Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92580

Sokfelet lattam... ezt rendeltem (azt hiszem):

Előzmény: Beer Monster (92577)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92579

Igen.  Sok az olyan haz-lakas, ahol nem lehet kivezetni vagy nincs ra penzuk kivezetettni.

Előzmény: Beer Monster (92578)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92578

"Meg mindig aruljak..."

 

Biztos veszik még.

Előzmény: ZsuR (92563)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92577

Miből van? Úgyse kapunk itthon pont ilyet.

Előzmény: ZsuR (92564)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92576

Probaltam... nem mukodik...

Előzmény: Luca_41 (92572)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92575

Koszonom! Proba lesz jovo hetvegen...

Előzmény: ásítósmacska (92573)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92574

http://iambaker.net/how-to-bake-a-level-cake/

 

Vizes törölköző a megoldás. :)

 

 

 

Előzmény: ásítósmacska (92570)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92573

A "doming" kulcsszóra már rengeteg találatot ad - számomra nagyon érdekes, hogy nagyon sok helyen írják ezt a törölközős megoldást - ezt itthon még SOHA nem hallottam.

Lehet, hogy azért, mert anyáink-nagyanyáink nem problémáztak soha ezen, hanem levágták a púpot, vagy megfordították a tortát? :-DDD

 

 

Előzmény: ásítósmacska (92570)
Luca_41 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92572

Esetleg még az is jó lehet, ha mégis kikenjük az oldalát, a széleit magasabban kikenjük. Részben úgy is visszafolyik középre, de talán így a széle is magasabb marad. 

Előzmény: ZsuR (92566)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92571

Igy nez ki a tortam... hogy kellene sutni, hogy ne legyen pupos a teteje?

Előzmény: ásítósmacska (92567)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92570

Ezt is ott ajánlották:

 

http://judyscakes.blogspot.hu/2011/01/making-cakes-rise-evenly.html

 

 

Egy kísérletet szerintem megér. :)

Előzmény: ásítósmacska (92569)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92569

Itt találtam némi fizikai magyarázatot...

 

 

Why the doming happens

When you heat leavened dough, two things happen:

  1. leavening agent creates bubbles, causing the soft dough to rise. For chemically leavened doughs (baking powder or baking soda), the amount of lift mostly depends on the time the bubble creating reaction goes on and the concentration of non-spent leavening agent.
  2. The gluten in the dough sets, building a sturdy 3-d mesh of long, branchey molecules. When the mesh is strong enough, further bubbles cannot stretch it more, despite the fact that the leavening reaction is still going on. The setting of the mesh depends mostly on heat and the amount of gluten present in flour.

The pattern you are seeing means that your cake gets hotter on the sides than in the middle. The sides get set early and stop rising, while the middle is still soft and continues rising.

This happens because the walls of the pan conduct heat to the sides of the cake quicker than heat is conducted inside the cake. You see the phenomenon in an exaggarated form in a muffin, which is usually higher than wide: it is always rounded on top, and often split, because the liquid core from the middle continues to rise after a crust has formed on the surface.

 

 

Aztán még van ezen a linken egy csomó tipp, de megkímélem az olvasókat az összes bemásolásától. :)

 

 

Előzmény: ZsuR (92562)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92568

Sütőpapírt se szabad? Nem fog odaégni az oldala...?

Kapcsos tortaformánál kevésbé problémás a kiszedés, de ha nem kapcsos, akkor elég nehéz kiimádkozni belőle...

 

 

Előzmény: Luca_41 (92565)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92567

Biztos meg van rá a fizikai magyarázat - de van rá konyha-trükk. :)

 

Amikor kész, kiborítod, és az alja kerül felülre. A saját súlyától szépen elmúlik a púp :-D, ill. a teteje (ami az alja volt) tökéletesen vízszintes. Extrém esetekben esetleg le lehet vágni a púpot.

 

 

Előzmény: ZsuR (92562)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92566

En is ilyesmire gondoltam, mintha ezt hallottam volna valamikor, de nem voltam benne biztos.

 

Azt hiszem kiprobalom...

Előzmény: Luca_41 (92565)
Luca_41 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92565

Nem vagyok benne biztos, de mintha a forma oldalát nem kellene bekenni vajjal és lisztezni. 

Előzmény: ZsuR (92562)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92564

Ha latsz a Home Depotban ilyent... erdemes kiprobalni, csodalatosan zsirtalanit.  Mivel koncentratum, te allitod be, milyen eroset akarsz.

Előzmény: islamorada (92559)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92563

Meg mindig aruljak...

Előzmény: Beer Monster (92561)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92562

Kerdesem van... ha sutok tortat, a teszta kozepe mindig felpuposodik...   Mit csinalok rosszul?  Hogyan sussem, hogy ne legyen pupos???

 

Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92561

Egy későbbi zsákutca volt inkább az a szénszűrős visszaeregető elszívó, már a 90-es években. Azt akarták vele elérni, hogy faláttörés nélkül is működjön valamennyire.

Előzmény: ásítósmacska (92557)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92560

Mivel saválló acél, bármivel tisztíthatod. Alkohol, lúg ("zsíroldó") leszedi. Ha nem gyújtasz rá, a benzin is.

Előzmény: islamorada (92559)
islamorada Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92559

Valamilyen filter, mert ezen megy at a levego a szabadba de en nem tudom meretre vagni mert kis rugos kapocs rogziti, egyebkent ezen is fenntakad valami zsir mert egyszer elkezdett kattogni az elszivo, akkor jottem ra hogy nem kap levegot. Tudom hogy a mosogato gepbe kellett volna tennem hetente egyszer de egyszeruen elfelejtettem, utana meg mar hiaba tettem be, nagy volt a felrakodas, csak kivulrol tisztitotta meg. Ezert ijedtem meg hogy mivel potolom ha baj lesz vele, es rendeltem kettot. Azert adtal jo otletet mert valoban, a szerelom az biztosan meg tudta volna szerkeszteni.

Előzmény: beetee (92547)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92558

Megcsinaltam tegnap a zukkinit - hogy milyen finom lett... a gyerekeknek is izlett... tobbszor fogom csinalni igy, egyszeru, gyors es finom.

Előzmény: joy (92551)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92557

Ahogy visszaemlékszem (bár nem laktam panelben soha), az első konyhai "elszívók" gyakorlatilag csak átszűrték a szagos levegőt. Azaz: alulról beszívták, átment a szűrőbetéteken (szenes, vagy mi-a-csuda volt a filterréteg), és felül kifújták. Tehát nem volt kivezetve.

 

 

Előzmény: H_G (92550)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92556

Ez is egy KONYHA-TRÜKK.

 

:)

Előzmény: ásítósmacska (92555)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92555

Nálunk folpack van a konyhaszekrény tetején. :) Párhavonta lecserélem, és így nem kell takarítgatni a zsíros-poros lerakódást.

 

 

Előzmény: Luca_41 (92542)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92554

Beteszed a gugliba, és "kép alapján keresés"....

 

 

Előzmény: Beer Monster (92513)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92553

Ezeknek a kürtőknek elvileg volt egy központi elszívója, ami vagy működött, vagy nem. Utóbbi esetben csak egyik lakásból mentek át az illatok a másikba.

(Ép ember ép ésszel nem is költözik panelba :)

Előzmény: H_G (92550)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92552

Hát ahol már állt a panel, oda nem csöngettek be később az építők, hogy "Jó napot, hoztunk elszívót."

joy Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92551

Hopp!

 

Köszi, adtál 1 5letet!

 

Kimaradt egy nagyadag rizses darálthús a rakottkarfiolból, azon filóztam, mit lehetne vele kezdeni.

Hét közepén veszek lét cukkinit, szeletelem, meggrillezem, és abból lesz rakottas. 1 ebédre kettőnknek megteszi.

Előzmény: ZsuR (92515)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!