Keresés

Részletes keresés

sexmachinehead Creative Commons License 2001.05.08 0 0 9954
Sister Moon!

En nem nezek le senkit, akit "csak" egy cel vezerel, sot ellenkezoleg. Lattam egyszer egy vak lanyt egy eladason. O pl, maratont fut, es nagyon tisztelem az elszantsagat es a kitartasat.

Alexfux!

Mert baj az, hogy a sensei nem k.o.-zta agyon az elso harminc ellenfelet? Ok meg nem ertek el a fekete ov szintet. Lett volna szerinted valami ertelme, hogy pl odaall valaki aki csinalja ket harom eve a dolgot, mondjuk vizsgazott is mar egy parszor es azt latja, hogy jon egy ember aki most meg akar verni szaz embert aztan puff elsotetul elotte a vilag. Ha a sensei technikaval gyozte le oket, akkor abbol meg tanulhatnak is.Szoval kerdezem, en nem ertek hozza, de szerintem szaz embert ugysem fogsz tudni legyozni csak eronlettel, hanem technikaval, szellemi folennyel. Te mit gondolsz igy errol?

RTL klub, hat elegge ugy allitja be a Zen Bu Kant, hogy ez aztan a faszagyerekek kuzdospportja aztan ide csak izmos rovidhaju egyenek johetnek. Hat ezt olvasva biztos nem engednem a gyerekemet hozzajuk edzesre (ha lenne).Szal itt is kiragadtak azta reszt, hogy egy csomot verekedett. Ez csak egy oldala, nem mutatja meg az igazsagot. Szerintem egy kozepesen gyenge cikk.

Udv, smh

Bassman_ Creative Commons License 2001.05.08 0 0 9953

Sister Moon

A legfontosabb, hogy ujra hangsulyozzam, a 100 emberes kuzdelem, mint sportteljesitemeny, nagyszeru, tiszteletremelto es minden jo, amit csak el lehet mondani.
Egy dolgot azonban nem tudok elfogadni. Erre alapozni egy stilus filozofiajat. Hiszen ez Popper Petert tamasztja ala!
Raadasul a harcmuveszet (legalabbis szamomra) nem osszehasonlithato a hegymaszassal, futassal satobbivel vagy barmilyen sporttal, megha mozgasserult is vegzi.
Ezekben a sportagakban fizikai celok lebegnek az ember elott es kesz, es a 100 emberes kuzdelem is ide sorolhato. Legalabbis az en ertekiteletem szerint, mert attol meg spiritualisan nem lesz valaki jobb, mert lecsapott 100 embert.

"Vagy vannak célok, amelyeket Ti is elfogadtok úgymond „igazi" célként és vannak célok amiket nem?"

Nekem nincs celom. Meglepo vagyok?
Engem az sem zavar, ha sosem fogok megtanulni rendesen kuzdeni. (a merce persze minden embernek mas, mielott valaki dore modon meglovagolna ezt)
Csinalom, mert megmagyarazhatatlan kenyszert erzek ra, de semmire nem keszulok. (Se holnapra, se jovo hetre, se semmikorra)

"Ha valaki az egész életét egy dologra áldozza az szerintetek egy nulla?"

Nem nulla, nem is allitottam ilyesmit korabban. Ezt inkabb csak te olvastad ki belole.

"aki azért küszködik, hogy újra járni, mozogni tudjon az számotokra nem több, mint egy szerencsétlen hülye, akit „csak" egy cél vezérel, és ez a cél nem elég magasztos ahhoz, hogy Ti azt az embert emberszámba vegyétek..."

-Nem magasztossag a celom
-Nincs celom (de ezt mar irtam)
-Ne az erzelmek vezereljenek, amikor racionalisnak kell lenni (a harcmuveszet tiszta racionalitas, nincs helye az erzelmeknek)
Nem is olyan regen meg engem is az erzelmek vezettek, de ugy erzem, valami megvaltozott bennem. Ki tudja, hova vezet? Nem tudom, jo vagy rossz-e mindez. Az ido majd eldonti.
-Kerlek, ne hozz fel olyan peldat, amely akarva-akaratlanul felreviszi az eredeti szandekomat

Szavaidra utalva: ne szomorkodj, hiszen egyreszt nem utallak azert amit irtal, masreszt semmilyen rossz szandek nem vezet.

Konkluzio: A harcmuveszet tobb(nek kene, hogy legyen), mint egy pusztan fizikai teljesitmeny- vagy dicsoseghajhaszas. Nem az szamit, hogy x ev utan hany embert gyozol le, hanem hogy hany ember ellen nem veszitesz.(csak adaptaltam egy nem is olyan regen berakott idezetet)

Es itt most nem feltetlenul csak a kezzelfoghato verekedesrol van szo.
Probalok valamit altalanossagban pengetni, de mindig csak egy keskeny utcaba terelodik a beszelgetes menete.

Es akkor itt egy kis tortenet erdekessegkeppen:

"What is the difference between a man of Tao and a little man?"

"It is simple. When the little man receives his first dan, he can hardly wait to run home and shout at the top of his voice to tell everyone
that he made his first dan. Upon receiving his second dan, he will climb to the rooftops
and shout to the people. Upon receiving his third dan, he will jump in his automobile and
parade through town with its horn blowing, telling one and all about his third dan".

"When the man of Tao receives his first dan, he will bow his head in gratitude. Upon receiving his second dan, he will bow his head and his shoulders. Upon receiving his third dan, he will bow at the waist and quietly walk alongside the
wall so that people will not see him or notice him".

Forditas:
"Mi a kulonbseg a Tao kovetoje es a kisstilu ember kozott?"

"Egyszeru. Amikor a kisstilu ember megkapja elso danjat, alig fer a borebe, hogy hazarohanjon es teli torokbol uvoltse mindenkinek, hogy megkapta elso danjat. A masodik dan elnyeresekor felmaszik a haztetore es onnan kurtoli szanaszet a hirt. Amikor a harmadik dant is megkapja, bepattan a kocsijaba, es dudalva korbeparadezik, igy tudatva mindenkivel az o 3. danjanak hiret.

"Amikor a Tao kovetoje megkapja elso danjat, halaja jeleul fejet hajt. A masodik dan elnyeresekor tiszteletteljesen meghajol. Amikor a harmadik dant is megkapja, melyen meghajol aztan csendben elsetal a fal menten, nehogy az emberek eszrevegyek."

Most kepzeljetek el, hogy 5 dan eseten mi tortenik a kisstilu emberrel.

hiryu Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9952
Na ezt fordítsd le, lécci. no kontakt és k.o. egyetlen mondatban.
valahogy nem értem.
Előzmény: Alexfux (9948)
hiryu Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9951
ne ez volt az a sor amit nem akartam elküldeni.
Előzmény: hiryu (9950)
hiryu Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9950
Bocs de a hehgymászaás az hegymászás, a budo meg budo.
Előzmény: sister moon (9938)
hiryu Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9949
Most is megállom hogyy ne szóljak hozzá. Fejlődök nem?
Előzmény: Törölt nick (9945)
Alexfux Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9948
100 ellenfeles kuzdelem!

Neha lehet vodeokhoz hozzajutni, ahol szaz ellenfeles kuzdelmek vannak felveve. Erdemes meggnezni oket. Kicsit uncsi, mert sokaig tart ( :-) ), de nagyon kellemes tapasztalatokat lehet belole leszurni. En lattam Brezovai sensei 100 ellenfeles kiserletet. Egyfajta szabalyrendszer
alapjan folytak a kuzdelmek. Altalaban a kyo. full contact szabalyrendszere volt, de a kezekben egy-egy botocskat kellett tartani es ha a bot kiesett a versengo kezebol, akkor az ellenfel kapott egy fel pontot. Egy-ket versenyt igy nyert meg a Sensei.
A videofelveteleken a japan probalkozok legtobbje a kuzdotudasanak a legjavat adta. Nagyon
keves akcio volt, azok azonban szinte a regi no-kontakt stilusuak voltak. Gyors vedes, majd visszatamadas, aminek a vege altalaban k.o. volt. Tudtak, hogy sok az ellenfel es csak akkor mozogtak, amikor nagyon szukseges volt. Brezovai sensei sokat ugrabugralt es nem takarekoskodott az erejevel. Az elso tiz ellenfel kek oves (8.-7. kyu) alacsony fokozatu
volt, a masodik tiz sarga oves (6.-5.), a harmadik tiz zold oves (4.-3.) a kovetkezo tiz barna es innentol fekete oves mesterek voltak kivalasztva a kuzdelemre. A Sensei alig k.o.-zott, leginkabb vegigkuzdotte a kuzdelmeket. Szerintem ez hiba volt. Ha mar harmadik danos vagyok es szaz ellenfellel akarok kuzdeni, akkor a leheto legtobbet lenyomom, hogy fogyjanak, plane ha sokkal kisebb a tudasuk, mint nekem. Meg igy is kemeny dolog lett volna. Szerintem a Sensei butan csinalta egy kicsit.

A 100 ellenfeles kuzdelemnek mi az ertelme? Mi az ertelme az Iron man versenyeknek? Amikor hihetetlen tavokat usznak, bicajoznak es futnak le az emberek. Mi az ertelme a 24 oras edzeseknek? Hogy az ember fizikailag, szellemileg es lelkileg egyarant legyozze onmagat. Az, hogy valakinek ez a vegso nagy eletcelja? Ha megcsinalja, akkor majd keres maganak ujat. Ezert leszolni valakit nem illik.

Mas!

Ujra feltunt korunkben Kijo baratunk, akinek a feltunese nemelyikotokben legalabb annyi oromot valthatott ki, mint az enyem :-). Sajnos Kijo a benne rejlo nagy tudast masok leszolasara hasznalja, ahogy ezt a reagalasaitokbol eszreveszem. Ha nem akarjuk, hogy ez a lassan 10000 hozzaszolast megero topic egy mero anyazassa sullyedjen, akkor azt javaslom, hogy harcmuveszi turelemmel viseljetek az ilyen jellegu irasait es csak a tenyleg kulturalt, epitojellegu hozzaszolasaira valaszoljatok. Uff en beszeltem!

Gemini Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9947
Leha,

Megnéztem az RTL oldalán a kempóról a cikket... nos, 'not my cup of tea', nekem ez idegen. DE: - ha igaz, azaz nem olcsó hatásvadászat vezette, hanem a lényeget írta meg - a cikk jó, mert valamilyen tudást adott. Egyébként igenis tudom tisztelni, ha valaki évekig dolgozik azért a kiváltságért, hogy jól összeverethesse magát, csakhát nekem ez nem cél. Magánügy.

Gemini

Előzmény: leha (9937)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9946
Meg annyit, a tobbiekhez, hogy szerintem nehogy mar eliteljuk itt ezt az embert azert, amit bemutattak rola a kokuszban. A kokuszban semmi nincs, csak szenzaciohajhaszas, eleg furi lett volna, ha 10 perce felvetelt mutatnak rola, ahogy medital, es nem szolnak egy mukkot sem, pedig lehet, hogy az kozelebb allt volna hozza, mint emberhez. (Ezt nem tudhatom, nem ismerem.)
Viszont azt nem lehet eladni. Ezt lehet eladni, hogy lefejelem a sears towert, meg erosebb vagyok mindenkinel. Lehet szegeny csak elejtette ezt a mondatot, a kokusz meg felkapta.
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9945
Kijo,

Nem szivesen szolok hozzad, de a hujjeseg hatartalan. Szoval:
Okos Toni ezt elore tudja!
Ez az ember a 100 ellenfeles kuzdelmet megfogja meg tobbszor is probalni....-mert gorcsosen rajong Oyamaert!
...Ez a kyokushin utja!Azert csinalja

Nos, ez az ember megmondta a kokuszban, hogy Oyama azt mondta, a szaz emberes kuzdelmet csak egyszer lehet megprobalni. Ez nem egy egetvero dolog, csak annyit szepen megmutat, hogy ki okostoniz le masokat tudatlanul.

Mas: Mindenfele harcmuveszet belekeverese nelkul, csak az eletet, a letezest figyelembe veve, neked halvany lila gozod nincs arrol, mi a hasonlosag Funakoshi Gichin es Oyama kozott. Marpedig mindennek csak ez az alapja, nem a lecsapok mindenkit hozzaallas. Az a verekedes. Te csinald azt, mi meg csinaljuk ezt. Aztan majd egyszer talan rajossz te is, h mit csinalunk. Es ehhez nekunk nem kell Japanba menni, meg sehova sem, mert mindenhol ugyanott vagyunk. Oszinten sajnalom, hogy nem ertessz ebbol egy mukkot sem. Ezert igazan kar volt odaig menni. Ajanlom, vonulj be valami szep kolostorba a Kaukazusban pl, hatha felfogod, mit vekengek, bar nem hiszem, tul fiatal vagy meg.
Na pá

Előzmény: Kijo (9921)
praclee Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9944
áhh végre egy értelmes ember!:-DDD(mindenkinek bocsi)
Szóval te is??jééé.Ilyen a logikád.hááá fantasztikus.Pedig már kezdtem megilyedni hogy csak én értem magam.Ismét egy Columbo féle egyéniség.
Hipp hipp hurrááá
megértettek:)
Na jó viccen kívűl is rendes tőled.Az a baj hogy én nem tartom olyan bonyolúltnak.Csak bekattan az agyam és gyorsan végigfut a gondolat amit leírok vagy bármi más.De ez pillanatok műve.De biztos vagyok benne hogy jól írom le és meg lehet érteni csak a sokor mögé kell olvasni amit Kijo nem tett meg vagy nem tud megtenni.
Előzmény: sexmachinehead (9933)
praclee Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9943
Visszakérdezhetnék!Ha nem neked írnak akkor minek szólsz bele?Te is ezt mondtad nekem!
Én ngaoyn keveset tudok Oyamáról és a karatéról de akkor is megcsinálnám a 100 ellenfeles küzdelmet.Miből gondolod hogy csak az oyama követői csinálhatják?
Előzmény: Kijo (9921)
leha Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9942
azon, hogy ilyen a kempo? nem ilyen a kempo! a kempot ugyanúgy emberek tanulják, mint a wing chunt, aikidot, kungfut, karatét, ju-jitsut, stb-t! a cikk egy baromság (ámbár jórészt igaz)
vannak olyanok, akik csak a pusztakezes (kesztyű nélküli) full-contact meccsek miatt járnak kempo versenyre, de nem ez a cél, vagy a tömegbázis ...
miért kell úgy lefesteni, mintha a kemposok mind nyers emberhúst ennének? (és szemben egyébb harcművészekkel, ők nem puhány gázbetont törnek, hanem igazit)
ez a cikk szerintem a kemponak sem pozitív reklám
BLaca Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9941
Min szörnyülködjünk? Ezt nem értem.
Azon hogy ilyen a kempo, vagy azon, ahogy a cikket megírták?
Előzmény: leha (9937)
DLala Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9940
sm,
miért kellene megharagudni, egyszeruen csak rossz következtetést vonsz le. Talán gondold át a témakört mégegyszer és olvasd el, pontosan mit is írtunk.
Előzmény: sister moon (9938)
praclee Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9939
Hogy nem tudtzál semmit se kihámozni az a te bajod.Csak egyet tudok ajánlani olvasd el figyelmesebben.De lehet hogy csak nem akarod megérteni.Egyébként tudom hogy bonyolult.Bocsánat,de én ilyen vagyok hogy nyóccor megcsavarom a dolgokat de akkor is érthető!

Mindent megértettem.Pontosan válaszoltam nem tértem ki semmi elől!
Az teljesen mind1 hogy mi a te elképzelésed.Attól még lehet hogy rosszúl tudod!Nem gondolod?Csak te lehetsz a tökéletese egyetlen?Nem voltál te régebben phszihológus,vagy vmi ilyesmi?Nagyon hasonlítasz a mat.tanáromra aki ugyan ilyen.Sok hülyeséget feltételez!

Eredmény?:))
hagyd magad.

én úgy érzem hogy igazán lehet beleszólni vki másnak a beszélgetésébe,mivel ez egy fórum.Ha magánba leveleznétek az más.Még bout nem válaszolt akkor és én válaszoltam!De nem helyette.Csak arra reagáltam ahogy te beszéltél hozzá.

Megharagudni?Csak akkor szoktam ha vki nekem mondja.Én nem fogok haragudni rád mert boutnak ilyet mondtál!
A dig.kam.dolgot nem hozzám kéne vágnod.Most se veszed észre magad.Azt hiszed hogy mostasztánmegmutatomhogyénidősebbésmintazmegmondomneki.Pedig nem így kéne.
Túlsá
gosan lenézel mindenkit.Legalább is ez látszik ki belőled.

Olyan lesz mint én????:-DDDDDDDDDGemini ennek biztosan roppantúl örülne!!:-))

Megint egy feltételezés ami szerint engem nem érdekel.Miből gondoldo?Honnan veszed a következtetést?Akkor mégis miért vagyok itt?Ha nem érdekelne akkor nem lennék itt!

Nem szégyenkezem.Röhögök rajta hogy ilyeneket feltételezel!

Előzmény: Kijo (9906)
sister moon Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9938
Bassmann,
„Szoval ez lenne a magunk jobbitasara tett kiserlet? Aligha. Ha a CEL 100 ember harcban valo legyozese, akkor nem veletlen, hogy milyen devians jelensegekkel talalkozhat az ember uton-utfelen... A 100 emberes kuzdelem, mint harcmuveszeti cel, vagy mint egy filozofia kiteljesedese, sekelyes es kiabrandito.... Ilyen korlatot en nem emelek magamnak, es masok altal emelt korlatok sem erdekelnek kulonosebben..."

DLala,
„Egyetértek. Ez az ember soha nem fogja megcsinálni a 100 emberes küzdelmet, mert annyira görcsösen akarja. Beszűkül és a teljes életét alárendeli egy marginális célnak."

Nagyon fogtok utálni azért, amit most írok:-(
Azokból amiket Ti a 100 emberes küzdelemmel, a sikertelen próbálkozással, az egy cél érdekében végzett tevékenységgel kapcsolatban írtatok én azt szűröm le, hogy szerintetek egy hegymászó, aki arra készül, hogy megmássza a K2-t, egy hosszútávfutó, aki arra készül, hogy lefussa a maratoni távot - hogy túlzó és drasztikus legyek egy lebénult ember, aki azért küszködik, hogy újra járni, mozogni tudjon az számotokra nem több, mint egy szerencsétlen hülye, akit „csak" egy cél vezérel, és ez a cél nem elég magasztos ahhoz, hogy Ti azt az embert emberszámba vegyétek...
Vagy vannak célok, amelyeket Ti is elfogadtok úgymond „igazi" célként és vannak célok amiket nem?
Ha valaki az egész életét egy dologra áldozza az szerintetek egy nulla? Én az ilyen embert csak becsülni tudom. Nem vagyok arra hivatott, nem engedhetem meg magamnak mint ember, de szerintem mint küzdősportot űző egyén sem, hogy bárki célját, vagy a cél eléréséért tett erőfeszítéseit minősítsem. Persze én csak egy jócskán kezdő vagyok és ha majd mester leszek lehet hogy én is csak jókat vigyorgok majd a mások próbálkozásain meg a hülye céljain. De kis kezdő mivoltomban most csak szomorkodom, hogy épp Tőletek olvasok ilyesmit.

sm

Előzmény: DLala (9913)
leha Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9937
ha már a kempo és a Kókusz szóba került: ha el nem baltáztam, akkor ez egy link

nézzétek, szörnyülködjetek!
aztán, ha van véleményetek, osszátok meg!
remélem, nem offtopik

Pitzu Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9936
Itt vagyok!
3 hétig beteg voltam, most egy hete olvasgatlak benneteket.

Szombaton nem voltam az ifjúsági bajnokságon. Április elején voltam az országos bajnokságon. Volt róla egy riport a Fókuszban. Ki látta? A technikai számokról semmit se közöltek le, csak a full-contact-ról. Voltak jó meccsek, volt néhány szép kiütés is. (Meg egy pár csúnya...) Kétféle full-contact volt:
- Kesztyűs.
- Pusztakezes. Itt fejre nem lehetett ütni, tulajdonképpen a kyo és a judo uniója volt, de kabát nélkül.

Előzmény: BLaca (9928)
praclee Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9935
Előzetesnek anyi hogy te nem vagy tisztába a fogalmakkal vagy neked értékelődött át úgy a gondolkodásod hogy ilyet gondolsz!
Jaa és:2. bekezdés 6. sorra=Akkor még MINEK VAGY ITT?????

praclí

Előzmény: Kijo (9906)
leha Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9934
mi van akkor, ha valaki mestere egy harcművészetnek, de nem mestere (tényleg nem mestere?) az emberekkel való bánásnak?

ugyebár, mi van akkor, ha valaki okos, értelmes dolgokat mond, de seggel jönnek ki belőle a szavak és mindenkit megsért vele? lehet, hogy ez szándékos, lehet, hogy ilyen a természete, de bármelyik legyen is, nevezhető-e mesternek az az ember, aki nem törődik azzal, a többiek mit gondolnak, hogy éreznek és/vagy szándékosan hergeli az embereket? lehet ebből tanulni? miért ne lehetne? tanulni mindenből lehet, de nincs jobb módszerünk?

sexmachinehead Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9933
Sziasztok!
Arany het= Golden Week. Aprilis vege, majus eleje. Unnep, ilyenkor van a kempo, azaz alkotmany napja, gyereknap, a tobbit sajna nem tudom. Szal ilyenkor mindenki utazik japanban, vagy kulfoldre, vagy orszagon belul. Szal nincs munka csak pihenes, mindenhol sok ember, autoval kozlekedni lehetetlen. De legalabb nincs suli:))

Szaz emberes kuzdelemhez: Penteken kanto(kelet japan) taikai volt a shorinjisoknak. Ugye mi is indultunk. Parban kell eloadni, un kumienbut, ami egy kata vegulis, de te dontod el, hogy milyen technikak vannak benne. Persze az adott szabalyoko keretein belul. Ezt kell birok elott eloadni. Ha azt veszed, hogy ez egy elore kitervelt dolog, es kb masfel ket perc, amit nekunk (szerencsere) haromszor kellett megcsinalnunk (elodonto, donto, mindenki elotti bemutato) es a nap vegere hulla faradt vltam, akkor a szaz emberes kuzdelem az csak tisztelet erdemel aki megprobalja.

Kijo!

Ha sokat irsz(mint a 9856ban), akkor legyszi tagold jobban, mert alig birtam elolvasni. Koszi.

En ertettem amit praclee irt, szvsz tok jol leirta.
Udv mindenkinek, smh

DLala Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9932
Khm, megpróbálok finom és udvarias lenni, pedig akiről szól, az nem érdemli ezt meg.

Joruto, azt már többször letárgyaltuk, hogy egy szerepet játszol itt. Beszólsz mindenkinek, és lesed mi a reakció. Aztán élvezkedsz. Mondjuk elég perverz jellemre vall, hogy csak úgy beszólsz vadidegen embereknek, dehát nagy az isten állatkertje. Élőben nem mernéd ezt a módszert alkalmazni, mert nem érnéd meg a következő szakét. Sem itt, sem Japánban. Ezt a stílusodat nem Japánban szedted fel, ez Magyarországról származik. Már itt sem fértél a bőrödbe. Japánban meg nemigen lehet ezt gyakorolni. Marad hát, hogy messziről, neten át éld ki hajlamaidat. Hatalmas teljesítmény így belekötögetni másokba. Biztos élvezed.

Egyszer már leírtam és megint megteszem.
Japánban nem leszel soha japán, mindig is gaijin maradsz.
Itthonról a legtöbb helyről kiközösítettek.
Nincs hely ahol befogadnának.
Nincs hely ahol tisztelnének.
Magadnak köszönheted.

Most éppen én lettem elővéve. Nem fogom felvenni a kesztyűt, mert nincs miért. A véleményemet vállalom és értelmes ember rájön, mit is akart jelenteni. Az értetlen meg maradjon magának.

Számomra nem vagy más, mint kedvenc Konfucius történetemben a meztelen, utca közepén szaró egyén.
Javíthatatlan. Tulajdonképpen azt a fáradságot, amivel ez a kis hozzászólás készült is csak azért volt értelme belefeccölnöm, hogy mások okulhassanak belőle.

Szóval kedves persona non grata, lehet elhúzni balra.

Előzmény: DLala (9913)
Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9931
bab, BLaca,
Az ide betett linkkel nekem is sikerült végre bejutnom a Wing Chun Kuen fórumra. Én is azt hittem, hogy nem működik, hetek óta valami SWI vagy milyen reklámon találtam magam a megszokott címen. bab, honnan tudtad, hogy ez az új cím?

Mindenki
Volt valaki szombaton a light contact kung-fu bajnokságon? Milyen volt? Én sajnos nem tudtam kimenni.

Előzmény: BLaca (9927)
bout Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9930
Joruto,
Van még annyi időd, hogy elmeséld, mi az az arany hét?

Érdekes a zárójeles írásod. Érdekes, mert nem tudom eldönteni, hogy az eleje igaz-e, vagy sem.
Igen, vannak, voltak olyan megnyilvánulások, általad mesélt, vagy másoktól hallott dolgok, amivel nem értek/értettem egyet. De megint más dolgok pedig kifejezetten tetszettek. Még az is előfordul, hogy ugyanabban a megnyilvánulásodban találok nekem tetsző és nem tetsző dolgokat.
Te azt mondod, szűrni kell azt, amit adsz. Meg kell találni benne az értékeset és figyelmen kívül kell hagyni a többit.
Nem könnyű ezt tenni, de megoldható.
De azt, hogy kedvellek-e, vagy sem, már nehezebb eldönteni. Ha a "nem kedvellek" alatt azt érted, hogy nem is utállak, akkor igazad van.

Van, hogy felmerül bennem, csak azért nem anyázunk mi még egymásra, mert még nem akasztottuk össze a bajszunkat. Nem mintha vágynék rá, de azért arról sincs szó, hogy kerülöm a konfliktust. Eddig egyikőnk, vagy mindkettőnk (esetleg a szerencse) hozzájárulásával sikerült kultúráltan kommunikálnunk. Ennek én nagyon örülök.

Mesterkép,
Nem is tudom kinek, de magánban már leleveleztem egyszer valakivel, hogy érdekes, milyen képek élnek legtöbbünkben a mesterekről. Nekem eddig elég nagy szerencsém volt, mert sikerült több mesternek tartott emberről is képet alakítanom magamban különböző harcművészeti ágak képviselőiről. Néha személyes tapasztalatok, néha mesélt történetek alapján.
Azt kell hogy mondjam, a jóságos és toleráns öreg bácsik száma elég kevés volt az ellentmondásos, többször agresszívnek, dominánsnak is mondható személyiségekkel szemben, akik "apróságokért" képesek voltak ordítozni a saját közvetlen tanítványaikkal.
Nem igaz, hogy nem voltak köztük valóban kedvesek, egyszerűek és szerények, de az sem igaz, hogy a többiekről nem lehetett elmondani, hogy mesterei a harcművészeteknek (és nem csak a technikáknak). Mindkét "fajtából" ismerek keleti és európai származásúakat is és még a fokozat, vagy a jártasság sem mérvadó.
Van köztük olyan is, aki egyik pillanatról a másikra változtatta a személyiségét a két véglet között. Ne menjünk messzire, pl. Ueshiba Morihei is ilyen volt, de őt ismerem legtávolabbról. Ő, aki egyik pillanatban kedvesen mosolygó bácsi volt, a másikban igazi méregzsák, akinek az útjából jobb volt mihamarabb elkotródni.

Szumma-szummárum: nem hinném, hogy nekünk (akinek inge, csak az vegye magára) kell eldöntenünk, hogy ki az igazi mester, de legalábbis nem hinném, hogy ezt egy-egy külső megnyilvánulásukból el lehetne dönteni.

Ehhez kicsit több idő és valószínüleg szorosabb kapcsolat kell az illetővel, mint egy néhány napos kurzus, vagy egy mesélt történet.

És bizony, ehhez nekünk is fejlődnünk kell.

bout

Előzmény: Kijo (9924)
Shingitai Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9929
Oyama és Funakoshi. Okinaván ahonnan Funakoshi érkezett nem gyakoroltak szabad küzdelmet, és nem versenyeztek. Amikor Japánba ment Funakoshi elöször és leginkább egyetemi klubokban oktatott. A kendo és judo hatására a fiatalabb nemzedék az ifjabb Funakoshi vezetésével mérközésket rendezett. Ezek nem a mai versenyek mintájára szervezödtek, mivel még nem voltak szabályok. Rendkivül erőszakosak voltak,sok sérüléssel, de hát fiatal harcosok próbálkoztak egymással szemben. Amikor Funakoshi tanítványai kikaptak egy Goju-ryu klubtól, ennek a fiatal Oyama is szemtanúja volt, ekkor szakított a Shotokan dojo-val és tért át a Goju-ryu-ra.
BLaca Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9928
Pitzu!

Rég hallottam felőled, mi van Veled?
Voltál szombaton az ifjúsági kempo bajnokságon?

BLaca Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9927
Szia Bab! Üdv a fedélzeten.

A Wing Chun fórumot sokáig olvastam, de mostanában a 'pagodás' Belépés ikontól egy hirdetés jön be nekem, ami mindig az auto1 honlapra mutat. Amit ide linkeltél, arra bejött a fórum. Nem lehet, hogy másoknak is csak elérési problémáik vannak?

Előzmény: bab007 (9907)
BLaca Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9926
Kijo

Szemére hányod DLalának, hogy beleszól a Taek-won-do-n kívüli dolgokba. Azt nem veszed észre, hogy éppen Te vagy az, aki mindenhez mindenkinél jobban ért? Legyen szó a kyo-ról, aikido-ról, shotokan karatéról. Sokszor elcsodálkozom, micsoda magabiztosság árad belőled ( néha DLalából is ). Az egészséges szkepticizmus ( elsősorban önmagunkkal szemben ) híve vagyok. Úgy gondolom, a hozzáállásoddal eleve elzárod magad a fejlődési lehetőségeid egy részétől. Lehet, hogy másoktól is lehet tanulni.

Mi kis békák, időnként beszélgetünk a kamerákról, horribile dictu egy-egy CD-ről, ami alkalmas lehet a bemutató aláfestésére. A mestertől elsősorban azért tanulunk, mert ő már járt azon az úton, amelyet mi járunk. A videokamerákkal kapcsolatosan is lehet, hogy valaki többet tud nálunk, járt azon az úton, amin mi szeretnénk. A technikák ( pl. egy támadás, majd hárítása, dobás, elvezetés ) illusztrálásának témája melyik topicba fér bele szerinted?

BLaca a kis béka, aki már csak akkor mer brekegni, amikor a nagy Kijo elment...

Előzmény: Kijo (9921)
Unsui Creative Commons License 2001.05.07 0 0 9925
Pingyi

Sensei Brezovai Sándor volt aki megpróbálta.

Bassman

Lehet, hogy én értem félre a dolgokat de ez a kyokushinban 1 um. végső teszt. Nem pedig az életben.

Mi van a halál után?
Nem tudom...
Talán továbviszel dolgokat talán nem. Ha viszel akkor tapasztalatokat viszel, élményeket, ismereteket. Amiket itt megtapasztaltál. Nekem úgy tűnt, hogy B. S.-nek nem ez az élete célja, csak 1 állomás ennyi. Azóta is gyakorol, nem tört meg nem hagyta abba, nem dőlt össze a világ és nem görcsöl rajta (már amennyire én tudom).

Örülök, hogy nem csinálsz magadnak korlátokat 1 vagy a kevesek közül...

Miért hagyta ott Funakoshi Gichint?

Ki tudja? Azt is lehet mondani volt mersze elmenni és a saját céljait követni és um. felvállalni a mester "szerepet". Tartalmas stílust alapítani nem könnyű, véleményem szerint a Kyokushin az, megfelelő tartalommal.

Üdv, Unsui

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!