Keresés

Részletes keresés

Figyelget Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111300

Ezeket a megoldásokat elraktároztam én is pl:

 

Ám eredeti gyári megoldásról nincs adatom.Fogalmam van, na de az csak találgatás...

Előzmény: zsorsz (111296)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111299

Esetleg ha Ő megírná, hogy tartja-e még az illatát,aromáját,ízét az általad említett szamóca pálinka.S ha nem, akkor mi az észrevétele, meddig tartotta.

Előzmény: peca_matyi (111298)
peca_matyi Creative Commons License 2015.06.01 0 1 111298

Nekem van egy nagyon kedves barátom , (aki elismert pálinkamester és mellesleg ide is írogat ) akinek a tavalyi szamóca pálinkája szerintem egészen kiváló lett. Ha jó a gyümölcs , azaz ízben ,illatban nyersen is gazdag , akkor pálinkában is jó lesz.

A korai érésű szamócákból szerintem ilyen nem lesz. Mint mindenben , azt hiszem ebben is általánosan igaz , a késői termésű fajták jobbak.

Előzmény: Hókuszpók974 (111263)
rézműves1 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111297

Nagyon jól mondják az előttem szólók!   Nem kell oda semmilyen tömülés, pláne szimering. A "tönkcső", ahogyan a kis hajómodelleknél a csavartengelyt magába foglaló csövet hívjuk, leér egészen a cefrébe és a tengely alsó csúszó csapágya csak megvezeti. Oda már nem kell semmi, de fölülre is elég a csapágy. Az enyém évek óta így kavar, de még egy csepp sem jött ki.

 

.........12-es saválló cső, ezüsttel 10-es sárgarézcső

 

csapágyak beleforrasztva...8-as tengely...saválló lapátok......szintén ezüsttel...

Előzmény: Matrox01 (111292)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111296

...hoppá meg is van,tehát a tok beleér a cefrébe(cefreszmering),így tömít.

Előzmény: zsorsz (111295)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111295

Nekem úgy rémlik van kép,de nem tudom ?hsz.

Előzmény: Figyelget (111294)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111294

Sajnos képen nincs ilyenről, de ha gyártani akarsz én javaslom a "cefreszimeringes" megoldást.Kiküszöböli a tömítetlenségi hányadost.

Előzmény: Matrox01 (111292)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 111293

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111255)
Matrox01 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111292

Sziasztok! 

 

Pálinkafőző keverővel kapcsolatos kérdésem lenne. Van valakinek a forgalomban is kapható keverős főzője?  Hogyan van megoldva a keverő tengelyének tömítése?  Esetleg egy közeli kép róla?  

 

 

Köszönöm előre! 

hevezoli64 Creative Commons License 2015.05.31 0 1 111291

Hm...olyan mint a képen, esetleg picit hosszúkásabb. Annyira tán nem m,et el az eszem, hogy egy hónapot tévedjek, bár 3 éve nem szüreteltem ilyen fajtát. Idén fogok, visszatérünk rá.

Előzmény: norris53 (111274)
Figyelget Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111290
De nem ám.A "D"-ig stimmel.Szép emlékű Vf1 "falujából".
Előzmény: rézműves1 (111289)
rézműves1 Creative Commons License 2015.05.31 0 1 111289

Ez a "Figyelget" csak nem Derecskéről figyelget??

Előzmény: kupeci (111285)
rézműves1 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111288

Ahogy a példa is fényesen bizonyítja, azok között is vannak normális fazonok.

Előzmény: buga1 (111286)
zsorsz Creative Commons License 2015.05.31 0 1 111287

Zsiványbúl lesz a legjobb pandúr,qrvábúl a legjobb feleség,zugfőzőbűl a legjobb navos.:)

Előzmény: buga1 (111286)
buga1 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111286

A kalapról jutott az eszembe egy történet:

 

Adódott, hogy egy szép nap egy "itteni navos" (felvidék) tiszthez (a rangját már nem tudom) mentünk szerelni a vízvezetéket... Szerelgetés közben valamiért be kellett menni az illető házába-műhelyébe... S hát láss csodát!!! Egy komplett pálinkafőző a láthatáron!!! Mondjuk rá nem csinált belőle nagy problémát-nem akadékoskodott, hogy ne menjünk be oda stb... És ha jól emlékezek, az elvégzett munka után még meg is kínált egy "kupicával"!

 

Na erre varrjon valaki gombot :-) 

 

De a becsületére mondva rendes ember volt-kaját,piát is adott...

Előzmény: rézműves1 (111282)
kupeci Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111285

Még meg derecskei illetőségű!:)

Előzmény: rézműves1 (111282)
rézműves1 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111284

Most látom csak, hogy te már szinte meg is mondtad a frankót.

Előzmény: Figyelget (111275)
kupeci Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111283

Norris, akkor legyen minden igaz:)

Előzmény: norris53 (111281)
rézműves1 Creative Commons License 2015.05.31 0 1 111282

Talán nem is hiszitek el, de volt úgy, hogy vendégek jöttek (akkor még a konyhában főztem) és nem akarták elhinni, hogy éppen páleszt főzök. Mert jó hidegre (15°C-alá) hűtöttem a kifolyó párlatot és így semmi szag nem volt érezhető. Dehát a cefre az büdös!!, mondta az egyik, erre levettem a fürdőszobában "pihengető" 50-lityis hordó tetejét (már kiforrt) és a finom lekváros kajszi-illatra nagyon meglepődött. Azt mondta az apósánál nincs ilyen jó illata a cefrének. Ugye nem kell ecsetelnem, hogy az após hogyan cefrézett.

Jó szemed van, az valóban egy "modellezős" kapitányi sapka.

Előzmény: buga1 (111273)
norris53 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111281

Szia Kupeci !

Ha minden igaz megyek a "tópartra" !

Előzmény: kupeci (111277)
Figyelget Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111280

Hát én nem tudom. Ha jó a cefre, akkor jó és gyümölcsös az alszesz. Ha ilyen az alszesz, akkor a pálinka is ilyen lesz.Nem értem igazán ezt a szeszszagot.

Előzmény: buga1 (111279)
buga1 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111279

A szesz illatára mit mondhattak? Mert a finomításkor gondolom az is volt...

Előzmény: Figyelget (111278)
Figyelget Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111278

???

Előzmény: buga1 (111276)
kupeci Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111277

Szia norris!  Csak szépet és jót írnak róla.

Hogy alakul az augusztusi programod?

Előzmény: norris53 (111269)
buga1 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111276

És vajon a szesz illatra mit mondhatott???

Előzmény: Figyelget (111275)
Figyelget Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111275

Legfeljebb akartak Tőle kérni a lekvárból.A jó cefre az igazán lekváros,gyümölcs illatú.

Előzmény: buga1 (111273)
norris53 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111274

Na hát ezért is kérdeztem -- az enyém július utolsó augusztus első dekádjában érik és jól rázható

Előzmény: hevezoli64 (111272)
buga1 Creative Commons License 2015.05.31 0 1 111273

A panelházi szomszédok nem panaszkodtak az "illat anyagokra" ??? 

A ruha akasztón az a fehér kalap valamilyen "hivatalos szervezethez" tartozik??? Vagy csak egyszerű hajós kapitány kalap?    :-) 

Előzmény: rézműves1 (111257)
hevezoli64 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111272

Enyém is gyökérsarj!

Egy kiöregedett fa gyökérsarjait ültettem el pár éve, a nagy fát kivágtam, a 4 kicsiből az egyik idén hoz pár szemet. Úgy emlékszem a veres szilva után érik elhúzódva, kb, augusztus vége, szeptember eleje. Nálam kötött agyagos talaj van.

Egy baja van csak, hogy a fáról kell szeledni, lerázni nem lehet, mint pl. a stanleyt, mert vagy nem jön le, vagy szétplaccsan.

Előzmény: norris53 (111271)
norris53 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 111271

A fehér beszterceid mikor érik - csak azért mert nekem is van - igaz az enyémek gyökérsarjból vannak mind :-)

Előzmény: hevezoli64 (111270)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!