Keresés

Részletes keresés

obsitos3 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110313

Nem értettétek meg,amit kérdeztem.Ha nem regisztráltam,nem akarok főzni,nem akarok magánfőző lenni,de tavalyról maradt főzőm,lehet,vagy sem?Nem akarok hazugságok segítségével engedélyt szerezni hozzá,egyszerűen nem akarom kidobni.Ez nem életszerű?

Elképzelhetetlen,hogy aki elkezdte,abba is hagyhatja?

Előzmény: hal65 (110312)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110312

Itt a cikk hogy hogyan lehet legálissá tenni a mutyifőzőket.

http://palinkafozoarak.hu/palinkafozes-torvenyek/palinkafozo-bejelentese/

Előzmény: obsitos3 (110304)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110311

"Idén,ha január 15-ig nem regisztráltattad,már nem lehet."

Ez ne haragudj, de butaság.

Lehet, és ajánlott is, csak nem mindegy hogyan teszed ezt meg.

Az otthon készült mutyi főzőket is lehet, a mai napig legalizálni, hivatalossá tenni.

Kérlek ne mondj olyanokat amivel nem, vagy nem egészen vagy tisztában, mert ezek gerjesztik a az emberek félretájékozottságát, és félelmeit.

Előzmény: obsitos3 (110304)
foxrudi Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110310

Most is lehet nem törölték el csak szigorítottak, volt rá egy határidő mindenkinek, miért nem éltek a  lehetőséggel.Regelheted,van rá megoldás.

 Ha vásárolsz újat, a vásárlás napjától van 15 nap a regre.  A régit meg eltűnteted 2 hétre,csinálsz egy rajzot róla,kérsz a NAV-tól engedélyt legyártani,megkapod,vársz egy hetet(elkészítési idő)és bejelented a hivatalba.Ennyi.

Előzmény: obsitos3 (110304)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 3 110309

Én tulajdonról, és törvényes birtoklásról regéltem.

Egészen pontosan arról, hogy a törvényesen birtokba került ingóságot, terméket, berendezést, a törvény változásával NEM vetik el senkitől.

De persze lehet azért mindig kitalálni valamit amitől "rettegni lehet" Mert rettegni, az olyan jó :)

Lehet visszagondolni azokra az időkre, amikor beszolgáltatási kötelezettség volt. (hátha újra ez lesz?)

Lehet arról beszélni, hogy "igen, de a puskáddal így most már nem lőhetsz le senkit" hivatalosan. (de nem vitték el!)

Lehet azon rágódni, hogy bejeletsem-nejelentsem.

Lehet azon is rágódni, hogy mivel mutyiban készült anno a főzőm hogyan tehetném hivatalossá? (erre is van megoldás!)

De lehet pl: nyugodtan aludni, azzal a tudattal, hogy hivatalosan birtoklom a pálinkafőzőt, hivatalosan lehet otthon 6x86 liter pálinkám.

Leszarom ha kijönnek, kérdeznek, ellenőriznek, elszámoltatnak, feljelentenek, stb.

Előzmény: szilvakukc (110302)
obsitos3 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110308

Tehát ha tavaly magánfőző voltál,lehet főződ.De ha az idén nem akarsz főzni,nem regisztrálsz,mert nem akarsz magánfőző lenni.Lehet főződ?

Előzmény: barkócza (110307)
barkócza Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110307

Nem elvették a magánfőzőktől a berendezést, csak regisztrációra kötelezték őket. Ami nem ugyanaz.

Előzmény: obsitos3 (110304)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110306

Pont ez a lényeg! Miért ne lehetne a birtokodban? Semmilyen törvény nem mondta ki, hogy dobd el! Csak nem főzhetsz vele!

Előzmény: obsitos3 (110304)
barkócza Creative Commons License 2015.04.02 0 1 110305

Hú, megyek biciklit venni!

Előzmény: obsitos3 (110304)
obsitos3 Creative Commons License 2015.04.02 0 1 110304

Csak a tisztán látás kedvéért.Tavaly és az előtt néhány évig lehetett a birtokodban főző,rengeteg megoldás volt.Idén,ha január 15-ig nem regisztráltattad,már nem lehet.Hová lett a tavaly szerzett jog?Jövőre hoznak egy olyan törvényt,hogy csak annak lehet főzője,aki regisztráltatta,és szőke,kék szemű és nincs biciklije.Akkor sorba álljunk hajfestékért,vagy hivatkozzunk a római jogra?

Előzmény: hal65 (110291)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110303

Nekem is volt egy ilyen sejtésem.:))

Előzmény: snapszmester (110301)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110302

Rendben, de mit érek az édi kis puskámmal, ha el ugyan nem vehetik, de nem használhatom? Ha az erdőben lövöldözök vele, ha a szomszédot lövöm seggbe, vagy az asszony csábítóját fütyin, mind ugyanúgy gáz.

A jogsival egyébként tévedel. Amire régen meg volt, azt ma is vezetheted, azért nem vették el a jogosítványod.

Hogyne lenne meg az engedélyem! Nem időre, örökre szól. Nem dobtam el, nem is kérte vissza senki. Az enyém! A tulajdonom! Csak nem érvényes.:DD

Előzmény: hal65 (110300)
snapszmester Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110301

Na, erre mérget vehetsz!

Előzmény: szilvakukc (110298)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110300

Az azért nem ugyan az, mint amit én írtam. Egy bármire kiadott engedély, nem ugyan az mint amikor a TULAJDONODBA kerül valami törvényesen.

Pl:régen én is vezethettem mindenféle teherautót megkötés nélkül, csak nem lehetett pótkocsi rajta. Azóta mindenféle vizsgákhoz kötik (ADR,stb) hogy ki melyiket vezetheti.

Ez nem tulajdonról szól, hanem az egyre magasabb elvárásoknak kell megfelelnie a sofőrnek. De azért mert nekem nincs ADR vizsgám azért nem vették el a jogosítványom! :)

Itt a SAJÁT TULAJDON az, amit véd a törvény.

Egyébként meg azért nem veszek Tőled cigit, mert nincs engedélyed rá. Azért veszek inkább Szt.wasser-től. Nála legalább occsó :-)

Előzmény: szilvakukc (110298)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110299

Köszi, vissza vettem a fűtésből és megszűnt :)

Előzmény: hal65 (110297)
szilvakukc Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110298

Ez tök jó!

Én annak idején engedélyt kaptam dohánytermék árusítására. Hát akkor trafiktörvény ide, vagy oda, a mai napig árusíthatnám a szerzett jog alapján?

Há mennyenek má a fenébe, ezt nem mondták! Vagy lehet, hogy nálunk nem a római jog van érvényben?:DD 

Előzmény: hal65 (110291)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110297

Szerintem a spirálodban valahol egy folyadékdugó van, (folyadék zsák) és mikor ez megtelik, az előre menő gőz, "átböfög" rajta.

Javaslat:Próbáld a hűtődet kicsit megdönteni valamerre. (pl tégy egy söröskupakot az egyik oldala alá)

Ha fokozódik a hang akkor ellenkezőleg próbáld billenteni. Egyszer csak meg fog szűnni a hang.

Előzmény: kornel8 (110296)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110296

Sziasztok. Főzés közben van egy kis huppogás a hűtőnél, ahol kifolyik az alszesz a hűtőből, de csak néha. Nem folyik a hidegvíz rá, 14 C a kijövő hőmérséklete. Mitől lehet ez?

hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 3 110295

Ebben az esetben kereskedelmi céllal fogunk főzni :)))

Azért Te sem gondolod komolyan ezt az összeget?

Világosan látszik, hogy az eu-nak nem a készülékekkel van baja, hanem azzal, hogy nem folyik be elég pénz a zsebébe.

De azért az általad írt összeget "kicsit" húzósnak tartanám.

De kérdezek valamit. Ha mondjuk azt mondják, hogy lefőzött literenként kell fizetni a fele jövadót, akkor az hogy lesz?

Pl főzők egy évben 10 litert akkor ez kb 8000 ft-ot jelentene. Ugye? Ha 20 litert akkor a dupláját. És így menne mondjuk 86 liter 50%-os pálinkáig.

Újra kérdezlek.

Milyen apparátus fogja tudni ezt ellenőrizni? A több tízezer magánfőzőt? Évente több alkalommal, hogy mindig naprakészek legyenek? Sőt! Napi többször? :-))))

Ugye mennyire nem életszerű?

No a lényeg hogy azt gondolom, hogy jól lett kitalálva az elején a "kezdőtörvény"

Ugyan is ha valaki 2010 óta főz, (mert miért ne) akkor jelenleg birtokolhat 5x86 liter adómentes pálinkát.

Ugye?

Na mármost. HA valakinek ez a mennyiség nem elég, (otthonfőzőről beszélünk) akkor az tényleg nyisson bérfőzdét:)

Előzmény: öreg_néne_b (110293)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110294

Valami kell hozzá, mert a virág erjesztésével nemigen lesz pálinka...

Előzmény: hal65 (110290)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110293

Hoztak itt már ennél cifrább törvényeket is. Egyébként be sem kell tiltani, elég, ha mondjuk 100.000 forint átalányadót vetnek ki rá. Az már csak annak éri meg, aki kereskedelmi céllal főz.

Előzmény: hal65 (110291)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110292
Előzmény: Wampum62 (110281)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 1 110291

Erről egy tegnapi írásom jut eszembe:

 

"Sokat gondolkodtam mielőtt meghoztam ezt a döntést. Bejelentettem, mert pl ha valaki feldob, kijönnek, mit mondok? (bár hozzám a pálinkafőző gyártás miatt amúgy is jöhetnek:) Fogják a cuccot, és viszik. Így már nem, mert hivatalos. Attól meg nem félek, hogy "betiltják" mert volt már olyan dolog az életemben, hogy a törvény adta lehetőséggel megvettem (pl egy vadászpuskát, 0.22-es) aztán változott a törvény, hogy ezt már nem lehet ebben a formában birtokolni. Mivel én akkor vettem mikor lehetett, a mai napig (hivatalosan) az enyém a puska, és enyém is marad, amíg élek! Ugyan így van ez a főzőkkel is. Jöhetnek kormányok, törvények, ami akkor került a birtokodba, mikor azt a törvény megengedte, és azt Te hivatalosan birtoklod, az a Tiéd is marad! Ezt a Római jogban úgy mondják: Szerzett jog. Az egyik legerősebb joga az állampolgároknak. Sajnos sokan ezzel nincsenek tisztában, ezért rettegnek, és kockáztatják a főzőjüket, és egy jókora bírságot is."

Előzmény: Wampum62 (110281)
hal65 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110290

Szia!

Nem is értem a kérdést. Minek kell a bodzavirág párlathoz a bor?

Akkor nem a virág érdekes illatára vagy kíváncsi, hanem egy borban áztatott, vagy abban lepárolt borpárlatot szeretnél?

Üdv

hal

Előzmény: berczes (110283)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110289

A ph-ja stabilan 4,1 volt, még nem használtam a savazást.

Előzmény: vasbogre (110288)
vasbogre Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110288

"Így lett 6,5 liter 24%-os alszeszem 30 liter szőlő-szilva cefréből"

Túl nagy baja nemigen lett. Ha ennyi alkohol volt a cefrében akkor biztos nem ecetesedett be.

Előzmény: kornel8 (110287)
kornel8 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110287

Erre én is gondoltam. Ez lényegében próba cefre, mert ez már szeptembertől áll, így veszített az alkoholtartalmából..

Előzmény: öreg_néne_b (110279)
sogi01 Creative Commons License 2015.04.02 0 0 110286

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (110257)
Hurkafej Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110285

Milyen borról van szó?

Előzmény: Wampum62 (110281)
Hurkafej Creative Commons License 2015.04.01 0 0 110284

Azért a NAV sem hülye, nyilván ha bejelentés vagy csak rutin ellenőrzés van, akkor biztosan prioritásban lesz az, akinek volt a nevén már főző.

Előzmény: Wampum62 (110281)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!