Köszönöm a válaszokat a keverő tömítésének megoldására, de olyat szeretnék megvalósítani aminek nem a sapkán keresztül megy be a keverő tengelye. Elektromos lenne a szerkezet és nem akarnám a hajtóműves kis villanymotort egyfolytában emelgetni külön betöltő nyílás meg nem lesz rajta ugyhogy egy derékszöghajtást létrehozva szeretném megoldani. Ilyen megoldásra gondoltam mint a mellékelt képen is van. Ennek hogyan van tömítve a tengelye???
A célom, hogy két olyan gyümölcsöt keverjek, amelyek nem egyszerre érnek, így elvileg mindkettő cefréjét le tudom főzni amikor ideális, viszont a két kész pálinka házasításához képest (amit a "gyakorlati pálinkafőzés" utolsó soraiból vettem) nyerek egy főzést, ezzel időt/gázt spórolok.
A vegyesnek a hagyományos készítési módja miatt (májustól novemberig megy minden a hordóba) igen alacsony a presztízse. Pedig tényleg lehet jó is, csak nem így.
Hagyományosan a vegyes pálinka többféle gyümölcs együtt cefrézésével készül. De természetesen, az alszeszeket is lehet együtt finomítani. Tiszta pálinkát ritkán kevernek be vegyesnek.
Van egy kis főzőm, és most ismerkednék a pálinkafőzés szépségeivel. Megpróbáltam már pár helyen utánaolvasni, hogy mit és hogyan, és mintha említették volna valahol, hogy az alszeszt gyakorlatilag korlátlan ideig lehet tárolni minőségromlás nélkül, jól emlékszem?
Másik kérdésem, hogy több fajta alszeszt összeöntve is vegyes pálinkát kap az ember, vagy az csak a már kész pálinkákkal működik?
Holnap lesz 2 hete, hogy a pincében áll a bodzavirág cefrém. Szerintetek főzhető lesz holnap? Csak azért kérdezem mert azóta nem láttam és csak holnap kerülök a közelébe. Kb. 1,5 vödör szárnélküli virág, 25-30 l víz, bő 2,5 kg cukor, élesztő. Főzés előtt tervezek beledobni pár marék friss virágot ha tudok szedni.
Csak, hogy pálinkás legyen a hozzászólásom, van mellette van egy kevés -szintén 2 hetes- almám is, azt is főznöm kellene.
Megtárgyalhatja,de úgy illik,hogy ezt azon a helyen tegye,ahol a fő téma a macskahasmars.Biztosan nem hozná szóba a vasárnapi ebéd közben,az asztalnál.
"Ez a szerény,de hozzáértő közönség ledegradálását jelenti."
Itt nem értünk egyet. Én úgy látom, hogy a pálinkás téma körül kialakult egy társaság, egy "család", más szóval közeli ismerősökről van szó. Na most, ha valaki kismacskájának épp hasmenése van, azt miért nem tárgyalhatná meg az ismerőseivel?:-(
Persze "ízlések és pofonok", van aki másképp látja.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Bocsánat, ha félreérthető voltam.Valóban nem az ilyen dolgokról szól ez a topik, így véleményed ezen részével maximálisan egyet értek.Azt viszont nem feltétlen tartom hibának, ha értelmezve van egy (valamilyen szinten kapcsolódó) felvetett téma.Itt hangsúlyoznám az értelmezést, ami nem azonos a vitával.Az valóban degradáló lenne ilyen téma kapcsán, de szerintem arról most szó sem volt.Még egyszer: elnézést,ha valakinek a szakmai önérzetét bántotta a dolog.