Keresés

Részletes keresés

PINGYI Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10167
Én sem vagyok jó japánból, de a moku többek között szemet jelent. Én úgy tudom, a mokuso felszólítás a szem becsukására szólít fel csupán.
SMH, talán te tudod pontosan.
Előzmény: bout (10163)
Pedro 14 Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10166
Hellósztok!
A Fehér Daru Kung-Fu iskola hirdetését e hét hétfőn láttam.Azt írták, hogy edzést nem lehet megnézni, és 15 évnél idősebb jelentkezhet 36 éves korig.Levélben és e-mailban lehet felvilágosítást kapni.
Sheng Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10165
Megint egy kerdes :-)

Dr. Yu Funian mesterrol olvastam egy regebbi hozzaszolasban.
Tud valaki mondani rola valamit?

Koszi

leha Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10164
az tényleg nem meditáció, hanem mokuso (muksó : )
bout Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10163
Sajna nem vagyok jó japánból, de nekünk a "mokuso" kifejezést szokták használni azokra a gyakorlatokra, amiket általában seizában, csukott szemmel és mozgás nélkül végzünk edzések elején és a végén. Valaki egyszer úgy fordította nekem ezt a kifejezést, hogy meditáció, de lehet, hogy tévedett.

SMH? Te vagy a legközelebb. Tudsz segíteni a fordításban?

bout

Előzmény: Fődhözragatt (10161)
Burung Kuntul Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10162
Hella Emberek,

Kerdes.
Most olvastam egy plakatot amin aztatat irjak, hogy Kalaripayattu "workshop" lesz a jovo heten.

Se hely, se idopont. Tudtok rola valamit?
Van ket telefonszam amin lehet jelentkezni, de gondoltam elobb mekkerdezem itt, hatha tuttok rola valamit.
Egy Raju Karamban nevu uriember tartja majd.
Tovabbi infotok van-e?

Burung

Fődhözragatt Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10161
Meditáció

BLaca
„...úgy érzem, hogy hiányzik. Igaz, hogy csak mesterrel érdemes elkezdeni. Ekkor ugyanis már csak egy autentikus mestert kellene találni.”

Nem kell hozzá feltétlenül mester! Csak te magad. Aludni, enni, inni, sírni, nevetni, lélegezni, járni stb. milyen autentikus mester tanított meg? Ez egy teljesen természetes állapot, mindenki automatikusan csinálja megszületésétől kezdve, mindaddig, míg a felnőttek rá nem förmednek, hogy „Ne bambulj!”. Módszeresen leszoktatják róla, belenevelik, hogy az valami nemkívánatos dolog. Ezt nem én állítom, ezt írják róla a hozzáértő pszichológusok. Gimnazista koromban kezdtem érdeklődni ezek iránt a dolgok iránt, és azóta volt időm bőségesen (75-ben érettségiztem:-) olvasni róla, magyarul és angolul egyaránt. Kezdetben persze én is elhittem azt a maszlagot, hogy ez valami fenenagy dolog, hókuszpókusz miegymás. Már gimnazista koromban, a jóga hullapózában tökéletesen ugyanabba az állapotba (clear mind) jutottam, mint amibe a TM tanfolyáson, a drága pénzért kapott testreszabott mantrával. Évtizedekig (!!!) nem hittem el, hogy „igazi” meditáció, amit csinálok, és elvégeztem minden elképzelhető „meditációs tanfolyamot” a Sri Chi Mnoy félétől az agykontrollon (aminek valójában semmi köze semmiféle meditációhoz) és a Sahaja jógán át egészen a TM-ig. Ennek kb. annyi értelme volt, mintha alvási vagy lélegzési tanfolyamot kerestem volna, ahol egy „autentikus mester” bevezet a fenenagy titkos rejtelmekbe. Az egyik TM oktató arra panaszkodott, hogy holmi cinikus szélhámosok rontják az üzletét, mert ugyanott, ahol ő meghirdeti a TM oktatást, bagóért hirdetnek meditációs kurzust. Ezen azt mondják, hogy nincs ebben semmi, csak üljenek le, hunyják be a szemüket, és kész, ennyi az egész, megtörténik magától, ha hagyják. Ma már tudom, hogy éppen ő nem szélhámos, éppen ő az, aki ködösítés és a gyanútlan balekok megfejése helyett igazat beszél. Ennek ellenére nem volt haszontalan a TM tanfolyam, mert ott nagyon alaposan ellenőrzik (kérdőívektől a párbeszédekig sokféleképpen), hogy a delikvens valóban meditál-e, vagy valami egészen mást csinál (elmélkedik, képzelődik, koncentrál), aminek semmi köze semmiféle meditációhoz, sőt garantáltan lehetetlenné teszi azt. Itt végre meggyőződhetetm róla, hogy én már gimnazista korom óta mindig is meditáltam, csak nem hittem el, hogy ez az, a sok hülye elmisztifikált ködösítés és hókuszpókusz miatt.

Segédeszközre – Osho, Maharishi és mások szerint – az elrontott nyugati embernek a kezdeti lépéseknél szüksége lehet, mert szerencsétlent gyerekkorában gondosan leszoktatták a „bambulásról”. Ez olyan, mint egy alvászavar vagy egy kapkodó, felszínes légzés, amit korrigálni lehet. De ha el nem rontják, akkor nincs mit tanítani rajta, nem kell segédeszköz, ahogyan az alváshoz vagy a légzéshez sem. Osho azt írja, hogy ezeket a segédeszközöket idővel hagyjuk el, ahogyan a járni tanuló kisgyerek is kezdetben kapaszkodik, de a felnőtt már nem a házak falába kapaszkodva jár az utcán. Maharishi nem tartja elhagyhatónak a segédeszköz (nála ez mantra) használatát, de a TM szervezet egy üzleti vállalkozás, neki szvsz pénzügyi oka van rá, hogy ezt mondja. Az én tapasztalataim Osho, Popper P., ill. A lélek csendje szerzőjének egybehangzó álláspontját támasztja alá: nem kell semmiféle segédeszköz. Osho úgy fogalmaz Mi a meditáció c. könyvében, hogy a meditációnak nincs módszere.

Próbáld meg: ülj le kényelmesen, csukd be a szemed, és hagyd, hogy megtörténjen! Idő kell hozzá, napokig-hetekig csak vágtatni fognak össze-vissza a gondolataid, ha még sohasem meditáltál (hosszabb kihagyás után is jókora rohangászás van az ember fejében), idővel azonban egyszer csak ott találod magad a clear mind-ban, az üres/tiszta tudat állapotában. Csak Te vagy és körülötted (éberen, kristálytisztán érzékelve) a világ körülötted, nem áll közöttetek semmi, és az érzékelésed és önmagad legbelső lényege között sem áll semmi. Csodálatos találkozás az érzékeid és a gondolataid forrása között. Először pillanatokon belül kizökkensz belőle, mert eszedbe jut, hogy „jaj de jó, megvan, elértem” – és ezzel már kint is vagy belőle, hiszen a clear mind azt jelenti, hogy nincs a tudatodban gondolat. Ha rágondolsz, hogy elérted ezt az állapotot, abban a pillanatban kipenderítetted magad belőle. De idővel leszoksz erről, nem gondolsz már rá, hogy milyen csodálatos érzés nem gondolni semmire, egyszerűen csak lubickolsz ebben az üres, tiszta tudatállapotban, ami számodra már a világon a legtermészetesebb.

Ha nem boldogulsz vele, akkor lehet, hogy tényleg segédeszközre van szükséged kezdetben, ebben az esetben a TM-et ajánlom, mert ez a nyugati tudomány kutatási módszereivel messze legalaposabban kutatott és dokumentált, valóban működőképesnek talált, elképesztő eredményeket hozó iskola. Azért is jó, mert ha már jól megy a meditáció, elvégezhetsz magasabb szintű kurzusokat is (sajnos méregdrágák), ahol megtanulhatsz más mentális technikákat is a meditáción kívül. Nekem nem volt rá pénzem, 6számjegyű összeg (azaz párszázezer Ft) a Sidhi program tandíja.

Orltran
„A meditaciohoz annyit meg, hogy ez nalam olyasmit eredmenyez, mintha leszakadnanak a felesleges retegek rolam. Azok, amik nem en vagyok, es ami marad, az lennek en. hmm, nem tom ertheto e.”

Hajszálpontosan ugyanezt élem át én is, és mindenki, aki valóban meditál, és nem valami mást csinál ezen a címen, pl. elképzeli magának az ő ideális pihenőhelyét és hasonlókat, amiket pl. agykontroll tanfolyáson tanítanak. Az ilyesfajta képzelődésnek az égvilágon semmi köze a meditációhoz, hanem pontosan annak szöges ellentéte, így az általad leírt hatást garantáltan nem váltja ki – tapasztalatból tudom.

Úgy szoktam mondani, hogy a meditáció nem az alvás, hanem a tisztálkodás megfelelője. Ahogyan a testünket is egészen másképpen regenerálja és üdíti fel az alvás és a tisztálkodás, úgy a meditáció is egészen másképpen frissíti fel a tudatot és az idegrendszert, mint az alvás. Ahogyan az alvás nem pótolja a testi tisztálkodást (zuhanyozást, fogmosást, hajmosást), ugyanúgy a mentális tisztálkodást, azaz a meditációt sem helyettesíti. A meditáció eltávolítja a ránk rakódott mentális koszt, és előbukkanunk a koszréteg alól mi magunk tisztán, igazi valónkban – hajszálpontosan úgy élem át én is, ahogyan leírtad.

Amikor jelentkeztem a TM tanfolyásra, akkori barátnőm kiröhögött: „egyetemi oktató létedre beveszed ezt a maszlagot, hogy ott fogsz nekem bambulni a fotelban, és attól Te leszel a superman?!”. Aztán 2 hét után azt mondta, hogy az eredmény egyszerűen döbbenetes, teljesen más lett a viselkedésem és a kapcsolatunk, sokkal simább minden, sokkal empatikusabb lettem iránta, és nagyon elégedett volt az eredménnyel. Amikor egyszer 20 perc meditáció után, teljesen kisimult arccal, kitisztult szemekkel, boldog mosollyal az ábrázatomon kimentem hozzá a konyhába, hátrahőkölt, és azt mondta, hogy ez már komolyan ijesztő. Ugyanis teljesen kicserélődtem, mintha egy egész éjszakát végigaludtam volna, és ébredés után lennék, ennek minden közismert látható jelével. (Arról szó sincs, hogy pótolná az alvást, csupán a külsődleges, látható jelei hasonlóak.)

bout
„hányféle meditációs módszer létezik. ... Ilyenkor főleg a légzésre koncentrálunk és hagyjuk, hogy a kívülről hozott gondolatok elszálljanak és gyakorlás közben ne azon morfondírozz, hogy a főnök már megint beszólt. Az edzés végén hasonló módon csendesítjük magunkat, de közben lehetőség van az edzésen tanultak rendszerezésére is. Nekem azt tanították, hogy néhány más módszerrel szemben ezek igencsak éber meditációk. Nem az a céljuk, hogy "elaltasd", lelassítsd magad, hiszen aikido edzésen vagy, ahol azt tanulod, hogy a támadásra mindig számítani kell.”

Na ez az, ami nem meditáció.

„Ami viszont valószínüleg jellemző az aikido-s meditációkra, az az, hogy a zen-szerű üresség, semmi állapotok helyett inkább aktívabb, valamire (légzés, központ, tartás, ki-áramoltatás) figyelő, koncentráló módszereket kedveli.”

Ezek a meditáció szöges ellentétei, a koncentrálás éppenséggel lehetetlenné teszi a meditációt. Biztosra vettem, hogy valaki be fogja írni ezt az „aktivitást”, az „aktív” és „passzív” meditáció nemlétező fogalompárját. Pontosan ez az az indokolatlan névráaggatás, ami ellen a meditáció híres terjesztői lépten-nyomon tiltakoznak. A meditáció per definitionem passzív. Ami aktív, az nem meditáció. Az aktív meditáció fából vaskarika! Hasonló ahhoz, mint amikor a 70/80-as évtizedfordulón Magyarországon úgy hirdették a Tae Kwon Do-t, hogy „koreai karate”, a kick-boxot meg úgy, hogy „all style sportkarate”. A Tae Kwon Do és a kick box is nagyszerű dolog, de nem karate! Az elmélkedés (kontempláció), a képzelődés (vizualizáció, imagináció) és a koncentrációs gyakorlatok is nagyon jók, ugyanott ugyanazok tanítják, mint akik a meditációt (a TM szervezetben), Maharishi ugyanúgy ajánlja ezeket, mint a meditációt, de attól, hogy csukott szemmel ülve csináljuk, még nem meditáció egyik sem! A meditáció nem a „csukott szemmel végzett mentális gyakorlat” szinonímája, ahogyan a karate sem az „ütő-rúgó HM” szinonímája (bármennyire is nehezen értették ezt meg sokan idehaza a 80-as években). Nem létezik semmiféle „koreai karate”, és nem létezik semmiféle „aktív meditáció”. Ne keverjük össze a szezont a fazonnal! Ahol keverik, ott ezt nagyon rosszul teszik. „Ha a szavak használata nem helyes, a fogalmak értelme zavaros. Ha a fogalmak értelme zavaros, nem lehet szabatosan cselekedni.” (Kung Fu-Ce – alias Konfuciusz)

praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10160
Siess 10 percem van.
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10159
sl.e98.hu
imered?megy mail
Előzmény: sexmachinehead (10158)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10158
okes, hova?
irhatsz mailt, mar nezem is...
Előzmény: praclee (10157)
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10157
smh
itt vagy?nem megyünk csetelni és akkor beszélhetünk.
Előzmény: sexmachinehead (10156)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10156
Ha jol emlexem es juli 1-20 irtal, akkor...
Juli nyolc utan jo, mert hatodikan este erkezem hetedike eskuvo, szal utana raerek.
udv, smh
Előzmény: praclee (10155)
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10155
sexm.
nem te kifejezetten nem jöhetsz!!
:)
Hát persze.Én biztos hogy vonattal megyek.Neked mikor jó?
Előzmény: sexmachinehead (10154)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10154
Praclee!
A talira barki johet? Mert en elmennek szivesen...
Egyebkent Kecskemetre erdemesebb busszal menni. Orankent indul es 80 perc alatt leer.
udv, smh
Előzmény: praclee (10151)
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10153
Az első könyvet ismerem.nagyon jó!
Előzmény: bout (10148)
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10152
Orltran
te hogy érsz rá hétvégén?
Írj levelet hogy egy 3mas találkozó mikor lenne lehetséges vagy vmi ilyesmi.
praclee@index.hu
Rájöttem hogy nem tom nézni a szentesi mérkőzéseket.Mert kedden (22)Tanszaki van.De lehet hogy 26?Az se jó mert akkor meg Lengyelo.-ba kell menjek turnézni!
Tényleg ott nincs vki?(bár elég nagy ország!)
Előzmény: Törölt nick (10145)
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10151
Bandi-T
hmmm... jó kérdés.Hol szeretnél?Hotel panzió koli vagy egyéb?
Mtsz-t megkérdezem.
Hiryu amikor itt volt akkor az agrár koliba volt.Őt kérdezd a részletekről mert én nem tudom.
Utánanézek mindennek.Próbálok sietni!

Milyen szobi szörp?

Nyári találka:
Hogy hogy terevezem kecskemétzet?Jösztök vonattal.Én nem tudom hogy hogy járnak.BLacát kérdezzétek.Bár szerintem ő se tudja.Mert én se Debrecenét.:-D
Tehát érkezés.Gyülekezés beszélgetés.Kilátogatni (gyalog,(én úgy szeretem)),Katonatelepre ahol titokban megfigyelhetjük M.N.-t.
Aztán ha élve visszajutunk ebéd.Valahol vagy mami álltal csinált szalámis sendvics.Délután még beszélgetés városnézés,este hazamenés.vagy felőlem maradhattok is.
BLaca
Tudsz vmilyen programot ajánlani?

Előzmény: Bandi-T (10142)
praclee Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10150
Unsui

öhöm
És mégis hogy gondolod?Utazzak fel Pestre?:-))
Mi jön össze?

Előzmény: Unsui (10136)
TLM Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10149
Sheng :

Ha jól emlékszem akkor láma box-nak is nevezik a fehér daru stílust, és időnként hazai egyesületek bemutatóin (pl. Yang Jwing-Ming mester egyesülete) lehet látni ilyen formagyakorlatokat.

TLM

Előzmény: Sheng (10147)
bout Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10148
Szia CD!
Huhú, ne tudd meg hányféle meditációs módszer létezik. :-)
Az, amit te (és én) használsz edzés elején és végén az egy, - főleg - az aikido-ra jellemző mód.
A többséghez képest ezek általában rövidek, fél-egy-két percig tartanak.
Az edzés elején elsősorban azt a célt szolgálja, hogy lecsendesítsd a gondolataidat, képes legyél az edzésen csak az edzésre figyelni. Ilyenkor főleg a légzésre koncentrálunk és hagyjuk, hogy a kívülről hozott gondolatok elszálljanak és gyakorlás közben ne azon morfondírozz, hogy a főnök már megint beszólt.
Az edzés végén hasonló módon csendesítjük magunkat, de közben lehetőség van az edzésen tanultak rendszerezésére is.
Nekem azt tanították, hogy néhány más módszerrel szemben ezek igencsak éber meditációk. Nem az a céljuk, hogy "elaltasd", lelassítsd magad, hiszen aikido edzésen vagy, ahol azt tanulod, hogy a támadásra mindig számítani kell.

Ez persze nem zárja ki azt, hogy vannak rendhagyó meditációs gyakorlatok is. Pl. hétvégi edzőtáborokban a reggeli meditáció sokszor hosszabb és mélyebb is, mint munka után az edzés előtti.

Ami viszont valószínüleg jellemző az aikido-s meditációkra, az az, hogy a zen-szerű üresség, semmi állapotok helyett inkább aktívabb, valamire (légzés, központ, tartás, ki-áramoltatás) figyelő, koncentráló módszereket kedveli. Ne kérdezd az okát. Én csak azt tudom, hogy Ueshiba O-Sensei shinto-hívőként mindig elutasította, ha valaki a zen-t akarta belekeverni az aikido értelmezésébe. Nem mintha ettől ezt még ne tették volna meg jópáran (pl. Chiba sensei).

Két forrást tudok még neked ajánlani a topic-on kívül.
Az egyik egy könyv: "Koichi Tohei: Ki, a mindennapi életben" címmel.
A másik pedig az edződ, Vass Zoli, aki - úgy emlékszem - elég sokféle meditációs gyakorlatot ismer és ezeket sokszor edzésen is előveszi.

bout

Előzmény: ControlDenied (10140)
Sheng Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10147
Ok, ertem...
Azert is erdekel, mert a Feher Daru kung fu stilusrol nem tudok semmit, foleg hogy oktatjak-e valahol...

Hali

Előzmény: TLM (10146)
TLM Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10146
Sheng :

Korábban elhangzott ugyanez a kérdés a fórumon az ominózus plakáttal kapcsolatban, de sajnos senki sem tudott felvilágosítást adni ezügyben. Vagy nem volt a fórumlakók között olyan aki tagja lenne az melített egyesületnek, vagy egyszerúen meg akarták (akarják) őrizni az inkognitójukat. Pedig szerintem sokakat érdekelné az ott folyó képzés. Ráadásul ha jól tudom edzést sem lehet olyan egyszerűen megnézni.
De hátha változott azóta a helyzet és van itt valaki aki tud róluk felvilágosítást adni. Egyébként kb. 6-7 évvel ezelőtt úgy hallottam, hogy indult egy tradicionális fehér daru iskola (ez a kettő lehet, hogy csak nevében ugyanaz) ahol komoly fehér daru oktatás folyt neves instruktorokkal. Erről sem tud senki semmit?

TLM

Előzmény: Sheng (10144)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10145
Fődhözragatt,

A meditaciohoz annyit meg, hogy ez nalam olyasmit eredmenyez, mintha leszakadnanak a felesleges retegek rolam. Azok, amik nem en vagyok, es ami marad, az lennek en. hmm, nem tom ertheto e.

praclee,

koszi.

Előzmény: Fődhözragatt (10132)
Sheng Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10144
Sziasztok...

Az utobbi idokben egy iskola (Feher Daru..)
magas erkolcsi ertekekre hivatkozva hirdeti magat
Aikido,Tajiquan...
Tud roluk valaki valamit?

Fenring

BLaca Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10143
Fődhözragatt

A téma engem is nagyon érdekel. Nagyon nem értek hozzá, de úgy érzem, hogy hiányzik. Igaz, hogy csak mesterrel érdemes elkezdeni. Ekkor ugyanis már csak egy autentikus mestert kellene találni.

BLaca

Előzmény: Fődhözragatt (10122)
Bandi-T Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10142
OFF

praclee,

Az adataimban levő cím jó, meg is kaptam a leveled kedden, igyekszem válaszolni, de még nem tudom pontosan, mikor megyek, és hogy hol fogok megszállni; próbaképpen felhívtam a Debrecen Hotelt, de egy zuhanyzós éjszaka 2800 náluk; tavaly egy faházas kempingben szálltunk meg ami nem volt rossz; van ötleted esetleg?

PINGYI,

igen, az időpont stimmel, jó eséllyel én voltam; éppen a Nyugatiba igyekeztem a 10:30-as vonathoz, meglátogatni a nagy harcművészt, Szobi Szörpöt. :) Bocsánat, hogy nem vettelek észre, még félig aludtam. :/

ON

MonsterSnorkel,

Szerintem Fődhözragatt a Muay Thai-ról való véleményedre gondolt. Hozzászólásaidat tanulmányozva értesültem a Thai Box Fan Club létrejöttéről is, úgyhogy a Küzdősportok-kal, esetleg a Kuzdosportok kedveloi-vel együtt most már akár három-négy helyen is folyhat a diszkusszió.

Fődhözragatt,

Én a meditációt igazából nem 'érzem' (a fogalmat, a jelentést), nem tudom biztosan élményhez kötni. Hasonlít valamennyiben az 'Agykontroll' 'lemegyek alfába' (elnézésést a szakszerű megfogalmazás hiányáért) módszeréhez?

MonsterSnorkel Creative Commons License 2001.05.16 0 0 10141
Fődhözragatt:
> MonsterSnorkel
> Engem érdekel a véleményed.

OK, de mirol? :)

Előzmény: Fődhözragatt (10123)
ControlDenied Creative Commons License 2001.05.15 0 0 10140
Szia, folytasd!
Engem érdekel, és szerintem másokat is!
Ahogy írtad, a meditáció eredeti értelemben "clear mind", teljes passzivitás. De kérdem én, hogy lehet ezt elérni edzés végén (nálunk minden edzés végén van, aikido amúgy), amikor az emberben száguldanak a gondolatok? Ez szvsz "másfajta" meditáció, ekkor inkább helyrerakja magát az ember mentálisan, próbál visszazökkenni a "való életbe"...

Vélemények?
Ki hogyan szokott meditálni, és mi a "célja" vele?
( nahát, mennyi "idézőjelet" használok:) )

üdv,
ControlDenied

Előzmény: Fődhözragatt (10132)
bundee Creative Commons License 2001.05.15 0 0 10139
Sziasztok!

22 eves vagyok, es szeretnek elkezdeni valamilyen kuzdosportot. Szamomra a legszimpatikusabb a kendo (ha jol tudom, ez a neve a bambuszkarddal valo kuzdosportnak?).
Tudnatok mondani valamit, hogy hol, es foleg mennyiert lehet budapesten (belso keruletek) uzni ezt a sportot.

koszi szepen

bundee

PINGYI Creative Commons License 2001.05.15 0 0 10138
Ha az Ázsiai Harcművészetek újságról van szó, állítólag van új szám. Legalábbis az újságos ma reggel mondta, de én köszöntem, nem kértem, úgyhogy nem láttam, igazat mondott-e.

OFF
Bandi-T, ma reggel 10 óra körül láthattalak a metrón a Klinikák állomásnál? Mire kapcsoltam, hogy esetleg Te lehetsz, le kellett szállnom, mert időre mentem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!