Keresés

Részletes keresés

cenus Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111527

Szia. Én 13 litereshez 1.5 KW-t használok, hőfokszabályzóst. 5 fokozatú és 2-3-on bőven elég, a felfűtésig szokott csak az 5-s menni.

Előzmény: kupeci (111526)
kupeci Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111526

Üdv mindenkinek, szia Norris!

....ha valaki bizonyos okok miatt kénytelen 17L-es kuktából főzőt csinálni, hány KW-os villanytűzhelyet javasolnál hozzá?

Előzmény: norris53 (111525)
norris53 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111525

Ha már nem vacakoltál a magozással erjesztés előtt azért a főzőbe ne kerüljön sok mag így is lesz (mag íze ) még akkor is van egy kevés ha magozod főleg ha géppel óhatatlanul törik pár mag ! ---szerintem--

Előzmény: glock09 (111523)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111524

Embere válogatja,Én pl szeretem a magízt,de van Aki nem.Többféle variáció van:maggal erjesztve-főzve,maggal erj.-mag nélk.főzv,mag nélk.erj és fözve,magot  a főzésnél kb 15% visszaaz üstbe.Kihagytam valamit?

Előzmény: glock09 (111523)
glock09 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111523

Tiszteletem Mindenkinek!

Végre sikerült elég meggyet szednem,hogy ne csak befőtt legyen belőle!

Az lenne a kérdésem,hogy maggal vagy nélküle főzzem ki?

Kinek mi a tapasztalata?

A válaszokat előre is köszönöm!!!

tajhamer Creative Commons License 2015.06.16 0 1 111522

Visszavonom a kérdést, elolvastam, hogy mit kér pontosan :))

Előzmény: tajhamer (111521)
tajhamer Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111521

Sziasztok,

Tisztelettel érdeklődnék, hogy lehet regisztrálni a Snapszmester oldalára? Próbálnék, de sajnos nem a regisztrációs oldalt adja fel, hanem egyből a bejelentkezőset... 

Előre is köszönöm a segítségeket!

sogi01 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 111520

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111517)
cloaked Creative Commons License 2015.06.15 0 0 111519

Sokkal népszerűbb a grappa, de 16 féle eredetvédett gyümölcspárlata is van az olaszoknak :) Náluk is főleg szilva, vilmos, barack és alma.

Előzmény: rézműves1 (111518)
rézműves1 Creative Commons License 2015.06.15 0 1 111518

Ez igaz, de csak mikor hazajöttünk szembesültem az itthoni árakkal. Ott kint látni egy kicsit sokkoló volt, még akkor is ha tudjuk, hogy ez Velencében a turistáknak szól. 43km-el visszább Jesolóban, már a feléért is lehetett kapni. De szerintem ott még annak a feléért sem jut eszébe belőle, senkinek pálinkát főzni. A szőlő ott nagy mennyiségben és emiatt sokkal olcsóbban rendelkezésre áll és így nem véletlen, hogy  a GRAPPA sokkal kedveltebb. És ez így van náluk a bogyózottal is, meg a "törkölyössel" is.

Azt viszont már 2-éve is megtapasztaltuk, hogy az "alsó polcról" ott is nagyon gagyi minőséget lehet kapni.

Előzmény: snapszmester (111514)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.15 0 0 111517

                                               vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111510)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.14 0 1 111516

Cseresznyepálinkás Szép délutánt!

snapszmester Creative Commons License 2015.06.14 0 0 111515

Nem elhanyagolható a termőfölded típusa. Nálam meszes, tehát a savas cefre nem okoz gondot. A fahamut bekeverem a törköly közé és azt használom virág földnek.

Előzmény: In Lak'ech (111512)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.14 0 1 111514

Nálunk 400Ft./1/2 kg a cseri. Alig háromszorosa, és az ottani fizetés? Szóval nem drága ha ott kell élni.

Előzmény: rézműves1 (111505)
norris53 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 111513

1.3.4.4  Fontos a kémhatás (pH-érték)!

A komposztálás folyamata gyengén savas-gyengén lúgos kémhatás között zajlik le. Ha jól választja meg a konyhai és kerti hulladékok arányát, nincs szükség a kémhatás irányítására (meszezésre). A pH értéke a komposztálási folyamat során önmagától is lúgossá válik (de, ha túl sok savas kémhatású nyersanyagot, pl. tuja levelet, tölgyfalombot komposztál, célszerű meszezni).

 

Tehát akkor ott tartunk hogy kb a semleges hez kellene közelíteni - én speciel - a télen keletkezett fahamuval keverem azt jólvan -nem méregetem az arányokat :-)

Előzmény: In Lak'ech (111512)
In Lak'ech Creative Commons License 2015.06.14 0 0 111512

Tud véletlenül valaki abban segíteni, hogy a cefremoslékot milyen Ph-ra kell beállítani mésszel, hogy komposztként visszajuttatható legyen a termőföldbe?

 

Pálinkásat!

sogi01 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 111511

Cserkófőzős,szép,jónapot Nektek! Mert nekem az lesz! :-)   (van)

sogi01 Creative Commons License 2015.06.14 0 0 111510

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111506)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.13 0 0 111509
Na azért ez se csúnya!;-))
Előzmény: körte51 (111507)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.13 0 0 111508
Üdv itthon.Szép ár(u)!
Előzmény: rézműves1 (111505)
körte51 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 111507

Nekem is van cseresznyém ,nem csak az olaszoknak! :-)

Előzmény: rézműves1 (111505)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.13 0 2 111506

                                                 vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (111490)
rézműves1 Creative Commons License 2015.06.13 0 0 111505

Sziasztok! Nem vesztem el, csak kicsit megnéztük, hogy a 2-évvel ezelőttihez képest, mennyivel élnek "rosszabbul" az olaszok. Hétfő óta, kicsit más szemmel nézek a cseresznyére, meg a sárgabarackra.

 

.........Az árak fél kilóra értendők, az epernél csak egy kis tálca...és ezek a képek igaz, hogy Velencében készültek, de még csak nem is a San-Marcón, vagy a Rialtó közelében, hanem jó messze tőlük...

Hurkafej Creative Commons License 2015.06.12 0 1 111504

Főzz ki egy kis trisós vizet, vagy töltsd fel vele a páracsövet, és hagyd állni. Szerintem működhet. Utána pedig mosogatószer plusz vízsugár.

Előzmény: vasbogre (111498)
vasbogre Creative Commons License 2015.06.12 0 0 111503

Akkor pont nem, azóta erőltetem jobban a páracsőmosást.

Előzmény: Figyelget (111502)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.12 0 1 111502

Átmostad gyümölcsváltáskor?

Előzmény: vasbogre (111498)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.12 0 0 111501

Kösz.

Viszont!!!

Előzmény: Feeriba51 (111497)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.12 0 0 111500

Logikusnak tűnik.Rézspirállal nincs tapasztalatom, rozsdamentes van (akinél láttam...):-))

Előzmény: zsorsz (111496)
zsorsz Creative Commons License 2015.06.12 0 1 111499

Az éttermünk konyhafőnöke szerint a zsiradékok legjobb ellenszere a forróvíz,szerintem is annak elégnek kell lenni,fügeízt,kozmaolajat, stb. kivisz.Az előpárlat meg az i-re teszi a pontot.

Előzmény: vasbogre (111498)
vasbogre Creative Commons License 2015.06.12 0 1 111498

A páracsövet nem feltétlenül az oxidálódott belső felülete miatt tisztítom rendszeresem, hanem a lecsapódott (szerintem kozmaolaj) miatt, ugyanis ez befolyásolja a következő főzésem ízét. Tavaly a füge után főztem az almát. Az almám főzésekor, amikor fokoltam az alszesz elejét egyértelműen érezhető volt a füge illata. Igaz a füge nagyon intenzív illatú. A páracsövet szerintem emiatt is érdemes tisztítani, pláne, hogy az egész nincs 5 perc.

A spirált még mechanikusan nem pucoltam (sikeresen), most gondoltam, hogy szezon előtt nekiesek. Eddig forró vízzel csináltam, simán beleöntöttem pár litert, különösebb cucc sohasem jött ki belőle, a páracső is csak kb. a feléig 2/3-áig szokott maszatos lenni, de ott sem vészesen.

Az ecettől kissé tartok mivel eléggé agresszív a rézzel szemben, én ezért használok mosóport és bő vizet.

Előzmény: zsorsz (111496)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!