Keresés

Részletes keresés

villa Creative Commons License 2002.01.21 0 0 927
A Match-on csak a verseny segíthet, én oda ilyesmikért nem járok, a piaci és a Mária Terézia utcai hentes jobb.

Az út, csatorna program gyakran változik, a megnyert pályázatoktól és a megépült csatornáktól is függ a további.

A rehabilitációnál eddig a 97-es miniszteri rendelet volt az alap, ami helyi határértékeket adott a funkciótól függően - gyermekintézmény, lakóterület, ipari, füves, burkolt stb. - most a Repét koncepciója el akarja kerülni a mozaikos rehabilitációt, hanem nagy területeken egységesen, különböző mélységben persze, cserélik a talajt. A háttér szennyezettség az ólomnál 15-20 mg/kg a csere talaj az kevert humusz és szemcsés, nem humuszos talajokból áll majd össze, amit valahol ott fognak összekeverni.

A VH-t a Városházán is fel lehet venni ha arra jártok, néha én is csak úgy kapom meg.

Amúgy üdvözlet az Ágneseknek névnapjuk alkalmából!

slr hírei aggasztóak a fennsíkról, majd kinézünk, merrefelé megy a szemetelés? A fennsík tüzekre nem nagyon jön ki a tüzoltóság, ha mégis, be tudnak menni a sorompóknál, a gumiraktárhoz van kulcs az ott lakó cigányoknál, a Kamaraerdei útihoz pedig a Friedmann Karcsinál van. A gázfogadó mellett le van sáncolva, de ha nyitva hagyjuk, akkor van fantáziátok mi lesz ott.

Kiss Imrét jól ismerjük - Kékesi doktornő férje - biztos szívesen ad fotókat.

Törölt nick Creative Commons License 2002.01.20 0 0 926
Magyarország madarai és lepkéi -címmel kétlemezes CD-Rommal lepte meg olvasóit tavaly a PC World. Újságmellékletként terjesztették, a második rész a 2001/11-es szám mellett volt. Nagyon szép, tele képekkel és leírásokkal. Szerzői jogi problémák miatt nem-, vagy csak korlátozottan használható.
Ha Kiss Imre (vagy bárki más) fotói közölhetők, a szkennelést vállalom. A képeknek helye van a Budafok-Tétény képtár természet rovatában.
dobka Creative Commons License 2002.01.20 0 0 925
Ami gyakorisági alapon valószínűsíthető a madarakból, hogy széncinege, kékcinege és tengelic is előfordul.
Jó lenne őket képen is látni helyi gyakoribb madarainkat.
Egyébként megnéztem valamenyi kerületi könyvet, albumot, Zöld Jövő kiadványt. Mindössze egyetlen képet találtam a ritka és védett kenderikéről.
Kerub !
Ha tudnád értesíteni Kiss Imrét, akkor biztos akadna vállakozó, aki beszkennelné és feltenné a topicra vagy valamelyik honlapra a madárképeket.
Meglepő egyébként, hogy a netes kutatásom se járt sok eredménnyel. Magyar madárképeket és leírásokat tartalmazó internetes oldalakat nem találtam. Mindenütt csak tudományos felsorolásokra akadni.
Előzmény: kerub (924)
kerub Creative Commons License 2002.01.20 0 0 924
Van itt Budatétényben egy specialista a madárfotói igazi profi fotók.
Jó lenne néhány madárfotóját feltenni annál is inkább mert itt a kerületben is dijnyertes volt nem is olyan régen.
Kiss Imréről beszélek.
Előzmény: dobka (923)
dobka Creative Commons License 2002.01.20 0 0 923
Sok kedves madár marad nálunk télire. A kertben lévő madáretetőnket is sűrűn látogatják. A feketerigót és a cinegét ismerem. Tudja valaki, hogy a kerületben még milyen itt telelő és a madáretetőket is látogató madarak vannak ?
dobka Creative Commons License 2002.01.20 0 0 922
Valóban a szemetelők, illegális sittlerakók tettenérését kellene növelni. Személyre szólóan a nevüket illetve az általuk megjelenített vállakozások nevét pedig minden helyi sajtóban rendszeresen közhírré kéne tenni, a büntetés kiszabása mellett. Esetleg egy olyan feketelistára is lehetne őket összeírni, hogy tőlük szolgáltatást addig, amíg a listáról le nem kerülnek, a természetükre, környezetükre igényesek illetve a hivatalos pl. önkormányzati szervek ne rendeljenek.
Előzmény: Törölt nick (921)
Törölt nick Creative Commons License 2002.01.20 0 0 921
A Tétényi-fennsíkot határoló utakra ismét ipari mértékben hordják a szemetet. Nagyon régen volt egy vitám Zsombival: én azt mondtam, ez szerintem rendőrségi kérdés, szerinte pedig nem.

Tudomásom szerint főleg ingyenes munkával vagy saját pénzük bedobásával operáltak azok, akik már számtalanszor megtisztították a környéket és sáncokat építettek annak elkerülésére, hogy a szemétlerakó autók be tudjanak hajtani a védett területre.

Jelen helyzetben azt mondanám (ha egyáltalán szólnék :-), hogy az önkormányzatot kellene kötelezni: egy héten belül takaríttassa el az ismét felhalmozott szeméthegyeket. Ha minden héten meg kellene ezt tennie, akkor valaki elgondolkodna: nem lenne-e mégis kifizetődőbb, ha néhány nyomozóval lefülelnék a lerakókat, rettenetesen megbüntetnék őket, elvennék a szemetelésben részt vevő vállalkozók működési engedélyét és a sajtóban rendszeresen tudatosítanák a büntetés bekövetkezését és mértékét.

A sáncokról. Teljesen egyetértek a megépítésükkel és köszönöm annak, aki csinálta. Ugyanakkor megkérdezem: ugye a tűzoltókkal is meg van beszélve a dolog? Ha ez véletlenül kimaradt volna, akkor sürgősen pótolni kell: nehogy egy esetleges tűz esetén ne tudjanak bemenni a területre oltani.

e_laca Creative Commons License 2002.01.19 0 0 920
most meg miért nem csinálja meg a Rarr-ból a nyilat? (ezt: ↠ remélem, ez már megjelenik, ha nem, akkor is abbahagyom a bénázást, bocs az eddigiekért)
Előzmény: e_laca (919)
e_laca Creative Commons License 2002.01.19 0 0 919
cs ↠ nc
ezt jól elsiettem
Előzmény: e_laca (917)
dobka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 918
Az a gyanúm, hogy csökkenteni kellett az eredeti tervhez képest a listát. Azt, hogy ez hogyan dőlt el csak a listát összeállítók ( Városüzemeltetés ) és a döntéshozók ( képviselők ) tudnák megmondani.
Előzmény: rokfort (915)
e_laca Creative Commons License 2002.01.19 0 0 917
kilecsszáz!
dobka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 916
Szóval kérésedre néhány hír a VH-ból:
A Campona ügyvezetője szerint tavasszal indulhat az építkezés , és egy évvel később a befejezés is várható.
SZDSZ orsz. gy. képviselő jelölt Dr Lányi István
Ipari Parkká nyilvánították a Harbor Parkot
A Szent Lipót templomról írva megtudjuk, hogy minden tatarozáskor elloptak valami értékes kincsét a tolvajok, leginkább az állványzatot segítségül hívva.
A Huszár-Vojnovich villát üzemeltető Fodorékról szól egy interjú.
A Milleniumi Albumról és az Önk. honlapról és a Szent Imre ház nyílt napjáról is írnak ( itt említve van a rózskiállítás ügye is ).
Beszámoló a taizé találkozóról.

Előzmény: rokfort (915)
rokfort Creative Commons License 2002.01.19 0 0 915
Szerintem sem ugyan az, mert emlékszem, hogy azon az Arany János utca is szerepelt, mint csatornázandó és aszfaltozandó utca. Kár hogy mégis kimarad. Amúgy az hogy dől el, hogy melyik utcát csinálják, és mi alapján? Nem mindha nem kéne az összeset...

Persze VH-t most sem kaptam, úgyhogy a fontosabb infókat kérem mindíg írja be valaki.

Előzmény: dobka (913)
dobka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 914
A Zöld Jövő Egyesület január 16-i gyűlésről készült összefoglalóban a következőt olvastam :
"A külső, lakóterületeken ugyanakkor egészségügyi kockázatértékelés történt, ami az eddigieknél lejjebb vitte a beavatkozási határértéket, 100 mg/kg talaj ólomtartalom körüli szintre, ennek megfelelőn módosították a szennyezettségi térképet és ennek következtében a külső terület jó része un. háttér szennyezettségű csere talajjal lesz fedve ill. kicserélve."
Segítséget kérnék hozzáértőtől az értélmezéséhez.
Ha lejjeb visszük a beavatkozási határértéket 150 mg/kg sz. a. értékről 100 mg/kg-ra, akkor még nagyobb területet kell bevonni a talajcserébe.Ha jól értem a feladat megnövekedett.
Mit jelent az, hogy háttér szennyezettségű cseretalaj ?
Egyébként honnan származó talaj lenne a cseretalaj ?
Egyáltalán ez most valóban a rehabilitálandó terület kiterjesztését is jelenti ?


Előzmény: Zugi (911)
dobka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 913
Ez a csatornaépítési lista nem azonos a villa által korábban tevként jelzettel. Pl. sajnálattal látom, hogy a Szilvafa utca nincs benne.

Viszont üdvözlendő, hogy végre kaptam Városházi Híradót.

Előzmény: Zugi (910)
Zugi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 912
Dobka ezt a hozzászólásodat igazán pontosan 4 órakkor írtad! :))
Előzmény: dobka (909)
Zugi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 911
Természetesen a honlapunkra kerülnek fel Villa által küldött anyagok:
http://www.extra.hu/promontor-teteny,

Egyébként már meg is tekinthetők, és oda is feltettem az útépítési listát.

Előzmény: dobka (906)
Zugi Creative Commons License 2002.01.19 0 0 910
Üdv!

Megkaptuk a legfrissebb VH-t, benne többek között az idei út- és csatornaépítés helyszíneit találtam ide érdekesnek leközölni. A számuk idén is elég nagy, a végén sterencsére még tényleg elfogynak a földutak a kerületünkben.

A 2002. évi költségvetésből a szennyvíz- és csapadékcsatorna épí­tésére több mint 500 millió forintot irányzott elő a testület, míg az ún. önerős út- és járdaépítések tervezett költsége is meghaladja a 600 millió forintot. A munkálatok első fázisá­ban a csatornaépítések, majd azt kö­vetően a földutak szilárd burkolat­tal való ellátása, valamint a járdák kialakítására kerül majd sor. Az elő­ző évi ütemezéshez hasonlóan a munkálatok párhuzamosan zajla­nak majd, így a kivitelezők egy-egy fázis befejezését követően azonnal új helyen új munkába kezdhetnek majd.

Csatornaépítés lesz az:

Aradi u. és környékén
Alkotmány utcában
Hant utcában
Kápolna utcában
Pedellus utcában
Szebeni­ - Bimbó - Kócsag utcákban
V. és a Vadlúd utcákban
Tatárka vala­mint a Portyázó utcákban
Ady Endre utcában
Hős utcában
Attila utcában
Tanító és a Pattan­tyús utcákban
Lajos utcában
Gerinc utcában (az Orsovai u. és a Gerinc u. 24 között)
Veréb utcá­ban
Budatétényi utcában
Nagytétényi úton
Föld és Úttörők ut­cákban
Vöröskúti határ­soron.
A pontos szakaszhatárokról a Kht. ad felvilágosítást.

Az út- és járdaépítések várható helyszínei:

Római u. (Gyűszű u. - Háros u.)
Csokonai u. (Gyűszű u. - Háros u )
Eperszem u. (Arany J. u - Kiránduló u.)
Vessző u. (Komló u. zsákutca végéig)
Nótafa u. (Karéj u. - Móricz u.)
Tőke u. (Erzsébet ki­rályné u. - Kápolna u.)
Körmöci u. (Kövesföld u. - Bem tábornok u.)
Baross u. (11-22 sz.)
Dobó u. (Ringló u. - Jobbágy u.)
Sárgabarack u. (Kistétényi u. teljes szakasz)
Zuz­mó u., Vöröskúti hts. (Tegzes u. - Panoráma vendéglő)
Kócsag u. (Zöl­dike u. - Mérleg u.)
Csomakőrős u.
Oltárkő u.
Aradi u.
Miklósvár u.
Agyagfalva u.
Erdőd u.
Kócsag u. (Szebeni u.- Mérleg u.)
Pedellus u. (Tanító u. - Kapisztrán u.)
Kiserdő u. (Komáromi u. - Gyűszű u.)
Fe­nyőtoboz u. (Kiserdő u. - Gyűszű u.)
Fenyőpinty u. (Háros u. Erzsébet királyné u.)
Görgény u.
Cséri u.
Hant u.
Bencés u. (Trencsényi u. - Endrődi u.)
Cankó tér
Vincellér u.
Gereblye u. végig
Lugosi u.
Karéj u. (Nádirigó u. - Nó­tafa u.)
Kanyargó u. (Vihar u. -Ka­nyargó u. 15.)
Obulus u.
Mész u. (Kazinczy u. - Andra J. u.)
Zentai u. végig
Móricz Zs. u. (Dankasirály u. - Halászsas u.)
XIV. u. (XVI. u. Ispiláng u.)
XII. u. (XVI. u. - Ispiláng u.)
XVII. u. (XVI. u. - Bibic u.)
Gerinc u. (Magyar u. - Mikes u.).
Ahol nem szerepel sza­kaszhatár, ott teljes utca kiépítésre kerül.

Üdv:
Zugi

dobka Creative Commons License 2002.01.19 0 0 909
Családom is gyakran tapasztalja, hogy egy nagy élelmiszeráruházhoz méltatlan bizonyos áruféleségekből a választék. Sajnálatos, hogy azért kell messzebbre is elmenni élelmiszerért mert korlátozott a HÚS és a SAJT, JOGHURT választék is. Friss hal egyáltalán nincs. Tudakozódásunkar, hogy ez miért van azt válaszolták, hogy errefelé nincs többre igény.
A mi fogyasztói szempontunkból az is probléma, hogy nincs a Match-nek versenytársa a Camponában. Arra gondolok, hogy valószínűleg olyan szerződés követelése alapján jött ide a Match, mely kizárhatja versenytárs élelmiszeráruház megjelenését. A versenytárs ugyanis hatékonyabban bővíti a választékot, mint az egyszerű vásárlói igény.
Más téma, hogy nagy a csönd a Campona bővítése ügyében. Most úgy tűnik, hogy változhattak az üzleti terveik.
Előzmény: somzo (908)
somzo Creative Commons License 2002.01.19 0 0 908
A camponában üzemelő Matsc elemiszer árúház virtuális húsvásárt hirdetett. Sertéshus az nincs, de szorolapokon es nagy táblakon hirdetik hogy mennyiért adnak, ha lenne.-
Ez az ugyes huzasuk feltehetoen számos etikai es jogszabalyt is megsert. Ez az allando hushiany vagy valasztek hiany mostanában folyamatos.Nem ártana vizsgálni az uzletet, hogy mennyiben tesz eleget vallat kotelezetsegeinek, mert időnkent alapveto arukat, pl. zacskos tej, sem lehet kapni, s ugy tünik a pénztáraknak megfelelo bezárásával mestereségesen generálnak nagyszerű kereskedőink sorokat.
Gyakran előfordul, hogy a felvágott es sajtpultot egy eladó viszi, úgy nincs az az idopont amikor ne kelljen sorba allni.
Jó lenne, ha nem virtális sertéshússt mutatnnánamk termék menagerek, hanem igazit árulnának igazi és korekt kereskedok.

somzo Creative Commons License 2002.01.19 0 0 907
Hamarosan reszletes tajekoztatast adok az elozmenyekrol, tervekrol es a dorumrol

Udv

sozo

Előzmény: dobka (904)
dobka Creative Commons License 2002.01.18 0 0 906
Melyik honlapra és milyen címre kerül a 2 oldalnyi anyag ?
Előzmény: villa (905)
villa Creative Commons License 2002.01.18 0 0 905
Üdv. közben elkészült a 16.-i fórum öszefoglalója, terjedelmére tekintettel ( 2 oldal)nem másolom ide, elküldöm zuginak a honlapra feltenni, de ha érdekel valakit, ideteszem.

A tegnap említett fotókiállítást pontosítandó, Szelényi Károly Magyar Századok című kiállítása látható a Műv. Ház galériában február 10-ig naponta 2-7 óra között, hét végén 10-től.

Ha már ott vagyunk fent a galérián, 22-én este 6-kor lesz a Budafok-Tétény irodalmi kávéház sorozat újabb eseménye, a Kultúra Napja alkalmából Bence Ottó, a Szépírók Társaságának alelnöke beszélget Petőcz András író, költő, képzőművésszel. Belépés, ruhatár, tea, kávé ingyenes.

dobka Creative Commons License 2002.01.17 0 0 904
A rózsakiállítást tárgyaló fórum helyszínéről, időpontjáról és témájáról majd kérnénk időben híradást itt a fórumban is.
Előzmény: somzo (903)
somzo Creative Commons License 2002.01.17 0 0 903
Mar nem tudtam ellnalni, hogy ne kapcsolodjak be. Orommel olvasom a rozsakiallitassal kapcsolatos velelenyeket. Igazad van Villa. Szenner ugyben pedig ha megkerestek tudok segiteni.

Udv

somzo

Előzmény: villa (902)
villa Creative Commons License 2002.01.17 0 0 902
Persze nem most megyünk, hanem emberi időben, szóljatok ha mehetnéketek van, és megbeszélem Engelbert-el, aki a természetvédelmi őr a DNP-től.

Somzot meg szeretettel üdvözöljük, jól fogalmaztam a rózsakiállítás ügyben?

Előzmény: ördögszem (900)
villa Creative Commons License 2002.01.17 0 0 901
Köszönet, fogjatok össze kerubbal és drbit felteszi az anyagokat, a Garbóci félék lassan felkerülnek.
Előzmény: somzo (899)
ördögszem Creative Commons License 2002.01.17 0 0 900
Mióta láttam a képeket a szigetről, nagyon érdekel. Konkrétan, hogyan lehet csatlakozni? Persze, talán érdemes lenne a lombfakadást kivárni, gondolom úgy az igazi.
Előzmény: villa (898)
somzo Creative Commons License 2002.01.17 0 0 899
Adok szekkner kapacitast.

Udv

somzo

Előzmény: kerub (886)
villa Creative Commons License 2002.01.17 0 0 898
A rózsakiállítást ti emlegettétek - annak a felzabálása sem apró hiba -, az utóbbi években próbál mozogni a Polgári Kör, mint Somosy Zoli beszámolt róla a szombati találkozón, fórum lesz februárban várhatóan a témáról. Ilyen értelemben lesz kampány.

A kastélypark sétákat tavaszra megszervezhetjük, Garbóci Lacit megkérdezzük alkalmanként mikor lesz egy, és csatlakozunk.
Ugyanez megoldható továbbra is a Háros szigeten, Engelbert majd mindnen héten jön, lehet hozzá csatlakozni, persze főleg hétköznap, napközben.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!