Keresés

Részletes keresés

pokiimi01 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 111492
Sziasztok. Szeretnék segítséget kérni. Nem tud e valaki olyan személyt, aki kiváló minőségű pálinká főző. Berendezést készít, akár egyedi tervek alapján is? Vagy nincs e olyan emberke aki Agromex főzőket importál? ( használt is érdekel)
Feeriba51 Creative Commons License 2015.06.12 0 3 111491

"Felmerül bennem a kérdés", hogy egyáltalán kell a hűtőcsövet tisztítani ilyen drasztikus módszerekkel??? Aztán meg sírunk, hogy rezes lett a pálinkám:-)

Szerintem a "rézeleje" elvégzi azt, amit kell.

Jó nedűt!!!

Előzmény: körte51 (111489)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.12 0 0 111490

                                                     vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111482)
körte51 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111489

Felmerül bennem a kérdés ,minek is fizikálisan piszkálni, amikor kémiai úton egyszerűen megoldható a tisztítás, (citromsav, ecet, forró gőz ,stb)? Arra a kis rézre ami leoldódik ,pont szüksége van a szervezetünknek.

Előzmény: gabor0036 (111488)
gabor0036 Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111488

Arra én befizetek, hogy porszívóval te átszívsz egy spirálon egy olyan galacsony ami képes is le pucolni a réz psirált... :D

Előzmény: Törölt nick (111486)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111487

Minél KISEBB súrlódási tényezőjű az anyag >> annál hosszabb kell a letapadáshoz.

Vizes damil/fémdrót >> kis súrlódás :-)

 

A súrlódást,

- ha EGY irányba legyőzted

- akkor minden más irányba IS megszűnik :-)

 

Ezért húzzuk pl. forgatva a dugót, karót is.

Vagy toljuk forgatva a nehéz dolgokat...

 

Vagyis, ha forgatod a "csőgörény" drótot, akkor nem tapad be a spirálba sem.

Előzmény: vasbogre (111440)
Törölt nick Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111486

... porszívóval ÁTSZÍVNI is lehet.

A rongy galacsint damilra kötve.

Előzmény: orient7 (111468)
gabor0036 Creative Commons License 2015.06.11 0 1 111485

Nem tudom mekkora a hegedűd, de úgy gondolom hogy 5-10eFt nem egy vállalhatatlan összeg. Főleg ha sokat muzsikálsz. 😊

Előzmény: vasbogre (111483)
vasbogre Creative Commons License 2015.06.11 0 1 111484

Én sima finomlisztet keverek össze vízzel, minden főzésnél így tömítem a sisakomat. Még SOHA nem fújt ki, tökéletes. Liszt+víz, nem kell cifrázni.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111469)
vasbogre Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111483

Lehet, hogy jobb lenne de nekem réz van, anyagilag nincs kedvem rozsdamentesre cserélni :-)

Előzmény: gabor0036 (111476)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.11 0 1 111482

                                              vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111452)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111481

Erre,ilyesmire gondoltam én is, de úgy vélekednek többen is,hogy rászorul a spirál belső falára.Ezért lett tovább keresgélve a megoldások közt.

Előzmény: TINTUS (111479)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111480

Végre valami pozitív őszibarack ügyben!Eddig mindig azt hallottam,olvastam és sajnos tapasztaltam(de az nem mérvadó), hogy viszonylag elég gyorsan veszít az élvezeti értékéből.Megosztanád velünk, hogy milyen őszibarackból főztél?

Előzmény: TINTUS (111478)
TINTUS Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111479

A villanyszerelők használnak kábel befűzőt. Átdugod a spirálon  rákötsz a végére rongyot vagy mást aztán visszahúzod.

Előzmény: Figyelget (111460)
TINTUS Creative Commons License 2015.06.11 0 0 111478

Nekem az őszibarack 2 év után finomabb lett mint az első évben.  Sajnos több évet nem tudtam tesztelni.

Előzmény: Figyelget (111455)
gabor0036 Creative Commons License 2015.06.10 0 1 111477

Remélem legalább száraz kompresszort használsz, vagy ha nem akkor van olaj leválasztód... 

Előzmény: orient7 (111468)
gabor0036 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111476

Nem lenne egyszerűbb egy saválló spirál mint ahogy sokan mások is hazsnálják?? 

Előzmény: vasbogre (111459)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111475

Köszönöm. Rozslisztet olvastam valahol, vagy mindegy milyen liszt?

InkaPál Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111474

A rézművest keresem. 06.02.án volt itt utoljára  tudtok róla valamit?

Tan-csi Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111473

Liszt, víz és só kell a csirizhez. Galuskát nem tudok, de ezt, ha viszonylag sűrűbbre kevered és odakened, még kifújás állapotában is megköt.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111469)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111472

Állítólag a szilvalekvár+liszt is nagyon jó tömítőanyag.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111469)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111471

Teljes kiőrlésű, vagy finom liszt.Kicsit hígabbra kell bekeverni, mint a galuskához.Meleg felületre kell felrakni és egyből ráköt, tömít.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111469)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111470

Egy evőkanál liszthez egy deci víz, összefőzve.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111469)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111469

Aki használ csirízt, miből szokta csinálni? 

orient7 Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111468

Én kis galacsinokat csinálok rongyból majd kompresszorral átkényszerítem.

Előzmény: Figyelget (111457)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111467

...és máris feltaláltuk az egyenes hűtőspirált. :-)

Előzmény: Figyelget (111465)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111466

Persze, kicsit más. Éveken át dolgoztam ilyen sz..ral a Synergonnál. :-) Még a fém behúzó is 4-5 kanyar után úgy meg tudott szorulni, hát még az a jó kemény kültéri optikai kábel.

Előzmény: öreg_néne_b (111458)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111465

8 bar még a csövet is kiegyenesíti...:-))

Előzmény: vasbogre (111464)
vasbogre Creative Commons License 2015.06.10 0 1 111464

Ja, valamit a végére kell tenni nehogy összekaristolja a csövet.

Szivacsból olyanra gondoltam ami nem túlzottan szorul. A kompresszorom 8 bar körül tud, nem hinném, hogy beszorulna.

Előzmény: szilvakukc (111462)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.10 0 0 111463

A csőgörényre Én is gondoltam,de nem túl durván mechanikus?

Előzmény: Figyelget (111460)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!