Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111363

Mán csak a tömszelence anyagát kék tunnyi!:)

Előzmény: Figyelget (111362)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111362

Kicsit ránagyítottam, hát ez is tömszelencének néz ki.:-)

Előzmény: Matrox01 (111360)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111361

Sajnos azt nem tudom, hogy a gyári megoldás milyen, de valószínű valami tömszelence féleség megfelelő megoldás lenne.

Előzmény: Matrox01 (111360)
Matrox01 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111360

Matrox01 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111359

Köszönöm a válaszokat a keverő tömítésének megoldására,  de olyat szeretnék megvalósítani aminek nem a sapkán keresztül megy be a keverő tengelye. Elektromos lenne a szerkezet és nem akarnám a hajtóműves kis villanymotort egyfolytában emelgetni külön betöltő nyílás meg nem lesz rajta ugyhogy egy derékszöghajtást létrehozva szeretném megoldani. Ilyen megoldásra gondoltam mint a mellékelt képen is van. Ennek hogyan van tömítve a tengelye???

 

 

Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111358

Bizony, hogy lehet!

Előzmény: öreg_néne_b (111352)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 1 111357

A Te célodra ennél kézenfekvőbb megoldás nem igazán van.

Előzmény: Levente Patkó (111355)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111356

Hogy őszinte legyek,még nem próbáltam, 2 napja  a fagyasztott virágról volt szó 111312hsz.

Előzmény: Hurkafej (111353)
Levente Patkó Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111355

Köszönöm a gyors válaszokat!

A célom, hogy két olyan gyümölcsöt keverjek, amelyek nem egyszerre érnek, így elvileg mindkettő cefréjét le tudom főzni amikor ideális, viszont a két kész pálinka házasításához képest (amit a "gyakorlati pálinkafőzés" utolsó soraiból vettem) nyerek egy főzést, ezzel időt/gázt spórolok.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111354

A bodzaszörpösök inkább a tartósítószermentes kivonatot (cukor, sav, víz, áztatás) fagyasztják, állítólag úgy jobban megőrzi az aromáját.

Előzmény: Hurkafej (111353)
Hurkafej Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111353

Sokat veszíthet az illatából?

 

Előzmény: zsorsz (111347)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111352

A vegyesnek a hagyományos készítési módja miatt (májustól novemberig megy minden a hordóba) igen alacsony a presztízse. Pedig tényleg lehet jó is, csak nem így.

Előzmény: Figyelget (111351)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111351

Vagy külön cefrézve, de főzéskor összeöntve.

Előzmény: öreg_néne_b (111349)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111350

1.-igen

2.-igen

Előzmény: Levente Patkó (111346)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111349

Hagyományosan a vegyes pálinka többféle gyümölcs együtt cefrézésével készül. De természetesen, az alszeszeket is lehet együtt finomítani. Tiszta pálinkát ritkán kevernek be vegyesnek.

Előzmény: Levente Patkó (111346)
Levente Patkó Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111348

ez?

Előzmény: Hurkafej (111345)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111347

Mélyhűtő.

Előzmény: Hurkafej (111345)
Levente Patkó Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111346

Tisztelt hozzáéttők!

 

Van egy kis főzőm, és most ismerkednék a pálinkafőzés szépségeivel. Megpróbáltam már pár helyen utánaolvasni, hogy mit és hogyan, és mintha említették volna valahol, hogy az alszeszt gyakorlatilag korlátlan ideig lehet tárolni minőségromlás nélkül, jól emlékszem?

Másik kérdésem, hogy több fajta alszeszt összeöntve is vegyes pálinkát kap az ember, vagy az csak a már kész pálinkákkal működik?

 

előre is köszönöm!

Hurkafej Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111345

Hogyan lehet eltartósítani a bodzavirágot? Lehet, hogy hagynék az aromakosrárba egy keveset, majd ha ősz derekán érik a bogyó.

vasbicikli Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111344

Ha valaki szeret ízesített kóficokkal kísérletezni, felajánlom az alábbi szárított, illatos izémizéket:

Mindegyik kb. dupla maréknyi mennyiség, rengeteg pálinkát el lehet vele rontani :)

 

Sambucus nigra (Sambucii flos)   szárított bodzavirág

Citrus auranthium (Aurantii flos) a gugli szerint keserű narancs, a latin drognév alapján valami virág, de kinézetre olyan, mint a gyaluforgács

Jateorhiza palmati (Colombo radix) kolombógyökér

 

Nem akarok vele dílerkedni, vigye el valaki egyben az egészet.

Ha ad érte egy üveg élvezhető pálinkát, azt nem bánom :)

Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111343

Valószínűleg igen, de hát már mindjárt holnap lesz és úgyis meglátod.:-))

Előzmény: vasbogre (111339)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111342

Ezzel akármennyire is szeretnék vitatkozni(nem is szeretnék), muszáj egyet értenem.Arra van a klub topik.

Előzmény: obsitos3 (111338)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111341

Szóvégi n törölve!

Előzmény: zsorsz (111340)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.04 0 1 111340

A virágot inkább  finomítás elött az alszeszben tenném!

Előzmény: vasbogre (111339)
vasbogre Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111339

Holnap lesz 2 hete, hogy a pincében áll a bodzavirág cefrém. Szerintetek főzhető lesz holnap? Csak azért kérdezem mert azóta nem láttam és csak holnap kerülök a közelébe. Kb. 1,5 vödör szárnélküli virág, 25-30 l víz, bő 2,5 kg cukor, élesztő. Főzés előtt tervezek beledobni pár marék friss virágot ha tudok szedni.

Csak, hogy pálinkás legyen a hozzászólásom, van mellette van egy kevés -szintén 2 hetes- almám is, azt is főznöm kellene.

obsitos3 Creative Commons License 2015.06.04 0 1 111338

Megtárgyalhatja,de úgy illik,hogy ezt azon a helyen tegye,ahol a fő téma a macskahasmars.Biztosan nem hozná szóba a vasárnapi ebéd közben,az asztalnál.

Előzmény: Feeriba51 (111337)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.06.04 0 2 111337

"Ez a szerény,de hozzáértő közönség ledegradálását jelenti."

 

Itt nem értünk egyet. Én úgy látom, hogy a pálinkás téma körül kialakult egy társaság, egy "család", más szóval közeli ismerősökről van szó. Na most, ha valaki kismacskájának épp hasmenése van, azt miért nem tárgyalhatná meg az ismerőseivel?:-(

Persze "ízlések és pofonok", van aki másképp látja.

Jó nedűt!!!

Előzmény: obsitos3 (111333)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 111336

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111331)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.03 0 2 111335
Bocsánat, ha félreérthető voltam.Valóban nem az ilyen dolgokról szól ez a topik, így véleményed ezen részével maximálisan egyet értek.Azt viszont nem feltétlen tartom hibának, ha értelmezve van egy (valamilyen szinten kapcsolódó) felvetett téma.Itt hangsúlyoznám az értelmezést, ami nem azonos a vitával.Az valóban degradáló lenne ilyen téma kapcsán, de szerintem arról most szó sem volt.Még egyszer: elnézést,ha valakinek a szakmai önérzetét bántotta a dolog.
Előzmény: obsitos3 (111333)
Tanyasi-1 Creative Commons License 2015.06.03 0 1 111334

:-) !

 

Előzmény: obsitos3 (111333)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!