Keresés

Részletes keresés

praclee Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9881
Kijo
Gyakorlás és gyakorlás között VAN különbség!!Gondolkodj!
Előzmény: Kijo (9872)
bout Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9880
Nocsak. Felmerült egy újabb (régi) gondolat:
A tanítást általában nem érti a tanuló csak amikor már magától túl van azon a ponton, amihez a tanítás próbálta közelebb hozni. Visszanézve meg már legtöbbször egyszerűnek és magától értetődőnek tűnik.
Észerevettem, hogy ahhoz képest, hogy állítólag elég komoly hangsúlyt fektetnek az oktatóink és mestereink a szellemi oldal tanítására is, ezt többnyire kevés szóval teszik, mintha tudnák: "úgy sincs értelme addig, míg magadtól nem jössz rá, akkor meg már felesleges..."
Ráadásul ez a kevés szó sejtelmesen, misztikusan hangzik annak, aki nem érti.
Technikákról ritkán kapunk szóbeli leírást. Szinte semmit nem lehet fokokban és centiméterekben megadni. Általában hasonlatokat kapunk. Természeti jelenségekre, vagy egyéb, megfigyelhető jelenségekre, vagy érzésekre próbálnak utalni a szavakkal, ezzel is azt sugallva, hogy honnan merítsük a tudásunkat és azt, hogy mindenben van mit megfigyelni, mindenből van mit tanulni, csak megfelelő vevő kell hozzá. :-)

bout

Előzmény: Kijo (9875)
bout Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9879
Ja igen, a vélemény.
Toshiro Mifune számomra a fimek szamurájának megtestesítője. Igazi karakterszereplő, mint a japán és kínai színházak színészei.
Egész más szemmel néztem most ezt a filmet, mint gyerekkoromban. Akkoriban inkább csak Charles Bronson-nak drukkoltam és kinevettem a fura japcsit. :-) Azóta már túléltem egy keletbuzulós korszakomat, de egy (talán) egészségesebb szinten ez megmaradt bennem. Felnőtt fejjel, vagy a filmben megjelenő témák jobb ismeretében már sokkal többet adott a film. Különösen, ha azt nézem, hogy mikor készült és azóta milyen bárgyú ninja-szamuráj-kungfu-akármi filmek kerültek a mozikba.

bout

Előzmény: BLaca (9877)
bout Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9878
Kuroszava filmek nagyrészének (pl. A testőr) ő a főszereplője. De pl. a Shogun című filmben is ő játszotta Toranaga nagyúrt.

bout

Előzmény: BLaca (9877)
BLaca Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9877
Láttátok tegnap a Vörös Nap-ot? Mi a véleményetek? Tudtok még másik filmet, amiben Toshiro Mifune főszereplő?
Kijo Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9876
Gemini!

Amirol te irsz az pontos diagnozis.Barki mas pontosan igy lehet vele. Ami hozza illik meg,hogy amit te kikapcsolt tudattal vegzel es egyeltalan odafigyeles nelkul robot szeruen vegzel mert igy konnyebbb lesz vagy legalabb is annak erzed...,az azt is jelnti,hogy csak a kifejezetten mindennap vagy gyakran gyakorolt dolgokban mukodik. Azonkivul nem. Tehat ha elengeded a tudatodat sokkal jobban megy...csak es kifejezetten azokra a mozdulatokra,feladatokra mukodhet,amit mar rogyasig ismersz.
Maskulonben pedig,ha nenm vagy kepes odafigyelni es tudatossa tenni a gyakorlatokat,(tehat koncentraltan edzeni)akkor ott illenek elnezest kerni a tanartol es az edzest felfuggeszteni...hazamenni aludni,pihenni. Kulonben puszta fizikai edzesse vallik szamodra minden ami a teremben tortenik,amitol izmos leszel,de harcmuveszeti erteket egyaltalen nem ertekelve. Jo lehetsz testornek,gorillanak.
Szoval mi az ilyenekre szoktuk mondani,hogy a buta izompaclik. Vigyazz hat,hogy a koncentralt,odafigyelesre alapulo edzesek szama legyen a tobb,vagyis ritkan engedd csak el a tudatodat. Ha nem tudsz az edzesre rendesen odafigyelni es egyeb kulso okok miatt faradtsagot erzel,ezert inkabb elengeded a tudatodat es ezert engeded el a tudatodat,akkor tobb kart okozol magadban mint hasznot...tehat jobb inkabb abbahagyni...az onkabitas ugyanis tul veszelyes ahoz. Ha pedig tul gyakaran a faradtsagra hivatkozva ismetled a koncentraltsag mellozeset,akkor a tudatalatti jelentoseget felre ertekeled,es mivel visszafele nincsen ut a harcmuveszteben,orokre lemaradsz arrol,hogy atudatalatti igazi jelentoseget es erteket valaha is megismerhesd. Tudatalattinak fogsz nevezni mindent,amire eppen nem figyelsz...,ahogy mondod,elengeded magad. A tudatalatti kifejlesztese ugyanis sokal erosebb es fontosabb dolog attol,hogy pusztan annyit ertsel belole,hogy nem figyelsz oda valamire,koncentralas nelkul is megy...es akkor meg konnyebb is. Szoval ez a tudatalatti masiranyba valo vezetesehez vezet...,amirol tudjuk,hogy csak zsakutca lehet...hiszen csak pillanatnyilag mukodik...hosszutavon soha.Es a hosszutavra mar ezutan a hiba utan,nem leszel tobbet kepes orokre! Kuzdoposrton kivul masra nem is lehetsz alkalmas,a versenyzesekhez eleg es jo lehet,de harcmuvesztehez edes keves...a harcmuveszet szot is illik azutan elfelejteni annak. Sportolo es nem tobb. Ami ismet csak nem szegyen...-szoval jo ha tudja az ember,hogy mi a celja es mit akar.

Ja ne!

Joruto

Előzmény: Gemini (9874)
Kijo Creative Commons License 2001.05.02 0 0 9875
Bout!

"Megkonditottal bennem egy-ket regi erzest."
- Na,igen.Magamban is. :) Hiszen en sem csinaltam maskent...akkoriban...ezert ezzel egyszer mindenki foglalkozik,altalanosan mindenkit erinto dolog. Csak akkor nekem volt egy mesterem akihez az ilyen gyerekes hulyesegeimmel fordulhattam es ha nem is valami hu de jelentos dolog is,megis orultem amikor volt aki ezeken mar reg tul leven nem sajnalta tolem a szavakat.Nem legyintett le,hanem elmagyarazta...,persze az,hogy ilyenrol egyszer en is beszelni fogok massal...-szoval regi erzesek no.Gondolom azert neked is jol esik..nem? A baj ugyanis ott kezdodik,ha valaki elfelejti,hogy volt is kezdo...,vagy legalabb is nem annyira tapasztalt. Igy kellemes regi emlekeket ebresztettel fel te is bennem....

A tudatos es nem tudatos cselekvesekhez mindenkeppen a tudatosbol kell es szukseges kiindulni. Ugyanis aki tudatosan nem kepes koncentralni,az tudat alattin sem lesz kepes ra...pusztan az erzesei megtrefaljak.
A lepcsos pelda mar toled elhangzott ezert magam is ennel maradok...: -a lepcsozesnel egy kezdo (marpedig mindenki kezdo,amig lesuti a szemet,hogy ne kelljen latnia mennyi van meg hatra es a tobbi magyarazat) eloszor azt kell megnezze milyen hosszu lepcsosornak ugrik eppen neki es meneteles kozben is allandoan figyelni a legfelso fokra,igy tudja hol tart es mennyi van hatra. Ugyanezen a lepcsosoron aztan egy ido utan egyszeruen nincs mit figyelni a felsofokra,tehat nem kell nezni mennyi van meg vissza,hiszen gyakran?@megtett ut,ugyis tudja mar pontosan mennyit kell menetelnie...talan regebben meg a lepcsofokok szamat is megszamolta....,ilyenkor nincs miert felneznie az embernek es ez a tudatalatti munkavegzeshez vezeto elso fokozat,ami utan eppen azert mert mar nem kell odafigyelned egyszer csak minden sokkal konnyebb lesz,a faradtsag is kesobb jelentkezik,hiszen gondolataidban sem mar a lepcsore figyelsz,hanem a palacsintara amit anyu este csinal neked.Egyszer csak a lepcso teljesen eltunik alolad...100 lepcso fok vagy 1000(?) tok mindegy,nem fog erdekelni,egyforma ritmusban teszed meg mindegyiket.Megfordul minden,hiszen ilyenkor mar inkabb arra kell feleszmelni,hogy odakell idonkent figyelni arra,hogy ki ne csusszon alolad a lepcso...ugyanis amikor a tudatalatti vegervenyesen bekapcsol,akkor ugy erzed fizikailag,hogy nem a labaddal lepcsozol fel es feljebb,hanem a lepcso mozog veled felfele.Aki nem vigyaz ilyenkor bizony nagyot eshet,mint az aki nagyon elbizza magat es ezert nagyon el is engedi magat..tehat engedi lebegni az erzeseit.Inen szamitani kell egy ujabb nagy pofaraesere...,amirol nekem meg itt nem hiszem hogy irnom illenek....nincs kihez.Ugyanis csak az ertei meg,aki mar attudta elni...igy tudja mirol beszelek...a ousztan elmondva nem mondhat annak nem ismeroi kozott a vilagon semmit sem.

Koszi

Joruto

Előzmény: bout (9873)
Gemini Creative Commons License 2001.05.01 0 0 9874

Megvilágosító, amit a tudatos és nem tudatos gyakorlásról írtok. Egyszerre megértettem, miért van az, hogy ha egy nehéz (szellemi) munkával töltött nap után edzésre megyek, minden erőmmel koncentrálnom kell, hogy rendesen csináljam a mozdulatokat, illetve... ha elengedem a tudatomat, sokkal jobban megy az egész és nem is fáraszt...

Természetesen a helyes mozdulatok tudatos gyakorlása nélkül csak kalimpálás lenne az egész, tehát KELL pontosan gyakorolni, de ha valami már megy, annak reflex-szerüen kell később mennie. A tudatosság - nem tudatosságnak talán úgy kellene pulzálni, ahogyan a szívünk egy perc alatt 60-80* összehúzódik és elernyed (azaz pihen...)

Gemini

Előzmény: bout (9873)
bout Creative Commons License 2001.05.01 0 0 9873
Joruto,
Megkondítottál bennem egy-két régi érzést.
Szerencsére azért én is fejlődök. A medencés dolog manapság már működik rendesen, régebben is csak megnehezítette az utolsó néhány métert, de nem akadályozta meg.
Egyébként a magam elé nézésnek (nem magam alá) nagyon is gyakorlati okai vannak. Ha víz alatt úszom, akkor ahhoz, hogy lássam a medence végét, fel kell emelnem a fejemet, mintha állva felfelé néznék. A mozgólépcső ugyancsak elég meredek, ott sem jó a tetejét bámulni, ha levegőt akarok kapni. De ez már csak részletkérdés.

Viszont felhoztad a tudatos és nemtudatos cselekvés közötti mérlegelés szükségességét. Edzésen, amikor technikát gyakorlunk, akkor általában arra törekszünk, hogy a mozgás tudatos legyen és semmi se zökkenthessen ki a koncentrációból. Ez elég nehéz sokszor, gondolom mindenkinek vannak hasonló tapasztalatai. De néha vannak olyan gyakorlatok, amikor azt kérik tőlünk, hogy most próbáljunk meg kikapcsolni az agyunkat és ússzunk az árral. Hagyjuk, hogy a technika megtörténjen és ne pedig végrehajtódjon általunk. Most még ritkán és nehezen sikerül, de sokkal könnyedebb érzés, mint amikor minden figyelmemmel csak arra az egy célra összpontosítok, hogy befejezzem a mozdulatot.
Ilyenkor olyan, mintha nem is én csináltam volna a technikát, mert nem fáradok tőle és nem feszít meg az akaratom sem. Talán eközben ki sem lehetne zökkenteni, mert a célra az sokkal mélyebben koncentrálok, mint a tudat.
Belül nem azt érzem, hogy be kell fejeznem, hanem élvezem, hogy csinálhatom a mozdulatot. És ez az érzés hasonlít arra, amikor a víz alatt csak úszom (sehova), vagy amikor a lépcsőn csak megyek (csak előre) és nem érdekel, hogy hol van a vége.
Ugyanabban a medencében, ugyanazon a lépcsőn annyiféleképpen haladtam már. Volt, hogy jobban ment, volt, hogy rosszabbul. És visszagondolva mindig akkor ment nehezebben, amikor hagytam, hogy valami kizökkentsen. De az meg akkor történt, amikor nagyon akartam koncentrálni.

Úgy gondolom, hogy valahol ez a (tudat alatt koncentrált) állapot az igazi cél, ami felé hosszab távon törekedni kell. Lehet, hogy van valami még messzebb is? Biztosan.

bout

Előzmény: Kijo (9872)
Kijo Creative Commons License 2001.04.30 0 0 9872
Bout!

"Miert?" ....-mert elgyerekeskeded a dolgokat.
Vagyis utalsz lemondani es vesziteni....-es ez faj,nem a hatralevo tavolsag!
-Ha nem neznel fel,ha nem neznel magad ele...akkor sem lehetnel kepes a celba erni. Mert ez nem az odafigyelesen vagy nem figyelesen mullik. Ez azt jelenti,hogy amikor hatalmaba kerit az az erzes,hogy megnezd mennyi lehet meg hatra....,ez az erzes a veget jelenti a dolgoknak(!),vagyis aki nem akar vesziteni,annak lelkileg szuksege van a magyarazatokra....,hogy miert is nem tudta vegig csinalni! Vagyis amikor mar ugyis ugy erzed,hogy nem sokaig birod mar...akkor ugyis felfogsz nezni,hogy a lelkedet megnyugtasd. (Csak azert nem tudtam vegig csinalni,mert felneztem...a fenebe!:)
-Maskulonben ahogy Alexf mondja,katazas kozben a mellettunk elhaladora valo odafigyeles is kizokkent.....,sajna ez sem igy van! Ugyanis aki a katat ismeri,az a mellette elhaladora valo odanezesre sem fog a ritmusbol kiesni. Hogy ugymondjam,az erte el a megfelelo szintet,aki a kata gyakorlasa kozben kolazik es verset szaval,a korulotte boklaszo embereket mind megnezi es megis hibatlanul,zokkenomentesen katazik tovabb,mert a kulso valojaban nem lehet kepes megzavarni a belsoket. "Csak annal,akinel egyaltalan nem letezik meg belso!" Akiknel a belso harmonia nem all ossze,azok mind valami kulso okokra hivatkoznak...,abban keresik a gyengesegukre az okokat.
Maskulonben ha belul rendben vagy,akkor a lepcso elso fokatol kezdve nem azon torod magad,hogy ne nezzel fel,mennyi lehet meg hatra...,mert a lelek edzesehez eppen ennek forditotja kell! Tehat az elso lepcsofoktol kezdve erosen figyelni a celra,nezni s latni mennyi van meg visssza..."az odaig akarok,odaik kell tudnom elerni!" ...ha meghalok is fellepek arra az utolsora...ez a beallitottsag felvisz az utolso lepcsofokra..eppen azert mert latod mennyi van meg hatra,ezert tudod,hogy mennyit kell meg edzened hozza. A lesutott szemu emberek azok,akik felnek a vlosagtol es felnek a kudarctol is ezert elhitetik magukkal,hogy ha nem figyelnek oda,akkor tobbet birnak. Valojaban akkor sem birnak tobbet,csak lelkileg ugy erzik...es ezzel megnyugosznak. Ennyi!

Előzmény: bout (9860)
Darth Bane Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9871
vagy válassz nagyobb kalapácsot
Előzmény: Fődhözragatt (9870)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9870
Shingitai
Ez úgy hangzik, mint a jól ismert Murphy-törvény: ha már mindent kipróbáltál, de sehogyan sem boldogulsz, és már tényleg végképp nem tudsz mit kitalálni, akkor olvasd el a használati utasítást! :-))
Előzmény: Shingitai (9869)
Shingitai Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9869
Hát kérem, erre való a mester vagy az edző, Ő az ,aki folyamatosan átlökdös a magunk által gyártott szellemi korlátokon.
Előzmény: Fődhözragatt (9867)
DLala Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9868
Nem biztos. Elobb megnézzük azt az optikát... Ha Zeiss, akkor az jó. Ha nem, akkor ezt gagyikamerának szánta a Sony.
Egyébként nem nyersz semmit azzal, ha a kamerával csináltatod az mpeg konverziót, mert utána meg leszel love a vágáskor.
Eloször a legjobb minoségben vágni, aztán amikor kész, learchiválni, majd csak aztán mpeg. Ez az utolsó lépés és bármely mezei PC meg tudja tenni szoftverrel.
Előzmény: BLaca (9865)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9867
Ezek szerint nem az én egyéni hülyeségemről van szó, hanem egy általános jelenségről. BLaca megfogalmazásához - "lehet, hogy csak magadat győzted meg róla, hogy 20-szal többet tudsz megcsinálni" - hasonló gondolataim voltak/vannak nekem is. A kérdés "csak" az, hogyan győzzem meg magam véglegesen és tartósan. Ez a "megfeledkezéses túlszaladás" (hát nem olyan, mint egy igazi szakkifejezés?:-) bizonyítja, hogy jóval többre lennék képes, mégsem "győz meg" végérvényesen, továbbra sem tudok többet csinálni, ha figyelek a számolásra. Ez itt a gond.

Helyesbítem korábbi hírverésemet: május 5-én a light contact kung-fu bajnokság nem 10-kor, hanem 11-kor kezdődik. És egy rossz hír: reményem nem vált valóra, idén már nem lesz ingyenes a belépés, hanem 700 Ft. Viszont lesznek tai chi lökő kezek és egyéb bemutatók is a meccsek között.

Darth Bane Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9866
Nalunk altalaban nem tudjuk elore, hogy vmibol mennyit kell csinalni. Igy nem nagyon voan ilyen. Mas dolog viszont, hogy igy amit csinalok, azt soha semm csinalom teljes energiabedobassal, mert mindig "sporolok" magammal. Persze ez ha csak ugy magadba erositesz vagy ha tudod, hogy mennyit kell megcsinalni nem mukodik.

Nalam olyan szokott inkabb lenni, hogy tudom, hogy ötven fekvötamaszt meg tudok siman csinalni. Néha meg 35 nél jön a döbbenet, egyszerüen nem megy es kész. Nem edzettem elötte, nem vagyok faradt, legalabbis szerintem, a szervezetem meg mast mond. Nesze neked tudat.

Előzmény: Fődhözragatt (9859)
BLaca Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9865
OFF

a terminal.hu tegnapi híre

Terminal > hardver > hír

Sony DCR-PC9 kamkorder

Vega, 2001-04-27

A Sony csütörtökön leplezte le e-mail video klippek készítésére remekül alkalmas új mini-camcorder-ét.

Az új camcorder megjelenése nem meglepő, és várhatóan a közeljövőben sok követi még, lévén az előrejelzések szerint a tavalyi 5.7 millió darabos eladás (az Államokban) csak a kezdet volt, idén 30 százalékkal fog nőni a piac.

A rövidesen megjelenő DCR-PC9 Mini DV Handycam digitális camcorder egyik legfontosabb funkciója, hogy képes a rögiztett digitális videot MPEG formátumba konvertálni, lehetővé téve így, a méretcsökkenés révén, hogy videoink letölthetőek vagy akár emailhez csatolhatóak legyenek.

A kevesebb mint fél kilós camcordert 115 percnyi működést biztosító akkumulátorral hozzák forgalomba.
A 10x optikai és a 120x digitális zoom, a többi funkcióhoz hasonlóan a 2.5 colos LCD értintőképernyőn keresztül érhető el.

Az eszköz USB porton valamint FireWire csatlakozáson keresztül képes kommunikálni más eszközökkel.

A DCR-PC9 Mini DV Handycam digitális camcorder júniusban kerül a boltokba 1300 dolláros áron.

Lehet, hogy ez a válasz a saját kérdésemre?

ON

BLaca Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9864
A fekvőtámasznál maradva, ha ma 20-szal többet tudsz megcsinálni, mint fél éve, akkor egyáltalán nem biztos, hogy bármi is változott volna a karodban az izmodban, vagy az idegekben, lehet, hogy csak magadat győzted meg róla, hogy 20-szal többet tudsz megcsinálni.

BLaca

Előzmény: Fődhözragatt (9859)
Rorimack Creative Commons License 2001.04.28 0 0 9863
Haliho!

Nalam is mukodik ez a logikai gat... Es szinten ket pelda...

Az unalmas eloadasokat nem kell kifejteni, de egy ejszakai kerekpartura eleg meglepo eredmennyel ert veget... Egy tohoz mentunk, furodni, es visszaterve a tarsasag egyontetu velemenye volt, hogy az ut mindket iranyban lejtett... ;)

R.

Előzmény: bout (9860)
Alexfux Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9862
Mert megzavarjak a gondolataid a helyes technikat. Nem tudom igazan megfogalmazni, amit inkabb erzek, mint gondolok. A medenceben minden mas zavaro tenyezo, ami nem az eppen aktualis feladattal kapcsolatos. Olyan lehet ez, mint amikor formagyakorlatozol egyedul a szabadban es elmegy melletted valaki. Onkentelenul is odakapod a fejed, de mar ki is estel a kata ritmusabol. Azutan bejonnek a tested jelzesi is es vege a gyakorlatnak.
Előzmény: bout (9860)
Törölt nick Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9861
Ez csak olyan, mint a gyalogkakukk, vagy tom es jerry, amig nem nez le, es nem veszi eszre, hogy nincs alatta semmi, jol elsetal a levegoben is:) Mit kell ezen meglepodni?:)
Előzmény: bout (9860)
bout Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9860
Az okát én sem tudom, de kapásból tudok két hasonló példát mondani:
- Mostanában rászoktam arra, hogy nem használok a metróban mozgólépcsőt, ha van álló, akkor azon megyek. Szépen, nem futva, kimérten, tempósan. Menet közben inkább magam elé nézek és szinte csak az ütemre és a légzésre koncentrálok. DE. Abban a pillanatban, hogy (általában a vége felé) fölnézek, hogy mennyi van még, elmegy a légzés, elkezdek fújtatni és sokkal nehezebb lesz az uccsó néhány lépcsőfok megtétele.

- Régebbi játékom, hogy majd minden medencét, amiben megfordulok letesztelek, hogy víz alatt át tudom-e úszni egy levegővel. A módszer hasonló (kivéve az egyenletes légzést :-) ) normál tempó, magam elé nézek és "csak" úszok. Aztán fölnézek, hogy mennyi van még és abban a pillenetben elkezdek fuldokolni. Elkezdenek égni az izmaim és alig bírom megtenni az utolsó néhány tempót.

Miért?

bout

Előzmény: Fődhözragatt (9859)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9859
Megfigyeltem magamon egy érdekes jelenséget, nem tudom, tapasztaltatok-e már hasonlót. Erőnléti gyakorlatok (fekvőtámasz, guggolás, akármi) közben ugyebár az emberfia szinte önkéntelenül is számolja, hogy hányadiknál tart. Igen ám, de ha elkalandoznak a gondolataim, akkor mechanisztikusan megy ugyan tovább a fejemben a számláló, de csak a háttérben, miközben az előtérben máson jár az eszem. Aztán egyszer csak tudatosul bennem, hányadiknál tartok, és kiderül, hogy jóval túlmentem már azon, amit úgy egyébként bírok. A különbség igen nagy lehet! Abban a pillanatban, amikor tudatosul bennem, hogy hányadiknál tartok, messze túl azon, amiről azt hittem, hogy a maximum, egyetlen ismétléssel sem tudok többet csinálni, kész, vége, kipurc. Ha úgy számolok, hogy közben nem kalandoznak el a gondolataim, akkor a szokásos ismétlésszámnál nem tudok többet csinálni, akármennyire is igyexem. Világos, hogy cihológiai ("Egészségedre!" - mondta Micimackó Bagolynak) oka van, de hiába tudom a diagnózist, ha nincs rá terápiám. Szavaljak verset felülés közben? :-)
praclee Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9858
Aikido és egyéb videoklippek
Nagyon jó képek vannnak rajta.Még bout tete fel a Harcművészet képekben c. oldalra érdemes megnéznetek.
praclee Creative Commons License 2001.04.27 0 0 9857
Bandi-T
Én biztos hogy nem leszek itthon vasárnap de beszélhetsz ortlrannal mert ő szerintem igen.És ha neki is jó akkor megint összefuthattok.Ahogy akarod.Sajnálom hogy most nem találkozhatunk pedig jó lett volna.Na mind1 majd máskor.
BLaca Creative Commons License 2001.04.26 0 0 9856
Gemini Kifejezetten mozgókép kamerára gondolok.
Előzmény: Gemini (9853)
DLala Creative Commons License 2001.04.26 0 0 9855
Off
Ha kíváncsiak rá a szüleid összehozom oket egy olyan fotóssal, aki a legprofibb ma Magyarországon a digitális fotózásban. Tud olyan digitális fotót készíteni, ami jobb lesz, mintha hagyományos filmessel csinálták volna. Bizonyíthatóan. Az eljárás, a tudás és az eszköz kérdése az egész. Ex cathedra kijelenteni valamirol, hogy jobb, amikor nem ismerjük a másikat igazán, az elobb-utóbb kihaláshoz vezet...
Tehát vannak olyan esetek, amikor a digitális veri a hagyományost (pl. extra fényviszonyok), és van, amikor nem. De ez utóbbi esetekbol egyre kevesebb van, ahogy a technika fejlodik. Ezért a profik mostanában mindkét technikával felszerelik magukat, a gyártók nem kis örömére...
On
Előzmény: praclee (9854)
praclee Creative Commons License 2001.04.26 0 0 9854
Nekem mindkét szülőm fotóművész.Azt mondják hogy a dig. kam nem olyan jó.Sőt.. nem lehet vele igazán éles képeket készíteni.VAn egy ismerősük aki a klinikán dolgozik és fotós.MOst leépítés van nem kell nekik mert bejöttek a dig. kamerák és az már mindent helyettesít.De azt mondta hogy a dig. kam.-mal nem lehet olyan precízen megörökíteni a fontos műtéteket sebészeti beavatkozást!A régi jól bevált módszer a jó.Az precízebb ha tudja kezelni valaki.
Előzmény: Gemini (9852)
Gemini Creative Commons License 2001.04.26 0 0 9853
BLaca,

SONY:

OFF
nem tudom, milyen kamerát (állókép vagy mozgókép kamerát) láttál a katalógusban.
Most kapható olyan mozgó kamera, amely digitális, ez nem csipre, hanem szalagra ment, és a mozgókép mellett egy-egy állóképet is lehet csinálni.

A SONY-nak egyébként állókép-kamerájuk is van, de szvsz elhibázott koncepció, mert szándékosan nem kompatibilis.
ON

Gemini

Előzmény: BLaca (9830)
Gemini Creative Commons License 2001.04.26 0 0 9852
BLaca,

OFF
a digitális kamera nem filmre dolgozik, hanem egy többmillió pontos érzékelőre, és a képet egy kis memóriacsipre menti általában .jpg formátumban. Előnye... tudod mit, nézd meg a honlapomat: www.matmero.hu - lényegében a digitális fényképeimet raktam fel tonnaszám, és a főlapon van egy kis elmélkedés is.

ON

Többször próbálkoztam pl. katák digitális sorozatfelvételre vételével. Tapasztalatom, hogy ha a felvétel kedvéért járják el a katát, jó sorozatképet lehet csinálni, de ha mondjuk bemutatót vagy vizsgát veszünk fel, nehéz belőle jó oktatási képet csinálni (animált GIF-et pl).

Üdv:

Gemini

Előzmény: BLaca (9830)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!