Keresés

Részletes keresés

bandolesa Creative Commons License 2017.12.09 -1 0 21497

Azt hittem ez a törvény már a kukában van,és ellátásunk megtartása mellett dolgozhatunk.

 

Akkor türelmesen várjuk a változást!

 

Elég baj,hogy sem prémiumot,sem Erzsébet utalványt nem kapunk sajnos.

Előzmény: Törölt nick (21493)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.08 0 0 21496

https://24.hu/…zagon-elnek/,Ukrán nyugdíjasok,hazánkban.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.08 0 0 21495

"A közgyógyellátásra való jogosultság megállapítása JÁRÁSI HIVATALI hatáskör.

Ha a közgyógyellátásra való jogosultság az igazolványon feltüntetett lejárati időpontot megelőzően megszűnik, a járási hivatal az igazolványt visszavonja, a NEAK pedig törli a jogosultságot a nyilvántartásból. A NEAK az igazolványon feltüntetett lejárati időpontot megelőzően hatályát vesztett igazolványok számát, a kártya sorszámát és a hatályvesztés időpontját a honlapján közzéteszi.

Ha az igazolvány érvényességi ideje lejár, de a közgyógyellátásra való jogosultság továbbra is fennáll, akkor a beteg a bejelentést követő 15 napon belül új igazolványt kap, amelynek érvényességi ideje megegyezik a közgyógyellátásra való jogosultság időtartamával."

Előzmény: Ágnes S Deli (21494)
Ágnes S Deli Creative Commons License 2017.12.08 0 0 21494

sziasztok,nekem az a kérdésem hátha tudtok segíteni :) 2015.07.19.én született fiam ajak és szájpadlás hasadékkal,szívbetegen Vpdaval amire közgyógy igazolványt kaptunk.Több mütéten is túl vagyunk.

szerencsére ugy alakult szívén 2 lyuk spontáéissan össze zárult.2017.december 6.án kardiologus mondta lekell mondjam közgyógy igazolványt.és a kérdés azt hol és kinél kell?

közgyógy igazolványunk 2017.november 11.én lejárt.kinek kell jelezni nem kérjük továbba jogosultságot? esetleg magyar állam kincstár......válaszoknak nagyon örülnék

további szép napot mindenkinek

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.08 0 0 21493

Az EGYT szociális ellátásnak számít, a munkavégzés bejentési kötelezettséggel és az ellátás szüneteltetésével jár,illetve ha a 121. napon is dolgozik az adott személy, akkor megszüntetik az ellátását.

 

(Különbözik a nyugdíjszerű ellátásoktól, amelyek mellett lehet dolgozni, mint például a rokkantsági járadék esetén.)

 

EGYT esetében:

MEG KELL SZÜNTETNI AZ ELLÁTÁSRA VALÓ JOGOSULTSÁGÁT ANNAK A SZEMÉLYNEK c) aki keresőtevékenységet folytat, a keresőtevékenység 121. napjától;

 

Az EGYT-re az 1993.évi III. törvény 33-34.§-ai, 37-37/B. §-ai valamint a 63/2006. (III.27.) Korm. rendelet vonatkozik.

Előzmény: bandolesa (21491)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.08 0 0 21492

Ha köteleznek rá,mert ezekkel együtt kell működni.

Előzmény: bandolesa (21491)
bandolesa Creative Commons License 2017.12.08 -1 0 21491

A nem rehabilitációs ellátásban részesülő megváltozott munkaképességűek pl:-EGYT-ellátottakra jogy vonatkozik a szabály?

 

 

A rehabilitációs ellátottak kötelesek a felajánlott munkát, így a közmunkát is elfogadni

Előzmény: Törölt nick (21489)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.07 0 0 21490

"Javítani kell a megváltozott munkaképességű dolgozók bérezésén

A Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) mintegy 6000 megváltott munkaképességű dolgozót képviselő testület közleményében hangsúlyozta: tovább küzd a megváltozott munkaképességűek jogaiért. Javítani akarnak a bérezésen és a munkakörülményeken - írja az MTI.

A HVDSZ 2000 szerint ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozókkal javítani lehessen a munkaerőhiányon, szükség van a munkakörülmények és a bérezés javítására, és arra, hogy a fogyatékkal élő emberek a társadalmi periférián belül maradjanak.

Becslések szerint Magyarországon mintegy 70-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, ezt a területet is érinti az elvándorlás, a külföldre távozás - írta az érdekképviselet."

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.07 0 0 21489

"fölösleges a leszázalékolt embereket ostorozni,mivel a 2011-es változással az ellátások összegét is keményen visszanyesték." Egyetértek.

 

"A 2011. évi CXCI. törvény keretében megtörtént a rokkantsági ellátórendszer átalakítása, melynek értelmében január 1-jétől rokkantsági nyugdíj nem állapítható meg. A megváltozott munkaképességű emberek két típusú ellátást kaphatnak ezután: rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást. 

 

"Ha megnézzük az eredményeket, kiderül, hogy szinte csodát tettek: egyik pillanatról a másikra az emberek egészségi állapota hatalmasat javult. Holott csak az történt, hogy átalakították a minősítési rendszert. Így megdöbbentő eredmények születtek. Visszavettek a minősítésből, miközben egyes esetekben az emberek állapota még súlyosabb lett"" - hangsúlyozza Szakály József, akinek több nehéz helyzetbe került ember is van a környezetében. "

 

A rokkant nyugdíjjogosultságot megszűntetése, az új alaptörvény a családokat kötelezi a rokkantak ellátására, csökkentett összegű rehabilitációs- és rokkantellátást folyósítanak , a komplex felülvizsgálati rendszer szigorítása miatt súlyos betegek kerülnek ki az ellátásból,  sokuktól megvonták az utazási és egyéb nyugdíjas kedvezményeket. 

 

A rehabilitációs ellátottak kötelesek a felajánlott munkát, így a közmunkát is elfogadni.Téves hiedelem, hogy a közmunkát csak képzetlen emberek végeznek.  Ezzel szemben idegen nyelvet beszélő, diplomások  is a közmunkások sorait gyarapítják. Ez megalázó az érintettekre nézve és egyben a megszerzett tudás el nem ismerése is. Ők ugyanazt a munkát végzik, mint alkalmazotti jogviszonyban lévő kollegáik, csak sokkal kevesebbért. Milyen példával szolgál, milyen perspektívát mutat az értelmiségi, de közmunkás bérre és létre kényszerített szülő a gyermeke számára? Tanulj, hogy közmunkás legyen belőled?

szerelő12 Creative Commons License 2017.12.07 0 1 21488

Ez pontosan így van.

Előzmény: mrduckhead (21487)
mrduckhead Creative Commons License 2017.12.07 0 3 21487

Ráció van abban,amit mondasz.

De viszont nagyon sok dolgot nem veszel vagy akarsz figyelembe venni.

Betegség és betegség között különbség van.Nem mindenki tud dolgozni,de ha igen,akkor is talán részmunkában.

(arról nem beszélve,hogy talán helyileg olyan helyen lakik,ahol munka alig van,vagy a régió olyan fejlett,mint a középkorban)(na meg az a készség,hogy mihez is ért a beteg.Mert ha számokhoz nem értek,akkor ülőmunkás könyvelői melot nem tudok elvégezni,mert az agyi kapacitásom véges)

Következő felül vizsgálatnál meg lehet,hogy "gyógyultnak" nyilvánitják,mivel 4 órában dolgozik,de azt nem veszik figyelembe,hogy csak ennyire képes.

(na meg a rokkiban eltöltött évek nem számitanak bele a nyugdijba)

Mert ugye a hatalmas nagy ellátási összegek maximum "fizetés kiegészitésként" szolgálnak.(40-50k.Hűha!Iszonyatos sok összegek)

Ez a régi-új kategória talán igaz,csak itt az ellátás összegén volt a hangsúly,amit keményen minimumra csökkentettek.

Nem kell ecsetelni,hogy aki ápolási díjat kap,mennyiből él.De gondolom,hogy ez igazságos.

Mellesleg csak "nyomásra" voltak képesek ennek időtartalmát a nyugdíjba beszámitani,ami csak most következett be.

Szerintem fölösleges a leszázalékolt embereket ostorozni,mivel a 2011-es változással az ellátások összegét is keményen visszanyesték.

Nem a megváltozott munkaképpességüeken fog múlni az ország sorsa,nem ők lopnak súlyos százmilliárdokat,és építenek értelmetlen dolgokat,amiket majd az unokáik is nyögni fognak.(na meg az egész társadalom)

Az az összeg,amit ellátás néven kapunk,az eltörpül a kedves vezetőink saját zsebre rakott pénztől.

Előzmény: takianyu (21474)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.06 0 0 21486

Köszönöm!

Előzmény: bandolesa (21484)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 0 21485

A Kúria szerint (2012):
... egyénenként és a foglalkoztatási helyzetet tekintve régiónként is óriási különbségek figyelhetők meg - fejtette ki a kúriai bíró.
Vannak megyék, ahol sokkal jobb a foglalkoztatási helyzet, a megváltozott munkaképességűek is találhatnak munkát, és a jobb közlekedési viszonyoknak köszönhetően el is tudnak jutni a munkahelyre. Másutt sokkal rosszabb a helyzet. Ez is befolyásolja, hogy ki jogosult ellátásra, nem csupán az egészségi helyzet, és előfordulhat, hogy ugyanaz az összszervezeti egészségkárosodás az egyik régióban megalapozza az ellátás folyósítását, egy másikban azonban nem - mondta a szakember.
A potyautasok kiszűrése azonban esetenként "túl jól sikerült", a rokkantellátást megtagadó hatósági döntések egy részénél a bíróságok kötelezték korrekcióra a társadalombiztosítási szerveket - fűzte hozzá.
Az eljárások bonyolultak, hosszadalmasak."

 

Változhatott a helyzet az eljárások időtartamát, kimenetelét tekintve is. Egyet tehetünk:szorítunk Nekik,  kitartást kívánunk, reméljük, tárgyilagos döntés születik ügyükben.

bandolesa Creative Commons License 2017.12.06 -1 3 21484

Ez így van, ezzel egyetértek.

 

Ha az orvosszakértés becsületes lenne,2012-ben

megtagadták volna ezt a mostani rendszert.

Mert súlyos beteg emberek, tömegesen kerültek ki

az ellátó rendszerből,sokan hajléktalanok,de rengeteg

öngyilkosságba kényszerült.

 

És mire számíthatunk,57-év alattiak,1-2 évenként lehet menni

állapotunkat igazolni, akkor is,ha 10-éve nincs javulás.-Hát az 1980-as években ezeket az embereket már rég véglegesítették.

Előzmény: szerelő12 (21473)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 1 21483

"Rokkant ellátás után hogyan jár az öregségi nyugdíj?

Feleségem 2005-től rokkant ellátásban részesült. Áprilisban elintéztük, hogy írják át öregségi nyugdíjra mivel elérte a korhatárt. Ez meg is történt, de most semmilyen kiegészítést nem kapott, nem jár semmi."

 

 

NyugdíjGuru válasza:

"... akik 2016-ban még rokkantsági ellátásban részesültek, de idén betöltötték a nyugdíjkorhatárukat és kérték a nyugdíjuk megállapítását a rokkantsági ellátás helyett! Néhány kedves ilyen Olvasóm kérdezte, hogy ők jogosultak-e a nyugdíjkorrekcióra és a nyugdíjprémiumra?
Rövid válaszom:
- jogosultak, ha a 2016. évi rokkantsági ellátásukat változatlan összegben, újraszámítás nélkül folyósítják tovább öregségi nyugdíjként a részükre 2017-ben (az 1955. január 1. előtt született rokkantsági ellátottak részére áll nyitva ez a lehetőség),
- viszont nem jogosultak, ha a nyugdíjukat az általános szabályok szerint állapították meg, azaz újraszámították az ellátásukat.

A nyugellátások és egyes más ellátások 2017. novemberi kiegészítéséről szóló 312/2017. (X. 31.) Korm. rendelet 1. § (2) bekezdés a) pontja szerint az (1) bekezdés szerinti egyösszegű kifizetés (a novemberi ellátás 9,6%-ával megegyező összegű egyszeri kompenzáció) megilleti a 2016. december 31-ét követő időponttól megállapított vagy folyósított, az (1) bekezdés szerinti saját jogú ellátásban (köztük a nyugellátásban) részesülő személyt is, ha ezt az ellátását a januári emelésre jogosító ellátása helyett, újraszámítás nélkül folyósították tovább, vagy a januári emelésre jogosító ellátás megszűnését követő naptól, újraszámítás nélkül állapították meg (…). Vagyis a tavaly még rokkantsági ellátásban, idén már öregségi nyugdíjban részesülő személyekre vonatkozóan akkor áll fenn a korrekcióra való jogosultság, ha az öregségi nyugdíja összege megegyezik a korábbi rokkantsági ellátása összegével. Abban az esetben azonban, ha a nyugdíját újraszámították és így az összege nem azonos a korábbi rokkantsági ellátása összegével, akkor a nyugdíjszámítás során már figyelembe vették az idei infláció mértékét, így a korrekcióra nem válik jogosulttá."

Gellar Creative Commons License 2017.12.06 -4 2 21482

Semmi gond, te legalább érvelsz, leírod a gondolataidat, nem mást vagy saját magad fényezed mint egyesek a sokadik reg. után, számomra sokkal hitelesebb vagy, mint a sértődős felhasználók, akik képtelenek elfogadni a tényt, hogy ez egy fórum, és ignorálnak a sajnálat vagy önsajnálat nevében. 

Előzmény: takianyu (21474)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.06 0 2 21481

Na, akkor csatlakozom jómagam is.

Előzmény: Törölt nick (21480)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 3 21480

Rejtetté tettem (olvashatatlanná) Takianyu hozzászólásait (is) már réges-rég. A hivatalos álláspontot ismerem, minek ragozni? A valóságot aki megtapasztalja, nem csak visszhangozza a médiákban olvasottakat ,  az ő írásaikat elovasom és reagálok is, ha kérdeznek. Folyamatos provokációk ellen beválik, kiváló módszer!

Kedves Annamária! Majd egyszer kárpótolnak minket az elszenvedett igazságtalanságért, anyagi és erkölcsi veszteségekért!  Felismerik, hogy helyre kell hozni a hibát, korrigálni kell. Remélem, élünk még akkor! Nagy elégtétel lenne!

Előzmény: Gy.AnnamáriaBp. (21479)
Gy.AnnamáriaBp. Creative Commons License 2017.12.06 0 3 21479

legfeljebb bukta az utazásit. - Kedves! Ez is épp elég. Erről már írtam. A BKK bérlet 9.500.-ba kerül, így pedig 3.330.-ba. Ez is elég szép pénz. Mi az hogy 'legfeljebb bukta az utazásait. 

Előzmény: takianyu (21474)
ufurnyufur Creative Commons License 2017.12.05 0 3 21478

Kedves judit59 és valerya!

Túl vagyok az első tárgyaláson. Nekem megjött az alperes képviselője(hölgy), a megelőző tárgyaláson is részt vett, így szinte összenőttek a Bíróval, de aranyos volt, csupán ő is fenntartotta az első és másodfokon hozott határozat szerintieket, neki ugye ez a dolga, ezért küldték oda. Bírónő tőlem is megkérdezte, fenntartom-e a keresetemben megfogalmazottakat, mely részemről a sokat idézett szakmaiság hiányára való hivatkozás, és a nálam szakmainak számító, neurológusi szakvélemény figyelmen kívül hagyása. Jeleztem, hogy időközben a június hónapban két hasfali sérv és epekő műtétem volt, ahol ügyeletes orvosi minőségben találkoztam a felülvizsgáló orvossal, ebből tudom, hogy sebész a szakképzettsége. Bírónő közölte hogy igazságügyi orvosszakértő véleményét látja célszerűnek igénybe venni, a kérésemnek megfelelően. Közölte, hogy ő is sebész, de figyelembe fogja venni a neurológus véleményeket. Nem örülök neki, hogy nem neurológus, de nekik bedolgozóan, ilyen végzettségű orvos szakértőjük van, 2 fő is, ez van. Majd meglátjuk. Legfeljebb, ha most is elkaszálnak, tovább megyek az igazamért. Azt még nem is tudom, hogyan tovább, abban az esetben. 2018. január vége február elejére várható a következő tárgyalás, addig meg fog történni az orvosszakértői vizsgálat. Időközben a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság most novembertől a lecsökkentett baleseti járadékot utalja, és augusztos 1-től okt 30-ig, 3 hónap jogtalanul felvett baleseti járadék visszafizetésére kötelezett határozatában. Függetlenül attól, hogy megtámadtam a felülvizsgálatok határozatait, és bírósági úton vagyok. E határozat ellen a Budapest Fővárosi Ui. Bíróságon kell keresnem az igazamat, de a tárgyalás elhalasztása miatt kicsúsztam a 30 napos határidőből.

Előzmény: judit59 (21466)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 3 21477

Szerelő!

"MERT A TÖBBI SORSTÁRSAMAT SAJNÁLOM" Nagy Köszönet az együttérzésért, a megértésért! 

Ha nem is estek ki sokan az ellátásból, de segélyszerű ellátásra lettek jogosultak. Nem csak a betegségekkel kell küzdeni, hanem a korlátozott anyagi körülményekkel is!

Előzmény: szerelő12 (21475)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.05 0 0 21476

Még egyet,hány szimulánst fogtak?

Előzmény: takianyu (21474)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.05 0 2 21475

Takianyu!

 

Nem kívánom neked a krónikus betegségeimet,én nem a kategóriám besorolásáért írtam,

hanem a belinkelt cikkre reagáltam.

MERT A TÖBBI SORSTÁRSAMAT SAJNÁLOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: takianyu (21474)
takianyu Creative Commons License 2017.12.05 -4 3 21474

Rengeteg a frusztrált beteg. Eléggé egyoldalú az ilyen fórum, hiszen nagyon sokakat nem ért különösebb sérelem, legfeljebb bukta az utazásit.

A legtöbb beteg a felülvizsgálatnál maradt a régi-új kategóriában, ráadásul igen pozitív volt a 60-éven felüliek mentesítése, a felülvizsgálat alól.

Néhány éve polemizáltam valakivel és az lett a konklúzió, hogy AKI BETEG AZ NEM BETEG (merthogy leszázalékolták, tehát szimuláns, vagy lefizette az orvost) ÉS AKI NEM BETEG AZ BETEG (Ők azok akik nem kapják meg a kellő százalékot mert az orvosok "Mengelék")

 

Ugyanakkor a tanácsokat elutasítják, pl a rendszeres orvoshoz járás, gyógyszerkiváltás is része az adminisztratív "ellenőrzésnek".

Azt is nehezen szokták megemészteni, hogy pl. egy láb-csonkolt ember is munkaképes, lehet. Nem sorolom fel de mára több olyan munkakör van ami ülőmunka.

Az persze igaz, hogy sokan pszichésen alkalmatlanok a testi betegségek mellett, de azért az bizonyos, hogy aki alkalmas akár 4-6 órában dolgozni az tegye meg, mert szociálisan nagyon jót tesz, rendszerességet, és célokat ad a mindennapokra.

 

Tudom, hogy alaposan nekem fognak esni, de EZ CSAK EGY VÉLEMÉNY.

 

Szép napot mindenkinek.

Előzmény: Gellar (21470)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.05 0 2 21473

Ha az orvosszakértés becsületes lenne,2012-ben

megtagadták volna ezt a mostani rendszert.

Mert súlyos beteg emberek, tömegesen kerültek ki

az ellátó rendszerből,sokan hajléktalanok,de rengeteg

öngyilkosságba kényszerült.

És hány csalót sikerült megfogni?Mert ezzel érvelt a kormány,

Egyet se,mert sajnos csak beteg kiszolgáltatott ember volt.

És mire számíthatunk,57-év alattiak,1-2 évenként lehet menni

állapotunkat igazolni, akkor is,ha 10-éve nincs javulás.

szerelő12 Creative Commons License 2017.12.05 0 2 21472

Vannak,biztosan.

Előzmény: Gellar (21470)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 21471

http://kuria-birosag.hu/hu/sajto/tajekoztato-kuria-donteserol-megvaltozott-munkakepessegu-szemelyek-ellatasait-rehabilitacios       

Dátum: 2017. október 2.

Tájékoztató a Kúria döntéséről, a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait a rehabilitációs hatóságnál az erre rendszeresített nyomtatványon vagy elektronikus űrlapon lehet kérelmezni

Gellar Creative Commons License 2017.12.05 -2 3 21470

Ez a Mengele párhuzam borzasztó. Vannak tisztességes felülvizsgáló orvosok, nem is értem miért kell ilyeneket írni.

Előzmény: szerelő12 (21469)
szerelő12 Creative Commons License 2017.12.04 0 0 21469

Nem szakértők ezek,hanem J.Mengele utódai,egytől egyik.

Előzmény: Zajoncful (21468)
Zajoncful Creative Commons License 2017.12.04 0 1 21468

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!