Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92595

Hat ez az.  De a gyenge, nem jo minosegu elszivo sem er sokat, meg ha ki is van vezetve... tanusithatom... :((

Előzmény: Boszorka (92593)
Caipi Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92594

Vagy éppenséggel nincs kedve engedélyeztetési eljárásba fogni, majd a (nyílt égésterű) cirkóval csak felváltva használni. :) 

Előzmény: Beer Monster (92581)
Boszorka Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92593

Cseréltük de nem ért semmit. Hatásosabb volt kinyitni a konyhabalkon ajtót.:-)

Előzmény: ZsuR (92590)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92592

Ez igaz - de ha a filtert csereled amikor kell, akkor nem lehet annyira rossz...

Előzmény: Beer Monster (92591)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92591

Nem biztos. Akkor nem áramlik olyan sebességgel a zsírpára.

Előzmény: ZsuR (92589)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92590

Hat ez az... "high maintenance"... surun kell cserelni a filtert ahhoz, hogy erjen valamit...

Előzmény: Boszorka (92588)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92589

Induljunk el a kalyhatol... ha nincs a konyhaban kivezetes nelkuli elszivo... akkor meg ragacsosabb a konyha mint kivezetes nelkulivel, nem?

Előzmény: Beer Monster (92586)
Boszorka Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92588

Nekem Zürichben volt ilyen szénszűrős szagelszívó. Annyit ért mint halottnak a csók, viszont jó zsíros és ragadós lett, pucolgatni kellett.:-(

Bérlakás volt, öreg házban, nem volt más megoldásra lehetőség.

Előzmény: Beer Monster (92587)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92587

Én úgy hallottam, hogy inkább rosszabb, mint a semmi. Pár év után minden ragadt egy kicsit. De még az asztal alja is.

Beer Monster Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92586

Dehgynem, mondom hogy ezekben szénszűrő van, mégsem sokat ér.

Előzmény: ZsuR (92585)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92585

Hm.  Amit en tudok... azoknak nem volt penzuk... mert ha lett volna, kivezetettek volna - maguk nem tudtak megcsinalni... nem volt veszes, jobb volt mint a semmi - persze ha tisztan tartottak.

 

Miert teritene szet a zsirt az egesz konyhaban? Nem hasznaltak filtert?

Előzmény: Beer Monster (92584)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92584

Nem tudom. Csak az a két ismerős járt így, akik vettek ilyent. Csak szétterítette nekik a zsírt az egész konyhában.

Előzmény: ZsuR (92582)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92583

Há ez meg mi? És nekem mondod? De miért?

Előzmény: ZsuR (92580)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92582

Hm... honnan tudod...

Előzmény: Beer Monster (92581)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92581

Á, hát ez biztosan nem pénz kérdése. Nem akarják, mert jó lesz az így is. Aztán persze kivezetik, mert rosszabb, mintha nem lenne, csak kinyitnák az ablakot.

Előzmény: ZsuR (92579)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92580

Sokfelet lattam... ezt rendeltem (azt hiszem):

Előzmény: Beer Monster (92577)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.15 0 0 92579

Igen.  Sok az olyan haz-lakas, ahol nem lehet kivezetni vagy nincs ra penzuk kivezetettni.

Előzmény: Beer Monster (92578)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92578

"Meg mindig aruljak..."

 

Biztos veszik még.

Előzmény: ZsuR (92563)
Beer Monster Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92577

Miből van? Úgyse kapunk itthon pont ilyet.

Előzmény: ZsuR (92564)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92576

Probaltam... nem mukodik...

Előzmény: Luca_41 (92572)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92575

Koszonom! Proba lesz jovo hetvegen...

Előzmény: ásítósmacska (92573)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92574

http://iambaker.net/how-to-bake-a-level-cake/

 

Vizes törölköző a megoldás. :)

 

 

 

Előzmény: ásítósmacska (92570)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92573

A "doming" kulcsszóra már rengeteg találatot ad - számomra nagyon érdekes, hogy nagyon sok helyen írják ezt a törölközős megoldást - ezt itthon még SOHA nem hallottam.

Lehet, hogy azért, mert anyáink-nagyanyáink nem problémáztak soha ezen, hanem levágták a púpot, vagy megfordították a tortát? :-DDD

 

 

Előzmény: ásítósmacska (92570)
Luca_41 Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92572

Esetleg még az is jó lehet, ha mégis kikenjük az oldalát, a széleit magasabban kikenjük. Részben úgy is visszafolyik középre, de talán így a széle is magasabb marad. 

Előzmény: ZsuR (92566)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92571

Igy nez ki a tortam... hogy kellene sutni, hogy ne legyen pupos a teteje?

Előzmény: ásítósmacska (92567)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92570

Ezt is ott ajánlották:

 

http://judyscakes.blogspot.hu/2011/01/making-cakes-rise-evenly.html

 

 

Egy kísérletet szerintem megér. :)

Előzmény: ásítósmacska (92569)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92569

Itt találtam némi fizikai magyarázatot...

 

 

Why the doming happens

When you heat leavened dough, two things happen:

  1. leavening agent creates bubbles, causing the soft dough to rise. For chemically leavened doughs (baking powder or baking soda), the amount of lift mostly depends on the time the bubble creating reaction goes on and the concentration of non-spent leavening agent.
  2. The gluten in the dough sets, building a sturdy 3-d mesh of long, branchey molecules. When the mesh is strong enough, further bubbles cannot stretch it more, despite the fact that the leavening reaction is still going on. The setting of the mesh depends mostly on heat and the amount of gluten present in flour.

The pattern you are seeing means that your cake gets hotter on the sides than in the middle. The sides get set early and stop rising, while the middle is still soft and continues rising.

This happens because the walls of the pan conduct heat to the sides of the cake quicker than heat is conducted inside the cake. You see the phenomenon in an exaggarated form in a muffin, which is usually higher than wide: it is always rounded on top, and often split, because the liquid core from the middle continues to rise after a crust has formed on the surface.

 

 

Aztán még van ezen a linken egy csomó tipp, de megkímélem az olvasókat az összes bemásolásától. :)

 

 

Előzmény: ZsuR (92562)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92568

Sütőpapírt se szabad? Nem fog odaégni az oldala...?

Kapcsos tortaformánál kevésbé problémás a kiszedés, de ha nem kapcsos, akkor elég nehéz kiimádkozni belőle...

 

 

Előzmény: Luca_41 (92565)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92567

Biztos meg van rá a fizikai magyarázat - de van rá konyha-trükk. :)

 

Amikor kész, kiborítod, és az alja kerül felülre. A saját súlyától szépen elmúlik a púp :-D, ill. a teteje (ami az alja volt) tökéletesen vízszintes. Extrém esetekben esetleg le lehet vágni a púpot.

 

 

Előzmény: ZsuR (92562)
ZsuR Creative Commons License 2014.09.14 0 0 92566

En is ilyesmire gondoltam, mintha ezt hallottam volna valamikor, de nem voltam benne biztos.

 

Azt hiszem kiprobalom...

Előzmény: Luca_41 (92565)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!