Keresés

Részletes keresés

kukurIQ! Creative Commons License 2017.07.30 0 2 33856

A kormányülés feszült hangulatban telt. Horthy néhány órája tért vissza Klessheimből, ahol Hitlerrel találkozott. A hangja remegett, miközben ismertette a Führerrel folytatott tárgyalásait.

– A németek ragaszkodnak hozzá, hogy kivegyük a részünket a kvótából – mondta fogcsikorgatva. – A franciák már teljesítették is az elvárásokat, és nem csak a megszállt területen. A Vichy-kormány is együttműködik a németekkel. Az olaszok persze hű szövetségesek, hiába vannak Rómának saját ötletei, a németek diktálják a feltételeket. Új Európa született, uraim, és ebben a németeké a gazdasági, politikai vezetés. „Egy szövetségben nem elég, ha csak a jó dolgokból veszik ki a részüket. A magyarok mindig ilyen rebellisek!”, rikácsolta Hitler. „Bezzeg, ha a szolidaritás szóba kerül, akkor egyszeriben kivonják magukat mindenből. A magyar kvóta 200 ezer zsidó deportálása, és ebből nem engedünk. A franciák, olaszok már végzik a dolgukat, a románok, szlovákok teljesítették a kvótát. Csak megint a magyarok akarnak külön utat járni.”

– De ha ezt elfogadjuk – csattant fel dühösen a miniszterelnök –, az Magyarország etnikai összetételének, kultúrájának, belső viszonyainak jelentős megváltozásával járna!

Horthy fáradtan bólintott, hangjában csöppnyi gúny érződött:

– Igen, és ki meri ezt Hitlernek megmondani? Van egy szuverén magyar politikus, aki szembeszáll a németek akaratával? Hiszen egész Európában nincsen! Szegény Pali módszere sem megoldás. Hasznos program, mondhatom; főbe lőjük magunkat a válságos pillanatban! Szép volna, ha akadna olyan bátor magyar államférfi, aki tud nemet mondani a kvótára.

– Végre nem belehalni kéne az erkölcsösségünkbe, mint Palinak, hanem keményen szembeszállni a gyarmatosító törekvésekkel – dünnyögte halkan a belügyminiszter.

– Jelenleg nem látok más esélyt, mint elfogadni a németek feltételeit – jelentette ki Horthy. – Majd, talán, egy másik korban akad, aki nemet mondjon nekik, ha szóba kerül a kvóta.

Ungváry Zsolt

Előzmény: az isteni Higgs bozon (33853)
az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2017.07.30 0 2 33855

Megint elvesztettünk valamit, ami a rendszerváltozás óta velünk volt

Benjamin Netanjahu szisztematikusan tönkretette a balliberálisok 20+ éves projektjét. Nem egyszerűen a hosszas és nagy műgonddal összehordott kártyavár alsó lapjait rántotta ki alóla, hanem az egész alapjául szolgáló asztalt, mindezt pedig olyan szigorú pofával, hogy azt valószínűleg a következő antiszemitázó hátán fogja széttörni.

Valószínűleg a regnáló izraeli nagykövet is átgondolja majd eme átgondolatlan tettét, és tanul belőle a hátralevő diplomáciai pályafutására, de az is könnyen elképzelhető, hogy nem lesz neki ilyen.  A hazai ősliberális elit azonban dúlva-fúlva vette tudomásul, hogy az izraeli miniszterelnök szerint kacagó zsidók arcképeit kiplakátolni önmagában mégse antiszemitizmus.

Érthető, hogy a dolog sokkolta őket, mert az emlékezetes Csurka-dolgozat óta valahogy mást szoktak meg. Hermann Göring egykori kedvenc mondása volt a „Wer Jude ist, bestimme ich!” („Hogy ki a zsidó, azt én döntöm el!”). Ezt megértve, elsajátítva és a mondat alanyát antiszemitára cserélve pedig boldogan játszották ugyanezt regnálásuk során. Az egykori SZDSZ értelmiségi holdudvara, néha vezetősége volt a morfinfüggő agy, az alájuk tartozó sajtótermékek a dagadt kar, a MAZSIHISZ pedig a vádlón mutató virsliujj. Az a MAZSIHISZ, amelynek jelenlegi elnöke, Heisler András láthatóan fizikailag kínlódott Orbán Viktor és Benjamin Netanjahu dohány utcai beszédei alatt, saját – állítása szerint megtisztelően őszinte – beszédében pedig meglehetősen zavaros sérelemlistát sorolt fel.

A két miniszterelnök által meglehetősen fagyos reakciókkal fogadott beszéd közben érdemes volt figyelni a gyakran mutatott Benjamin Netanjahu szigorú arcát a plakátkampány-téma felemlegetésekor. A „nyelvi és képi eszköztártól” rettegő állítólagos zsidóságra való hivatkozáskor Bibi Úr szemmel dobta volna be Heislert valami Soros-bérelte lélekvesztőbe, hogy a 250 százalékos kihasználtsággal vándorló muszlim migránsok között értelmezze át picit az antiszemitizmustól való félelem fogalmát. Erre a célra viszont Farkasházy Teddy igazán meggondolhatná magát és összeránthatna valami gyors válságszárszót, hogy Konrád Györggyel, Heller Ágnessel, Kéri Lászlóval, Vágó Istvánnal, Sas Józseffel, Németh Péterrel, Karsai Lászlóval együtt kialakítsák a teljesen új és tudományos igényességű álláspontjukat antiszemitizmus-ügyben, mert ez az 1992 óta úgy-ahogy működő vagy vegetáló narratíva sajnos végleg kifújt.

martinaxe7 Creative Commons License 2017.07.30 -1 0 33854

Soros Györgyre hivatkozva nem vesznek részt a kormánypártok a nemzetbiztonsági bizottság hétfőre összehívott ülésén – közölte Németh Szilárd.

 

A testület alelnöke szerint a napirendi pontok alapján valójában a magyar származású amerikai milliárdos üzletember hívatta össze az ülést, hogy lejárassa azzal a vizes világbajnokságot......

 

Ha a hülyeség zongorázni tudna, Horowitzot lejáccaná...

az isteni Higgs bozon Creative Commons License 2017.07.30 0 1 33853

Szegény ártatlan németek mindhiába ellenkeztek, mert a magyarok rájuk lőcsölték a zsidókat.

A hevesen tiltakozó Eichmannt Horthy revolverrel kényszerítette a zsidók deportálására.

Előzmény: Glavingojn (33848)
karacsányi Creative Commons License 2017.07.30 0 0 33852

civil kezdeményezés követeli a középkori zsidó épületek feltárását, -

olvasom a neten.

Így kell ezt csinálni!  A magyarok tudják, hogy mi kell nekik?  A zsidó múlt teljes rekonstrukciója, - kerül, amibe kerül?

Előzmény: karacsányi (33851)
karacsányi Creative Commons License 2017.07.30 0 1 33851

Ahogyan megőrizték a történéseket: A budai rabbi adta át a vár kulcsait a töröknek.

A török támadás előtt eltűntek a csónakok, majd csak horribilis áron lehetett csónakon elmenekülni a Dunán.

Velencei pénzváltók irodája volt Budán az infomációs központ. amely fizette az Európai háborús kölcsönöket, másrészt mint a törökök szövetségese, hasznos információkkal szolgáltak ellenségeinknek.

A zsidók utcája és a zsinagóga, több méter mélységben a Táncsics utca alatt részben megkutatott.

Már megszólaltak a szabadkőművesesek szószólói, hogy hatalmas értéket jelentene az idegenforgalomnak rekontrukciójuk.

Egyenlőre nem kezdeményezik, de ne legyen kétség, Orbán tudja, hogy mivel tartozik a zsidóknak. 

Előzmény: Kód 001 (33849)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.30 0 0 33850

OT.: szives figyelmedbe ajanlom az Oroszorszag topikban valo mostani bejegyzesek olvasasat D;

 

No, ezt hivjak most -a mostani tartalmadat-  egy tipikus  öngolnak D;

 

Szia.

Előzmény: Kód 001 (33849)
Kód 001 Creative Commons License 2017.07.30 -1 2 33849

Az ostrom idején a várbéli zsidók a törökök segéderői voltak.

 

Pont azt kapták, mint minden ellenség - ezek szerint a török ellen is progrom zajlott, vagy felszabadító hadművelet?

 

Az tsak a szokásos, hogy a budai zsidók a magyarok ellenségeinek sorait erősítették teljes szívükkel és erejükkel.

Előzmény: Glavingojn (33845)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.30 -10 0 33848

Edmund Veesenmayer a nürnbergi perben az alábbiakat vallotta:
"Ez egy olyan hatalmas rendőri feladat volt, amelynek elvégzését három hónap alatt csak a lelkes magyar teljes hatósági és karhatalmi apparátus tette lehetővé. Kívülről nem tudtak volna megfelelő erőt hozni e célra, mert csak az tudta volna elvégezni, amelyik az országot, népét ismeri, s a nyelvet beszéli. Eichmannak csak igen kis törzse volt. Ilyen gyorsan és ennyire súrlódásmentesen - csak a magyar kormány teljes segítségével volt lehetséges."

 

 

Adolf Eichmann:
"Egyes esetekben embereimet megrázta a magyar rendőrség [valójában csendőrség] embertelensége. Wisliceny [SS-Hauptsturmführer] beszámolt róla, hogy bár nem mindenhol, de néhány kerületben a rendőrök úgy hajtják a zsidókat a vagonokba, mint a barmot a vágóhídra."

kakukk-2 Creative Commons License 2017.07.30 0 1 33847

"Ebből annyi igaz, hogy a Budát elfoglaló keresztény csapatok (túlnyomó többségük nem volt magyar) pogromot rendeztek a zsidók ellen."

 

Mondod te. A történész meg a következőket mondja :

 

 

"A török hódoltság alatti területeken jelentős adó megfizetése fejében életüket, tevékenységüket számottevően nem korlátozták. A budai zsidók egy átmeneti száműzetés után visszatérhettek, s a velük délről érkezett szefárd zsidókkal együtt ebben az időben európai jelentőségű zsidó közösséget alkottak.

A törökök kiűzése során és azzal összefüggésben a magyarországi zsidóság csaknem egésze vérengzések áldozatul esett vagy elmenekült, a 17-18. század fordulójára Magyarországról gyakorlatilag eltűntek, összlétszámuk szinte bizonyosan nem volt több néhány ezer főnél."

 

 

http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/a_magyarorszagi_zsidok_a_szamok_tukreben/ 

 

Előzmény: Glavingojn (33845)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.07.29 0 0 33846

1956-ban született a Szovjetunióban, egészen pontosan Üzbegisztánban. Buharában jelentős zsidó közösség élt, amely megőrizte ortodox tradícióit éppúgy, mint a gyémántcsiszolás művészetének fogásait. Innen indult a kis Lev, aki a családjával együtt emigrált Izraelbe 1971-ben. A tanulmányai nem kötötték le, annál inkább a gyémántcsiszolás és kereskedelem. Már fiatalon elhatározta: megtöri a De Beers monopóliumát a piacon. A cég Dél-Afrika gyémántbányáira alapozta befolyását. Leviev viszont tudta: a Szovjetuniónak hatalmas gyémántkészletei vannak és komoly fizetési problémái. Meg egy fontos szövetségese Afrikában: Angola. Ahol szintén sok a gyémánt. A szálak összekötéséhez, az üzlet beindításához már csak azt kellett megoldani, hogy visszatérhessen a Szovjetunióba. Ez is sikerült, nem kis részben a befolyásos (1994-ben elhunyt) Menahem Mendel Scheerson, a „Lubavicsi Rebbe”közbenjárásának köszönhetően.

http://hvg.hu/kkv/20170727_gyemantkiraly_Leviev_Putyin_Trump_titkosszolgalat_Izrael_zsido

Glavingojn Creative Commons License 2017.07.29 -8 0 33845

Ebből annyi igaz, hogy a Budát elfoglaló keresztény csapatok (túlnyomó többségük nem volt magyar) pogromot rendeztek a zsidók ellen.

Előzmény: kakukk-2 (33839)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.29 -7 0 33844

Eszement hülyéről van szó.

 

Korábban azt állította, hogy az 1941-es bukaresti pogromban zsidók ölték meg a többi zsidót, hogy rossz fényt vessenek a románokra.

Előzmény: Törölt nick (33842)
5496 Creative Commons License 2017.07.29 0 2 33843

Egy régi vicc az antiszemitázásról

 

Grün elhatározza, hogy meglátogatja rég nem látott barátját, Kohnt Párizsban. Vonattal utazik, a hálókocsiban övé a felső ágy. Este felmegy, elhelyezkedik, majd kisvártatva leszól az alatta fekvő úrnak:

-Ne haragudjon, lent felejtettem a könyvemet, feladná?

-Kérem, természetesen, tessék.

Grün kisvártatva ismét leszól:

-Elnézést uram, röstellem, de a szemüvegemet is lent hagytam…

-Semmi baj, tessék parancsolni!

Kisvártatva Grün újra:

-Bocsásson meg, de ott van a sarokban a büdös zoknim, megtenné, hogy kiviszi és kilögyböli kicsit?

–Na de uram! Azért mindennek van határa!

Reggel befut a vonat, Kohn várja Grünt az állomáson és kérdezi:

-Szervusz Grün! Hogy utaztál?

–Ne is mondd, kérlek! Egész úton össze voltam zárva egy antiszemitával!

Törölt nick Creative Commons License 2017.07.29 0 0 33842

https://ro.wikipedia.org/wiki/Ion_Coja

 

Leforditanad ezt nekünk, a lenyeget?

 

En romanul nem zudok sajnos.

Előzmény: Törölt nick (33841)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.29 0 0 33841

Ion Coja szerzőtől Garaudy nyomán.

 

 

Hm.

 

Ahogy latom egyik jobb mint a masik ....

 

 

 

 

https://he.wikipedia.org/wiki/

Előzmény: almalángos (33835)
Kód 001 Creative Commons License 2017.07.29 -1 1 33840

A polkorrekt kánon szerint a magyar Nobel díjasok esetében hangsúlyt kell fektetni a zsidó származásra : ugyanakkor a véreskezű tanácsköztársaságbéli pribékek vagy ávós keretlegények esetében nem illik származást kiemelni. ( ők a kánon szerint " kommunisták" voltak )

Előzmény: kakukk-2 (33839)
kakukk-2 Creative Commons License 2017.07.29 0 1 33839

>>"Pl. a szesz piacon, a rabszolga kereskedelemben, a római kori gladiátor menedzselésében?"

 

 

Csak az igényt elégítették ki. Ha nem lett volna rá igény, akkor nincs mit kielégíteni. Akkor...?<<

 

 

Én nem mennék el a római időkig, nézzük Magyarországot. Keveset tárgyalt része a magyar történelemnek a zsidók szerepe a török hódoltság idején. A törökökhöz tartozó területre többek között sok zsidó is betelepült. Ők hagyományosan kereskedelemmel és pénzügyekkel foglalkoztak. Ezek közé tatozott két különösen ártalmas tevékenység, az adóbérlés/adószedés és a rabszolgakereskedelem. Ezt a két tevékenységet ha nem is teljes mértékben, de többségben zsidók végezték. Volt rá igény, csak éppen nem a magyarok igénye. Annyira nem, hogy a háborúk mellett az adószedés és a rabszolgakereskedelem volt a két fő oka a 150 év alatti szörnyű népesség pusztulásnak. Összesen kb. 2 millió magyarról beszélünk, a lakosság feléről. Nem csoda tehát, hogy a magyar lakosságban a török időkben kialakult egy nagyon masszív zsidógyűlölet, és persze mohamedángyűlölet. Ezért amikor a 17. század végén a német és magyar hadak kiverték a törököket az országból, a zsidókat ugyanúgy kiűzték, ahogy a mohamedánokat. És akik nem tudtak elmenekülni, azokat vagy a katonák gyilkolták le, vagy a nép verte agyon kapával. 1700-ra Magyarországon gyakorlatilag nem maradt zsidó. Ennyit az igényekről.

 

 

>>"a zsidók döntő szerepet játszottak"

 

Azok keresztények voltak, nem volt zsidó identitásuk...<<

 

 

A kommunisták általában ateistának vallották magukat. Más kérdés, hogy valóban azok voltak-e. Az azonban mégiscsak mond valamit, hogy a Tanácsköztársaság idején a Népbiztosok Tanácsának (minisztertanács) egy kivétellel MINDEN tagja zsidó származású volt. Rákosi idején volt volt kb. két év, amikor az Párt, az MDP Központi Vezetésének MINDEN EGYES TAGJA zsidó származású volt. Ezeket hogyan magyarázod ? Nem volt zsidó identitásuk ? Akkor hogyan alakultak ki ilyen arányok ? 

Előzmény: Eklatáns Béla (33804)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.07.29 0 0 33838

"Dél-Amerikába, Izraelbe, vagy ahová csak lehetőségük engedte, menekültek"

 

Különösen az USA-ba... nem?   St. LouisFlorida partjainál jelent meg nem sokkal azután, hogy a kubai hatóságok megszüntették a menekültek átutazóvízumát, és megtagadták a belépést a legtöbb utasnak, akik még mindig az amerikai belépő vízumukra vártak. A hajó nem kapta meg az engedélyt, hogy kikössön az Egyesült Államokban, így vissza kellett térnie Európába.

 

 

 

https://www.ushmm.org/wlc/hu/article.php?ModuleId=10005139

 

 

Izrael pedig még nem is létezett....csak Palesztína

Előzmény: Glavingojn (33836)
Kód 001 Creative Commons License 2017.07.28 -1 0 33837

Még hogy nem a magyarokat ekézi valaki! 

 

Türhetetlen.

Előzmény: Glavingojn (33836)
Glavingojn Creative Commons License 2017.07.28 -7 0 33836

Megéltem már hetven évet, de ennyire aljas, ördögi írást, mint amilyet Ion Coja értelmiséginek tartott román ember tett közzé a világhálón, még nem olvastam.

 

Megállapítja: „Most megteszem újra, kijelentve, hogy az 1944-es magyarországi zsidók tragédiájáért nem a magyarok a hibásak sem a magyar hatóság! Még nem is a németek, mondhatnám! ... Hanem a zsidók!”

Aljas, megalapozatlan „állítására” nem kellene odafigyelni, de a minden képzeletet felülmúló szöveg már szélsebesen terjed a világhálón, a beszűkült tudatúak legnagyobb örömére. Az agymosott hozzászólók ennek a gyalázatos fantazmagóriának már a történelemkönyvekbe való szerepeltetését követelik. A szélsőséges nézeteket terjesztő szentkoronaradió.hu úgy kommentálja a fércművet, hogy a szerző „bizonyítékokat is keresett, megdöbbentőeket talált, megtudta, hogy a zsidó világszervezetek voltak a felelősei ezeknek a tetteknek,…”

 

Ion Coja agyrémét az alábbiakkal próbálja igazolni: „Az Európából a nácik által elűzött zsidók  problémája, akiket a cionisták nem siettek befogadni Izraelbe elsősorban a cionista doktrínából ered.”

 

A szerző összekeveri a magyarországi zsidóság deportálásának, és az otthon, vagy a gettókban maradottak, köztük szép számban nők, öregek kisdedek Dunába lövetésének borzalmas eseményeit azoknak a történetével, akik Dél-Amerikába, Izraelbe, vagy ahová csak lehetőségük engedte, menekültek.

„Állításának” forrásanyagául Roger Garaudy könyvét jelöli meg. A semmitmondó idézeteket a jelölt oldalszámok közlésével kívánja hitelesnek, egyben bizonyító erejűnek feltüntetni. Azon a újnáci, racionális gondolkodásra képtelen olvasók el sem gondolkodnak, hogy ennek a bizonyos Roger Garaudynak egyetlen sora nem bizonyítja az aljas vádat!

 

Ion Coja lerántja szerzői munkásságáról a leplet, amikor azt írja, „Évekkel előbb, különböző alkalmakkor kommentáltam ezt az emberiség történetében a legvisszataszítóbb gyilkosságot, különbséget téve a magyarok ázsiai, hun állatias viselkedése és a románok emberiessége és tűrőképessége között. Úgy hiszem, vissza kell vonjam akkori megállapításaimat és véleményemet. Mea culpa!”

 

Minden bizonnyal a jelenlegi verzió is csak egy átmeneti, rendelésre készített, a szerző agyában született fantazmagória,  amit bármikor megváltoztathat, és akkor majd ismét meakulpázhat.

Azt írja, „mi is történt az Auschwitzba érkezett zsidókkal: két táborra osztották őket a jellemzőik alapján, aki a német haditermeléshez hozza tudott járulni (az ország megszilárdításához) az életben maradt. A többiek, akik valóságos teher voltak a nácik számára is, mint emberi hulladékok gyorsabban befejezték földi pályafutásukat.” Akkor mégis „a nácik” a „hibásak,” nem a zsidók?! Továbbá, itt nem hibáról van szó! Itt a felelősség a kérdés! Arról a felelősségről, ami Ion Cojának sincs! De lehet, hogy a képzeletében fogant állítása egy súlyos betegség szimptómája? Mindenesetre vizsgáltassa meg magát, mielőtt a baj elhatalmasodna rajta!

 

Talán a legközelebb megjelölt forrásanyagra hivatkozva azt fogja állítani, hogy Adolf Hitler filoszemita volt, azt fogja bizonygatni, hogy a Mein Kampfot nem Hitler, hanem a Nemzetközi Zsidó Ügynökség megrendelésére egy zsidó értelmiségiekből álló munkacsoport készítette. Még azt is megérhetjük, hogy Ion Coja megkísérli bebizonyítani, hogy a bori munkatáborban dolgoztatott munkaszolgálatosokat nem magyar keretlegények hajtották nyugat felé, és gyilkolták halomba, hanem zsidó atomtudósok.

 

A szerzőnek azt üzenem, értelmiségi létére követte el ezt a jóvátehetetlen bűnt. Szégyellje magát!

 

Illés Márton írása

almalángos Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33835

Időn kívüli anyag Ion Coja szerzőtől Garaudy nyomán.

Előzmény: Törölt nick (33832)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33834

Neked is.

Előzmény: almalángos (33833)
almalángos Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33833

Ez az információ figyelmeztetés a halottak tiszteletére, -

így mára elköszönök, Jó éjt!

Előzmény: almalángos (33831)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33832

hasonlóan Ion Goia román hasonló tárgyú könyvét

 

 

Haaaat, sosem hallottam ilyen irorol, adnal legyszives egy amazon linket, ami valami könyvehez vezet?

 

Meg egy onkret  könyc cim is kellene.

 

PS.: de ez nem egy igeret, hogy el is olvasom, csak betajolni szeretnem magam.

Előzmény: almalángos (33801)
almalángos Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33831

Nyugodjék békében.

Előzmény: Törölt nick (33828)
almalángos Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33830

Linder Béla apja Rudolf trónörökös bizalmasa, ergo szabadkőműves testvér, - kitűnő pedigré  kitért sidónak?

Előzmény: Glavingojn (33820)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33829

PPS.: es enged meg hogy valamit megemlitsek: en (gazdasag)törtenesz vagyok, nem fogalmazok a vakvilagba.

 

Tehat maradjunk a targyszerü tematargyalasnal. (Remelen a viragnyelven fogalmazott ...hm...  üzenetem atment Hozzad ....)

 

Szia.

Előzmény: almalángos (33824)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33828

 

 

PS.:

 

 

a Garaudyval jelzett kérdéseket lesöpröd azzal, hogy egy szélkakas az ipse.

 

 

Az ipse nem szelkakas, hanem elitelt Holocaust-tagado (volt, ugyanis mar meghalt egy ideje ...).

Előzmény: almalángos (33824)
Törölt nick Creative Commons License 2017.07.28 0 0 33827

Na, nem kell itt tekerni.

 

Fölösleges.

 

 

Konkretan megirtam, hogy amit mar beadtal, arra ra fogok terni, es azt is megirtam, hogy egy agyagod foglalkozik a töle valo idezetekkel, azokat elöveszem, mint mar korabban irtam.

 

Ugyhogy magat a könyv olvasast utasitottam el, de nem azt, hogy amit te mar itt ismertettel arra nem fogok kiterni.

 

 

Előzmény: almalángos (33824)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!