakat, a Vuze viszont nem. Ez viszont nálam sarkalatos törvénysértés, mert az srt-k miatt minden film külön könyvtárban van.

 

Vuze-hoz tudsz valami okosítást írni? Működik, működik, de gyanús nekem, hogy internetre ki-be okoskodik.

Előzmény: Törölt nick (303)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 303

Meghackelted a tévéd samygo-val? Pendrive-os módszert választottad? Ha igen, leírhatnád, hogy a rákba kell :)

Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 302

UE32D5500 ez nem rögzít nekem semmit... feliratokra is beint... legalábbis nem tudom a nyitját.

 

A .ts fájl a stream fájl, az asztali dekóderek ebbe nyomják ki egy az egyben! Ha egy ilyet átteszünk a TV-re, a tévé a natív HD vagy SD adást adja le újra :)

 

Viszont a dual audio-s avi-t felismeri! :)

 

A channel konverterrel baromi könnyen össze lehet rendezni a csatornasorrendet (samygo-n találtam) de hogyan lehet megtrükközni, hogy vegyesen legyenek a dvb-t és az analóg csatornák? Tehát az M1, RTL stb a dvb-t-ről jön (6 db), majd utána a kábel TV analógjai (32db) majd a dvb-t rádiói, euronews és a mindig reklámadója.

 

Hiába sorszámozom be úgy, hogy a rádiók a 33-tól kezdődjenek, nem jó. Előbb a DVB-T dókat mutatja - abban a sorban ahogy beírtam - majd utána az analógok szintén a beírt sorban.

 

Ha végképp nem megy, a rádiókat és a két sallang TV adót kirakom kedvencek2-be a HBO-val, kódolatlan hétvégékre gondolva.

Előzmény: Törölt nick (301)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 301

Miért szeretnél .ts-t? A tévé nem abban rögzít!

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 300

Rámész Vuze-ben a tévére és drag-and-drop-pal behúzod a (videó)fájlokat. Rögtön látni fogja a tévé, esetleg egy mappafrissítés kell a tévén (egy szinttel feljebb mész és vissza).

 

Az furi, hogy az .srt-t nem játsza le...

Előzmény: Törölt nick (298)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 299

:) Rendi vagy :)

Előzmény: Törölt nick (287)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.14 0 0 298

El vagyok itt magamban :)

 

VUZE használatához kérnék segítséget. Sikerült feltelepítenem, kezdő beállításokkal végignyomkodtam a beállításait, a TV kapásból látja is, mint hálózati lejátszót :) az Allshare helyén :) A tune on-t is megnyomtam, csinált valamit utána.

 

De hogyan tudom rávenni, hogy lássak is valamit a VUZE Download, filmek, képek, zene mappáiban a TV-n??? Nem találom a nyitját.

 

uTorrentet használok, azt ismerem csak. Jó sok filmet letöltöttem már, mivel angolul tanulok, srt melléklettel, amit a D5500-án viszont leshetek - nem fog látszódni...

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 297

A minták közül csak a wjz-200309111230-clip.ts -t tudta az UE32D5500 lejátszani, de azt tökéletesen. A másik 3-at nem ismerte fel.

Előzmény: Törölt nick (296)
Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 296

PET,

 

Itt találtam .ts mintafájlokat, de ez amerikai.

http://www.dododge.net/roku/ts-samples.html

 

Ilyesmit tudnál készíteni a magyar mindig TV-ről, vagy amid van? Pl az M1-ről. Nem kell hosszú, inkább különféle, tehát sd, hd, 4:3, 16:9

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 295

Szerintetek, ha veszek egy 10eFt körüli usb-s free külső mindigtv szappantartót, ami simán fel tudja venni az adást külső vinyóra, pen drive-ra... annak a felvett .ts stream fájlját a D5500 le tudja játszani? Ha igen, minden probléma megoldva, és még 1 TV-n lesz digitvétel, illetve, ha hdmi-re kötöm, lehet egyszerre nézni a barátokköztöt a jóbanroszbannal, hiszen két külön forrásról fog menni.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 294

Rámértem metexel az RF kimenetre. Nekem nem adott ki 5V egyenáramot.

Törölt nick Creative Commons License 2011.11.13 0 0 293

Nem azért kell. Még az elején, PET íra, hogy olyanra formázza meg a TV.

Valami particiómanager elég lenne, de az easeus 8 home verziója, ami rajta van a gépen, nem tudja. De ha meg abból indulok ki, hogy a fat32-ről simán tud lejátszani a tévé...

Előzmény: Soproni Pinot N. (291)
Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.11.13 0 0 292

Hát ez nem jó hír, én tanácstalan is vagyok. Annak kicsi az esélye, hogy mind a két bemenete rossz legyen, de előfordulhat.

Előzmény: Ronal (289)
Soproni Pinot N. Creative Commons License 2011.11.13 0 0 291

Passz.

Bár ha közös tárterület a cél (vagyis hogy az XP és egy linux is tudja írni olvasni), akkor talán jobb az NTFS, azt a linux már elég jól kezeli és gyors is.

Előzmény: Törölt nick (288)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!