Persze, kicsit más. Éveken át dolgoztam ilyen sz..ral a Synergonnál. :-) Még a fém behúzó is 4-5 kanyar után úgy meg tudott szorulni, hát még az a jó kemény kültéri optikai kábel.
Igaz.Ezt nem gondoltam át rendesen, illetve azt feltételeztem, hogy azon a 3,5 meneten nem szorul meg. Sajnos akkor a mechanikai tisztításra nincs ötletem.:-(
Átmenni átmegy akár kisebben is, csak az a probléma, hogy a spirál belső falára "rászorul" húzás közben. Én értem a kolléga problémáját, amit lemodellezhetsz egy egy darab spárgával, vagy dróttal, meg egy darab pvc cővel: tekerd rá a spárgát a csőre pl. 2 menettel, majd próbáld meg húzni a spagit. Valószínűleg menni fog. Ezután próbáld ugyanezt 6-7 menettel. Nem tudod meghúzni a spárgát. Ha nagyobb a csőátmérő (a mi esetünkben a spirál átmérője, amire feltekerted), akkor több menetszámnál fog elakadni a spárga. Tehát igazából nem a rézcső átmérője a gyenge láncszem, hanem a menetszám, és a spirálátmérő.
Ezekből bármelyikből, viszont felhívom a figyelmed(ha esetleg nem tudnád), hogy az őszibarack pálinka is azok közé tartozik, amelyek viszonylag hamar elvesztik az íz- illatvilágukat.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Csatlakozom az előttem szólókhoz, Vasbogre nagyon jól leírta Neked a magozást.Tök felesleges előre kimagozni.TINTUS pedig a kukac kérdést vázolta, én még annyit tennék hozzá, hogy úgyis megmosod a cseresznyét és ott a mosóvízben látsz majd hemzsegést!A maradék-lásd TINTUS.:-)
Itt úgy csinálják páran, hogy kierjedés után magozzák. Tejesládára tesznek olyan lyukbőségű gyümölcsösládát amin fennmarad a mag. Erjedés után már nem ragaszkodik hozzá a hús, így kicsit maszírozva majd vízsugárral leöblítve prímán különválasztható a mag, a hús pedig lecsurog a ládába és főzhető is.
Az hogy mennyit hagysz benne vagy teszel vissza szerintem ízlés kérdése.
Előpárlatom nincs, azt az autóm ablakmosója elfogyasztotta télen :)
Alapvetően mechanikai tisztítást szeretnék. A páracsőnél nekem kiválóan bevált a madzag közepére kötött mosogatószivacs (csokornyakkendő) és a mosóporos oda-vissza suvickolás, majd bele a slag fél percre és teljesen tiszta, mindehhez nem kell 5 perc. Annyira gyors, hogy szinten minden főzés előtt megcsinálom. Ez a módszer spirálnál NEM működik, próbáltam. A zsinór befűzése sem volt egyszerű, vízsugár segítségével sikerült végigvezetnem, aztán húzásra beszorult a spirálba a madzag. Kétszer szakítottam el, de meg sem mozdult. Kivenni is csak a slagot beledugva és a zsinórt lassan adagolva sikerült. A menetek (3,5) miatt szorul meg, húzásra ráfeszül spirál belső falára. Úgy gondolom, hogy a kábelbefűző is megszorulna. Vagy tévednék? Azzal jól működik?
Esetleg, ha van félrerakott előpárlatod, akkor azt önts bele egy éjszakára.Elég szépen leszedi.Vagy kábelbehúzót tolj át rajta és arra rögzíts valamit a mechanikai tisztításhoz, utána forralj vizet benne úgy, hogy a hűtővizet leengeded.