Keresés

Részletes keresés

W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 15
Ja, és a Lénának beígért fotó a kőhalas szigetről:

W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 13
Attól függ, hol.
Az ország nagy részén elvileg tényleg a mi telünk az "esős évszak", de ez Indonézia nagy részén nem sokat jelent (nincs éles különbség az évszakok közt), Malukuban pedig pont most jön a szárazabb évszak.
Ezt részletesebben kifejtettem itt.
Amúgy a repjegy árát szerintem is megéri az ország, de ez gondolom attól függ, hogy ki mit engedhet meg magának, vagy hogy mik a prioritásai.
Előzmény: holalé (12)
holalé Creative Commons License 2009.11.03 0 0 12

 

 

 

nem vagyok nagyon képbe.

 

az esős évszak nem most lesz valamikor,??

 

vagy már volt nyáron??

 

amúgy 200 ezer bevállható, 2 személy esetén 400 (vagy 300).

 

nem akkora összeg, hogyélmény ne érné meg. 

Előzmény: W.L. (11)
W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 11
Ja, pontosan látod a helyzetet.
Közvetlenül Indonéziába tőlünk olyan 200.000 körül szokott lenni egy jegy.
Az általam előbb említett variációk Kuala Lumpurba 150 alatt is kijönnek, mi jövő héten megyünk a 145ezres Emirates jeggyel.
Onnan Indonéziába átrepülni Air Asiával már bagó összeg, többnyire 50 dollár alatt vagy a körül is kijön egy útra, persze attól függően hogy hova, és hogy mikor foglalod.
Előzmény: holalé (10)
holalé Creative Commons License 2009.11.03 0 0 10

 

 

 

gondolom kint a szállás és az étkezés, illetve az utazás olcsó, míg a repülő út Indonéziába elég húzós.

 

milyen összegért lehet kirepülni Indonéziába??

W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 9
A madár arakakadu Misool szigetéről.

A másik jóval fogasabb kérdés - Új-Guinea mindkét fele szuper! Talán PNG a több nagy szigetével változatosabb, de az ottani magasabb árak és a rosszabb közbiztonság, no és persze a konnyebb elérhetőség asszem inkább indonéz Pápua felé húznak.
Apropó, anno az Óceánia topicban érdeklődtél pár pápuai sziget iránt. Ha következő utadba ez a rész beleférne, egyeztethetünk, mert én nagyon szeretnék valamikor a jövő év elején is menni Pápua pár eddig kimaradt részére! ;-)
Előzmény: minimal (8)
minimal Creative Commons License 2009.11.03 0 0 8
Tudtommal PNG-ben is jartal, igazabol melyik felet kedveled jobban? Amugy remek helynek tünik... a masodik kepen az valamifele kakadu?
Előzmény: W.L. (6)
W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 7
Még pár apróság:

Bár a legtöbb nemzetközi repülőjárat Európa irányából Jakartába vagy Balira megy, ezeknél jelenleg jóval olcsóbban lehet a szomszédos Malajzia fővárosába, Kuala Lumpurba repülni. Oda most pesti indulással Egypt Air-rel a Vista, bécsi indulással Emirates járattal az STA is árul jó áron jegyeket, illetve aki nem bánja a bumlizást és jó előre foglal, annak ott van még a fapados Air Asia járat Londonból.
Kuala Lumpurból aztán az Air Asia Indonézia számos városába is repül közvetlenül, nagyon jó árakon. Lásd térképüket - kattints a Kuala Lumpurt jelző pontra!
Szumátrába vagy Sulawesire pl sokkal olcsóbb velük repülni KL-en át, mint Jakartán vagy Balin át.

Vízum a határon max 30 napra vehető fel. Aki hosszabb időt szeretne kinnt tölteni, az vegyen fel egy 60 napos vízumot vagy a pesti vagy a KL-i indonéz követségen - ez némi macerával kinnt elvileg meg is hosszabbítható akár 6 hónapig is.

Belföldi repülőjegyeket az Air Asia járataitól eltekintve macerás előre lefoglalni, és néhány csúcsidőszaktól eltekintve igazán felesleges is. A legtöbb helyre Jakartából, ezt követően Surabayából és Baliról lehet repülni.
Minden nagyobb sziget elérhető hajóval is, bár hosszú távon ezek ritkábban járnak - néhány helyre csak 2 hetente egyszer. Az ország méreteit sem szabad alábecsülni, Jakartából a pápuai Jayapurába pl. hajóval 1 hét az út!
W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 6
Pápua

Indonézia legkeletibb régiója már határozottan inkább az óceániai Melanézia, mint Ázsia része. A helyi kultúrák a közelmúltig még nagyrészt érintetlenek voltak a külvilág által, és bár a kőkorszak meg a kannibalizmus pár évtizede (!) már itt is véget ért, a fantasztikus környezetben levő hagyományos falvak közti túrázás a mai napig Pápua fő vonzereje. Ezt az idelátogatók 99%-a a híres Baliem-völgyben teszi meg, így a hatalmas sziget nagy része teljesen érintetlen maradt a turizmus által. Pápua másik fő attrakcióját a ma egyre népszerűbb, de nem éppen olcsó Raja Ampat-szigetek jelentik, melyek szerintem Indonézia legszebb szigetei, és egyben talán legjobb merülőhelye is. Akit pedig a szárazföldi élővilág érdekel, az Pápua kiterjedt esőerdeiben egyfelől inkább ausztráliára jellemző erszenyeseket pl kengurukat, másfelől a szigetre jellemző olyan specialitásokat láthat, mint a paradicsommadarak és a koronás galambok. Sajnos, ez Indonézia magasan legdrágább szeglete is...













W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 5
Maluku

Az egykori "Fűszerszigetek" az én kedvenc régióm az országban. A hatalmas területen szétszórt, jórészt kis szigeteken Bali és Jáva templomaihoz fogható híres látnivalók nincsenek, és az utazás időigényes és drágább is mint nyugatabbra. Ez a tömegeket távol tartja innen, így Maluku Indonézia talán legromlatlanabb és legbarátságosabb szeglete. Ezen túl itt találjuk meg Indonézia talán legfestőibb strandjait és leggazdagabb tengeri élővilágát is, míg a nagyobb szigeteken pazar esőerdők és gazdag madárvilág találhatók. Történelmi látnivalóknak pedig itt van számos erődítmény illetve egy komplett, festői kisváros a gyarmati időkből, és Észak-Maluku ősi szultánságainak emlékei.



















W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 4
Nusa Tenggara

A Balitól keletre húzódó kisebb szigetek lánca alighanem Indonézia leghagyományosabb észe, és a legalkasabb arra, hogy rövid idő alatt több, merőben különböző szigetet is bejárjon a látogató. A legtöbben Bali keleti szomszédját, Lombokot látogatják, főleg a Balin találhatóknál sokkal szebb strandokat keresve, de a szigeten találjuk Indonézia második legmagasabb, és egyik legszebb vulkánját is. A másik legnépszerűbb sziget itt Flores, ahol változatos törzsi falvak, érdekes krátertavak és persze a közeli Komodo Nemzeti Park "sárkányai", merülőhelyei és strandjai a fő attrakciók. Nusa Tenggara többi szigetére már kevesebben jutnak el, pedig Sumbán és Timoron és a kis Sabun találhatjuk meg az ország leghagyományosabb falvainak nagy részét, Alor pedig Indonézia egyik legjobb merülőhelye.















W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 3
Sulawesi

Az ország nagyobb szigetei közül manapság Jáva után alighanem az egykori Celebesz a legnépszerűbb, változatos tájainak, kultúráinak, híres merülőhelyeinek és persze a Jávához és Balihoz való közelségének köszönhetően. A déli Tanatoraja régió hagyományos építészete Szumátrával, színes ceremóniái pedig Balival is versenyképesek. Északon a Bunaken szigetcsoport alighanem Indonézia leghíresebb, könnyen elérhető merülőhelye, és a közelében érdekes nemzeti parkok és aktív vulkánok is vannak. A fősziget partjai mentén számos további kisebb, festői szigetcsoport is kínál szuper strandokat és korallszirteket, például a népszerű Togean-szigetek, vagy a jóval félreesőbb Tukangbesi, Banggai vagy Sangir és Talaud szigetcsoportok.









W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 2
Kalimantan

A turisták nagy része számára "Borneó" a sziget malajziai részét jelenti, így a jóval nagyobb, Indonéziához tartozó Kalimantanba kevesen látogatnak el. Így persze kíváló úticél a kalandra vágyóknak! Itt találjuk DK-Ázsia legjobb, autentikus úszó piacait Banjarmasinban és egyik legjobb merülőhelyét a Sangalaki szigetcsoportnál, de a legtöbbeket mégis a bennszülött dajak kultúrák és az esőerdők élővilága vonzza ide. Ezeket megtalálni nehezebb lehet, mint azt sokan gondolnák, és akit komolyan érdekel indonéz Borneó, annak hosszabb időt kell rászánnia. Pár érdekes hely azért 1-2 hét alatt is elérhető itt is.









W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 1
Szumátra

Az ország harmadik legnagyobb, és talán legváltozatosabb szigete! Fő attrakciói a dzsungeltúrákra kiváló nemzeti parkok mint Leuser és Kerinci, és a festői krátertavak mint Toba és Maninjau, valamint az ország legszebb törzsi építészetének javát tartalmazó batak, minangkabau és niaszi falvak. És bár kevésbé impozánsak mint Jáván vagy Balin, de azért itt is találhat az ember ősi templomromokat is, a városokban pedig Indonézia néhány legszebb mecsetjét láthatjuk













W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 0
Jáva

Az ország legnépesebb szigete. Itt van az ország fővárosa Jakarta, és a második legnagyobb városa, Surabaya is. A modern városok mellett Jáva híres ősi kulturájáról és történelmi emlékeiről is, így a híres Borobudur és Prambanan templomromjai (melyek szerintem DK-Ázsiában a kambodzsai Angkor után a legszebbek) és persze a könnyű elérhetőség Bali után az ország második legkedveltebb úticéljává tették. A sziget klasszikus művészete (főleg a zene és a tánc) is versenyképes Baliéval, bár a mindennapi élertben kevébé van jelen. Jáva másik fő attrakcióját rengeteg aktív vulkánja jelenti - leghíresebbjük a kelet-jávai Bromo, de ezen kívül még több tucat van! És bár erre sokan nem is gondolnak, Jáván vannak Indonézia legjobb nemzeti parkjai is, és itt a legkönnyebb változatos állatvilágot megfigyelni.











W.L. Creative Commons License 2009.11.03 0 0 topiknyitó
6-7 Indonéziában töltött év után némileg meglepve láttam, hogy ezen a fórumon szinte csak Baliról szóló témák léteznek.
Az én kedvenc régióim az ország legkeletibb részében levő Pápua és Maluku, ezekről eddig jópár képet és hozzászólást az Óceánia topicba tettem be - akit érdekel, ott megtalálja őket. Most kezdetnek egy kis áttekintő az egyes régiókról!
Részletesebb infót feltettem a www.east-indonesia.info honlapomra, de csak angolul.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!