Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.05.24 0 0 4027

 Drukkolunk, főleg hogy az osztrák Woki mit deim Popo-traktorgengszter csapat porig alázta Ausztriát...Mozart, Haydn, Schubert és Strauß forognak a sírjukban, hogy a jövő nemzedéke ilyen mélyre süllyedt...

Előzmény: flash.gordon (4026)
flash.gordon Creative Commons License 2012.05.24 0 0 4026

/Az üzenetet nem én írtam megkértek, hogy továbbitsam./

 

Kedves határon túl élő Magyarok!

 

Remélem, hogy mindenki hallott az idei Eurovíziós Dalfesztiválról, ahol hazánkat a Compact Disco képviseli. Facebook-on itt található a csapat: http://www.facebook.com/CompactDisco
Kedd este volt az első elődöntő, ahonnan 18 produkcióból csak 10-et lehetett továbbjuttatni, de a Compact Disco már teljesítette ezt az elvárását. :)))Csütörtökön újabb 10 versenyszám kerül a szombat esti döntőbe, amely magyar idő szerint 21:00-kor kezdődik. 
A versenyt megelőzi 20:10-től egy felvezető, az Elővízió - http://port.hu/eurovizios_dalfesztival_2012/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=18418921&i_topic_id=1
Az igazi megmérettetés 21:00-tól indul http://port.hu/eurovizios_dalfesztival_2012/pls/fi/films.film_page?i_perf_id=18418921&i_topic_id=1

Szerencsére már másodikként szerepelnek a fiaink ezzel a számmal, amely nem a hivatalos verzió, de ez tükrözi legjobban azt, amiről szól: 
Itt a hivatalos verzió, ami a különbözőségeinket mutatja... - vagy nem? :)))
És itt a kedd esti produkció: 

 

A kérésem: mivel nem lehet Magyarországról szavazni, kérünk mindenkit, akinek tetszik a dal, legyen szíves, küldjön sms-t. Az elődöntőknél 15 perc állt a rendelkezésünkre, kiírták, hogy hová kell küldeni... - gondolom, hogy most is lesz idő arra, hogy ezt megtudjuk. 
És egy személyi jellegű információ: a basszusgitáros, Sándor Attila és a fotós-videósuk, Sándor Bence a fiaim! :))) 


Köszönöm mindenkinek, aki segíti őket a jó eredményben! 
Üdvözlettel: Magdi

Warnika Creative Commons License 2012.05.24 0 0 4024

Most miért velem veszekszel? Szerinted én szültem ezeket az idióta szabályokat?

 

Lényeg: amennyiben rendelkezel magyar lakcímmel IS, BIZONYÍTANI kell, hogy azért van külföldi rendszámod, mert Te életvitelszerűen külföldön élsz. Ezt mivel bizonyítod? Logikusan vagy azzal, hogy kint is van bejelentett lakcímed, vagy azzal, hogy kinti bejelentett munkád van. Teljesen mindegy melyiket vesszül valószíná idegen nyelvű igazolást kapsz róla. A magyar rendőrnek pedig egyáltalán nem dolga, hogy agyoniskolázottan idegen nyelvű papírokat bogarásszon, még akkor sem, ha olyan egyszerű, hogy egy első osztályos is megérti. Ez van, megtehetik, sajnos.

 

Tehát vagy csináltatsz egy hivatalos fordítást az OFFI-val, 4,5 Ft/leütésért, vagy fogod és ügyesen lefordítod a Meldezettelt, majd az eredetivel együtt kérsz konzuli hitelesítést, ami 20EUR, vagy fogod és aláiratsz egy kétnyelvű munkáltatóit a munkáltatóddal.

Előzmény: asx (4020)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4023

Nekem sem, nincs Magyarországon bejelentett lakcímem...

Előzmény: asx (4022)
asx Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4022

Nálam nem kell lenni! Még a Meldezettelnek sem...

Előzmény: Törölt nick (4021)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4021

Nem feladata neki összehasonlítani. Előírás, hogy fordítást kérjen, mert annak kell a szabályok szerint nálad lenni.

Előzmény: asx (4020)
asx Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4020

Mit lehet egy Meldezettelen lefordítni? Rajta van a neved, állampolgárságod, születési dátum és hely meg a lakcímed. Meg van rajta két pecsét.

Neved, szül. dátum, hely és állampolgárság rajta van a személyin is! Talán össze tudja hasonlítani, hogy egyezik-e, vagy nem? Ennyit csak el lehet várni egy rendőrtől, elvégre a nyolc általános végére már csak ismeri a betűket...

Vagy tényleg nekem vannak utópikus elképzeléseim a magyar rendőrségről?

Előzmény: Warnika (4015)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4019

Azert az megnyugtato, hogy az adohivatal mindenhol adohivatal... :D 2-3 hete voltam a Finanzamt-nal, mert par nap elteressel kaptam 2 levelet, az elso szerint be kell fizetnem X eurot, a masik szerint pedig ha befizetem, ok is jonnek nekem Y euroval (X>Y :). Megprobaltam meggyozni oket, hogy csak X-Y eurot fizessek be, es akkor nekem is jobb, mert tobb penzem marad, es nekik is, mert nem kell visszautalniuk. Azt mondtak, ez nem igy mukodik, eloszor en fizetek, majd ok par nap mulva visszautalnak. OK, fizettem. De ok csak nem utaltak. Ma megint meglatogattam oket, mire ugyanaz az ember, aki korabban az elso verziot mondta, most kedvesen felvilagositott, hogy en vagyok a hulye, mert tul sokat utaltam, csak a kulonbozotet kellett volna, es ok maguktol nem utalnak vissza semmit, azt kulon kell kerni. De segit kitolteni a papirt, es 3 napon belul a szamlamon a penz. :) Es egyaltalan nem zavarta, hogy par hete ennek tok az ellenkezojet mondta... :)

Warnika Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4018

nekem így is tetszett, főleg mert azért a németek télleg nagy herék :) élnek, fogyasztanak, ők az übermenschek :)

Előzmény: Törölt nick (4017)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4017

Mondjuk a végére jobb lenne behejettesíteni a Magyarországot a német helyett;-)

Előzmény: Warnika (4016)
Warnika Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4016

:) :) :)

Előzmény: Törölt nick (4014)
Warnika Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4015

sziasztok,

erre mondta egy nagyon jo ismerosom a kovetkezot, o most honosittatta az autojat osztrak rendszamosra:

 

amig van otthon is bejelentett lakcimed addig igen, a rendor jogszabaly alapjan kotekedhet a kulfodi rendszam miatt, kiveve, ha bizonyitani tudod, hogy eletvitelszeruen Ausztriaban elsz.

Ezt ket dologgal tudod bizonyitani: vagy a Meldezettelt vagy a munkabejelentest (Anmeldung) kell hivatalosan lefordittatni vagy (ami olcsobb) a kulugyi kepviseleten kerni a forditasra egy pecsetet. Ezzel mar utana nem lehet otthon baj. Enelkul viszont a magyar rendor nem koteles elfogadni a nemet papirokat, sajnos.

 

Most en is stoppolom az idot, mert elvileg itt kint 6 honap a turelmi ido az elso lakcimre bejelentkezest kovetoen.

Előzmény: scillla (4008)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.23 0 0 4014

Es war einmal im Himmel und der liebe Gott ist seit 6 Tagen nicht mehr gesehen worden.
Am 7.Tag findet der heilige Petrus Gott und fragt: “Wo waren Sie denn in der letzten Woche?”
Gott zeigt nach unten durch die Wolken und sagte stolz: “Schauen Sie mal was ich gemacht habe!”
Petrus guckt und fragt: “Was ist das?”
Gott antwortet: “Es ist ein Planet und ich habe Leben darauf gesetzt. Ich werde es Erde nennen und es wird eine Stelle unheimlichen Gleichgewichts sein.”
“Gleichgewicht?” fragt Petrus.
Gott erklärt, während er auf unterschiedliche Stellen der Erde zeigte, “Zum Beispiel, Nordamerika wird sehr wohlhabend aber Sudamerika sehr arm sein. Dort habe ich einen Kontinent mit weißen Leuten, hier mit Schwarzen. Manche Lander werden sehr warm und trocken sein, andere werden mit dickem Eis bedeckt sein”
Petrus ist von Gottes Arbeit sehr beeindruckt. Er guckt sich die Erde genauer an und fragt:
“Und was ist das hier?”.
“Das” sagt Gott “ist Osterreich! Die schonste und beste Stelle auf der ganzen Erde. Da werden nette Leute, traumhafte Seen und Walder, idyllische Berglandschaften und gemutliche Biergarten sein und es wird ein Zentrum fur Kultur und Geselligkeit werden. Die Leute aus Osterreich werden nicht nur schöner, sie werden intelligenter, humorvoller und geschickter sein. Sie werden sehr gesellig, fleißig und leistungsfahig sein.”
Petrus ist zutiefst beeindruckt, fragt Gott jedoch “Aber Gott, was ist mit dem Gleichgewicht? Sie sagten, da wird überall Gleichgewicht sein!”
“Machen Sie sich keine Sorgen” sagte Gott, “gleich nebenan habe ich Deutschland hingesetzt!”

scillla Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4013

No, ez a lakcím dolog se pite. Múlt héten végre eljutottam az okmányirodába, hogy elmeséljem nekik, hogy idekint van állandó lakcímem, és hogy így az otthonit raknám ideiglenesre. Mivel volt másik ideiglenes, gondoltam, csere. Ááááááááá, kitöltette velem a lakcímjelentőt úgy, hogy régit kitöltve lakásilag, új helyre meg semmit. No, mondom, az milyen már?? De hát mégiscsak ő tudja(?).... Gondoltam, most elveszi a régi lakcímkártyát, oszt kapok újat, amin nem szerepel az állandó. De neeeeem. Úgyhogy megvan a lakcímkártyám, ugyanúgy. Nem is értem az egészet. Másfelől azt se értem, hogy írják, csak egy állandó lehet, ezért kell bejelenteni, ha kimentem. Oké, de sehol nem olvastam, hogy ha ezt nem teszem meg, nem jelentem be, van-e valamilyen szankció, büntetik-e azt is??? No, mindegy, de ezektől a dolgoktól sikítófrászt kapok.

Előzmény: Törölt nick (4011)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4012

Nem tudom, én is csak Google segítségével keresgélnék.

Előzmény: VANESSZA 1 (4010)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4011

Nekem már nincs magyar lakcímem, így talán nem érint a dolog.

Előzmény: scillla (4008)
VANESSZA 1 Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4010

Nachtstern !

 

Hol tudom megnézni a Bodeni-tó környékén az albérletárakat, szálláslehetőségeket? 

Monjuk az osztrák rész érdekelne, vagy esetleg érdemesebb távolabb nézni mivel üdülőövezet ? (Höchst-ben lenne a munkalehetőség..) Van valami ötleted?

Előzmény: Törölt nick (4006)
asx Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4009

Nálam nincs Meldezettel, soha nem is volt...

Előfordult már, hogy igazoltattak Mo.-n, miután átadtam a szmélyit, forgalmit és a jogosítványt a rendőr elővette legjobb német tudását és nekikezdett a mondókájának. Én udvariasan megvártam amíg a végére ér és utána válaszoltam neki magyarul. :)

Erre nagy kő esett le a szívéről, repdeső örömmel nyugtázta, hogy remek akkor bszélhetünk magyarul is majd visszaadta a papírokat és további jó utat kívánt.

Előzmény: scillla (4008)
scillla Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4008

No, azért léptem be, hogy ezt megosszam :)))

Nektek le van fordítva a Meldezettel???

Megáll az eszem, komolyan mondom! Már nem tudják, hogyan szedjenek be pénzt....

 

Előzmény: Törölt nick (4007)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4007
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.22 0 0 4006

Meg még motoroztam is tegnap egy jót:-)

 

Előzmény: Törölt nick (4005)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.21 0 0 4005

 

an_gyalka Creative Commons License 2012.05.21 0 0 4004

Sziasztok

Esetleg valaki Liezen vagy netán Judenburg környékéről? Szeretnénk arra költözni és kíváncsiak lennénk hogy milyen lehetőségek vannak munka terén valamint bölcsi és óvoda van-e arra? Szóval vannak-e arra lehetőségek egy kis gyermekes családnak?

Köszönöm

döbrögi Creative Commons License 2012.05.21 0 0 4003

Hát, pont a 3984-asban írtam, hogy nincs tévénk... :)))

Előzmény: asx (4002)
asx Creative Commons License 2012.05.21 0 0 4002

"ha van a tévében tuner, és az képes a földfelszíni analóg adások vételére (zizisen bejön az ORF)"

 

Ausztriában már rég nincs analog földfelszíni adás! Nem vetted még észre?  :)))

Előzmény: döbrögi (3994)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.21 0 0 4001

megírnád esetleg az eredményt majd? Nekünk is csak net előfizetés van, ohne tv :-)

Előzmény: döbrögi (3993)
Warnika Creative Commons License 2012.05.21 0 0 4000

Danke sehr :)

Előzmény: döbrögi (3999)
döbrögi Creative Commons License 2012.05.21 0 0 3999

Ich besitze mehrere Radio- und TV-Geräte in meinem Haushalt. Muss ich pro Gerät Rundfunkgebühren zahlen?
Nein. Pro Haushalt muss nur eine Rundfunkgebühr entrichtet werden, egal wie viele Radio- oder Fernsehgeräte Sie in Ihrer Wohnung, Ihrem Haus stehen haben.

 

innen: http://www.gis.at/fragen-antworten/anmeldung/

Előzmény: Warnika (3998)
Warnika Creative Commons License 2012.05.21 0 0 3998

ok, persze gondoltam. De ha van pl egy hifim, meg egy TV-m egy elöfizetessel akkor egyet befizetek es kesz, ugye? Vagy?

Előzmény: Törölt nick (3991)
Törölt nick Creative Commons License 2012.05.21 0 0 3997

Könnyen lehet. Én nem sokat gondolkodtam rajt, befizettem. (Egyébként nemrég emelték a díjat, brutálisan drága, ha belegondolok , hogy csak napi átlag fél órát TV-zek és egy órát rádiózok.....)

Előzmény: döbrögi (3994)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!