Keresés

Részletes keresés

mopy Creative Commons License 2005.03.19 0 0 177
Szia!

Ez nagyon jó, feltör a kis fiúcska.

Ma sétáltunk esőben, nem zavarta addig míg nem kezdett el zuhogni, akkor kellett fel vennem. Reggeli dolgait kellene el kapnom, ma nem sikerült nagyon korán kelt, csak az eredmény maradt.

Nagyon örülök, hogy a mama és a picik jól vannak.

 

         mopy

Előzmény: Brudo (176)
Brudo Creative Commons License 2005.03.19 0 0 176

Szia!

 

Az szuper!!! Nagyon ügyesek vagytok,... csak így tovább, meglátod most már hamarosan szobatiszta lesz...:)))

 

Mi pedig  ma voltunk  tenyészszemlén a kisfiammal, Giannival... Hát nagyon ügyes volt, jól tűrte a  "nézegetést".... és nagyon megdícsérték, hogy milyen szép...!

Megkaptuk a tenyészszemlét sőt még a telefonszámunkat is elkérték, fedezőkannak kellene. Szóval szép ez a nap is..

 

A picik pedig olyan édesek, kis dagik mert nagyon jól szopiznak és hála az Égnek a maminak is van sok tejecskéje...:)))

 

Jó hétvégét!

Üdv.: Brudo

Előzmény: mopy (175)
mopy Creative Commons License 2005.03.19 0 0 175

Sziasztok!

MEG SZÜLETETT AZ ELSŐ PISILÉS AZ UTCÁN, nagyon megdicsértem.

Annyira örült neki, el kezdett futkosni mint aki megkergült!

Éljen!!!

 

    üdv.:mopy

Brudo Creative Commons License 2005.03.18 0 0 174

Szia Mopy!

 

Igen, úgy látszik a konyharuha-project nálatok is "bejött". Ha a kis Mopy már 7 hónapos, akkor nem fog már sokat nőni, ne félj, mini marad... bármit is mondott neked a csajszi. Az én 10 hónapos kislányom  is kb. 8-9 hónapos koráig nőtt, de nagyon picit, szinte észre sem lehet venni, csak  erősödik....ő is mini lett, max. 2 kg-os. Az anyukája 3 kg-os, az apukája pedig 2,5 kg. Bár  most a mamája kicsit le van terhelve a szopiztatás miatt, most olyan 2.7 kg lehet, de  lehet, hogy még kevesebb.. pontosan nem tudom megmérni..(((

Nincs pipi a szabadban? Az nagy kár... De ha végül sikerül, tudod, nagyon dicsérd meg, hidd el hálás lesz és meg fogja tanulni...)))

 

Sétáljatok sokat, szokja, és puszild  meg...)))

Üdv.: Brudo

 

Előzmény: mopy (173)
mopy Creative Commons License 2005.03.18 0 0 173
Sziasztok!

Mopy most 7 hónapos. Nálunk is a konyharuha kiköt a fekhelyén, ha véletlenül nem teszem el a sütőről. Mostanában mindig ott nézegeti magát.

Nálunk a házimozi zsinórja lett meg rágva, meg is ette. Szerencsére ki jött….

Mi mindent el tettünk, le takartunk, eldugtunk, nem ment. Jött a vasalódeszka akadály, amikor nem vagyunk otthon, a konyha és az előszoba a birodalma. Este meg kéretőik is ki, fekszik le a helyére. Ott alszik, tegnap véletlenül be csuktam a szobaajtót, tv-t néztem, addig nem hagyott, míg nem engedtem ki lefeküdni. Hanyatt vágta magát és nagyképűen elfordult.

 

Már nagyon bátor lent, nem akar fel jönni az ölembe. Sőt, ma egy kislány futni akart vele. Egy tapodtat se ment, leült a lábamra. Meg is dicsértem, csak akkor ment, amikor engedtem neki, de se pipi, se kaki nem volt. Most főzőcskézek, kész megint megyünk sétálni.

 Reggel meg 5 órakor kell, csak akkor még hideg van, és az nem tetszik.

Mindegy, eszik és futunk is le….Majd csak egyszer összejön

 

      mopy.

Brudo Creative Commons License 2005.03.18 0 0 172

Szia!

 

Sajnos a rágás a Yorki-nál örök probléma. Nálunk a kisebbik kislány már elmúlt 10 hónapos, de alig várja, hogy itthon maradjon "egyedül" és már rombol is. Bármit, ami az orra előtt van. Indulás előtt kb. fél órával  szétnézünk a lakásban és minden eldugható dolgot elteszünk az útjából. Nekünk az a szokása, hogy a felakasztott konyha-ruhát szedi le és hurcolássza szanaszét a lakásban. Azt tudom, hogy az első tüzelésig ilyenek,legalábbis az idősebbik szukám az első tüzelése után teljesen megváltozott ... persze  pozitív irányba. Valahogy lenyugodott...

 

De még örülj annak, hogy nem a hálózati kábelt nézte ki magának, mert bizony sokkal rosszabbul is  járhat azzal..

A Yorki az egy ilyen fajta kutyus, utálja az egyedüllétet és baromira unatkozik. Ilyenkor javaslok mellé egy másik kutyust, nem feltétlenül Yorkit, de legalább ketten tudnak fogócskázni, birkózni.

 

Mi nagyon keveset hagyjuk magukra őket, mert itthon dolgozom, de bizony amikor én sem vagyok itt, rosszalkodnak...

 

Az én kan kutyusom napra pontosan 4 hónaposan került hozzánk. Nem fogjátok  elhinni kb. 4 nap alatt teljesen szobatiszta  lett... Hihetetlen, de tényleg így volt. Nem hittünk a szemünknek...!! Mi egy nagy festő nylont terítettünk le a szobában, és bizony másfél - kétóránként vittük őt  ki az udvarra, hogy elvégezze a dolgát... ráadásul még február volt, borzasztó hideg, szeles idő, de mégis sikerült. A  10 hónapos kislánnyal már nem volt ilyen könnyű dolgunk, de mára már  azon is túl vagyunk...)))

Fontos, hogy mindig NAGYON-NAGYON meg kell dicsérni, ha lakáson kívül  végzi el a dolgát... a yorki imádja, ha dícsérik és elismerik ha valamit jól csinált.... És következetesen, keményen megszidni, ha ez mégis a lakásban történik. Azért mert pici kutyus, nem szabad, hogy ő irányítson, és igenis NEVELNI KELL...

 

Kitartás, biztosan sikerülni fog...)))

Üdv.: Brudo

Előzmény: Balono (171)
Balono Creative Commons License 2005.03.18 0 0 171

Sziasztok!

 

Nagyon kis tunderiek a kutyuskaitok Mopy es Brudo! De hogy ezek a kis Babak milyen kis aprosagok... Nagyon vigyazzatok rajuk!

 

Mopy mennyi idos is a kutyuskad? Nem emlekszem most pontosan.

Doris 6 honapos korara elerte a mai sulyat, es azota nem novekedett. Igy valoszinuleg a Te kutyuskad sem fog. Az meg, hogy a szore begondorodik-e? Ha Doris nincs frissen megfesulgetve, az o bundacskaja is hullamos.

 

Amig nem lett Doris teljesen szobatiszta, addig mi is setalhattunk orakig, csak akkor pisilt, amikor hazaertunk es betettuk a ketrecbe. Es szinte egyik naprol a masikra megvaltozott a helyzet, utana meg mar csak az utcan volt hajlando elvegezni a dolgat. Ez is olyan 6-7 honapos kora korul volt.

 

Nincs arra valami otletetek, hogy hogyan szoktassuk le arrol, hogy mindent szetragjon. Az mar aprosagnak szamit, amikor a tapetat tepi le a falrol es azzal jatszik, de peldaul tegnap mire hazamentunk, a hangfal-kabelt ragta szet, es persze a belso rezdrotot egy kb 2-3 cm-es darabon meg is ette. Hogy az majd hogy jon ki belole? Pedig tudja, hogy nagyon rosszat csinal, mert olyankor mindig lapul... De a kisordog ugy latszik erosebb a benne lakozo angyalnal.

 

Persze, tudjuk, hogy nagyon hosszu az az ido, amit nem vele toltunk, de hat ha muszaly dolgozni, es a munkahelyunkre nem vihetjuk be.

 

Szoval, ha lenne valami jo kis otletetek, azt szivesen vennenk.

 

Udv. Mindenkinek!

mopy Creative Commons License 2005.03.18 0 0 170
Szia Brudo!

Kis csöppségek, Ti is aranyosak vagytok. Tegnap, megint találkoztunk egy Yorkival.

Nem is foglalkoztak egymással, másik gazdija mondta, hogy Mopynak a szőre is be göndörödik majd és nem mini, majd csak figyeljem meg mekkora lesz. 1,5kg már két hónapja J

Biztosan ő jobban tudja, gondolta……

Ki jött a jó idő teljesen meg van kergülve, futkos ha megyek el már rohan az ajtóhoz, persze séta után a lakásban végzi el a dolgát….

 

Üdv mindenkinek: mopy

Előzmény: Brudo (169)
Brudo Creative Commons License 2005.03.17 0 0 169

Szia Mopy!

 

Megnéztem a fotóalbumotokat, egyenesen gyönyörűségesek vagytok...!

Az én Gianni-kám ugyanilyen volt kiskorában.. Kerek buksi, szép szőr, aranyos kis fülecskék... Édi-bédi...

 

Én is tettem fel képeket a babákról az új oldalamra: www.brudo.kepeim.hu oldalra.

Köszönöm a jókívánságokat...

Üdv. Mindenkinek: Brudo

Előzmény: mopy (168)
mopy Creative Commons License 2005.03.16 0 0 168
Szia Balano!

Teljesen véletlenül nem Keszthelyen sétáltatok a hétvégén és találkoztatok egy másik Yorkival?

 

 

Brundo, lesz rá lehetőség képeket tegyetek fel az apró népről.

Puszancs az anyukának és csak nevelgesse őket.

 

www.mopy.kepeim.hu

Megszületet a fotóalbum, most csak párat tettünk fel. Remélem meg tudjátok nézni.

 

                          mopy

 

 

Brudo Creative Commons License 2005.03.16 0 0 167

Szia!

 

Köszönjük a jókívánságokat... Mindenki jól van, a mama kutyus is elég jól viseli a "pöttöm  népet". Ügyesen szopiznak, van tejecske is, jó, gondoskodó mama kutyánk van... Ja, és nagyon hasonlít a mi kis Pessy-ként a Ti Doris-kátokra. Akár még tesók is lehetnének..:)))

 

Hát, igen, elég nehéz dolog elbúcsúzni a babáktól, amikor új gazdihoz kerülnek, siratjuk is őket, de folyamatosan kapjuk a fotókat, hogyan fejlődnek, milyenek lettek nagykorukra, stb.

Arra is gondolni kell azonban, hogy milyen nagy örömet szerzünk a gazdinak azzal, hogy egy kis szőrgömböcöt vihet haza magával és együtt élhetnek remélhetőleg vagy 15 évig...Ilyenkor már "örömkönnyek" is vannak ám a meghatottságtól...)))

 

Remélem Sarlatán is nagyon boldog lesz az új kis "barátnővel"...

 

Üdv. Mindenkinek: Brudo

Előzmény: Balono (165)
Balono Creative Commons License 2005.03.16 0 0 166

Sziasztok!

 

Kihasznaltuk a hetvegi csodalatos idot, es leruccantunk a Balcsira. Doris is nagyon elvezte, hogy vegre jo ido van. Persze alig birtuk visszafogni, hogy ne menjen be a toba a kacsakhoz.

 

Teszek fel par "divatbemutatos" kepet Doriskank ruhairol, es egy Balcsis kepet, ahol latni, hogy azert ha lassan is, de olvad a jeg.

 

 

 

 

 

 

Legyen szep tavaszi napja mindenkinek, udv: Balono & Doris

Balono Creative Commons License 2005.03.16 0 0 165

Szia Brudo!

 

Szivbol gratulalunk a Babakhoz, es persze jo egeszseget kivanunk Nekik is.

Nagyon jo lehet, annyi kis csoppseg kozott lenni.

Mi tobbek kozott azert sem szeretnenk piciket, mert biztos nem lenne szivunk odaadni senkinek. Mar par nap alatt is az ember szivehez nonek ezek az aprosagok.

 

Udv: Balono

 

Előzmény: Brudo (157)
Balono Creative Commons License 2005.03.16 0 0 164

Szia Sarlatan!

 

Gratulalok a "majdnem" kiskutyadhoz.

Most jonnek aztan az izgalmas napok.

Nalunk is akkor volt aztan nagyon izgalmas a varakozas, amikor mar meglattuk Dorist, es egyszeruen beleszerettunk.

Doris hetes, es elso alomba szuletett, 4 fiu es 3 kislany koze. Amikor kivalasztani mentunk egy fiut mar lefoglaloztak, az egyik kislanyon mar latni lehetett, hogy pici marad, igy a ket kislany kozul valasztottunk. Hat nem volt konnyu. Annyira egyformak voltak, eppen eves utan, es nagyon-nagyon almosak voltak.

Vegul megiscsak eldontottuk, melyik kislanyt szeretnenk.

Aztan meg mentunk vasarolni Yorkis konyvet, hogy minel tobbet megtudjunk a helyes tartasarol, vettunk fesuket, sampont, porazt (nevetseges, de a 0-as meret is nagy volt), sampont, balzsamot stb.

Elkeszittettuk a ketrecet es csak vartunk, es szamoltuk vissza a napokat.

Es egyszer csak elerkezett az ido, hogy utazhattunk erte Gyorbe. Nagyon jo volt.

Persze addig a pillanatig is tobbszor beszeltunk a tenyesztovel telefonon, hogy hogy vannak a kicsik, esznek-e rendesen stb.

 

Hat jo varakozast, hidd el megeri!!!

 

Udv. Balono

Előzmény: Sarlatán (156)
Sarlatán Creative Commons License 2005.03.15 0 0 163
Sziasztok!

 

Brudo! Gratulálok nektek, és sok örömet a bébikhez! Most már igazán-igazán irigyellek :-) !Kérlek, tegyél fel képet róluk! Valóban 7 cm-esek lettek???

 

Szia Ninotschka! Javaslatom pl. http://eblap.hu/kutyavasar/

http://www.kutyaapro.hu

http://www.pointernet.org

 

 

Liliela!

Felteszek neked egy  integető sünbabát.

Így készült: új kép, tallózás (kiválasztod a saját mappádból a képet, ami jó ha jpeg) megnyitás, feltölt, beszúrás.

 

Liliela Creative Commons License 2005.03.15 0 0 162
Sajna nem tette be. Születésnapi képet szerettem volna betenni.
Liliela Creative Commons License 2005.03.15 0 0 161

Sziasztok!

Tegnap próbáltam képet betenni de nem sikerült, most is fogok próbálkozni. Ti milyen képkicsinyítő progit használtok?

 

 

Előzmény: Liliela (160)
Liliela Creative Commons License 2005.03.14 0 0 160
próba
mopy Creative Commons License 2005.03.14 0 0 159
Szia Brundo!

GRATULÁLUNK!!! Nagyon jó nektek, talán majd egyszer én is átérezhetem a helyzetet, amikor sok kis fekete gombóc van körülöttem.

 

Ma csavarogtunk, rokonokat látogatunk meg. Mint a mérgezet egér úgy rohangált a vendégségben. Hisztizet ha nem enhettem porszívózni a konyhában, nem otthon voltunk.

Ő ezt nem értette meg, mit le vágott. Nevetett mindenki, AKARATOSAK!!!

 

               mopy

 

 

ninotschka Creative Commons License 2005.03.14 0 0 158

Sziasztok!

Èn új vagyok itt,de visszaolvastam.

Egyböl segítséget kérek,most szeretnénk vásárolni egy Yorki babát,ebben kérem a segítségeteket.A kutyast március utolsó hetében vennénk meg,ha van valakinek eladó,vagy tud valahol,kérem segítsen,kislányt szeretnénk.

Brudo Creative Commons License 2005.03.13 0 0 157

Sziasztok Mindenkinek!

 

Nálunk is megszülettek a babák...szombaton délután-este!!! Annyira édesek, 4-en vannak, 2 kisfiú és 2 kislány..!!!!

Remélem hamarosan fotók is lesznek...!!

További jó hétvégét Mindenkinek!!! (nekünk már  megvan..!!!)))))

 

Üdv.: Brudo

Sarlatán Creative Commons License 2005.03.10 0 0 156

Sziasztok!

 

Köszi  az infókat Balono!

 

Képzeljétek MEGSZÜLETETT!!!!!!!!! Még persze nem az enyém, de reményteli a dolog! 5 kislány és egy fiúcska. Remélem, hogy kb. 49 nap múlva az egyik lányka velem jön majd haza!

 

Most még 7 nehéz hét vár rám. (Egy hónaposan majd lefotózhatom.)

 

 

üdv. S.

Előzmény: Balono (155)
Balono Creative Commons License 2005.03.10 0 0 155

Szia Sarlatan!

 

Az a kep nem sokkal a hazakoltozese utan keszult. Amikor hazavittuk, akkor volt 1,15 kg. Most, 18 honaposan 2,96 kg. Egy szep, kifejlett kutyus.

2003. Szeptember 18-an szuletett, es a 2004. februar 21-i mereskor mar ugyanennyi volt a sulya, mint most. 1-2 dkg csak az ingadozas pluszban vagy minuszban.

Lenyegeben fel eves korara elerte a mai sulyat.

A tenyeszto, akitol vettuk, azt mondta, valoszinuleg azert nohetett ilyen rohamosan, mert azt a tapot ette, amit kapott. Ez a Hill's kolyoktapja volt. Mi ezen kivul tenyleg nem is adtunk neki semmit, alman es sargarepan kivul.

Sokan mondjak, hogy mindenfele kajaval osszeetetik a kutyust, kulon foznek neki, konzervet kap stb., pedig ez egyalaltalan nem jo. Arrol nem is beszelve, hogy ezekben a tapokban igazan benne van minden olyan vitamin, asvanyi anyag stb., amire az o kis szervezetuknek szukseg van. Raadasul a kolyoktap kalciumgazdag, hiszen a csontjaik ekkor erosodnek meg. Doriskank egy eves koraig 15 kg szaraztapot evett meg.

Egy eves kora ota pedig kapja a felnott mini tapot, de szinten a Hill's-tol.

Az elozo kutyusunk is Hill's-t evett, de o egy specialis fajtajat, mert beteg volt a gyomra, es csak ezt a tapot ehette.

 

A barikad atugrashoz csak annyit szeretnek hozzatenni, hogy ezek a rugolabu kutyak szinte barmit atugranak, ha akarnak. Nem lehet elottuk akadaly. Doris peldaul a konyhapult magassagaig felugrik. Ha nagyon kivancsiskodni akar, csak ugy lat fel a konyhapultra, ha ott agral elotte.

Tegnap meg a ferjem mondta, hogy az ajtonal a hevederzar magassagaig latta felugrani.

Persze ez is kutyaja valogatja, hogy ki mennyire kivancsi fajta.

Doriska tulsagosan is kivancsiskodo, mindenhol mindig o akar lenni az elso.

 

Udv. Balono

Előzmény: Sarlatán (154)
Sarlatán Creative Commons License 2005.03.09 0 0 154
Sziasztok!

 

Nagyon tündéri ez a bébi lakosztály, de főleg a bébi! Most mekkora Doris?

 

Mopy nem tudja átugrani a vasalódeszkát???

 

Milyen magasra kellene építkezni a barikádot, hogy tutira ne tudják átugrani (később sem)?

 

üdv. S.

Balono Creative Commons License 2005.03.09 0 0 153

Szia Brudo!

 

Tenyleg nagyon praktikus volt ez a haziko. Meretet tekintve nagyon kenyelmesen elfert benne Doris (az latszik a kepen is, hogy jo tagas), meg aztan konnyen lehetett tisztan tartani.

 

Igazabol azert keszittettuk, mert (mint korabban mar irtam) szinte akkoriban fejeztuk be a felujitast, es probaltunk vigyazni az "uj lakasra".

Na de miutan Doriskank "kiszabadult", tett rola, hogy a szakemberek "hibaira" feny deruljon. Volt ahol nem tetszett neki a tapeta a falon, nehol a szonyegpadlo...

Utban volt a TV-kabel...

 

De hat mit csinaljunk vele... A rosszasagot is halali modon talalta elenk, es a mergunk ilyenkor hamar elszallt.

Mindig tudta, ha rosszat tett, de a kisordog dolgozott benne.

 

Talan, majd ha "nagy" lesz, akkor "kinovi". (Vagy nem...)

 

Udv: Balono

Előzmény: Brudo (151)
Balono Creative Commons License 2005.03.09 0 0 152

Szia Mopy!

 

Doris is folyamatosan a nyomunkban jarkal, amikor otthon vagyunk. Igazi csaladcentrikus kutyus.

Ha fozok, akkor a konykaban kuktaskodik, ha mosok, akkor pedig a furdoben segedkezik nekem. Egyedul a takaritast nem szereti, mert akkor minden a fejetetejere all, a porszivotol meg egyenes fel.

 

A szamitogep ele O is szivesen odaul, leginkabb a fotel karfajan szeret kuksolni, de ugy, hogy mindket fotelen ul egyszerre (egymas mellett van a ketto, es az egyik fotelen kezdodik a kutya, a masikon meg van a popsija). Halali, ahogy hidat alkot a ket fotel kozott. Biztos nem kenyelmes neki, de legalabb a kozelunkben van ott is.

 

Előzmény: mopy (150)
Brudo Creative Commons License 2005.03.09 0 0 151

Szia Balono!

 

Tök jó a fotó, nagyon édesen alszik a kis prüntyikéd! Annyira tetszik az a kutyajáróka, meg is kértem a férjemet, csináljon nekünk is egyet, hiszen úgyis nemsokára jön a következő alom,milyen jó lesz nekik benne...!

 

üdv. Brudo

Előzmény: Balono (147)
mopy Creative Commons License 2005.03.09 0 0 150
Sziasztok!

Én nem tartozom azok közé, akik későn kelnek…….

Együtt nézzük a híreket reggelente, én felkelek akkor  Mopy az árnyékom…..mindenhova.

Persze a konyhát kedveli, hagynám akkor porszívót játszana minden főzésnél.

Most is itt üldögél a számítógép előtt, nem tudom lerázni. Még jó, hogy ilyen nagy az asztal.

Mindenkinek kellemes napot, itt szakad a hó!

 

           mopy

Balono Creative Commons License 2005.03.08 0 0 149

Szia Mopy!

 

Neha mi is szeretunk lustalkodni, de hat egy kutyas csaladban ezt el kell felejteni. Foleg, ha az a kutyus egy Yorki.

Neki sajta, onallo akarata van.

 

Doriskank reggelente (persze ez csak hetvegen lehetseges, mert mindketten dolgozunk), ha neki pisilni kell, addig ebresztget bennunket, mig valamelyikunk leviszi. Utana persze van, amikor kell a reggeli is, aztan meg johet megnint a szunya. Es utana olyan jokat tud aludni.

Hat persze, nem nyomja a kis pocijat semmi folosleges "dolog".

 

Mostanaban nagyon szeret nezelodni az ablakbol. Na, de ez nem megy egyedul. Valakinek ott kell allni vele, fogni, hogy O kedvere nelezodhessen. Minden esemenyrol tudnia kell, nagyon kivancsi. Es persze az ablakbol morogja a jarokeloket, meg a kutyasetaltatokat, hogy az O birodalmaba jottek.

Es neha olyan gurgulazos hangot ad, hogy nem lehet megallni nevetes nelkul.

Egy igazi bohoc.

 

Udv.

Balono

Előzmény: mopy (148)
mopy Creative Commons License 2005.03.07 0 0 148
Sziasztok!

Ez a kis kuckó nagyon jó, lesz még egy picikém valamikor tuti, hogy lesz.

Más nem Mopy bébiknek. Mi estére elbarikádozzuk a vasalódeszkával az előszobába, mert nagyon korán kell és nem hajlandó visszafeküdni etetés után.

Ott, pedig hagyja a lustákat tovább aludni.

Mopy most 7 hónapos, nem igazán volt még időm képeket fel tenni, de neki ülök és akkor láthatjátok a rosszaságot. Le szokott a habzsolásról és már csak 2x eszik naponta.

 Szerencsére nem finnyás. Igaz van új szokás, kiborítjuk a tápot a tálkából.

Ma sétáltunk, de inkább csak állt egyhelyben és nézegetet.

 

                                mopy

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!