Keresés

Részletes keresés

TINTUS Creative Commons License 2015.04.12 0 0 110553

Elénekeltem, a zasszonynak, megtapsoltuk a művedet.

Előzmény: szilvakukc (110544)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.12 0 2 110552

Igen, igazad van, de a versek örök életre szólnak, és a Te verziód, nem biztos, hogy sokáig megállja a helyét.:DD 

Előzmény: snapszmester (110546)
Babar66 Creative Commons License 2015.04.12 0 1 110551

:)))

Előzmény: szilvakukc (110544)
kupeci Creative Commons License 2015.04.12 0 0 110550

megzenésítette=megzenésített:)

Előzmény: kupeci (110549)
kupeci Creative Commons License 2015.04.12 0 1 110549

Minden tiszteletem Konc Zsuzsáé.Szólna valaki neki hogy régen Ő egy kicsit pontatlanul énekelte  a megzenésítette változatot?:))))

Előzmény: szilvakukc (110544)
Tan-csi Creative Commons License 2015.04.12 0 1 110548

Van még egy kicsi a törkölyéből...:))

Előzmény: szilvakukc (86133)
zsorsz Creative Commons License 2015.04.12 0 0 110547

Csak nem a homlokára csókolt.:)))

Előzmény: körte51 (110545)
snapszmester Creative Commons License 2015.04.12 -1 2 110546

Ilyet még nem csináltam, de annyira meghatottál.

 

Akkor lennék boldog,

Ha végre el is ismernének,

S nem tekintenének

A rendszer kegyeltjének!

 

Ez minden rendszer ellenes dal, remélem nem haragszol a kiegészítésért. :-)

 

Előzmény: szilvakukc (110544)
körte51 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 110545

Azt a  krucifixumát , elkaptad a múzsádat ! :-)

Előzmény: szilvakukc (110544)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.12 -1 8 110544

Igen, igen, és ha esetleg valaki nem tudná, azért a költészet napja, mert József Attila születésnapja, idén a 110-edik! Ezt a verset sokan neki tulajdonítják, pedig igazából egy népdal, azért leírom, nagy költőnk emlékére!

 

Ha én gyümölcs lennék,

Nem egyszer teremnék.

Minden évben négyszer,

Zamatosra érnék.

Teremnék fiúnak,

S teremnék a lánynak,

Teremnék lekvárnak,

És sok-sok pálinkának.

 

Ha én cefre lennék,

Nyitva sosem állnék.

Oxigént magamba,

Be sosem engednék.

Megkérdezném tőle,

Téged, a franc küldött?

Akkor lennék boldog,

Ha a széndioxid eljött.

 

Ha én alszesz lennék,

Akkora sok lennék.

Hogy a kis gazdámnak,

Kedve bennem teljék.

Akkor lennék boldog,

Ha nem látna át rajtam,

És elég magas lenne,

Az alkoholtartalmam.

 

Ha pálinka lennék,

Mindig tiszta volnék.

Minden áldott este,

Torkot köszörülnék.

És, ha rajtam elő,

Vagy utópárlat állna,

Fordulnék is vissza,

Kihányásra várva.

 

Ha magánfőző volnék,

Sosem hőbörögnék.

Minden rossz párlatnak,

Haragosa volnék.

Akkor lennék boldog,

Ha végre el is ismernének,

S nem lennék játéka,

A rezsim kénye-kedvének!

Előzmény: Tucso69 (110538)
sogi01 Creative Commons License 2015.04.12 0 0 110543

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (110534)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.04.11 0 1 110542

Egy itteni, romániai ismerősöm.

 

Alkalomadtán én köveket teszek az üst aljára leégésgátlóként, de lehet a betonvas is megteszi:-))))

Jó nedűt!!!!

Előzmény: vinik táltos (110537)
zsorsz Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110541

A növényvédelem ár-hatás forditott arány egyre durvább,ezért úgy állt. a hálás növények felé kezdek fordulni.A szőlőt egyenlőre nincs szívem kivágni,de amelyik nem úgy viselkedik,annak a helyére lehet hogy beugrik egy fanyarka,som,homoktövis,stb.(persze a pálinkafőzés szempontjait is figyelembe véve).

Előzmény: TINTUS (110532)
obsitos3 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110540

-:)

Előzmény: snapszmester (110539)
snapszmester Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110539

Vagy a miénk nagyobb mértékben piacképes.:-)

Előzmény: obsitos3 (110535)
Tucso69 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110538

Kicsit off téma, de már megszokhattuk, hogy nagy költőink ;-) időnként benéznek ide.

Mivel ma van a költészet napja, remélem nem feledkeznek meg rólunk!

vinik táltos Creative Commons License 2015.04.11 0 3 110537

Hello Feri bá'!

 

Ki a másik?

 

A rozsdás betonvas főzése nem tartozik ide, mert gyümölcs főző topic, de elmesélem röviden:

 

Egyszer a főzés után szokás szerint mindent elmostam, rendben elpakoltam, csak négy db 200 mm hosszú, 8-as periodikus ( jó rozsdás) betonvas a rezsón maradt. Ezeket azért használom, hogy a platni és kukta között legyen kis rés.

Időközben a lányom kivitte a rezsót a kerti főzőcskéhez, s a 4 db betonvasat beletette a kuktába, hogy ha kell, kéznél legyen, de nekem nem szólt róla.

Majd amikor legközelebb főztem, arra számítva, hogy minden tiszta, beöntöttem a kuktába 6 l cefrét, s odaraktam főzni.

Akkor nem is kerestem a vasakat, rátettem a kuktát a platnira.

Gyanús akkor lett a dolog, amikor az alszesz csorogni kezdett, és vérvörös színe volt.

Kiöntéskor derült ki, kipotyogtak a vasak is.

A tisztázásnál már rendben volt minden, de a családom azóta is élcelődik velem, mert ha kedvem lenne főzni,  és nincs cefrém, ajánlgatják, hogy flexeljek le pár darab betonvasat...

Kicsit hosszú lett, de ez is azt mutatja, milyen laikus és amateur vagyok...

Előzmény: Feeriba51 (110536)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.04.11 0 1 110536

Akkor már ketten kávéztok így reggelente. :-)))

 

Írd le minél hamarabb, ne tartsd magadba, mert elveszhet!!!!:-))))))

Jó nedűt!!!!!!

Előzmény: vinik táltos (110533)
obsitos3 Creative Commons License 2015.04.11 0 1 110535

Nem az lehet az oka,hogy az emberek többsége alapvetően önző?A jobbakat megtartja magának...-:)-:)

Előzmény: snapszmester (110530)
sogi01 Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110534

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (110522)
vinik táltos Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110533

Jó reggelt!

Ezt a kávés dolgot én írtam. Bár már néhány évvel ezelőtt, de kedves, hogy még van aki emlékszik rá.

A helyzet ma is változatlan, kicsi a főzőm, kevés a gyümölcsöm.

Az utóbbi két évben már kevesebb jut az ivásra, mert 75 fokosan tisztázom, a gyógynövény kivonatokhoz kell az erős párlat.

Kizárólag a családtagjaim számára készítem, lehetőleg törkölyből, vagy faeperből.

Az öcsém mondogatja: a legjobb amit kóstolt nálam az rozsdás betonvasból készült. D.

 

Majd egyszer megírom, hogy csináltam.

 

 

Előzmény: Feeriba51 (110523)
TINTUS Creative Commons License 2015.04.11 0 0 110532

Pontosabban mire vagy kíváncsi??? Ha a termesztéssel kapcsolatban akarsz kérdezni akkor a bogyósokban kibeszélhetjük. Ha a párlata érdekel akkor azt kell mondjam nem annyira illatos mint egy kajszi  vagy cseresznye vagy körte.  És ugye lassabban jön össze egy nagyobb mennyiség  bár ha rázni tudod majd az más.

Előzmény: zsorsz (110527)
Tucso69 Creative Commons License 2015.04.10 0 1 110531

A jostára kíváncsi lennék!

Bár nem hiszem, hogy jobb lenne, mint a feri.

Előzmény: zsuzska60 (110526)
snapszmester Creative Commons License 2015.04.10 0 0 110530

Nekem csak az tetszik hogy a bérfőzdék 14 M liter pálinkát csináltak az otthonfőzők 12-öt, de a bérfőzdében készültek kerültek a fekete piacra. 

Előzmény: peca_matyi (110529)
peca_matyi Creative Commons License 2015.04.10 0 0 110529

Szerintem ezeknek elgurult a gyógyszerük. Ennyi sületlenséget egy ilyen kis cikkben.

Előzmény: schlumberger (110528)
schlumberger Creative Commons License 2015.04.10 0 0 110528
zsorsz Creative Commons License 2015.04.10 0 0 110527

Ha már bogyósok,tüskenélküli szederrel van Valakinek tapasztalata?....most vettem egy kissé elhanyagolt szőlőt,a kipurcant tőkék helyére gondoltam valami strapabíró,gyorsan termőket ültetni.

zsuzska60 Creative Commons License 2015.04.10 0 1 110526

ajánlom a feketét, de próbáld meg a jostát is

Előzmény: Norbi... (110513)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.04.10 0 0 110525

A pirosban se sok cukor, se sok aroma. (Mondjuk sav, az van...) Szóval nem éppen ideális pálinka alapanyag.

Előzmény: Norbi... (110521)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.04.10 0 0 110524

Tudom, hogy az itt offtopic, de megenni jó. :)

Előzmény: peca_matyi (110517)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!