Keresés

Részletes keresés

'szti Creative Commons License 2018.01.19 0 0 8136

ha már pub. egy fontos info, ami külföldiek számára nem biztosan tudott és eléggé brit sajátosság. ha leültök egy asztalhoz, nem fog odajönni a pincér, nektek kell a pulthoz menni és rendelni. általában van egy száma az asztalnak, azt kérdezik rendeléskor és majd kihozzák a kaját, ha elkészült.

Előzmény: Sunnyrob03 (8131)
CsanHan Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8135

Hát Diana szökőkútja (és a lakhelye a Kensington palota is) engem elvarázsolt, csak ajánlani tudom... Mondjuk London is megbabonázott, most rögtön indulnék. Viszont érdekes, hogy annak ellenére, hogy nagy Olaszország rajongó is vagyok, kb. 20x jártam már az országban, Róma nem varázsolt el. November közepén voltunk, gyönyörű napsütéses hetet fogtunk ki, csodálatos épületeket, művészeti alkotásokat néztünk meg, de sok bosszúság is ért: a városközpontban volt a hotelünk, de az egész környék (Piazza Venezia) iszonyú szemetes volt; 8-an voltunk, az egész napos városnézés után minden este külön tortúra volt beülni valahova vacsorázni, mert mindenhol telt ház volt; iszonyú drága volt az étkezés; jóval drágább volt, mint pl. London...

Előzmény: Terka3 (8134)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8134

Látod mennyire felpörgettük a topikot!

Ej, meg a ha!!! Csak kapkodom a fejemet. Most aztán elárasztottál sok mindennel.

Ezekből, amit természetesen mi is gondoltunk, a Hyde - parkban Diana szökőkútja, valamint  Hindu templom is az én titkos terveim között van.

Na, erre aludni kell egyet, majd holnap átrágom.

Kicsit irigyellek Rómáért, én is szívesebben mennék oda újra, na ez az a város, ahova még szeretnék visszamenni.

Köszönet ezért a sok mindenért.

Előzmény: Sunnyrob03 (8130)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8133

Ennek nagyon örülök! Hát igen, én tényleg fanatikus vagyok ha Londonról van szó...hosszú hónapokat töltöttem minden utazásom előtt azzal, hogy aprólékosan kielemezzem az egész várost - Google map a jóbarátom - és ezen kívül fent vagyon olyan hasznos oldalakon FB-on is, mint Visitlondon és Londonist, stb...ezekből is sok ötletet lehet meríteni.

Holnap még írok helyeket, mert van még a tarsolyomban :)

Előzmény: cassano71 (8132)
cassano71 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8132

Még én is jegyzetelek:-) Voltam vagy tízszer biztosan Londonban, de felét nem láttam ezeknek. Sok olyat írtál ami úgymond nem "mainstream" egy turistának és ez jó.

Előzmény: Sunnyrob03 (8130)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8131

Annyit még hozzátennék, hogy arra fel kell készülni, hogy pl. Richmond fárasztó menet és a többi is, ha tényleg kihasználjátok az egész napokat és reggeltől estig mentek, én harmincx évesen is nagyon elfáradtam mindig. De nagyon kívánom, hogy minél több mindent meg tudjatok nézni. :)

Biztos írtad, hogy mikor mentek pontosan, majd visszanézem, de ismerjük London szeszélyes időjárását, tehát a programot meg kell próbálni ennek megfelelően úgy összeállítani, hogy rosszabb idő esetén mindig legyen egy B. terv, pl. a parkok helyett múzeumok, stb. Azt hiszem egyik esetben sem lesztek tanácstalanok, hogy mivel lehetne elütni az időt :D

Ja, nem említettem a rengeteg szuper pub-ot és éttermet...itt nem sorolok konkrétumokat, de ahogy jártok-keltek úgyis rátaláltok egy-két gyöngyszemre, ez biztos ;)

Előzmény: Sunnyrob03 (8130)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 2 8130

Nos próbálom összeszedni a gondolataimat. Először egy off: Rómába én most megyek majd májusban először, már nagyon várom.

Értem a Kew-val kapcsolatban írottakat. Akkor ehelyett én azt mondanám, ha úgyis mentek Richmondba, akkor talán érdemes kicsit a Richmond Parkba is átmenni Hampton után. Ott is sok szép és érdekes dolog van. Pl. Isabella Plantation, King Henry's Mound (ez VIII. Henrik kilátója, itt vadászott). A parkban és környékén még rengeteg érdekesség van: Ham House and Gallery, a folyó másik oldalán pedig Strawberry Hill House, Marble Hill House, Orleans House Gallery és az Eel Pie Island, ami egy kis sziget a Temzén és az érdekessége, hogy a hippi korszakban rengeteg befutott neves banda, pl. Rollign Stones székhelye volt, van ott egy régi üdülő, itt tartották a nagy bulikat és volt stúdió is úgy tudom. De ettől eltekintve egy nagyon hangulatos kis sziget.

A többire, amit írtam ha rákeresel neten, meg tudod nézni, hogy milyen kiállítás van ott vagy érdemes-e megnézni és mikor van a nyitva, stb. Azt hiszem ezzel a richmondi napot ki lehet maxolni :D

Ezen kívül még kb. 3 napi progit már összeírtam az előző kommentemben. Ehhez jön még akkor Windsor, ami szintén 1 nap...így már kb. összejön az 5 napi program.

De ha ezt tényleg mind sikerül teljesíteni az 5 nap alatt és még lesz időtök+energiátok ezek után akkor írok még ötleteket, amit ha akarsz beleveszel, ha nem tetszik, nem. :)

Számomra egy csoda volt pl. a BAPS Shri Swaminarayan Mandir (Neasden Hindu Templom). Jubilee metróval ki lehet menni Neasden-ig (kb. fél óra az út), ott egy busszal pár megálló. Fantasztikus és csodálatos templom. A Hyde Parkban úgyis fogtok sétálni és mentek a Kensington palotába, nem messze mellette a Diana Memorial Fountain az egyik kedvenc helyem a városban, de csak jó időben ajánlom.

A Hyde Park Corner-nél van a Wellington Arch, oda is be lehet menni, ha érdekel, LP kártyával ingyenes. Ugyanígy a Churchill War Rooms, szintén kártyás és mellette is el fogtok menni.

Én a helyetekben, mivel ott fogtok lakni Paddington-nál biztos, hogy elmennék megnézni a Portobello Road-on a piacot, nagyon hangulatos lehet a sok színes házzal...és sétálgassatok Notting Hill környéken, mert baromi szép az is. Nem messze onnan, a Holland Villas Road 22-ben van a Csengetett Mylord ház, ha érdekel esetleg. A Holland Park déli csücskénél pedig: Leighton House Museum és a Design Museum, mindkettő érdekes. Royal Albert Hall-ba is free a kártyával és nagyon szép, plusz a Harrods is megér egy misét, sőt nagyon megéri ott is vásárolni, mert nem csak drága dolgok vannak :) Ja és Kensingtonban van egy The Roof Gardens nevű étterem, ami eszméletlenül jó. Jut eszembe: The Roman Baths (a Temple metrónál van és egy igazi ókori római fürdő...igen, ilyen is van Londonban) :D

Ezen felül sorolok még dolgokat, mindegyikre rá tudsz keresni pontosan...így is egy regény amit írok:

The Sherlock Holmes Museum a Bakes street-nél, utána séta a Regent's Parkban és a Queen Mary's Rose Garden megtekintése, ami mesés, aztán a Primrose Hillről megnézni a várost. Ha még feljebbről szeretnéd megtekinteni, akkor elmentek a Hampstead Heath-re, ott aztán lehet még sétálni, hatalmas, gyönyörű park, rengeteg érdekességgel és ott a Parliament Hill-ről szintén látszik a város. Crossrail Place Roof Garden (a felhőkarcolók tetején kialakított kert, itt este hangulatos sétálni egyet). Chiswick egy nagyon szép rész szintén, kicsit kijjebb van. Nekem nagyon tetszett a Chelsea Physic Garden is. A temérdek múzeumot nem kezdem sorolni, mert estig sem érne véget...de amit kiemelnék, a Tate Modern, a Fashion&Textile Museum, a Geffrye Museum, Museum of London, The National Gallery...lehet válogatni :) Ott van még a Brick Lane is ami nagyon jó kis bevásárló/kajáló negyed, ott van a Columbia Road Virágpiac. Déli oldalon még a Southwark Cathedral is szép. És ott van még Eltham Palace, amit már említettek, oda is kicsit utazni kell. Ja és a Wetland Centre is egy csoda...vad- és vizi Világ egy nagyvároson belül, ráadásul azt hiszem, ez is LP kártyás. Mudhute Park&Farm hasonló érdekesség.

Jajj hát még tudnám sorolni, de szerintem már teljesen összezavarlak...szóval befejezem :) Szemezgess és ha van még olyan ezek közül amit érdemesnek látsz, akkor tegyétek bele. Jól gondoljátok át, főleg ha tényleg ez az első és utolsó utatok Londonba! :)

 

 

Előzmény: Terka3 (8120)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8129

OK, ennek tudatában lenne majd még pár ötletem, nemsokára megírom :) Az Eltham Palace is egy jó opció, amit Seci ajánlott :)

Előzmény: Terka3 (8127)
seci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8128

Egy-ket maganvelemeny:

 

Kew Gardens: akkor igazan szep, amikor viragzik valami, pl a krokusz-szonyeg, majd a narciszok, majd a rododendronok/cseresznyefak. Kevesbe latogatott resze a Kew Palace, ami persze megintcsak egy "kiralyi cucc" 

Lasd meg: https://www.hrp.org.uk/

 

Hampton Court: nagy elmeny, foleg a konyha meg a park a maze-zel (labirintus) Persze csak akkor, ha sut a nap...

 

Windsor Castle: nekunk nem jott be, de maga a varos es a mellette levo Eton igen, ott erdemes bekuncsorogni ide-oda.

 

 

Eltham Palace egy nagyon erdekes art-deco haz: http://www.english-heritage.org.uk/visit/places/eltham-palace-and-gardens/

 

-seci

 

Előzmény: Terka3 (8127)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8127

Nyugodtan hagyd azt a lovat szaladni, ezzel te is "utazol", s nekünk is segítesz, sokat. Ne fogd vissza magad.

Tehát 5 teljes nap és egy teljes délután, ebben lehet gondolkodni, ami minket illet. Jó lenne úgy elmenni, hogy össze van állítva egy komplett program, ami persze nem szentírás, de kell egy logikusan összeállított terv.

Abban viszont csak olyan emberek tudnak tanácsot adni, hogy mi fér bele egy napba, akik már jártak ott.

Az első délutánt, valamint az azt követő hétvégét szánjuk sétákra, ingyenes látnivalókra. Hétvégén nem szeretnénk a turisták által felkapott helyekre menni, mert biztosan kétszerese a tömeg, mint hétköznap.

Előzmény: Sunnyrob03 (8119)
seci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8126

Elkuldtem!

-seci

Előzmény: Terka3 (8124)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8125

Igen, ezt a honlapot már sokat nézegettem eddig is.

Előzmény: seci (8122)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8124

sz.szterka@gmail.com

Előzmény: seci (8122)
cassano71 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8123

Skygarden saját honlapja:

https://skygarden.london/booking

 

Konkrét időpontra lehet foglalni ha megnézed, kiírja azt is adott időpontra mennyi hely van még. Egy hétre előre lehet csak szóval nektek még nem aktuális gondolom.

Előzmény: Terka3 (8120)
seci Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8122

Ha dobsz egy emailt a publikus cimemre, akkor atkuldok neked egy Top 10 London regi verziot.

 

Bar ez a site mar regen nem frissul lehet valogatni inenn is: http://www.londonkalauz.hu/

 

-seci

Előzmény: Terka3 (8120)
'szti Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8121

miért nem nézed meg a london pass oldalon?

most találtam, ezeknél van elsőbbség LPvel:

Tower Bridge Exhibition

St. Paul's Cathedral

Hampton Court Palace

London Zoo 

London Bridge Experience

Kew Gardens

ezen az oldalon 98,1 font a 3 napos, viszont nincs 4 napos...fura

Előzmény: Terka3 (8120)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8120

5 teljes napunk lesz Londonban + egy délután, s egy délelőtt.

Megnéztem a reptéri buszt, valóban 7 font körül van a retur, ha indulás előtt két hónappal előbb megvesszük. Köszi az ötletet.

Ha valamit ki kell hagyni a programból, én Kew-et hagynám ki, nem Windsort. Bxl-ben mindent láttunk, ami királyi, így a királyi üvegházakat, palotát...., nos, ha szanálni kell, ezért hagynám ki inkább Kew-et. Amennyiben belefér, jöhet.

Kiszanáltuk a London eye-t, helyette felmegyünk a Sky Garden-be. Eddig nem találtam használható honlapot, ahol ide be kell jelentkezni. Esetleg, ha találsz potenciális honlapot a jelentkezéshez  írd meg légy szíves.

Ebben a Bp-i irodában kaptam egy London Pass könyvet, úgy gondoltuk, a kártya birtokában mindenhova be lehet menni sorállás nélkül. Szomorú leszek, ha nem így van. Majd megnézzük, hogy ebben a könyvben jelezve van-e, hogy igen, vagy nem. Időt nem szeretnénk sorban állásra fecsérelni.

Természetesen nem szeretnénk elkapkodni az általad írt székesegyházak megnézését.

Rómában minden este zárás előtt másfél órával bementünk a St. Péterbe, akkor már nem volt sor, tömeg...Meg is néztük alaposan. Mondjuk az ingyenes volt. Pontosan 9-szer voltunk ott. Hozzá tartozik, hogy a szállásra menet csak le kellett szállnunk a metróról ehhez, majd vissza szállni, tehát útba esett.

Amennyiben továbbra is segítesz nekünk, akkor abban ne gondolkozz, hogy majd legközelebb, olyan nem lesz.

Mi 68  évesek vagyunk ( de 38-nak érezzük magunkat), s ha még fogunk tudni utazni, nem Londonba megyünk vissza, ez tuti.

Ki fogom nyomtatni az általad ajánlottakat, majd rendszerezni.

Ebben az irodában  a 3 napos LP kártya 38000 Ft, 4 napos 45000FT. Nem tudom a helyszínen véve mennyi lehet?

Ugyan itt a 7 napos TravelCard 15000Ft.

Köszönöm az eddigi tanácsaidat, s várom a továbbiakat, persze csak akkor, ha szívesen csinálod.

Előzmény: Sunnyrob03 (8118)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8119

Ja plusz jó tanács: a London Pass-t vegyétek meg, de csak travel nélkül, szerintem a traveles megoldás nem éri meg. Jobban jössz ki, ha a bérletet magad veszed mellé. Vegyetek egy 1-4 zónás bérletet, amivel korlátlanul tudtok utazni, nem kell top up-olni. 45 font körül van azt hiszem és így nem csak 3 napig van meg az utazásod, hanem végig.

A Hampton Court-ot jól járjátok körül, mi először csak a hátsó nagy kertben voltunk, ahol a tó és szökőkút is van, de ha szemből nézed a bejárat irányából akkor a palota jobb oldalán még több kert is van, amik nagyon szépek! A Hampton után pedig a Bushy Park-ot is ajánlom, ott van mellette és ha szerencsétek van láthattok őzet vagy szarvast :) Csodás park, középen a Diana Fountain-nal.

Ha nagyon ráértek (bár ilyen nem igen lesz) a Kew Gardens után érdemes a Temze másik partjára is átnézni a Syon Parkba a Syon House-hoz, ami egy 16. századi, szintén királyi-hercegi ház és ezt is meg lehet nézni belülről. 

Na szépen betábláztam a programotokat most már :D Bocsi, kicsit megszaladt velem a ló...beleéltem magam, mintha én mennék megint :)

 

 

Előzmény: Sunnyrob03 (8118)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.18 0 1 8118

Ahogy olvastam 4 teljes napotok lesz. Az általad felsoroltak közül minden nem fog beleférni, ez biztos. A Westminster és a St. Paul C. önmagában kb. fél nap, a Tower a másik fele, a V&A-ben szintén el lehet tölteni fél napot lazán. Ha elfogadsz egy tanácsot: ne rohanjatok, főleg az ilyeneknél, amiket említettem, mert ha pl. egy Westminster-t nem néztek meg tüzetesen, hanem csak kutyafuttában, hiányérzeted lesz utána és rossz érzésed emiatt. Lehet, hogy így kevesebb fér most bele, de hidd el, ez jobb stratégia, tapasztalatból mondom :) Legalább lesz miért visszamenni! 

Mi egy napot szántunk annó a Kew Gardens - Hampton Court kombóra, szerintem jobban megéri ezt választani, ha csak 4 napra mentek, mint Windsort, ami még messzebb van és egy teljes napos program. Mindkettő tuti nem fér bele a többi dolog mellett. Én egy napra tenném a helyetekben még a Tower-t és Greenwich-t (akár a hajóval akár az Amirates-el, én azt imádtam), Cutty Sark és visszafelé a Temze déli partján kaja a Borough Market-ban, Shard, Shakespeare's Globe, London Eye.

Egyik napra szintén: St. Paul's - és itt ne hagyjátok ki a Barbican Center-t, gyalog észak felé kb. 10 perc séta a templomtól, kicsit nehéz megtalálni, de megéri, hidd el. Egy kép:

https://www.google.hu/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiLkL__g-HYAhXKUlAKHeOVDowQjRx6BAgAEAY&url=http%3A%2F%2Fwww.thinkhotels.com%2Fblog%2Fa-visitors-guide-to-the-barbican-centre%2F&psig=AOvVaw2bwfcmYYjyZ_tP2i_tDM4s&ust=1516348363506652

Ez után séta le a Temple Church-höz, és végig a Temze partján, át a Temple Gardensen (a Middle Temple Gardens nagyon cuki), aztán Somerset House, Embankment, Whitehall Gardens, mi itt átvágtunk a parkon és felmentünk a Trafalgar térhez, onnan a Horse Guard és mögötte a St. James park hátsó részén találod magad, az valami csodás rész (ott van a Duck Island Cottage, ami a kacsáknak épített kis ház, valami fantasztikus). Aztán megkerülitek a parkot balról és már ott is vagytok a Westminster-ben. Ez után Buckingham és Hyde Park. 

Ha szerettek sétálni, akkor én javaslom ezeket is egyik nap: Covent Garden...itt keressétek meg a Neal's Yard-ot, érdemes! Eszméletlen finom csoki és fagyi boltok vannak a közelben (pl. Hotel Chocolat). Camden Town szintén kihagyhatatlan szerintem, fantasztikusakat lehet itt enni és fillérekért tudtok szuvenírt vagy bármit vásárolni a piacon. Esti sétának nektek a szállásról egy köpésre lesz gyalog is Little Venice és a Floating Pocket Park. Nagyon jó kis hely :) Erre a napra még belefér a V&A még egy-két dolog.

Ami a London Pass-t illeti, én javaslom a 3 napos megvételét a következők miatt! Ha csak a Towert, Westminstert, St. Paul's és Hampton Court-ot, Kensington Palace-t veszed, már visszajött az ára és sok helyre van "fast track entry", ami azt jelenti, hogy nem kell kivárni a sort, ami sok helyen életmentő lehet. Ami baj, hogy úgy látom a Towernél már nincs ilyen lehetőség, mikor mi voltunk még volt. Ami még nagyobb baj, hogy a Westminstenél sincs, itt viszont órákig állsz sorban, mert itt mindig rengetegen vannak és esetetekben az a pár óra luxusnak számít. Én annó a Westminsterbe online vettem a jegyet és így megkerülve a kígyózó sort, azonnal beengedtek. Lehet, hogy plusz pénz, de azt az 1-2 óra spórolást megéri. A St. Paul-ba és a Hampton C-ba és Kew-ba is  van fast track, az viszont nagyon jó! Ami szintén még ingyenes a kártyával: Greenwich-ben a Royal Observatory és a Cutty Sark is. Plusz a Shakespeare's Globe, Shard...óriási élmény az is, én voltam fent. Ja és a Queen's Gallery-t is ajánlom, ha ott lesztek a Buckingham-nél, ez mellette van, ez is ingyenes és nagyon jó.

Fuh...hát most tudnám még folytatni, de már én is túlléptem az időtöket szerintem :)

 

Előzmény: Terka3 (8113)
'szti Creative Commons License 2018.01.18 0 0 8117

windsorba van közvetlen vonat a waterlooról. nem ugyanott áll meg, mint a paddingtoni, de az sincs messze a kastélytól.

Előzmény: Terka3 (8113)
cassano71 Creative Commons License 2018.01.17 0 1 8116

Meg van ugye a sokat beszélt 2 for 1 kedvezmény is sok nevezetességnél ami nektek pont jó lenne mivel ketten mentek.

Előzmény: cassano71 (8115)
cassano71 Creative Commons License 2018.01.17 0 1 8115

Ha szerettek sétálgatni akkor a Temze parti séta tényleg erősen ajánlott, közben kis street food is akár vagy szimplán a London Bridge-hez közeli Borough Market-on egy ebéd, szombaton van igazán nagy piac ott.

A parkok, hát van pár, de ha van időtök/kedvetek akkor a lentebb ajánlott Holland Park vagy a Kew Gardens tényleg szép. Vagy a "szokásos" Hyde Park, Regent's Park, St James's Park.

Ami az utazási irodát illeti, azért ők rátesznek kicsit mindenre, ez persze teljesen rendben van mert profitorientált vállakozás.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha nem vagytok nagyon kényelmesek akkor az NE retúr jegyet 5 perc alatt megvehetitek itt a hivatalos oldalon:

http://www.easybus.com/en/

És ha időben, jó előre veszitek akkor nem 8e Ft lesz a retúr hanem 3e Ft vagy éppen akár csak 1500. Easybus ne tévesszen meg, ez az NE csak valaha narancssárga Easybus járt, de aztán összeolvadt a kettő.

London Passt is nézd meg itt előbb én azt mondom mielőtt irodában megveszed:

https://www.londonpass.com/

 

De az is kérdés, hogy kell-e London Pass mert nem olcsó, akkor érheti meg ha tényleg egyik múzeumból/templomból ki a másikba be.

Előzmény: Terka3 (8114)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 8114

Most látom, miután leírtam a litániát, hogy te válaszoltál nekem. Köszönöm.

Az általad felsoroltakból látom, te érzed, mi klasszikus turisták vagyunk, leszünk.  Ketten megyünk a barátnőmmel, s nem vagyunk fiatalok, sőt.

Igen, a múzeumokból azt hiszem a V&A-t néztük ki.

Minél jobban beleásom magam London látnivalóiba, látom, minden a királyságról szól. Ugyanúgy, mint Brüsszelben, amit elég jól ismerek, lehet nem is kéne már Londonba mennem.

Mindenképp szeretnénk nagyot sétálni a Temze partján. A sétákkal szeretnénk érezni a város légkörét. Bárhol jártunk eddig, mindig, mindenhol sokat sétáltunk. Ami a sétákat illeti, még az sem mindegy, a nap mely szakaszában tesszük azt.

Megszállott Adria-Horvátország rajongó vagyok. Ottlétünkkor, legalább egy nap, kora reggel bemegyek az adott településre, kiülök az üres tengerpartra, legszebb emlékeim ezekhez a reggelekhez kötődnek.

 

Előzmény: Sunnyrob03 (8109)
Terka3 Creative Commons License 2018.01.17 0 0 8113

Szeretném elmondani nektek, hogy Bp-en a Damjanich u. 11-15 alatt van egy Városkártya nevű utazási Iroda. Az Egyesült Királysággal foglalkoznak. Voltam náluk, nagyon pozitív benyomásom van róluk. Mindenben segítenek. Lehet náluk reptéri transzferre jegyet venni. Nekem a NE busztársaságot ajánlották  8000Ft-retur/fő, a TravelCard 7 napos tömegközlekedési kártyát, mivel szállásunk a Paddington p.u. mellett lesz, s a fő látnivalók az 1-es, 2-es zónában vannak. Ezt is meg lehet náluk venni. Nem kell hozzá fénykép, az iroda lepecsételi 3 helyen, s már csak utazni kell vele. Ezt 15000 Ft-ért ajánlották. Meg lehet náluk venni a Londos Pass kártyát: 1,2, 3, 4, 5, 6 naposat, ki mit választ.

Mi a 3 naposban gondolkozunk per pillanat, de lehet belőle 4 napos is, meglátjuk.

Kezd kirajzolódni londoni utunk programja. Szeretnénk látni: Tower, Buckingham palota, Westminster Abbey, St Paul katedrális, Kensington palota, London eye, Kew, Hampton Court, Big-Ben, Windsor, Greenwich( ide esetleg hajóval), Westminster székesegyház. Szeretnénk minél többet sétálni a városban, parkokban. Ami a múzeumokat illeti, még nem döntöttünk.

Programunkat illetően nagyon szívesen fogadok tőletek további javaslatokat, gyakorlati tanácsokat.

Azt tudjuk, hogy a Paddingtonról megy vonat Windsor felé, de át kell szállni. Nem tudtok közvetlen vonat, vagy busz járatot? Esetleg olyat, amit fedez a London Pass?

Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.16 0 0 8112

Így van, ez sem utolsó szempont :)

Előzmény: Törölt nick (8111)
Törölt nick Creative Commons License 2018.01.15 0 0 8111

Sky Garden javára szól még az ingyenessége is. Igaz, időben be kell jelentkezni.

Előzmény: Sunnyrob03 (8109)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.15 0 0 8110

Ja a nagy kedvencemet sikerült kihagynom: Holland Park - azon belül a Kyoto Garden mindenképpen! Isteni hely! :)

Előzmény: Sunnyrob03 (8109)
Sunnyrob03 Creative Commons License 2018.01.15 0 1 8109

Tudom, már nagyrészt kiveséztétek a kérdésedet/kérésedet, de én csak nemrég csatlakoztam a fórumhoz és olvastam vissza pár oldalt. Szóval kérésedet olvasva azonnal az jutott eszembe, hogy nem lehet idegenként más számára összeállítani egy tervet, ugyanis nagyon szubjektív, hogy kinek milyen az érdeklődése, a tűrőképessége, stb. Én eddig 3x voltam Londonban és sok mindent láttam már szerencsére, de még mindig közel sem mindent és még legalább 2 hétnyi programot össze tudnék rakni gond nélkül azokból, ami érdekel, mert engem kb. minden érdekel. Történelmi épületek, templomok, parkok, paloták, múzeumok...OK. azért azok közül nem mindegyik. De ez pl. egy jó példa. Engem pl. nem érdekel különösebben a Science és a Travel múzeum...viszont a V&A múzeumot ki nem hagynám (főleg, mióta volt szerencsém látni) :)

Ha adsz némi támpontot, hogy mi az elképzelés, hányan vagytok, kb. érdeklődési körök, akkor lehet, hogy könnyebb tanácsot adni. 

Ha most mennék először a városba, akkor amit biztosan nem hagynék ki, az Buckingham Palota (kívülről, mert belülről csak időszakosan lehet megnézni és nagyon időigényes), ugyanígy a parlament is, Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral, Tower, Kensington Palace, főbb parkok: St. James, Hyde, Regents, Sky Garden, Camden Town, China Town, Little Venice, Covent Garden, British/Tate Modern/V&A...mind nem megy! :) Persze lehetőség szerint elsétálgatni az északi és déli Temze-parton is. És én biztos, hogy átmennék Greenwich-be az Amirates Airline-val, plusz egy napot rászánnék a Kew Gardens-re és környékére Richmondban...dehát ez én vagyok! :) Talán beleraknám a London Eye-t is, bár ha már magasról akarod látni a várost nekem a Sky Garden nagyobb élmény volt, de ez is megítélés kérdése.

Előzmény: Terka3 (8077)
MarcsaMarcsi Creative Commons License 2018.01.09 0 0 8108

Nagyon köszönöm a tapasztalataid és a hasznos tippek megosztását! Mindet felírtam a listámra! :)

 

Előzmény: Sudliom (8091)
Mr Reacher Creative Commons License 2018.01.07 0 0 8107

Útépítés vagy baleset is okozhat torlódást, nem szabad kicentizni.

Előzmény: Szajci (8105)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!