Keresés

Részletes keresés

CJKrisz Creative Commons License 2011.12.28 0 0 1738

Látod, az első kérdésednél meg is lehet állni egy pillanatra és visszanézni arra a hozzászólásra, amit az "igazi" könyveket ajánlja. Lehet, hogy téged pl. azok a könyvek izgatnak, amit leírsz, másokat viszont végtelenül untat és azt ajánlanák, hogy olvass igazi könyveket ehelyett. És minősítenek is aszerint, hogy ilyen "vacak" könyveket olvasol. Teljesen szubjektív, hogy mi a jó könyv és mi a rossz. Egykori irodalomtanárom oda és vissza volt a Vörös és fekete című regényért, áriákat tudott zengeni róla. Szerintem meg 800 oldalnyi végtelennek tűnő unalom az egész mű, ami semmiről sem szól.

Az én személyes legnagyobb kedvencem Henri Charrière - Pillangó című könyve. De ismerek olyat, aki azt tartja róla, mint én Stendhal művéről. Nagyjából olyan, mint azon vitatkozni, hogy a piros a szebb szín, vagy a zöld, aztán a pirosat kedvelőket "lehülyézni", hogy nincs is igazuk. :)

Előzmény: giornalista (1737)
giornalista Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1737

nagyon szívesen, de pl. mi érdekel? én főleg krimiket olvasok, onnan rengeteg jó ötletem lenne.

 

ha egyből a közepébe vágnál, akkor Robert Ludlum - A Chancellor-kézirat... kevés hozzá foghatót olvastam, és az a különlegessége (számomra), hogy 3-4 évente újra tudom olvasni úgy, hogy közben végig izgulom az egészet, mert nem emlékszem rá. egyik más könyvvel sem voltam még így...

Előzmény: CJKrisz (1735)
tanda Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1736

Nem tudom ki, hogy van vele, de én nem csak őt olvasom. Vannak más, sokkal komolyabb és mélyebben szántó gondolatokkal-mondanivalóval bíró írók, akiknek ugyanígy elolvasom rendre a műveit. Nyilván nem is vagyok egyedül evvel, hogy nem csak egy szerzőt preferálok.

Én speciel LLL-t nem azért olvasok, mert hű de milyen világirodalmi remekmű, hanem azért, mert kikapcsol. Egy Lawrence Norfolk könyvre például már azért koncentrálni kell, azt nem lehet csak úgy félretenni. LLL viszont szépen kézen fog és vezet végig. Hol jobban, hol rosszabbul.

S azt sem szabad elfelejteni, hogy LLL nyíltan felvállalja, hogy mit ír. Soha nem csinált belőle titkot.

Csak azt tudom mondani, hogy akinek nem tetszik, ne olvassa, de ne is szidja.

 

 

Előzmény: giornalista (1731)
CJKrisz Creative Commons License 2011.12.27 0 0 1735

Mondjuk ha javasolnál valóban jó könyveket... :)

Előzmény: giornalista (1731)
giornalista Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1734

pontosan annyira kell eredetinek és igényesnek lennie, mint amennyire azt az olvasóközönsége elvárja tőle.

 

...

 

egy ideig én is elolvastam az újabb, egykaptafára megírt szarokat, aztán hagytam a fenébe, minek szánakozzak, ennyi pénzért igazi könyveket is lehet venni :)

Előzmény: dzsugasvili82 (1733)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1733

Lehet abban valami, hogy azért egyre gyengébbek a könyvek, mert mindig több tízezren megveszik, akármit is írjon. Eleve már az durva, hogy írhat fantasy történetet, tudományos fantasztikusat, krimit, kolostorosat, Lendvayt, Lawrencet, lényegében akármit, úgyis a stílusa meg a személye miatt veszi a legtöbb ember, vagyis inkább a neve miatt. Én magam se olvasok fantasztikus sztorikat egyébként, csak az övéit, még meg is vettem őket antikvárban. Erre meg ő is rájött (már nem pont az én vásárlásomra), és arra is, hogy felesleges törnie magát újabb kicsikhez meg manitukhoz meg neandervölgyiekhez hasonlóan eredeti témák kitalálásával (amelyek első részei a legutóbbi időkig tényleg jók voltak, lásd pl. az egész kései Manitukat), ha egyszer 50 ezren megveszik a már meglévők folytatásait is. Így tud kiadni évi két könyvet is. Hát gondolkozzunk már, más szerzők több évente írnak egyet jó esetben, azok is gyengék néha. Vagy ott van a szerintem elég jó két Frei Tomi könyv, amik meg teljesen aktuálpolitikára meg a saját utazásaira emlékeztetnek, de az akciókban lényegében semmi erdeti nincs. De ilyen fantasy meg krimi sztorikhoz tényleg be kellene járni új helyeket, tibeti kolostorokból már nem lehet többet kihozni, új szotrikon is törni kéne a fejét, és valószínűleg ezekhez LLL bácsinak már nincs kedve. Ezért jön majd a következő kolostoros sztori, meg a még újabb, a végén már szerintem max. a szereplők nevét írja át, esetleg egy régi könyvből átírja az ottaniakat, úgyse emlékszik senki. És jön A föld alatti piramis 19. része és a 8. manitus, és így tovább. De a maga nemében ez is zseniális megélhetési mód, és mint tudjuk, nem is rossz. Akár könyvet is lehetne írni az ilyen módon éldegélő "alkotó" mai magyar hírességekről. Fábry és a showder klubosok is ilyenek már pl., már könyvekben is kiadják a szövegeiket, poénjaikat, mert még azt is veszik, és még le lehet húzni egy bőrt a korábbi témáikról. De sorolhatnék könyvíró politikusokat is vég nélkül. Nagyon durva mostanában az ország ilyen fajta kulturális fronton is tehát. Az eredetiség lényegében kihalóban van szerintem.

gaboro Creative Commons License 2011.12.26 0 0 1732

Sikerült elolvasnom a Piramis gyermekeit... Hát, Lacibá', ez szar lett, kár lenne szépíteni. Kár lenne részleteznem, hogy miért, mert már mindent leírtatok róla.... Egyetlen pozitívum, hogy nem használta benne a "rá kellett zizzennem" kifejezést.

 

Ettől persze meg fogom venni az összes elkövetkező LLL könyvet, mint ahogy eddig is mindig megvettem és remélem, hogy néha-néha mégis megcsillan valami a régebbi könyvek hangulatából.. Az első könyv, amit olvastam tőle a Vérfarkas éjszakája volt. A hátam borsódzott tőle, nem bírtam letenni és egész éjszaka olvastam. Utána kezdtem olvasni a régebbi könyveit és minden újabbat is. Elolvastam a mongol történeteket is, Dzsingiszről, Szübőtejről, Hvárezmről stb. Félelmetesen jók voltak, érdekesek, humorosak.

 

Sajnos Laci bácsit is beszippantotta a kapitalizmus meg a tömegtermelés. A történetek és a szereplők is egyre hasonóbbak, a vontatott, mesterségesen hízlalt cselekményt egyre nehezebb olvasni.

 

Amilyen hülye vagyok, mégis reménykedem benne, hogy ez a nagyszerű, humoros elme mégis ad nekünk még egy-két emlékezetes könyvet. 

 

üdv

gaboro

giornalista Creative Commons License 2011.12.25 0 0 1731

de akkor ne is csodálkozzatok a színvonalon :)

 

a "lehet bármilyen szar, akkor is megveszem, mert érdekel, épp mit ír meg borzasztóan" hozzáállás pont ide vezet :) miért nem olvastok inkább tényleg jó könyveket ezért a pénzért? persze nem az én pénzem... :)

Előzmény: tanda (1730)
tanda Creative Commons License 2011.12.24 0 0 1730

Ez a kulcsszo: rajongo. :-)

Eddig meg nem tudott olyan rosszat irni, hogy ne szerezzem azert meg a kovetkezo konyvet.

Irunk ezt-azt rola, hogy ilyen-olyan, de azert renduletlenul kitartunk mellette.

 

Kellemes Unnepeket Mindenkinek!

 

(bocs, itt nincs ekezetem)

Előzmény: Gyulus72 (1729)
Gyulus72 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 1729

Én sem fogom kihagyni a következőket. Megveszem, elolvasom. Egy rajongó mindvégig bízik és hisz a jövőbeni sztorikban!

Előzmény: dzsugasvili82 (1728)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 1728

Továbbra is az Ördög, ördög ki a házbólt tartom az eddigi mélypontnak, abban aztán nincs akció, se kultúra, de még utalás se rá, de az ég világon semmi nincs benne, csak szerintem azt kevesebben olvasták, mert nem Lawrence a főszereplő. De így utólag visszagondolva a most már 1 hónapja ovlasott Piramis gyermekeire, ez tényleg nagyon retek volt. Szarabb, mint mikor még olvastam, kétségtelenül. És tényleg durva, hogy mindegyik folytatás után mondja is, meg írja is, hogy újabb folytatást tervez, holott már a meglévő is fos. És akar még Negrescu-Dan/Drakula folytatás, Kicsik-folytatást, Manitut ha tényleg utál bennünket, akkor még sívásat is. Brrr. Már előre izgulok. De ki nem hagynám őket:-D

Előzmény: Gyulus72 (1727)
Gyulus72 Creative Commons License 2011.12.21 0 0 1727

Üdv! Én is átrágtam magam A piramis gyermekein, és azt kell mondanom, hogy ebben a regényben nem történik SEMMI!! Az első kötet mexikói "kalandozásai" számomra sajnos a szemeteskuka kategóriájába tartozott. A határon való átkelésnél sírni tudtam volna, a szervkereskedős vonal maga a katasztrófa. A második kötetben, ahogy mr.popeye írta csak az a rész volt jónak mondható, amikor felelevenítették az egy évvel azelőtti eseményeket. Utána bizakodtam a történet beindulásán, hiszen indult az új expedíció! Amit aztán gyenge 50 oldal alatt le is lett zavarva, egy olyan befejezéssel, amiről semmi jót nem tudok mondani. Utána persze jött a magyarázós rész, ami csak feltételezésekre, a hisire és a genetikára épülő unalmas fecsegés volt. Az utolsó mondatban ráadásul Laci bácsi megfenyeget mindenkit a folytatás folytatásának rémével!

Közel 30 éve olvasom Lőrincz L. László könyveit, nem lehet azzal vádolni, hogy nem lennék kitartó egyik kedvenc íróm mellett. Voltak olyan regényei, amelyeket gyengébbnek tartottam, de ez a mélypont!

Senkit sem szerettem volna megbántani a fenti irományommal, ez szigorúan az én magánvéleményem!

Előzmény: mr.popeye (1726)
mr.popeye Creative Commons License 2011.12.20 0 0 1726

Sziasztok, én is befejeztem az új könyvet, bár én inkább az elégedetlenkedők táborához csatlakoznék. Eléggé gyenge volt, mit mondjak. Már az komoly baj,  ha az  embernek egy folytatásban az a a néhány oldal tetszik a legjobban, amelyben az első rész történései vannak felelevenítve.  Márpedig nálam ez történt, csak akkor faltam "lázasabban" az oldalakat, amikor elmesélte a Föld alatti piramis történéseit. Számomra a Piramis gyermekei első könyve úgy ahogy van, fölösleges. (u.i. ennek ellenére 4 napig tartott kiolvasnom, és nem mondok le Laci bácsiról, mégha egyre elégedetlenebb is vagyok az új művekkel... kíváncsian várom az új sorozatot.)

CJKrisz Creative Commons License 2011.12.17 0 0 1725

:D A modern technika átka.

Előzmény: tanda (1724)
tanda Creative Commons License 2011.12.16 0 0 1724

Akarom mondani szervkereskedős... :-)

Előzmény: tanda (1722)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.15 0 0 1723

Túl vagyok az ördög fekete kalapján(felnőtt fejjel immár),éshá tele ugyanazokkal a klisékkel,logikai és egyéb hibákkal,mint a többi.A stílus megnyerő(kivéve az .....ohh,ohh ott ott lejjebb is vizsgálj meg c.fejezetek),a többi szánalom.

tanda Creative Commons License 2011.12.14 0 0 1722

Sziasztok!

 

Kiolvastam én is végre valahára a Piramis gyermekeit. Összességében nem voltam csalódott. Egyedül a szerverkereskedős vonal zavart egy kicsit, valahogy nem tudtam hova tenni. Nekem tetszett, vállalom.

El Chombo Creative Commons License 2011.12.14 0 0 1721

Azaz bocsi, még az évben, 1990-ben.

Előzmény: El Chombo (1720)
El Chombo Creative Commons License 2011.12.14 0 0 1720

Az az 1991-ben megjelent Ördög fekete kalapja... :)

Előzmény: gyula. (1719)
gyula. Creative Commons License 2011.12.12 0 0 1719

1990-ben a Pannon Könyvkiadónál jelent meg a Keselyűk gyászzenéje című könyv.

 

A könyv végén ismertetik szokás szerint a szerző addig megjelent könyveit,konkrétan tizet.

 

Ezen sorok alatt pedig ez áll:

 

                                               ELŐKÉSZÜLETBEN:

 

                                                 A sátán szeretői

 

 

Nos.Tud-e bárki közületek valamit-e könyvről?

 

Meg-e jelent egyáltalán?

 

Esetleg más címen adták ki?

 

 

molly2000 Creative Commons License 2011.12.06 0 0 1718

Sziasztok!

Keresem Lőrincz L. László:A kő fiai címü könyvet.

(Életmű sorozatból, bordó kötésben)

Ha valaki tudna segíteni megköszönném.

istvan7410@gmail.com

CJKrisz Creative Commons License 2011.11.28 0 0 1717

Nana, lehet, hogy tényleg ez lesz a folytatás ízelítőjében! :)

Előzmény: dzsugasvili82 (1716)
dzsugasvili82 Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1716

Igen nyilván valami ilyesmi volt. A következő ilyen szabadon folytatott könyvben, mondjuk a Rókapcsapdát folytató Cockney könyvben meg a főhős rohangál az utcán egy fülkét keresve, hogy telefonáljon, majd agyonver egy ember az aprópénzért, 5 oldallal később meg megnézi a Youtube-on az őt érdeklő videókat, megnéz 1-2 facebook oldalt, kifelé menet meg belebotlik egy Obama elnöki kampánydemonstrációba, ahol résztvevők harsányan szidják a dél-afrikai apartheidet. Végül is avantgárd darab lenne ez is. Sőt, egész jó kis ízelítő kerülhetne ebből a könyv hátuljára is...

Előzmény: CJKrisz (1715)
CJKrisz Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1715

Lawrence-hez hasonlóan Nelson is kortalan figura, sőt egy kis csavarral maga a történet is az. Így hiába játszódott A föld alatti piramis '86-ban, a másfél évvel későbbi folytatás simán játszódhat 2010-2011-ben. :) Ez engem különösebben nem zavart a történetben. Nem hinném, hogy ebben merő figyelmetlenség lenne és összekeveredett az idő, hanem Laci bácsi direkt csinálta így.

Előzmény: dzsugasvili82 (1713)
CJKrisz Creative Commons License 2011.11.27 0 0 1714

A délelőtt folyamán kihasználtam, hogy semmi dolgom, ezért elolvastam a maradék 250 oldalt. Összességében tetszett a könyv! És akkor most egy kis SPOILER!!!

 

Elég jól megoldotta Laci bácsi, hogy aki már régen olvasta A föld alatti piramist (mint pl. én), annak se legyen gondja a történet folytatásával. A 2. kötet elején, amikor összejönnek Szilágyi birtokán, szépen összefoglalja azokat a dolgokat, amik fontosak. Ami kicsit zavart, az a mexikói történet elnyújtása volt, az első kötet javarészt arról szólt, szerintem feleslegesen. 200 oldallal rövidebb lett volna, ha nincs ez a határon átszökős rész és igazából nem is volt különösebben fontos a történet szempontjából. Legfeljebb annyira, hogy így Maria történetét is messzebbről lehetett kezdeni. Az első 100 oldal tulajdonképpen a történet szempontjából érdektelen, gondolok itt pl. a szervkereskedő bandákra. Viszon jól színezte a könyvet.

És valóban, Laci bácsi nyitva hagyta a történetet nem csak a könyv utolsó mondatával, de ugye végül is nem derült ki, hogy mi van Maria ikertestvérével? Vele mi lett, hogy alakult a sorsa? A könyv szerint akár meg is halhatott. De vélhetően nem, úgyhogy azt gyanítom, hogy ő lesz a következő folytatás kulcsfigurája, ő akarja majd megkeresni az igazi mentőhajót.

 

SPOILER VÉGE!

 

dzsugasvili82 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1713

Végre elolvastam az új könyvet. Olvasható összességében, de nem túl eredeti. A vége nagy csalódás, semmi nagyszabású, sőt, viszont előnyös, hogy rövid a végső nagy leszámolás. A 2. kötet viszont alig szól valamiről, inkább csak felkészülés a végére. Az első kötet mozgalmasabb, csak az meg teljesen lényegtelen szinte a kerettörténet szempontjából. Mintha két külön könyv lenne kb. Szóval olyan töltelékkönyv, ami jobb mint az utóbbi Lawrencek voltak, de önmagában kevéske. A végén utal rá LLL, hogy lesz még folytatás. Na, már előre félek (de ki nem hagynám).

 

A tartalomra térve: sok a logikátlanság, az életerőszívó csaj egészen marhaság, sablon, nem is illik bele a történetbe. A történetben hemzsegnek a félföldönkívüliek (mert az idegenek egy másik világból teljesen nemzőképesek itt is...), de - bár kockafejük van, kicsi a testük, más a bordázatuk és nagyon hosszú a karjuk, senki nem vesz észre egyet sem. Továbbá LLL szerint a génekbe belekódolódnak az emlékek, vagyis a 3700 éve meghalt főufó magjából született kései utódok genetikusan vonzódnak Egyiptomhoz. No comment.

 

A végén még volt egy kedves utalás arra, hogy pont a legutóbbi egyetemi kalandkor tört ki a legutóbbi egyiptomi-izraeli háború. Mivel 1986-os az előző kötet, ez meg egy évvel utána játszódik, fogalmam nincs, mikor is játszódhat a történet tulajdonképpen. 

dzsugasvili82 Creative Commons License 2011.11.24 0 0 1712

Még tovább olvasva a könyvet rábukkantam egy részre, ahol bizonyos dolgok eladása szerepl, és felmerülnek lehetőségként "az oroszok", "a kínaiak" és az "al-Kaida" is. Na most 1987 tájékán nem volt al-Kaida, később lett, de akkor se volt ismert még jó darabig, a kínaiak még sehol nem voltak, oroszok helyett meg szovjetek voltak. Szóval ezekre a kis fordulatokra sokkal jobban oda kéne figyelni.

Adrián88 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1711

Az én véleményem az , hogy nem rosszak az LLL. könyvek.Ok rendben, lehet bennük egy két hülyeség,néhány összefüggéstelen dolog,DE MOST AZ VESSE RÁM AZ ELSŐ KÖVET AKI SZERINT NINCS IGAZAM hogy ebben az átkozott, nyomorult életben ,szinte minden összefüggéstelen. Én szeretem és olvasom aki meg nem szereti az pedig ne vegye meg PONT.

Adrián88 Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1710

:) Ez jó.....!!!

Előzmény: CJKrisz (1709)
CJKrisz Creative Commons License 2011.11.23 0 0 1709

Kemény vagy, Csoki! :)

Jelezném azért, hogy ebben a topicban szinte mindenki LLL-t olvas (bár ők tudnak írni is). Úgyhogy itt büszke lehetsz magadra, zseniként oszthatod a hülyéket....

Szokták volt mondani, hogy, ha nem a közös vályúdból zabálsz, legalább ne szarj bele!

Előzmény: giornalista (1705)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!