Igen, igen, és ha esetleg valaki nem tudná, azért a költészet napja, mert József Attila születésnapja, idén a 110-edik! Ezt a verset sokan neki tulajdonítják, pedig igazából egy népdal, azért leírom, nagy költőnk emlékére!
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A növényvédelem ár-hatás forditott arány egyre durvább,ezért úgy állt. a hálás növények felé kezdek fordulni.A szőlőt egyenlőre nincs szívem kivágni,de amelyik nem úgy viselkedik,annak a helyére lehet hogy beugrik egy fanyarka,som,homoktövis,stb.(persze a pálinkafőzés szempontjait is figyelembe véve).
A rozsdás betonvas főzése nem tartozik ide, mert gyümölcs főző topic, de elmesélem röviden:
Egyszer a főzés után szokás szerint mindent elmostam, rendben elpakoltam, csak négy db 200 mm hosszú, 8-as periodikus ( jó rozsdás) betonvas a rezsón maradt. Ezeket azért használom, hogy a platni és kukta között legyen kis rés.
Időközben a lányom kivitte a rezsót a kerti főzőcskéhez, s a 4 db betonvasat beletette a kuktába, hogy ha kell, kéznél legyen, de nekem nem szólt róla.
Majd amikor legközelebb főztem, arra számítva, hogy minden tiszta, beöntöttem a kuktába 6 l cefrét, s odaraktam főzni.
Akkor nem is kerestem a vasakat, rátettem a kuktát a platnira.
Gyanús akkor lett a dolog, amikor az alszesz csorogni kezdett, és vérvörös színe volt.
Kiöntéskor derült ki, kipotyogtak a vasak is.
A tisztázásnál már rendben volt minden, de a családom azóta is élcelődik velem, mert ha kedvem lenne főzni, és nincs cefrém, ajánlgatják, hogy flexeljek le pár darab betonvasat...
Kicsit hosszú lett, de ez is azt mutatja, milyen laikus és amateur vagyok...
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Pontosabban mire vagy kíváncsi??? Ha a termesztéssel kapcsolatban akarsz kérdezni akkor a bogyósokban kibeszélhetjük. Ha a párlata érdekel akkor azt kell mondjam nem annyira illatos mint egy kajszi vagy cseresznye vagy körte. És ugye lassabban jön össze egy nagyobb mennyiség bár ha rázni tudod majd az más.
Ha már bogyósok,tüskenélküli szederrel van Valakinek tapasztalata?....most vettem egy kissé elhanyagolt szőlőt,a kipurcant tőkék helyére gondoltam valami strapabíró,gyorsan termőket ültetni.