Keresés

Részletes keresés

Tornagh Atya Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1232

Helló;

 

igen, az is én voltam, bár akkor a nevem elírt verziója játszott.

 

A tollam viszont biztos, hogy nem replika volt! :-) (

 

(off

Órával kapcsolatban teljesen igazatok volt: ETA werk, bizonytalan származású, de előírt vízállóság-értékű tok, 14K fehérarany+nemesacél szíj.

on)

 

A hasonmás alatt ugye nem replikát értesz? :-) (Már ha tollak esetében egyáltalán működik ez a kefejezés.) A boltot ismerem, bár azt hittem, megszűnt már az is, mint szinte minden azon a környéken, ami gyermek- és gimnazista koromra emlékeztethetne.

Előzmény: Törölt nick (1229)
fvv1200 Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1231

Üdv.

Mit tudtok a "Zebra" BP márkanévvel forgalomba hozott tollakról?

Én nagyon kellemesen csalódtam bennük! Az olcsóbb termékek császárai szvsz, magasan körözik az általam eddig etalonnak tartott Parkereket. A fórumon régebben agyondicsért INOXCHROM pedig szerintem ultragagyi, ami az írásképet illeti.

Hangsúlyozom, hogy az utóbbi két márka betéteire gondolok itt, nem a tollak minőségével van bajom!

 

Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1230

A belső zseb nekem is eddig bejött. De a folyamatos, esetleg elveszés okozta frászt én sem tudom legyűrni. Mi, tárgyakhoz ragaszkodók már csak ilyenek vagyunk.

 

Használt tollat esetleg külföldi szájtokon kereshetsz. Én egyszer annó belefutottam egy ilyenbe, de annak már 5-6 éve. Keress rá a MB-ra, hátha kiköp valamit.

 

Részvétem,

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1229

Lehet, hogy a múltkorában az órás topicon épp Téged kedvetlenítettelek el a MB-hoz hasonlóan presztízs darabod ügyében. :o(

 

De most ellenkezőképp : éppen segíteni akarok.

A Petőfi S. utcában van a Régiposta u. sarok közelében egy jobbára MB.-forgalmazó írószerbolt, ott tán megveheted az eltűnt tollad hasonmását. (Időnként még akcióznak is, én a ceruzámat szereztem így Tőlük.)

 

...

 

Egyébként én is napi frászban vagyok, mert az irodámban mindig ott virít a filofax sarkába tűzve az említett ezüst CdA töltőceruzám (merthogy ezt szeretem a legjobban, és minden ceruzás jegyzetelésre ezt kapom elő:). És többnyire én meg irodán kívül vagyok. Szerencsére meglehetősen diszkrét a ceruza, mert ha sokan tudnák rápillantva az értékét, már nyilván elillant volna. (Vagy böcsületesek a kollégáim. ;-)

És még hasonlóan féltékenyen állok tollilag is (Waterman Night&Day roller), ami a táskám tollcsiptetőjében van mindig kéznél...

Vajon túl sokat kockáztatok ?!?

 

Így aztán hidd el, át tudom érezni bánatodat!

 

U.i.: Lovi-luvnya-pipa-tinta ? Minden szenvedély O.K. Nálad? Így tényleg van miből lemondani egy tollért... ;-]

Előzmény: Tornagh Atya (1228)
Tornagh Atya Creative Commons License 2005.02.02 0 0 1228

Köszi az együttérzést.

 

Igen, a Reálszisztémánál tudom, hogy van, de most éppen ott tartanak kavargó érzelmeim, hogy az lenne az igazi, ha az Aurora is megmaradna... :-) Egyre inkább a kezemre áll, pedig először nagyon vastagnak éreztem, de tegnap megfejtettem pár keresztrejtvényt (ha nagyon rám jön a "tollazhatnék", mindig ezt csinálom, pedig egyébként rohadtul untatnak a rejtvények.) :-))

 

Ettől persze megmaradt az olthatatlan Mont Blanc-sóvárgás, de úgy tudom, újonnan ez a típus közelíti a százer forintot, annyim meg most nincs.

 

Ezerrel elkezdek spórolni ("szerencsére" a drog kivételével minden káros szenvedélyben érintett vagyok, ezeket visszafogni dupla haszon).

 

:-))

 

Persze egy jó állapotú használt tollra bármikor előteremtek egy ésszerű összeget, vagy ha beesne egy a néhány sorral lentebbihez hasonló ajánlat (a nagyvonalú főnök ajándékára gondolok), héjaként csapok le rá. A veterát is nézegetem, de ott egyelőre semmi engem érdeklőt nem találtam.

 

Még az is lehet, hogy gyűjtő leszek. :-)

Előzmény: kheiron (1227)
kheiron Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1227
Lehet, hogy késő, de tudtommal a Reálszisztéma nagy mennyiségben tart Mont Blanc tollakat, és esetleg még bent vagy a 3 napos pénzvissza-időben.....
Előzmény: Tornagh Atya (1220)
kheiron Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1226
Ó. Igazán sajnálom, hogy ez történt.
Előzmény: Tornagh Atya (1220)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1225

Persze nem azokra gondolok, akik szórakozottan eltesznek napi két-három értéktelen reklámtollat, aztán maguk sem értik, hogy került hozzájuk: egy Mont Blanc-t nem lehet véletlenül eltenni.

 

Ezt az ártatlanul elteszem fajtát nagyon utálom, kollégákat nagyon hamar rászokattam, hogy ne nyúljanak az írószközeimhez, mert az lesz a következmény, hogy az egyik lábammal rálépek a kézfejére, a másikkal meg belerúgok a könyökébe. Aki ismer, az tudja, hogy nem viccből mondom :-)

Előzmény: Tornagh Atya (1224)
Tornagh Atya Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1224

Egy időben tokban tartottam, de nem vált be: sokkal nagyobbnak éreztem az elhagyásveszélyt. A zakó belső zsebe volt a legjobb megoldás, berögzült, hogy ahogy a tollra csavartam a kupakot, már tettem is oda vissza.

 

Azóta (egyrészt sajnos, másrészt hál'Istennek) megváltozott a munkám, már nem kell mindennap öltönyben reprezentálnom. De van a farmerdzsekinek is belső zsebe.

 

A tolltolvajok kasztja ritka undorító népség: nem tekinthető megélhetési bűnözésnek. Talán inkább egyfajta betegségnek. (Persze nem azokra gondolok, akik szórakozottan eltesznek napi két-három értéktelen reklámtollat, aztán maguk sem értik, hogy került hozzájuk: egy Mont Blanc-t nem lehet véletlenül eltenni. De ha mégis, nem lehet lelkiismeret-furdalás nélkül megtartani. Még az is látja rajtam hogy ez valakinek nagyon hiányozhat, aki egyébként tök hülye a tollakhoz.)

Előzmény: Törölt nick (1223)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1223
Semmi tok? Azért egy ilyen toll megérdemel egy szép bőrtokot, azzal már nehezebb elhagyni, bár ha valaki szándékosan szabadított meg tőle... annak szakadjon le a kedvenc lába...
Előzmény: Tornagh Atya (1222)
Tornagh Atya Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1222

Pedig én továbbra is kísérteni fogom a sorsot, mindig velem lesz a tollam, most épp az Aurora. (Vannak persze más íróeszközeim is, Waterman golyóstoll, Parker patronos töltő stb., de ezek inkább csak tartaléknak vagy ha indigós papírt kell aláírni és jól rányomni a tollhegyet.)

 

Áthidaló megoldásnak azt találtam ki, hogy ezentúl mindig lesz rajtam vagy zakó vagy olyan ing, amelyiknek megbízható zsebe van. Az elvesztés vagy ellopás úgy történhetett, hogy (első variáció) a kocsiba tett nagykabátom hülyén vettem ki a hátsó ülésről és kiráztam a belső zsebéből a Mont Blanc-t. Ha a b variáció következett be, arról is a zakótlanság, illetve a kabátom tehet: széles körben ismerték a tollamat, azt is tudták, hogy a kabátom belső zsebében van így télen, a kabátomból meg csak az nem vette ki, aki nem akarta (őrizetlen helyen volt, bárki által hozzáférhetően).

 

Most itt árválkodik előttem az üres MB-doboz, benne a kis garanciafüzetecske, meg a hozzá adott Chopin-cd. El is teszem a fiókba.

Előzmény: Törölt nick (1221)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1221
Részvétem...
Én ezért vagyok frászban, ha magamnál hordom a jobb tollaimat, mert nem (csak) az értéke miatt, hanem a hozzá fűződő viszonyom, az emlékek miatt is nagyon rosszul érezném magam, ha elhagynám.
A Montblanc meg az ára, és a Magyarországi kétes presztízse ellenére is mindig különleges, én is nagyon szeretem, nekem egy 146-os van, M-es heggyel, de nagyon ritkán írok vele.
Előzmény: Tornagh Atya (1220)
Tornagh Atya Creative Commons License 2005.02.01 0 0 1220

Köszöntök Mindenkit.

 

Röviden annyit magamról, hogy már hosszú évek óta ebben a topikban lenne a helyem, ha tudtam volna a létezéséről.

 

Az elmúlt négy esztendőt egy gyönyörű Mont Blanc (Hommáge á Federic Chopin) töltőtollal éltem le, e szimbiózisnak sajnos kb. két hete vége szakadt. A tollam vagy elhagytam, vagy (és ez valószínűbb) ellopták. (Különös ismertetőjele, hogy bordó tintával volt megtöltve, illetve a sorozatszáma: 01517, a tollhegye F-es). De nem is azért írok, mert bármi remény maradt volna bennem.

 

Mivel a tollam nélkül meztelennek éreztem magam, most vasárnap nem bírtam tovább és az egyetlen ilyenkor is nyitva tartó KéS Papír (vagy hogy hívják) üzletbe elrohantam (EuroPark), hogy kerül, amibe kerül, veszek egy teljesen ugyanolyan MB-t, mint a korábbi volt. Meglepetésemre nemhogy ebből a szériából, de egyáltalán nem tartottak Mont Blanc tollakat. Viszont nagyon megtetszett egy Aurora Talentum (D12), hosszas vívódás után meg is vettem, 53 E Ft-ba került.

 

Szó se róla, ez is szép darab. De a Mont Blanc-omat nem pótolja. Valahogy túl robosztus, szerintem az M-es hegyévell is kissé "karcosabban" ír, mint az MB az F-fel, meg aztán az eltűnt írószer különös értékét az adta, hogy a 35. születésnapomra kaptam a (későbbi) feleségemtől, aki csak úgy tudta megvenni, hogy élete első fizetését még meg kellett toldania...

 

A lényeg: kell egy Mont Blanc Chopin (a sárgaaranyozott változat). Teljesen újra most nincs pénzem, de egy használtra bármikor összeszedek egy méltányos összeget, vagy pedig felajánlom egy értékegyeztetéses csere keretein belül az új, kétnapos Aurora D12-met, számlával, garanciával, díszdobozzal.

 

Bárki tud segíteni, előre is köszönöm.

 

De már az is lendített a hangulatomon, hogy végre olyanoknak sírhattam ki magam, akik valószínűleg megértenek. Mert baráti és családi köröm (leszámítva persze a feleségemet) nagyon nem tudta felfogni, hogy egy "vacak" toll-lal együtt hogy tudom elveszteni az életkedvemet is...

 

 

Soennecken Creative Commons License 2005.01.27 0 0 1219
Milyen mártogatós tollhegyet használtok? Nekem van egy rakás Shuler József - féle, meg klasszikus 363-as. (meg sok egyéb, de csak ezekből van több ugyanolyan, amit szívesen cserélnék)
Soennecken Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1218

Köszi!

De ez MountBlanc vagy Aurora? Tartok tőle, hogy egiyk sem, sőt, a hegye is össze-vissza áll.

Tudsz esetleg használt, működőképes Mountblanc-t vagy Aurora-t?

Vagy valaki tud ilyenről ami eladó?

 

petike23 Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1217

Hi,

 

itt van 14k arany hegy, 2000 Ft:

http://www.vatera.hu/item/view/real.php?cod=1483495

Előzmény: Soennecken (1216)
Soennecken Creative Commons License 2005.01.26 0 0 1216

Sziasztok (új vagyok itt) !

MontBlanc és Aurora töltőtollat keresek, használtat (és használhatót) Van valakinek? Érdekelne mindenféle tollhegy is, tollszár.

Valaki írta, hogy farigcsált magának tollszárat? Miből? Én nádból csináltam, és az üreges belső oldalához egy fapálcával szorítottam be a hegyet.

Szóval töltőtollat tudtok? (MB, Aurora)

Köszi!!!!

Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1215

az én MB hegyét egy igen ügyes kező MB szakszervizes csinálta meg. Szerintem akár csak kihívásból, de meg tudná ő is nézni a tollad javítását. Főleg, ha alkatrészt is viszel vele. Az Auditórium ban dolgozik a srác. Ha kell, keresek telefont hozzá.

 

 

Előzmény: tomcs (1210)
kneissl Creative Commons License 2005.01.20 0 0 1214
A legszebb az lesz, ha majd a főnök valakitől visszakapja ajándékként, azaz körbeér a cucc.
Előzmény: leone (1213)
leone Creative Commons License 2005.01.08 0 0 1213
Elajándékozod a főnökeidtől kapott, nyolcvanezres töltőtollat? És ha megkérdesik hova lett? Látom te sem akarsz több előléptetést! :-))))
Előzmény: mont_blanc (1212)
mont_blanc Creative Commons License 2005.01.05 0 0 1212
Eladó vadonatúj MONT BLANC töltőtoll (eredeti csomagolásban) féláron. A toll pontos típusa: Mont Blanc 145P Platinum Line. Bolti ára: 82.000 Ft. A kedves érdeklődő 41.000 Ft-ért Budapesten átveheti. Előzmények: főnökeim megajándékoztak ezzel a számomra túlságosan is igényes töltőtollal. Úgy gondoltam, hogy mivel én nem tudom úgy értékelni, mint ezen fórum olvasói felajánlom valakinek, akinél erre az ékszerre nagyobb megbecsülés vár. mont_blanc@freemail.hu
kheiron Creative Commons License 2004.12.02 0 0 1211
Maga a gumi önmagától elöregszik, és törékennyé, morzsalékonnyá válik, illetve nyúlós-kenődős állapotot vesz fel (felteszem, összetételtől, és tárolási körülményektől függően).

Egy pillantást vetettem csak a Sheaffer oldalára (www.sheaffer.com), de ott van egy fórum - láthatólag réges-régi tollakról is esik ott szó. Az egyik topicban viszont pont azt kérdi egy svájci, hogy hogyan lehet a 25 éves tollát megjavítani, mire kapott egy e-mail címet, hogy írjon oda.

A gyári támogatás ezek szerint működik. :-)

Tényleg, mióta gyűjtöd a tollakat? És mekkora a gyűjteményed?
Előzmény: tomcs (1210)
tomcs Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1210
sajnos annyi a baj, hogy tudtommal nincs es nem is volt sheaffer importor magyarorszagon. markat eddig joforman senki se ismeri, kes-nel azt mondtak ok meg nem lattak olyat. (persze le7 hogy az "anyaceg" - nem ismerem a sheaffer jelenlegi allapotat - mas markai kaphatoak de rajtam szerintem ez se segitene, ugyanis 30-40 eves tollakhoz ritkan van gyari tamogatas :(

feher potty a clip folott elvileg orok granciat jelent, de gondolom ezt elso tulajdonosra szokas adni. azt meg nehezen tudnam elhitetni barkivel is hogy 1 snorkel elso tulaja vagyok :)

altalaban a gumialkatreszek szoktak elromlani, ez altalaban a tasakot jelenti. szegeny snorkel 1 picit komplikaltabb toll, ott van meg 3 gyuru ami el szokott halalozni, szal ha talalnek embert aki a tasakot kicsereli vszeg a gyuruket meg igy is hoznom kene neki, bar ez nem 1 nagy evagas, kb 3 dollaromba kerulne. persze ha lenne vki aki latott mar snorkelt es szet is meri szedni..

szal le7 marad az a megoldas hogy kicsivel tobbert veszek inkabb egy eleve restauraltat vmi sok pozitiv feedbackes eladotol, az biztos mukodik. olyat is talalni ami vagy nem volt hasznalva es vmi fiokban allt uresen 30-40 evet, nem tudom hogy abban milyen allapotban lehetnek az alkatreszek, ugy onmagatol el tud-e oregedni.
kheiron Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1209
A legkézenfekvőbb dolog írni nekik, és megkérdezni, mi a helyzet Magyarországgal - ki az importőr, majd megkeresni az importőrt, és vele tisztázni a helyzetet.
Előzmény: tomcs (1206)
tomcs Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1208
visszaolvastam, remlik is, de sajna akkor o mar nem segit rajtam :(

igazabol barhova elmennek erte magyarorszagon szal ha vki zahonyban vagy epp pusztkozepsorocsogen tud az se tartsa vissza :) br vszeg ha egyaltalan van ilyen ember az pesten lesz.

mindenesetre akkor probalok olyat keresni amiben mar cserelve volt vagy amibe nem szaradt bele tinta

(tenyleg az ilyen gumi sac-ek hogy birjak? vki mondta hogy van 50 eves parker-je, ha jol tudom az osszes akkori parker toltonek a lenyege 1 gumi tasak es arra epulnek kulonfele mechanikai megoldasuk (button fill, vacumatic, az 1xu aerometric, lever parker meg asszem nem volt) a kerdes az eredeti de nem beszaradt tasakra vonatkozik, mert ha cserelik az altalaban latex anyagu ha jol tudom)
petike23 Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1207
Az Astoriánál volt egy tollas, aki mindent meg tudott csinálni, de a bácsi már meghalt, és a boltjában egy 140 kilós oláh cigány mobiltelefon-nepper üzletel.. :(
Előzmény: tomcs (1206)
tomcs Creative Commons License 2004.12.01 0 0 1206
olvasgattam a topikot es regebben volt rola szo de nem tudom mi most az aktualis

szoval tudtok valakit aki regi tollakat javit? szeretnek ebayrol venni 1 snorkelt es abban lehet hogy cserelni kellene a gumi tintatasakot.

a kossuth utcai tollasrol tudtam, de ott erre csak nemi dohanyfustot meg fejrazast kaptam, hogy mi az hogy 40 eves tollat akarok uzemkepesse tenni, hat nem gyartanak mar hozza alkatreszt meg minden. usa-ban ez igy bevett gyakorlat, gyartanak nehany meret latex sac-et es ezek valamelyike jo hozza.

(egyebkent usa-ban tenyleg lehetnek jo toljavitok, lattam olyan oldalt ahol szinte teljesen hazavagott hegyeket hoztak tokeletes allapotra, meg repedeseket, toreseket, "csorbulasokat" (ahol hianyzik par kobmillimeter anyag). de nem igaz hogy magyarorszagon 1 ilyen trivialis munkara se legyen senki
kheiron Creative Commons License 2004.10.12 0 0 1205
Akkor előkaparom a mailcímeket, és nemsokára küldök egy körlevelet. És füstmentes lesz. :-)
Előzmény: Törölt nick (1204)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.11 0 0 1204
Ha füstmentesre lesz tervezve, akkor én is mennék.
Előzmény: kheiron (1203)
kheiron Creative Commons License 2004.10.11 0 0 1203
Igen. Amúgy egy nagyobb topictalálkozóra gondoltam.
Előzmény: Törölt nick (1201)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!