Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 1020

Szia!

 

Örülök, hogy nem vagy megijedve, jó döntést hoztál, macko100 sokat segítettem jómagam. 40 év körül ez nem szégyen, korábban más fórumokban nők lapja cafe, sokat foglalkoztak korod beli nők, arról, hogy a férjüknek milyen nehéz. Szűk, repedezik, nehezen felhúzható, de mind metéltek, azóta a gond kipipálva. Maga a műtét nem veszélyes, csak az utána következő 2 hét, amikor sokat kell kamillázd, kenegesd, a teljes gyógyulás 3 hónap, ezután már 100%-ban tudod használni, a makk érzékenysége is elmúlik, edzettebb lesz a makk felülete.  

Előzmény: Törölt nick (1019)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.05 0 0 1019

Köszönöm, hogy válaszoltatok. Tudom, hogy ez az egyetlen megoldás, és külön köszi macko-nak a választ. Igen olvastam a hsz-eidet, én is 40 múltam, annyiban más, hogy én tisztítani, szappanozni, törölni óvatosan tudom. Az orvos ma azt mondta, hogy nem biztos, hogy emiatt van a problémám a szexnél, lehet, hogy pszichés alapú. Csak arra tudok gondolni, hogy ez okozza a problémákat, de ez majd csak akkor derül ki, ha túl vagyok a metélésen, és gyógyultam. Reménykedek..., és még gyűjtök egy kis bátorságot, de megfogadtam, hogy nem húzom sokáig, mert az csak a probléma tovább görgetése.

Köszönöm, és majd jelentkezem.

macko1000 Creative Commons License 2014.03.05 0 0 1018

Sziasztok!!

 

Idéző jelben de örülök , hogy végre ujra van miről beszélgetni!!azazaki mimdenképpen műtesd meg magadat!!! Javaslom nézd végig a nevem alatti történeteket és rá jössz , hogy mindenböl van kiút!! Most nem szeretném ujra leírni de utána tudsz olvasni! Szűken annyi, hogy én 40 évesen műtetem meg magamat és addig soha nem tudtam hátra húzni de egx kicsit sem!! Tavaj szept 16. volt az operáció! Mostanra eltudom monsani azt ,hogy 99% ban tul vagyok mindenen. Nekem olyan érzékeny volt a makkom , hogy hozzáérni sem tudtam hát még megmosni....mármint a műtét után. mára csak nagyon minimális érzékenység maradt alig észrevehető!! Ez egy nagyon lassu folyamat és szerintem függ az életkortol is. Gondolom minnél fiatalab az ember annál gyorsab. Azonkivűl nagyon jó gyogyszerek més kenőcsök vannak erre, hogy hamarabb javuljon!! Itt a forumon pedig nyugodtan írjál le mindent mert nekemm is geogabcsi segitett a legtöbbet hozzá fordulhatsz bizalomal!!!! Bocs a helyesírásihibákért csak siettem!

Előzmény: Törölt nick (1015)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.04 0 0 1017

Szia!

 

Megragadnám elsőként a szót (mondatot). Nem vagy egyedül a dologgal, érdemes több véleményt meghallgatni, elolvasni! Több orvossal is konzultálj! A szűk fityma vele járója, hogy a makkod érzékeny. Ha nem volt hozzá szoktatva, hogy napjában többször hátra húzod, pisiléskor, fürdéskor, később szeretkezéskor, akkor előfordul a szűkület. Ennek ellenére vannak genetikailag megáldottak, hogy szűk nekik, s ez gyermek korban és akár felnőtt korban kiderülhet. Számos fiús anyuka nem veszi észre, hogy a fiúnak szűk a fitymája gyermek korában, mert működik neki, szépen hátra tudja húzni, a gyermek orvos is jónak látja, a védőnő is, de a tanítás elmarad, a fiú nem húzza hátra a fitymáját csak fürdéskor. Sajnos a napi 1x felhúzás serdülő korban kevés, mert ahogyan a pénisz növekszik a fityma nem követi azt, rendszerint szűkületet okoz, amit már serdülő korban nehéz vagy késő észrevenni. A normálisan működő fitymás péniszen felálló állapotban is ráhúzható a makkra a fityma, ha ez nincs meg, gyanús a szűkület.

 

Az urológus, ahogy írtad megnézte és nem látta szűknek pár éve, akkor ezek szerint serdülő korban lehettél, mert úgy volt vele, hogy ha gyakran hátra húzod, akkor nem lehet gond. Itt meg kellett volna említse az esetleges gyakoribb hátra húzást.

 

Remélem nem írok nagy mellé lövést, kérdezz azért több dokit meg, mielőtt bele vágsz. A hátra húzva tartást és az esetleges gyakoribb tornáztatást is kérdezd meg, mert ha még menthető, akkor lassú, de kitartó munkával eredmény érhető el, de hosszabb távon ha tovább szűkül, akkor érdemes metélni, így a makkod is hozzá szokik, kitartóbb leszel és minden jobb lesz! Ha a metélés mellett döntesz, abban is tudok segíteni!

Előzmény: Törölt nick (1015)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.04 0 0 1016

Bocs az elején a zagyvaságért, word-ból másoltam be a szöveget, gondolom azért lett ilyen.

Előzmény: Törölt nick (1015)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.04 0 0 1015

Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Times New Roman","serif"; mso-ascii-font-family:"Times New Roman"; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:"Times New Roman"; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

Sajnos nekem is van egy ilyen problémám, ami már gyerekkorom óta megvan. Csak felnőtt koromban jöttem rá, hogy nekem fitymaszűkületem van, de nem tettem ellene semmit, mert fájdalommal nem járt, lankadt állapotban hátra tudtam húzni, de nem nagyon erőltettem, csak időnként tisztálkodás céljából. A makkom nagyon érzékeny, ez gyerekkorom óta megvan, és ez gondolom mély nyomot hagyott bennem, elsősorban pszichésen.

A nemi élet ment vele, de sokszor csak gumival tudtam használni, orális szexnél simán ment minden, de hagyományos módon nem mindig. Fájdalmat nem éreztem, de nem tudtam elmenni sok esetben, és gondolom, ez a fitymaszűkület miatt van.

Nem akartam sokáig tartós kapcsolatot kialakítani, de mostanra elértem odáig, hogy vágyom egy tartós kapcsolatra. A koromat nem akarom leírni, de úgy tudom ez lényegtelen a metélés szempontjából.

Urológus pár éve említette, hogy kicsit szűk, de ha nincs probléma, akkor rendben van így is.

Mára eljutottam odáig, hogy meg akarom csináltatni mindenképpen, az urológus azt mondta, hogy minden oké, csináljuk, majd jól rám ijesztett, amikor mondtam neki, hogy a makkom nagyon érzékeny. Azt mondta, hogy nem tudja garantálni, hogy ez idővel elmúlik. Eddig én úgy tudtam, hogy ez bizonyos idő elteltével helyrejön, vagyis csökken az érzékenység, de mi van akkor, ha nem: akkor még ennyire sem tudom használni, mint eddig? Sőt normális életet sem tudok így élni! Ennél még a mostani állapotom is jobb!

Holnap megyek vissza az orvoshoz, és most teljesen tanácstalan vagyok, hogy mit tegyek? Persze tudom, hogy nem kell holnap eldöntenem, hogy műttessem magam, és úgy gondolom, még más orvoshoz is elfogok menni, de szerintem újat az sem fog tudni mondani. A műtéttől nem félek, volt már több alkalommal gerinc érzéstelenítésem is, úgyhogy a műtét, és az azutáni dolgokkal ki lennék békülve, kellemetlen, de kezeled, és jobban lesz. Csak a makk érzékenység, ami nagyon aggaszt. Kipróbáltam hátrahúzott fitymával, szoros alsóban, de öt percig bírtam, alig vártam, hogy visszahúzzam a fitymát, addig is csak ültem, mint egy darab fa. Hogy lehet így járni-kelni, egyszóval élni?

Tud valaki tanácsot adni, vagy személyes tapasztalatról beszámolni, aki hasonló cipőben járt, és megműttette magát. A fórumot végig olvastam, volt aki leírt hasonló problémát, de nem tudom mi lett a végeredmény. 

Igencsak el vagyok keseredve, mert hónapokig nem akarok szenvedni, főleg nem egy életen át!

BG77 Creative Commons License 2014.01.23 0 0 1014

Szia!

 

Nem értem ha felszívódó varrat van benne akkor miért mész varrat szedésre? Nem valami szép lett jegelned kellene.

Előzmény: Kisstamas8855 (1011)
T-MERCs Creative Commons License 2014.01.20 0 0 1013

@Kisstamas8855, keresd meg a "EE|33" nevű felhasználót a gyakorikérdések fórumán! Ő egészen biztosan fog tudni neked segíteni, mert nagyon vágja a fitymaszűkület-rövid fitymafék és azok házilagos vagy műtéti megoldásainak témáját, ezt jól tükrözik a hozzászólásai! Bár lehet, hogy inkább a műtéted előtt kellett volna talán őt felkeresned, mert a felvilágosításra  nagy hangsúlyt fektet, így kivédhetted volna azt, amit a dokidról és a nem megfelelő előzetes felvilágosításról írtál!

Előzmény: Kisstamas8855 (1011)
Kidobóstorta Creative Commons License 2014.01.20 0 1 1012

Ha nem privátba levelezed le a részleteket, akkor mások is tanulhatnak belőle, ha itt olvashatja mindenki, akkor az jobban ellenőrizve lesz, több szem többet lát.

Előzmény: BG77 (998)
Kisstamas8855 Creative Commons License 2014.01.19 0 0 1011

Sziasztok!

 

Pár nappal ezelőtt végeztek el rajtam egy Dorsalis Incisió-t (enyhe fitymaszűkűletem volt, habár 3ból 2 orvos a műtétet javasolta, a harmadik szerint viszont semmi bajom nem volt, de én mégis belementem)

A műtétet végző orvos sietett, így nem világosított fel minden részletről, hogy mi lesz ezután. Pár dolgot még megtudtam kérdezni tőle, de sok minden csak azóta jutott eszembe és így ezekről túl sok információm nincs… Elvileg magától felszívodó/kieső varratot kaptam, és azt mondták, hogy 1 hét múlva menjek vissza varratszedésre, de az még nagyon sok idő, azért kérdezem önt ezzel kapcsolatban. 

 

Van-e itt valaki, aki hasonló cipőben volt és tudna nekem segíteni,véleményt mondani?

 

 

Az első napokban még minden rendben volt, habár csak korlátozottan használtam betadint (napi 1x tusolás közben csöpögtettem rá kicsit). Mostanában viszont már eleve ilyen feszűlős érzetem van nyugalmi/normál helyzetben…Szóval, ha otthon vagyok és nem csinálok semmit, rajta van a bőr és nincs merevedésem, de érzem, hogy több napja nem volt semmi…

Ha pedig hátraszeretném húzni a bőrt az egyrészt kicsit nehezen ment, másrészt fáj is. Mennyire kötelező egyáltalán hátrahúzogatni és így tisztítani? Hogy/mit lenne érdemes vele csinálni?

Amikor otthon vagyok, akkor teljesen „szabadon” van, viszont ha veszek fel valamit, akkor nagyon kellemetlen érzés (hiába takarja elvileg fityma szinte teljesen…látszik, hogy egy kicsit be is van dagadva)

 

 

Mennyire lesz esztétikus a későbbiekben? „Meggyógyul”-e teljesen? Azt olvastam, hogy esztétikailag nem lesz túl szép egy ilyen dorsalis incisio után és ezért nem ajánlják. Ezt viszont már csak a napokban olvastam az interneten és erről a doktor úr nekem nem szólt előtte…Azt mondta, hogy ugyanolyan lesz, mint korábban, csak „praktikusabb”. Mennyire igaz ez? Töltöttem fel képet is, jelenleg így néz ki…Mennyire fog ez változni, mire számíthatok? Jelenleg elég csúnyának undorítónak tűnik…Milyen lesz majd később?

 

Korábban ilyen volt:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/131212/10318924461_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

A műtét után ilyen:

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140119/IMG_1142_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140119/IMG_1156_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140119/IMG_1147_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140119/IMG_1148_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

http://www.kepfeltoltes.hu/view/140119/IMG_1152_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 

 

Ha ilyen, vagy ehhez hasonló maradna, annak nem nagyon örülnék…Ebben az esetben milyen (plasztikai?) lehetőségek lennének? A teljes körülmetélésen kívűl, mert azt nem szeretném...

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.03 0 0 1010

Szia!

 

Hogy áll a duzzanat? Csökkent már? A kamillás fürdő nagyon sokat tud segíteni. A doki javasolta? A hátra húzva tartást ne szüntesd meg, a lényeg, hogy a makkod és a friss sebb minnél jobban gyógyuljon, szabad levegőn jobban fog. Ha van valami kérdésed, segítek!

Előzmény: BG77 (1008)
Körülmetélés.HU Creative Commons License 2013.11.27 -4 0 1009

Nézd meg a www.korulmeteles.hu honlapot, meg a jovagasufiu@gmail.com címre is írhatsz, ha kérdésed van.

Előzmény: BG77 (1005)
BG77 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1008

balog77@gmail.hu  Köszi!!

Előzmény: macko1000 (1006)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1007

Figyu annyira az elején vagy még az útnak ezek mind természetes velejárói!!!! Hidd el én 1 hónapig genyfoltoztam már bevoltam tojva hogy gáz van állandóan hivogattam a dokit de elmúlt rendbe jött !! Minden!! Az eggyetlen dolog a makk érzékenység de nekem más a helyzet nekem 40 évig nem volt kint  a makkom én így éltem le a fél életemet!! Szerintem te egyszerüb eset leszel !!  Kitartás a duzzanat apadni fog a lényeg ,hogy most semmit ne erőltess mindent a mag idejénen!!!

Előzmény: BG77 (1005)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1006

küldj egy email címet! ha gondolod és ott még egy két dolgot leírok!!

Előzmény: BG77 (1002)
BG77 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1005

Köszi a biztatást, rendes vagy!!Nekem alapba hátra van húzva a makkról úgy van bekötve. De a varrat elött és mögött is jól meg van duzzadva. Mikor cseréltem a kötést egy kis vér is kibugyant.

Előzmény: macko1000 (1004)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1004

De ne lógasd bele az korai csak csurgasd rá !! Nálam ugy működött ,hogy hanyat feküdtem, hátra húztam és afeleségem LANGYOS!!!!! kamilla teát csurgatott kőrbe a varratokra!! Legalább 10 percig utána bekentem és kész!!!!

Előzmény: BG77 (1002)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1003

Nyugi minden rendben kamillázd hihetetlenül jó a gyuladásra elfog múlni!! Türelem.

 

Előzmény: BG77 (1002)
BG77 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1002

Szia! Nagyon meg volt duzzadava? Mert nekem most igen. De talán majd apad. Üdv.

Előzmény: macko1000 (1001)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1001

Szia !! Szinte azonnal kamilláztuk!! Majdnem 4 hétig vot a duzzanat és agennyesedés!! Nagyon lassan gyógyult.

Előzmény: BG77 (1000)
BG77 Creative Commons License 2013.11.24 0 0 1000

Szia! Neked meddig volt beduzzadva? Mikor kezdted kamillázni?

Előzmény: macko1000 (999)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 999

De igen néha szúrta a varrat d ekibirható volt !! Nekem nem is lett elmondva ilyenlehetőség vagy ilyesmi.... Ez volt  a természetes és kész. 

 

Ha neked igy rendben van szerintem ne hordjál kötést felesleges de persze te tudod.. Nekem bejött a kötés nélküli dolog!!

Előzmény: BG77 (998)
BG77 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 998

Szia!

 

Igazad van! Azt mondtam kerül amibe kerül, de rendbe legyen. Nem kevés volt de nagyon megérte így visszagondolva. Ha Neked rajta volt a makkon, akkor nem bökte a varrat? Ahogy nekem van így gyorsabb a gyógyúlás csak a makk marad így szabadon. Nekem ahogy elnézem kötés se kellene rá de még egy napig rajta lesz.

Előzmény: macko1000 (997)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 997

Szia! 
Örülök, hogy így sült el a kötés csere, vélhetőleg itt a különbség a maszek és az esztékás doki között. 
Sajnos nekem nem ment ilyen egyszerűen a cérna sem volt ilyen vékony, de hát pénz beszél, kutya ugat!
Azt mondjuk, teljes mértékben furcsálom, hogy folyamatosan le van húzva a bőr a makkodról. Mert nekem gyógyulás alatt is rajta volt.. 
és a doki egy szóval sem mondta, hogy tartsam hátra húzva.. bár lehet, hogy azért is gyógyult lassan.
További gyógyulást kívánok! 

Előzmény: BG77 (996)
BG77 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 996

Sziasztok macko1000 és geogabcsi!!

 

Köszönöm az érdeklödést. Sikerült a kötés csere amitől nagyon féltem. Nem kellett volna mert egy csepp vér nem volt a kötésen. Köszönetemet felyezem ki Fekete Doktornak!! Elsütötte az összes eret, ezért nem is vérzett. Nem úgy mint Nálad macko0100. Meg van duzzadva de ez a műtét miatt természetes szerintem. Olyan vékony cérnával varta össze, hogy alig láttam őket. Az eredmény engem is meglepett amilyen szépen simúl egymáshoz a két vágás. Betadinnal is csak egy kicsit áztattam mert volt ahol odaragadt. Holnap leveszem a kötést szabadon hagyom, hogy elöbb gyógyúljon. Geobacsi! Az történetem ott kedödött, hogy lankadt állapotban simán hátra tudtam huzni a fitymát, de mikor feállt akkor is hátra tudtam húzni de egy szorító gyűrű keletkezett ami nagyon kellemetlen volt. Kb. 1cm. széles volt azt távolította el. Nemi életem során mikor behatoltam nagyon fájdalmas szúró érzés volt el is menet a kedvem az egésztől. Azt mondta a Doktor Úr, hogy enyhe szükületem van, ilyennel nagyon nem mennek hozzá. De nekem nagyon kellemetlen volt azért is csináltadtam meg.A történetem itt tart, várom hogy tovább javuljon. Most, hogy be van kötve a seb így a makkom szabadon maradt de gyógyulás után vissza megy rá csak a makk eleje látszodik majd ki ami megnyugtató. Szerintem akinek ílyen problémája van egy percet se várjon vele, és nem kell félni a műtéttől.

Üdv.

Előzmény: macko1000 (995)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.23 0 0 995

Szia érdekelne , hogy sikerűlt  a kötés csere???

Előzmény: BG77 (991)
Törölt nick Creative Commons License 2013.11.23 0 0 994

Szia!

 

Olvastam a hsz-eid. Eddig jókat írsz, amíg sebes érdemes betadinnal kenegetni és bekötni. Ha már le estek a sebek és beforrt, akkor a kamillás fürdő mehet, kifőzöd, kiáztatod, leszűröd és mehet a fürdő fizbe, de mást ne tegyél bele. A kamiilás fürdő csodát tesz, lehúzza a gyulladást és kezdenek kiesni a varratok, ha már kiesett, mehet a neogranormon, körbe a sebre. A doki jól mondta, a maradék fitymát ne húzd rá a makkra, hiszen a seb így alig gyógyul. Később is az lesz a lényeg, de szerintem nálad is ki fog alakulni, akár mackónál, hogy a fityma a makk mögé csúszik, ami természetes, a vágást ha úgy ejtette meg, akkor simán, ha nem és esetleg a makkod koronája kicsi, akkor előre fog csúszni, de rájössz majd, hogy nem biztos, hogy jó. Neked fityma szűkületed volt, ami miatt volt a szorító érzés. Nem tudom korábban mi volt a helyzet, a lényeg a gyógyiláshoz az, hogy a maradék fityma mögül és a fék körül a szemgma és a vizelet távozzon. Pisiléskor húzd hátra, majd hagyd úgy és úgy tedd el, fürdés előtt szintén, majd töröld meg és hagyd megszáradni. 3 hónap után csökken a makk érzékenysége, finom, de keményebb bőr alakul ki rajta és a szmegma képződés is csökken. Sok sikert!

Előzmény: BG77 (991)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 993

Ez eggy jó kérdés nekem vissza ment a makra a bőr csak tisztitásnál és kezelésnél huztam teljesen hátra de utána visszaengedtem

 

 

Engen nem a fekete csinált bár elöször ugy volt de sajna nem jött össze a lové így sztk ba voltam!!!

Előzmény: BG77 (991)
macko1000 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 992

A legérzékenyebb rész a féknél van nekem ott tapadt bel a kötés!! Én hűlye meg lerántottam!!! Basszus mint a horor filmben. Elmentem pisilni a kötés nagyon előre csúszott és takarta végét annyira szerncsétlenkedtem ,hogy le akartam venni de elkapkodtam felrántottam a sebet úgy spricelt a vér mintha anyaki ütőermet vágtam volna el. És egy kicsit sem tulzok!!! Ugyan ha ilyen van feküdj hanyat és nyomjál rá egy zsepit vagy valamit nagyon gyorsan eláll a vérzés! Persze ezt én is az sztk ban tudtam meg mikor berohantunk az első alkalomal. Ez a műtét másnapján volt!!! A következő nap ismét megtörtént de akkor már nem ijedtem meg hanem az iméntiek alapján lekezeltem magamat. Na ekkor értem oda ,hogy nem tettem vissza a kötést a doki hiába mondta azt, hogy 1 hétig kell kötözni!!!  napig köntösben lofráltam otthon gatya nélkül. Komolyan mondom rendbe is jött ez idő alatt a fék körüli rész!!! Természetesen mindenki más nálam így történt a dolog!!

Előzmény: BG77 (988)
BG77 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 991

Köszi a tanácsokat!! Téged is Dr. Fekete Ferenc műtött? Azt mondta, hogy a fitymát és a sebet ne engedjem vissza a makkra amig meg nem gyógyúl alatta legyen mindig. Neked hogy volt?

Előzmény: macko1000 (990)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!