Keresés

Részletes keresés

bgrbftby Creative Commons License 2001.12.18 0 0 540
Tisztelt hozzászólók!

Sajnos úgy néz ki, hiába vonultak külön topicokba a kerület politikailag nem ugyanolyan nézeteket valló lakói, tovább folytatódik az áldatlan vita.

Megkérnénk ezért azokat, akik rendszeresen átjárnak vitázni a "másik fél" területére, hogy ne tegyék ezt: fölösleges. Meggyőzni úgysem fogják egymást, csak az ottani párbeszédeket mérgesítik el.

(Ezt a közleményt a "másik oldal" topicjában is megjelentetjük.)

Köszönettel:
a moderátorok

ppapa Creative Commons License 2001.12.18 0 0 539
Ha már belelendültem, megosztom veletek egy másik délutáni élményemet.:((
A már sokat emlegetett csomópontban a Fehérvári út és a Fonyód-Vegyész utca kereszteződésében nem égtek a forgalomirányító lámpák. Befelé menet úgy negyed három táján gondoltam is, milyen jól lehet haladni, ha a lámpák nem akadályoznak. De kifelé négy előtt nem sokkal már majdnem a Kondorosinál álltak a kocsik. Messziről látszott a kék villogás. Mikor odaértünk, csak egy kocsit lehetett látni a villamos járdasziget mellett, itt-ott szétszórt füzeteket, papírlapokat, mást nem, na meg persze a rendőrautót.
Hogy mi történt, nem tudom, de elgondolkodtató, hogy az is rossz, ha nincs pontos szabályozás, úgy tűnik a közlekedési kultúránk még nem az igazi.
ppapa Creative Commons License 2001.12.18 0 0 538
Szervusz villa!

Zavarba hoztál, nem olvastam ugyanis elég figyelmesen az "Új Németh" megnyitásáról a múlt heti beírásodat, és a 19-es dátumra emlékeztem, nem hétfőre. De fel vagyok háborodva, hogy nekem nem küldött senki személyre szóló meghívót, hát ezért strapáltam magam? :)))
Amúgy 5 óra körül ott mentem el az új ház előtt, semmi nem utalt arra, hogy valami parádé készülne.
De ha már ennél a témánál vagyunk: a péknél diskuráltam most délután az egyik szemközti lakóval, szóba került az új épület. Panaszkodott is a szomszéd, hogy az építkezés során időnként akadályozták a ki-be járást a teherautók, egyebek, de ami a legfőbb baj, kitörték a kocsik 2 db, néhány éve általa ültetett gömbakác fácskáját, noha faoszlop védte azokat. Szerencsére a többi megmaradt, de ez egy kötelezettsége lesz a városnak, a Core-nek, hogy tavasszal bepótolja.
Ugye, amiről annyit beszélgettünk már, fákat kellene ültetni. Itt most valaki saját kezdeményezésre cselekedett, erre mások semmibe veszik az igyekezetet.

A másik, a BKTV- felvetésedre: a délután 4-es hírekben Bukarestből tudósítottak arról, hogy Orbán Viktor megbízottjaként Németh Zsolt ott tárgyalt a román partnerével a státus-törvény egyes kérdéseiről. Meg lennék lepve, ha ilyen gyorsan Tétényben teremne a képviselőnk, hogy este meg Zsombi rendelkezésére álljon. A nagypolitika így előzi a kispolitikát.

Üdv: ppapa

Előzmény: villa (532)
ppapa Creative Commons License 2001.12.18 0 0 537
Szervusz rokfort!

Örömmel látom, hogy előkerültél.
Hááát igen. Jól látod, az egész településre rávetül a központ rendezetlensége. Te, mint "új fiú" jobban érzékeled, mint mi, akik régóta így látjuk a környéket és lassan sajnos már meg is szoktuk. Van egy-két hely ugyan, ahol szépen alakulnak a dolgok (itt a templom környékére gondolok elsősorban), de a Kossuth Lajos és a Mária Terézia utcák által közrezárt szilvamag (nagyon tetszik villa meghatározása) elég ramaty, remélhetőleg a 9-es tömb munkálatai az egész környezetet jótékonyan fogják befolyásolni.

Üdv: ppapa

Előzmény: rokfort (533)
dobka Creative Commons License 2001.12.17 0 0 536
Kedves Rokfort !
Sarkalatos pontjaiddal maximálisan egyetértek !
A tájékoztatás javítása minden módon kiemelendő.
Van egy fontos emberi tényező is. Amiről már itt is volt szó. Az, hogy érezzük a lakóhelyünket és környékét kicsit a sajátunknak is és ne csak érezzük ezt, de eképp is cselekedjünk, vagy mutassunk példát.

Előzmény: rokfort (533)
Zugi Creative Commons License 2001.12.17 0 0 535
Üdv!

Szia Rokfort, jó újra látni Téged is, rég jártál erre. Hozászólásodban többek között írtál lövésekről. Na azt én is már eddig kétszer hallottam. Ugyan olyan hangot hallani mint ha tüzijáték lenne, de ez fényes nappal volt, és akármerre néztem, sehol sem volt tüzijáték. Szerintem is Csepel környékéről jött a hang, ami elég erős volt. Nem tudom én sem mi lehet.

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem évről évre jobban tetszik a város, ahogy karácsonykor kivilágítják. Szerencsére ez a divat -amit 10 éve még inkább csak a Lajtán túl láthattunk- elterjedt nálunk is, hogy minden ilyenkor díszfénybe borul.
Ez áll mind a magánházakra, mind a középületekre. Magánházaknál nálunk itt az utcában minden kertben van valami. Mindenhol akad egy fenyőfa, vagy annak hiányában más fa, amire fel lehet akasztani az égőfüzért, de ugyanúgy nagyon jól mutat ablakkeret körül, vagy az ajtófélfát körberakva. A kerület karácsonyfája mellett még láttam, hogy a Savoyain a templom előtt némely gesztenyefára is tettek kivilágítást, és a Városháza erkélyére is.
Akinek még nincs, tegyen valamit vagy a kertjébe, vagy annak hiányában ablakaiba. Nagyon hangulatos lesz tőle a kert/lakás az ünnepek alatt!

Üdv:
Zugi

Előzmény: rokfort (531)
villa Creative Commons License 2001.12.17 0 0 534
Egyetértek, a kulcs a belváros állapota, kinézete, amit a múltkor slr képei jól illusztráltak. A 9-es tömb tavasszal el fog indulni, és az remélhetően kihat az egész térségre - Promontor vendéglő, buszmegálló környéke, piac és környéke stb. -, persze ez visszavezet ahhoz a vitához, amit a Campona bővítés kapcsán folytattunk, folytatunk, egy olyan vízfej, ami ott van, lesz, agyonnyomja az egész várost. Azután persze van bőven téma, a sortatarozás, a Kossuth L.u., Nagytétényi út vonalának kinézete, a Duna-part állapota, Nagytétény helyzete, szóval van mit tenni, és nem irigylésre méltó a vezetés, korlátozott mozgásterével, ugyanakkor jön majd, talán itt is van, a befektetési, beépítési nyomás - a zöld területekre -.
Előzmény: rokfort (533)
rokfort Creative Commons License 2001.12.17 0 0 533
Ráérő időmben azon gondolkodtam mi az a néhány sarkalatos pont amit ha én lennék a polgármester biztosan meg akarnék oldani, vagy legalább távlati tervben felvázolnám a teendőket és megindítanám... Arra jutottam, hogy már minden felvetődött itt a topikon, de talán nem lenne rossz újra (meg újra) összeszedni, hátha történik valami.
A legfontosabb a csatornázás és az utak aszfaltozása ( Ez szépen halad, de jó lenne egy távlati terv, nem csak a következő évi, hanem 5-10 évre, vagy hogy mikorra várható az összes út pormentesítése. Így jobban tudnának tervezni az ottlakók)
Számomra a második, a budafoki városközpont! Nem csak a kilences tömb, hanem az egész városkép, ahogy van. Aki ide bejön az mind megsajnál, milyen szörnyű helyen lakom... De ezt már annyian leírták itt. Legalább egy távlati terv kéne, látványtervvel, de még az elszánást sem látom, hogy tényleg készülne valami.
A következő teendő a kábeltévé teljes kiépítése kéne hogy legyen, (akár önkorm. támogatással) mert ez hozzátartozik a városi infrastruktúrához.

Ha valaki folytatni akarja csak rajta...

Előzmény: rokfort (531)
villa Creative Commons License 2001.12.17 0 0 532
Üdv. Várjuk majd a Németh Ház - szakértő, ppapa beszámolóját a megnyitásról - ha igaz ma van -.
Szerda délben meg milleneumi kerületi könyv és honlap bemutatás lesz, utóbbi már látható, ha még kissé döcögve is, mert még készül - www.bp22.hu -.

Ugyancsak kérünk beszámolót a BKTV-t nézni tudóktól a ma esti Németh Zsolt interjúról.

rokfort Creative Commons License 2001.12.17 0 0 531
Sziasztok! Nemsokára gyakrabban és főleg rendszeresebben látogathatom a topikot, mert otthon is lesz internetem. Növelem a budafoki internetezők táborát.

Nem tudom másnak is feltűnt-e, de két-három hete hétvégén lövéseket hallok. Először azt hittem petárdáznak, de ennyire sűrűn és ilyen rendszeresen nem hiszem hogy másként lehetséges lenne. Lehet hogy Csepelről jön a hang? Apám is biztos volt benne hogy a közelben lőtérnek kell lennie.

Előzmény: villa (530)
villa Creative Commons License 2001.12.17 0 0 530
Ami a (hely)történeti arcképcsarnokot illeti, az tényleg nem lóverseny, ha lesz rá időtök, akkor apránként rakjátok fel - a honlapra is, meg izelitőként ide is -.

A transzparensek jól mintázzák a közszolgálatiság és az agresszív üzletiesség közötti különbséget, utóbbi nyilván a Camponára települt rá, ha az odaözönlők egy ezrelékét megnyeri, már jól járt. Aztán, hogy hogy lehet ellene fellépni, azt nem tudom, a Lagzi Lajcsi is maximálisan izléstelen, mégis a lakosság fele azt nézi.

A teraszház képek szerintem nem reklám, inkább csak leleplezés, szerintem elég borzalmas ez a masszív beépítés.

A csatornázási tervek, ill. céltámogatási igénylés, aminek az esélyei nem roszak, de ez nem garancia, de ha nem 2002-ben, akkor 2003-ben szerintem megépülnek:
Bérkocsi-Nyár-Kőszegi-Hajnal utcák (kb.2,2 km)
Arany J.u.
Gádor-Komáromi-Munkácsy-Szondi-Túróczi utcák (kb.1,4 km)
Szekeres
Jégmadár
Kártya
Bajcsy-Őszibarack
Szabadkai-Brassói
Síp-Mécses
Szilánk
Szabina
Tompa-Baross
Kistétényi
Ják
Úttörők-Zsák-Hársfa
Hittérítő-Portyázó
Fenyőrigó
Vilmos
Dózsa Gy. - VII, VII,IX,X,XI,XII. - kb. 1,7 km -
Széchenyi
Névtelen (Tegzes)
Szilvafa
Vadász forduló
Tüzér
Gyeplő utcák
Ez összesen mintegy 0,91 Mrd Ft, amiből 0,346 BM, 0,269 fővárosi, 0,269 kerületi hozzájárulás lenne.

ppapa Creative Commons License 2001.12.16 0 0 529
Kedves slr!

Egyáltalán nem kell szabadkoznod, mindenki úgy vesz részt a topikon, ahogy ideje, elfoglaltsága engedi. Te magad írtad nemrég, hogy " Szerintem nem sietünk sehova, nem lehet olyan gyakran jönni. Ha csak heti egy írás van, és annak van eredménye, már megérte. "
Most, így Karácsony előtt amúgy is mindenkinek van valami családi teendője, készülődés az ünnepekre, az iskolásoknak plusz még vizsgaidőszak, szóval nem hajt a tatár, nyugodtan rendezd a soraidat, a topik megvár. Garbóci Lacinak is sok elfoglaltsága van mostanság, majd az ünnepek után folytatjuk.

És aztán bizony érdekel az a 20-30 darabos sorozat a Tétényi fennsík élővilágáról, amit fotóstársaidnak már pedzegettél.

Üdv: ppapa

Előzmény: Törölt nick (516)
ppapa Creative Commons License 2001.12.16 0 0 528
Megint kimaradt néhány nap a fórumozásból, de majd igyekszem.

A napokban a budafoki könyvtárban jártam és láttam, hogy a falakon friss festmények függenek. Kiderült, hogy a könyvtár ad otthont a Mészáros László Képzőművészeti Egyesület karácsonyi kiállításának, amely november végétől december 28-ig tekinthető meg a könyvtári nyitvatartási időben (hétfő, péntek: 13-19 h; kedd: 10-16 h; szerda:14-19 h). Ráadásul a kiállított alkotások megvásárolhatóak. Telefonon (424-5989) is lehet informálódni.

dobka Creative Commons License 2001.12.16 0 0 527
Zsombi !
Azt kérdezem a képviselő úrtól, hogy külügyi tisztsége segítette-e képviselői munkájában, nevezetesen a kerület képviseletében ?
Ha igen, kérem, hogy mondjon konkrét példákat !

Mivel soha nem láttam, hallottam egyetlen adást sem, kérném, hogy ha kérdésem feltevésre ill. megválaszolásra került akkor kaphassak legalább kivonatos közlést.
Üdv
Dobka

Előzmény: ZsombiGy (525)
ppapa Creative Commons License 2001.12.16 0 0 526
Hohó! Ez huncutság!
Ámbár az őszinte, minden részletre kiterjedő beismerés elismerést érdemel, így IC-vel együtt, aki a KFG-s leleményével a zsűri különdíját is elnyerte, számíthattok a pályadíjra.
Előzmény: D. Cathcart (502)
ZsombiGy Creative Commons License 2001.12.16 0 0 525
FIGYELEM holnap 19 órakor Németh Zsolt lesz a vendégem a BKTV-ben! Várom az előzetes kérdéseket. És on line is a topikon, valamint telefonon az adás ideje alatt.

Üdv

Zsombi

Zugi Creative Commons License 2001.12.15 0 0 520
Üdv!

Közzéteszem akkor a Mareco Rt. cég által emailben megküldött képeket a rózsakerti terasz lakóparkról. Megtudható róluk, hogy 30 lakást foglal majd magába ez a mediterrán hangulatú lakópark. A beruházás közel 1 hektárnyi (10.000 nm) területen valósul meg. A lakóparkban 2, 3 és 4 szobás D- DK-i irányba néző teraszos lakások (77-110 nm) lesznek.


Az anyagot feltettem a honlapra is. (csinálva egy kis ingyenreklámot a cégnek:)
Üdv:
Zugi

Zugi Creative Commons License 2001.12.15 0 0 519
Ma a Savoyai téren az út felett a karácsonyfa mellett egy transzparenst függesztettek ki, amiben kellemes ünnepeket kívánnak az önkormányzat részéről.
Erről jutott azonban eszembe egy másik ilyen hasonló jellegű nagy transzparens, amit meg a Camponával szemben, a buszmegállónál látni. Ott nemrég nyílt egy nagy zsibvásár. Mindenféle kacatárú bolt.
Szerintem abszolut nem odaillő módon néz ki az az egész. Az átalakított lakóház mostani jellege és az a ronda felirat, nem beszélve este az a nagy giccses fény, eléggé tájidegen.

Üdv:
Zugi

Zugi Creative Commons License 2001.12.15 0 0 518
Tehát akkor mégegyszer és helyesen leírom, hogy ha valaki linkelni szeretne ide a topicra, például a "Honlap" szót kívája linknek megtenni, amire kattintva a honlapunk jön be, akkor pontosan ezt kell beírnia:

<a href="http://www.extra.hu/promontor-teteny">Honlap</a>

És ez lesz általa a kapott eredmény:
Honlap

Ebből pedig már könnyű más linkeket is léterhozni, csak az elérsi címet kell kicserélni és a linkké alakítandó szót.

Előzmény: villa (515)
dobka Creative Commons License 2001.12.14 0 0 517
A szennyvízcsatorna támogatásban részesített utcák neve érdekelne.
Előzmény: villa (508)
Törölt nick Creative Commons License 2001.12.14 0 0 516
Ppapa miattam áll az arcképcsarnokkal. Az a megtiszteltetés ért, hogy Ppapa közreműködésével találkozhattam Garbóci Lászlóval, aki egy pár olyan anyagot bízott rám, amelyeknek már rég fent kellene lenni a neten, köztük ez-az az arcképcsarnokból. Az a helyzet, hogy besokalltam. A munka is sok, Garbóci úr anyaga is értékesebb mint gondolni mertem, megköveteli a tiszteletet, nem lehet csak úgy összecsapni. Aztán bejött, hogy egy fotókiállítást is szerveztem, vagy talán kettőt is? Kialakulóban van ugyanis egy kerületi élővilág kiállításom, amit csak magamnak készítek, de hátha mást is érdekel majd.

Szóval Ppapától és mindenkitől bocs, majd igyexem összeszedni magam.

Előzmény: villa (515)
villa Creative Commons License 2001.12.14 0 0 515
Szóval akkor hogy működik ez? mármint a < > jelek története?
Egyébként nem vagyok hűtlen a topichoz, csak némi tisztázásokra tettem hozzászólásokat a másik körben - a teljes csőd, és van rajtunk sapka vagy sem műfajában -.

Lassan megyek, az MSZP közlekedési programját egyeztetjük - mint civil természetesen -, ahol tudunk hatunk, nevelünk, aztán, hogy milyen hatásfokkal, azt a mellékelt ábra mutatja.

Ppapa hova lettél az arcképcsarnokkal?

Alakul a 27.- nyílt nap is, aki teheti nézzen be a Szt Imre Házba, du. lesz természetvédelmi program, vetítés, virtuális tanösvény miegyéb. De fel is mehetünk késő délelőtt, ha vannak fix jelentkezők, a fennsíkra.
üdv.

Zugi Creative Commons License 2001.12.13 0 0 514
Előbb a linksor végéről még lemaradt egy: < /a> (amiben a "/" jel elé nem kell helyköz, ha linkként élesben használod)
Előzmény: Zugi (513)
Zugi Creative Commons License 2001.12.13 0 0 513
Üdv Chatcart!

<a href="http://www.extra.hu/promontor-teteny">Honlap

És akkor ezt kapod: Honlap

A www.ekormanyzat.hu-n valóban sok hasznos dolgot meg lehet nézni, de az általad említett autók rendszámai alapján nem lehet adatokat lekérni, mert szükség van ehhez még a gépjármű forgalmijának a számára is. Tehát ha látsz egy kocsit az úton, attól még nem tudod lenyomozni, hogy ki is űlhet benne :)

Üdv:
Zugi

Előzmény: D. Cathcart (509)
Zugi Creative Commons License 2001.12.13 0 0 512
"Ami a koncepciót illeti, nekem az a véleményem, hogy egy önkormányzatnak, különösen ilyen infrastrukturális helyzetben fejleszteni kell, és nem a bankban tartania a pénzét, mint az előző ciklusban volt, és még dicsekedni is vele utólag, hogy megtakarítottak 1 Mrd-ot - az infrastrukturális fejlesztéseken és a kerületi intézményeken -. "

Evvel teljesen egyetértek, ez logikus is. Előző ciklusokban semmi sem mozdult itt a kerületben infrastruktúra és egyéb beruházások terén, annál inkább állandósultak a balkáni állapotok, ami volt az is csak egyre jobban leromlott. És arra voltak nagyon büszkék, hogy megőrizték a pénz egy részét? Egy önkormányzatnak nem banki trezornak kell lennie, hanem szolgáltatónak és fejlesztőnek.

Idén tényleg nagy volt a fejlődés, elég csak azt az 51 utat megnézni ami elkészűlt. Tényleg Villa lehet már valamit tudni a jövő évre tervezett hasonló építkezésekről?

Üdv:
Zugi

Előzmény: villa (504)
Zugi Creative Commons License 2001.12.13 0 0 511
"Amúgy a rózsakerti terasz telepről zugi tud honlapot, ahol látni is lehet belőle valamit."

- Azóta tegnap a cég is megküldte az anyagot, így majd hétvégén felteszem a honlapra is, meg ide is belinkelem.

Előzmény: villa (503)
villa Creative Commons License 2001.12.13 0 0 510
Ez valóban érdekes új lehetőség, érdeklődéssel várom az eredményeket, én a főépítészi irodán nézek utána, nem a tulajnak, hanem hogy állnak a területen a szabályozási tervek.
Előzmény: D. Cathcart (509)
D. Cathcart Creative Commons License 2001.12.13 0 0 509
slr!
A számos kérdésed közül az egyikre talán tudsz választ kapni, mégpedig arra hogy hány darabban adták el. Indult a napokban egy olyan új dolog, hogy www.ekormanyzat.hu - meg kellene már tanuljak olyan igazi linket csinálni - és azon meg tudod nézni bármely tulajdoni lap elsö oldalát (Szolgáltatások/Ingatlankereső). A tulaj neve nem fog innen kiderülni, de terület meg besorolás meg ilyesmi igen. Elég bizonytalanul müködik még, többet áll mint megy, de azon ritka pillanatokban mikor megy klassz dolgokat lehet letöltögetni: cégbejegyzések, info autókról rendszám alapján... Próbáld ki.
Előzmény: Törölt nick (507)
villa Creative Commons License 2001.12.13 0 0 508
További témák: helyi adók helyzete, felülvizsgálat:Építményadó gazdálkodó szervezeteknek 700 Ft/m2/év - maximum 900 Ft -. Borospincéknél ugyanez, 43%-os kedvezménnyel, gombapincéknél 71%-os (!) kedvezménnyel - ezt sokan vitatják a gombatermelés nem mindig környezetbarát jellege miatt -, építményadó magánszemélyeknél 250 Ft/m2/év, - maximum lehetőség 900 -, ez hétvégi házakra, garázsokra, műtermekre, gazdasági épületekre és magán tulajdonú gombapincékre vonatkozik -. Kommunális adó, magánszemélyeknél: maximum 12000 Ft, alkalmazott lépcsőzetesen, lakásokra: 60m2-ig 2000 Ft/év, 120m2-ig 3000 Ft/év, 200 m2-ig 5000 Ft/év, felette 7000 Ft/év. Ezeknek együttesen a max. szintre emelésével 200-260 millió többlet bevétel lenne elérhető, de milyen áron? Igy emelés most nem várható, apróbb pontosítások lesznek.

Közterület használati díjak változtatása, enyhe emelésekkel: pl. árusító pavilon - szeszes ital árusítás nélkül - díjövezettől függően: 750, 660, 400 Ft/m2/hó, fenyőfa árusítás: 1190, 1060, 530 Ft/m2/hó, önálló hirdető berendezés, reklám cég tábla 8m2 felett 2000 és 1300 ft/m2/hó, új: hirdetési céllal elhelyezett gépjármű - egyre töb ilyet látni -: 400, 250, 150 Ft/db/nap ( az első kategóriában tiltott).

Szennyvíz csatorna építési céltámogatás pályázatok: 25 tételben - utcában - összesen 912 millió Ft értékben, ebből 346 millió BM, 269 millió fővárosi céltámogatás lenne és 27 millió lakossági, 269 millió önkormányzati rész. Az utcák listája megvan, ha valakit érdekel felsorolom.

Botrány-téma: az írott és elektronikus média helyzete, arculata Budafok-Tétény önkormányzatának PR tevékenységében. Itt szó esik a VH-ról, a LAP-ról - diákújság - a Radiant TV ről és a BKTV ről és az internetről. A tervekből: a VH-nál irodalmi anyagok, tárcák, glosszák, olvasói rovat, magazin rovat. A LAP évente ötször jut el minden iskolába 50-100 pl.-ban. RTV: tervek: kerületi nevezetességek, műemlékek bemutatása. BKTV, technikai fejlesztés, választási részvétel, új munkatársak. Internet: Önkormányzati honlap belépése, közérdekű információk, e-önkormányzás elemei, elektronikus aláíráshoz kapcsolódó szolgáltatások lehetősége. A lakosság mintegy 6%-a rendelkezik ma internet hozzáféréssel.

Törölt nick Creative Commons License 2001.12.13 0 0 507
Nem csak sík terület van, a Nagytétényi úttól a lakótelep szintjéig tart az a terület, aminek a sorsáról nem tudunk. Nem tudjuk, hány darabban adták el, és mit engedtek építeni rajta. Valaki biztosan tudja, csak ügyesen titkolja. Nem baj, nekem így izgalmasabb, majd a munkagépekből és a leendő kerítésekből megróbálom kitalálni, mi készül. Felületesen megismerve a kerület arculatának fejlődését fel tudom tételezni, hogy valami sokkoló hatású dolog kerül majd ide is, ezért a nagy hallgatás körülötte.

Mindenesetre akinek a tulajdonában van a terület, azt már most ösztökélném egy kis rábeszéléssel vagy büntetéssel, hogy az ott lévő növényzetet ne hanyagolja el. Szerintem ott is arra megy ki a játék, hogy majd azt lehessen mondani: teljesen gondozatlan fák voltak, jobb is ha kivágjuk és építünk helyette.

Előzmény: villa (506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!