Keresés

Részletes keresés

praclee Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10321
Kicsoda??Lee????
Ezt meg honnan szedted??Én még ilyen variációban nem hallottam.Hát ez mókás.
Előzmény: karter (10297)
DLala Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10320
Így van. Ezért is tudok vitatkozni Bassman azon kijelentésével, hogy a sok kicsi ütés ugyanolyan hatású, mint egy nagy. Ez sajnos nem igaz. Illetve igaz, de csak egy küszöbérték felett. És mivel ez a küszöbérték igen magas bír lenni, sima pofozással nem lehet semmire sem menni.
Sok nagy ütés (mondjuk közepesen nagy, ami már fáj), az már igen.
BLaca ismét nagyon jót mondott. Tessék töréstechnikát gyakorolni. Ott kiderül az igazság. Ha a technikád nem jó, ki fog röhögni a céltárgy.

Súlypontemelkedés. Sotomayor 2m tizenvalahány centi magas. Ehhez képest ugrik 245-ön. A súlypontja álló helyzetben 120 - 130 körül lehet, ahhoz, hogy átvigye a 245-öt, kb. 260-ra kell emelnie a súlypontját. Súlypontemelkedése tehát 130-140 körül lehet, amit életében néhányszor tudott megtenni (120-at gondolom naponta), hosszas elokészületek után. Ez így is a teljesítoképesség határán mozog, ráadásul egy specialistától.
Szvsz aki 1 méter fölé viszi, az nagyon nagy dolog.

Előzmény: BLaca (10318)
leha Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10319
kérdés: van-e japánban olyan, hogy battodo szövetség és ha igen, megtalálhatók-e a zinterneten?
BLaca Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10318
"Hogy miután levitte a földre az ellenfelet, még 350-szer belevág az arcába"

Régebben ez nekem is feltűnt, megkérdeztem egy instruktort, miért csinálja, erre azt válaszolta, hogy sok kicsi ütés ugyanannyit ér, mint egy nagy.
Kár, hogy pl. a deszka, vagy a páncélszekrény ajtaja ezt nem tudja :-)

Előzmény: Pedro 14 (10308)
sexmachinehead Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10317
Ilyen aramos szart a boltban is lehet kapni. Van ket elektrod vagy mi azt magadra rakod ztan johet a cucc. Lehet szabalyozni az erosseget, meg hogy milyen idokozonkent jojjon. Elvileg masszazs vagy valami ilyesmi jelleggel aruljak. Probaltam, nem nagy szam.
Ja es ebbe nem hiszem hogy barki is belehalna. HA tul eros, meg tul szapora akkor kellemetlen, de egyebkent ki lehet birni.
smh
Előzmény: karter (10299)
Wazull Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10316
Ez is csak vegtelenul szereny termeszetet es vegtelenul nagy onmersekletet bizonyitja...
:-)))
Előzmény: Törölt nick (10315)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.30 0 0 10315
Nade Bruce Lee nem indult magasugrasban:)))
Előzmény: Wazull (10314)
Wazull Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10314
Kedves karter,

"Bruce Leenek tényleg 2 m volt a súlypontemelkedése?"
Orommel latom, hogy a kerdeseid nem veszitenek a zamatukbol.
A magasugras vilagcsucsa jelenleg 2 m 45 cm (Javier Sotomayor).
Ha kicsit is belegondolok, hogy ezt mondjuk 30 evvel Bruce Lee utan, nekifutasbol (sulypontemelkedest helybol szoktak vegrehajtani, emlekeim szerint...) erte el, es egesz eleteben csak ezzel foglalkozott, akkor meltan fejet hajthatnank Bruce Lee, es az o 2 m-es sulypontemelkedese elott...
B@sszuskulcs...

OFF
A harmasugrohoz odamegy az edzoje: azt szeretnem kerni, hogy azt a 16 metert legkozelebb ne egy, hanem harom ugrasbol teljesitsd mar...
ON

Meg egy, a kerdesednek megfelelo komolysagu link:
http://www.subgenius.com/subg-digest/ancient/0325.html

Előzmény: karter (10295)
Wazull Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10313
"Az viszont roppantul nem nyerte meg a tetszésem(jól megasszontam :) ) Hogy miután levitte a földre az ellenfelet, még 350-szer belevág az arcába, miközben földrevitel előtt kinyomta már a szemét... Kicsit durva, és számomra értelmetlen"
Ez valoszinuleg azert van, hogy a mar kinyomott szemet szetkenjek az aldozat arcan... :-(((
A titkosugynokok is ketszer lonek... :-)
Előzmény: Pedro 14 (10308)
Wazull Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10312
Van az izomingerlesnek egy specialis alkalmazasa. Ennek a megertesehez azonban fontos a kozponti es kornyeki idegrendszer regeneralodasa kozotti kulonbseg megertese. Az agyvelo es a gerincvelo kozos neve: kozponti (centralis) idegrendszer. Azok az idegek, amik kilepnek az agyvelobol vagy a gerincvelobol: azok a kornyeki (periferias) idegrendszer. Amit az idegregeneralodasrol leirtam alabb, az a kornyeki, tehat joreszt a vazizmokat beidegzo idegekre ervenyesek, azokra, amik kilepnek a gerincvelobol. A kozponti idegrendszerben nincs ilyen regeneracio, tehat az ottani idegek serulese utan nincs regeneracio... :-(((
Azonban nem csak ezek a periferias idegek serulhetnek, hanem meg korabban, mikor azok meg nem leptek ki a gerincvelobol. Ennek tipikus peldaja a gerincvelo serules. Ilyenkor a gerincvelo serul, tunetei kozott szerepel tobbek kozott a serulestol lefele torteno benulas.
A mar emlitett periferias idegserulessel szemben az agy illetve a gerincvelo serulesei nem regeneralodnak, tehat akinek pl. gerincvelo serulese volt (amikor az idegek nemcsak megzuzodtak, hanem el is szakadtak a gerincveloben), az valoszinuleg nem fog soha regeneralodni :-(((.

Jelenleg az orvostudomanyban nagyon intenziv kutatasok folynak azon folyamatok illetve vegyuletek felfedezesere, amik elosegitenek pl. a gerincvelo serultek regeneralodasat, rehabilitaciojat. Az egyik leghiresebb ilyen serult, aki nagyon sokat is tesz az ilyen jellegu kutatasok tamogatasaert: Christopher Reeves. Aki latott mar Superman filmet, az tudja, hogy annak idejen o volt a foszereplo. Nehany eve egy lovasbaleset kovetkezteben gerincveloserulese tortent, a mai napig tolokocsiban el...

Ilyen esetekben is szoktak hasznalni az elobb leirt elektromos izomingerlest, noha tudjak, hogy az ideg nem fog regeneralodni, es nem novekszik. Viszont biznak abban, hogy a kutatasban sikerul rovid idon belul (nehany ev...) valamilyen attorest elerni, es addig karbantartani az serult izmait...

Előzmény: Wazull (10311)
Wazull Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10311

Ezt az aramos ingerlest az orvostudomanyban tenyleg hasznaljak.
A dolog lenyege, hogy az izomosszehuzodas annak az eredmenye, hogy az izomhoz erkezo, azt beidegzo mozgato ideg elektromos impulzust ad le az izomnak, ennek hatasara az inger vegigvezetodik az adott izmon, mikozben az osszehuzodik.

Ha az izmot nem hasznaljak, akkor az visszafejlodik (az izomsejtek szama nem csokken ugyan, de a meretuk igen). Ezt barki tapasztalhatja, ha nem edz legalabb par honapig... :-)))

Amennyiben az izmot beidegzo ideget serules eri, akkor nyilvanvaloan nem fog ingerulet erkezni az izomhoz, addig amig az ideg nem regeneralodik. Naponta 1 mm-t novekszenek az idegek, tehat ha valakinek mondjuk a vall kornyeken serul a karjat beidegzo izom, akkor az idegnek majdnem egy metert (2-3 ev!!!) kell nonie, hogy ismet elerje a tenyert vagy az ujjakat beidegzo izmokat. Ekozben, mivel nincsenek az izmokat ingerlo "kondicionalo" ingerek, az izom szepen elsorvad, de ez mar nem azonos az elobb emlitett kronikus edzeskihagyas miatti kismerteku izomvisszafejlodessel. Ilyenkor az izomsejtek (tobb ev, vagy tobb honap alatt) degeneralodnak, elpusztulnak, kotoszovette alakulnak. Tehat mire az ideg odaig none, addigra mar nem talalna izomrostot, amit kondicionalhatna, tehat kvazi "feleslegesen" none vissza. Ezert szoktak ilyenkor kozben mestersegesen, kivulrol ingerelni elektrodakkal az izmokat, hogy ne sorvadjanak el addig, amig az oket beidegzo ideg ujbol nem tudja ingerelni oket. Mar irtatok, hogy ez kis feszultseggel tortenik (nem villamosszekbe ultetik az illetot...).

Erdekesseg, hogy az izmok nem egyforman erzekenyek a mozgas vagy beidegzes hianyara. A vall deltaizma (musculus deltoideus), vagy a comb negyfeju izma (m. quadriceps) peldaul sokkal gyorsabban sorvad, mint a tobbi izom. Ezt sajnos volt alkalmam kozelrol is megnezni, egyik ismerosomnek maig sem ismert okoknal fogva elhalt a jobb karjat beidegzo izom, es nagyon sokaig tartott, amig csekely javulas is mutatkozott nala :-(((

Aktiv sportolonak velemenyem szerint teljesen felesleges dolog ez a kivulrol torteno izomkondicionalas. Meg akkor is, ha az adott sportban elerheto eredmenyek erosen fuggenek az izomtomegtol...

Előzmény: leha (10298)
HuN Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10310
Nem feltétlenül kell trükkre gondolni, bár lehet, de akkor is megcsinálta.a Másik hogy én pont az ellenkező oldalon szedtem a jegyet mint Pedro! :)
Szóval aki vele nem, az velem találkozott amikor valamilyen barom elkérte a jegyét hogy ülőhely-e! :) Egyébként a fatönkös rész vicces volt! :)
de a legjobb bemutató szerintem a Déli mantisé volt! :) tudjátok az elfogultság, de akkor is.

Pedro:

Tudom mély lelki hatást gyakorolt rád a rendezői kártya megkapása, azóta is ezt meséli edzésen! :)
Kivánom mielöbbi gyógyulásod. :)

HuN

Előzmény: DrDGF (10309)
DrDGF Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10309
A késről: a trükk lényege sejtésem szerint az, hogy a pengét nem magába nyomta a srác, hanem lefelé, vagy fölfelé feszítette. Amit nem értettem - most sem értem - hogy még a bőre sem karcolódott meg.
Egyébként szerintem is a déli Mantis tartotta a legjobb bemutatót, bár én elfogult vagyok. De a többi is nagyon tetszetős volt (kivéve a tönkös mutatványt, ami csak laikusoknak szólhatott).
Pedro 14 Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10308
Akkor kipróbálom 220 volton, hogy jobban erősödjek!:) Egy picit visszakanyarodva a gálához, és azon belül a Wing Tsunhoz.Az tetszet, hogy mikor elkapják az ember nyakát, nem a fogást bontják, hanem azon idegpontokra gyors ütéseket mérnek.Az viszont roppantul nem nyerte meg a tetszésem(jól megasszontam :) ) Hogy miután levitte a földre az ellenfelet, még 350-szer belevág az arcába, miközben földrevitel előtt kinyomta már a szemét... Kicsit durva, és számomra értelmetlen
hiryu Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10307
Kivéve ha egy eőe megrendezett cirkuszi szám az egész. Nekem igencsak annak tűnik.
Előzmény: Pedro 14 (10286)
karter Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10306
Még a kábítószerekről hallottam valamit, valami különleges keleti szerről.
Előzmény: ControlDenied (10305)
ControlDenied Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10305
Úgy tudom, gyógyszerérzékenység miatt fellépő agyi ödéma a legvalószínűbb verzió, de sose lehet tudni...
Előzmény: karter (10302)
GBotond Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10304
Nézd meg ezt:
http://www.argos.co.uk/webapp/commerce/command/ExecMacro/ols-plst.d2w/report?type=category&cgmenbr=6970&cgrfnbr=784.
Az izmot kis áramütéssel összehúzódásra ingerli, tehát dolgoztatja, így erősít (?).

GBotond

Előzmény: karter (10299)
leha Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10303
ha jól emléxem praclee az, aki segíteni tud neked ebben, de tán a topikban korábban is esett szó róla
karter Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10302
Viszont ezekrol meg nem hallottam? Mi ez a hérompontosnyomás,stb?
Előzmény: leha (10301)
leha Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10301
6-12 volt, aminek két végét az izom két tapadási pontjához kötik ...
nem lehet belehalni ...
amit hallottál ugyanolyan spekuláció, mint a többi (hárompontos nyomás, mérgezés, stb) csak rosszabb
TLM Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10300
Karter :

Az, hogy miben halt meg talán még mindig vita tárgya, ezt az áramos verziót még nem hallottam. Ha jól emlékszem a filmre akkor ott valami olyasmit mondtak, hogy amikor nem edzhetett akkor is szerette volna ha izmai fejlődnek, ezért találta ki ezt a megoldást. Mintha egyik nap láttam volna a tv-ben reklámozni valami hasonló szerkezetet.

TLM

Előzmény: karter (10299)
karter Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10299
De ez mire jó? Különösen úgy hogy bele is halt szegény.
Esetleg otthon meg lehet próbálni?
Előzmény: leha (10298)
leha Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10298
kis feszültségű árammal idézett elő ritmikus izomösszehúzódásokat (legalábbis a róla szóló filben így volt) ...
ne azt képzeld, hogy magára rántotta a nagyfeszültségű kapcsolószekrényt : )

van ilyen műszer pl orvosi célokra is ...

karter Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10297
és tényleg árammal edzette a mellét?
és ebbe halt bele?
Előzmény: karter (10295)
TLM Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10296
Csen :

Pedig megszervezhettünk volna egy találkozót. A két bemutatónk között lett volna rá idő. És hogy tetszett?Ilyesmit tanítottak nektek is?

TLM

Előzmény: Csen (10292)
karter Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10295
Bruce Leenek tényleg 2 m volt a súlypontemelkedése?
praclee Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10294
Áhhh Lee rajongó.Én is keresek de csak videókat.Egyébként a filmek jók de a dokumerntulmfilm a legjobb ami tudomásom szerint nincs meg senkinek.:(((
Előzmény: Iwo (10262)
karter Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10293
Sziasztok!
A tv-kben mostanában megint rengeteg keleti film megy, ezen a héten például csak a Satelit lead vagy öt hong kong-i akciófilmet. Ugyanakkor éppen ezek a népek híresek önuralmukról, csendes magukbazárkozottságukról.
Miért, hogy mégis ott készül a legtöbb úgynevezett kemény akciófilm. Miért olyan kegyetlenek és féktelenek a filmekben ezek a népek?
Vagy mára nincs létjogosultsága az önfegyelemnek? Vagy ők sem olyanok, csak legenda, színészkedés minden?
Csen Creative Commons License 2001.05.29 0 0 10292
Na ná, te is TLM!
Gondoltam is akkor rátok, hogy vajon kik lehet ott, ha a másik lépcsőn megyek fel akkor Pedro szedi el tőlem a jegyet,de egyelőre, hogy úgy mondjam megmaradtatok a képzeletem szintjén...
;-)
Előzmény: TLM (10291)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!