Keresés

Részletes keresés

Andi03 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 348
Ühüm:

http://lapforum.lap.hu/topic.php?id=14622764

Előzmény: rbotk (347)
rbotk Creative Commons License 2005.04.19 0 0 347

hmm.. én azt még nem is láttam szerintem, találtam a múltkor egy valamilyen yorkis fórumot valahol elrejtve, de nem volt semmilyen, azonkívül ezt leltem még meg

megadod a címet?

Előzmény: Andi03 (346)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 346

Azt kéne még megtudni lesznek-e kint yorkik, bár biztos.

A yorkineten? Jó az is, de mostanában kicsit "kihalt". Van a startlapon is egy yorkis, nekem az a kedvencem.

Előzmény: rbotk (345)
rbotk Creative Commons License 2005.04.19 0 0 345

Köszi Andi, rendi vagy hogy tudakolóztál:-)))

A másik fórumon kben milyen emberek vannak? Még sosem leveleztem ott. Nem is tom miért.

 

Előzmény: Andi03 (344)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.19 0 0 344

Sziasztok!

Brudo, én is épp azt akartam kérni, hogy nem-e tudsz feltenni képet nekünk a képetekről? Bár biztos nagyon szép.

Én annyit tudtam meg, hogy most április 30-án lesz CACIB illetve május 7-én CAC kiállítás Bp-en.

rbotk Creative Commons License 2005.04.19 0 0 343

Szia Brudo

 

hááát rögtön gondoltam, hogy a fülszőr Nálad is gond lesz:-)))

Szerintem aki nagyon szereti a kutyusát az mind megszenvedi ezt a kitépési procedúrát. Amint már tegnap meséltem én majdnem elájultam a kozmetikusnál.

Annyira sírt az én babám!:-(((  Én először a tenyésztőhöz vittem vissza kozmetikára, ott is hisztizett, de nem annyira. Mindenesetre már ott tudtam, hogy én erre sose leszek képes, de azt mondják muszáj kiszedni mert begyulladhat és annak büdös szaga van.

A fültisztitás már könnyebb. Lehet, hogy ha Zsebbentyű is megszokja a fülpiszkát már jobban fogja hagyni. De én eddig még nem túl sűrűn csináltam neki.

 

A kép amit kaptatok - nem tudod felrakni? Bár megvallom őszintén én minden yorkis képért odavagyok:-))

 

Kben Te sok tenyésztővel tartasz kapcsolatot?

Véletlenül nem tudod mikor lesz legközelebb kiállítás?

Előzmény: Brudo (342)
Brudo Creative Commons License 2005.04.19 0 0 342

Szia rbotk!

 

Először próbálkoztam vele, de borzasztóan sajnáltam szegényeket.... én még a kozmetikusnál is elfordultam amikor ehhez a részhez értünk...:(((

Nem, nem tépek, vettem nagyon jó vékony hegyű ollót, azzal szoktam kivágni, ha nagyon sok van már... de nem igazán vágom belül, inkább csak a füle hegyénél vágom egész rövidre, de belül nem mindig. A fülpiszkálót mi is használjuk, szerencsés vagyok az én babáim nagyon szeretik, néha annyira jól esik nekik, hogy amikor csinálom kéjelegve oldalra biccentik a kis buksijukat... de azért ezt sem sűrűn teszem, csak amikor már látom, hogy piszkálják..

A szemük alatt a kis csücsköt viszont nem szeretik ha kamilla-teás gézzel törölgetem... akkor szokott lenni egy kis hiszti.. de nem jöttem még rá, hogy miért, hiszen nem okozok nekik fájdalmat...Ők  ilyenek.!!!

A minap az egyik tenyésztő "kollégámtól" kaptam egy nagy yorkis képet... gyorsan fel is tettük a nappali falának a közepére.... annyira gyönyörű....!!! Imádom... Állandóan azt nézegetem, és nagyon örülök neki...:))))

Üdv.: Brudo

Előzmény: rbotk (341)
rbotk Creative Commons License 2005.04.19 0 0 341

Brudo

 

a fülükből is ki tudod szedni a szőrt?

nekem a körömvágás menne, fürdetni fürdetem gyakran, a masnizás is megy, de a fülecskéit nem tudom bántani

a fültisztítás is kisebb tortúra nálunk, vettem olyan fülpiszkálót amivel nem tudom megsérteni a fülét, de még igy se nagyon megy nemhogy a kitépés...

 

 

Előzmény: Brudo (339)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 340


winDirVariable="I:/WINDOWS" Szia Brudo!

Igen ez sokat számít, ha látsz a kozmetikustól egy korábbi munkát, így már tudod nagyjából mire számíthatsz. De az is tök jó, hogy otthon megcsináltok mindent. A kutya is gondolom jobban viseli, mint idegen helyen. Nagyon aranyos a kis prücsök.

Előzmény: Brudo (339)
Brudo Creative Commons License 2005.04.18 0 0 339

Sziasztok!

 

Megnéztem a fotókat, hát tényleg nem lehetett 2 egyforma kutyust látni...

A kozmetikusokról meg csak annyit, hogy annak idején (amikor nyírattam Pessy kutyusomat), hát bizony én is láttam sokmindent. Aztán hála az Égnek láttam a Pessy egyik fiútesóját gyönyörűen megnyírva, azonnal én is elkértem a nevet, címet és azonnal  rohantam hozzá... Sokáig a Melindához jártunk (akit érdekel e-mailban megadom a címét, telcsiszámát), mert nagyon kedves, aranyos, és nagyon szépen dolgozik. Mi mindig Westi-fazont kértünk - főleg nyáron... és nagyon-nagyon kis édike lett. Viszont mostanában nem járunk kozmetikába mert a párom megkért, hogy növesszük meg a hajkoronát, mert az olyan "yorkis", ezért most már itthon van fürdés, fésülés, körömvágás, masnizás, stb...:)

Lefotóztam az egyik "kisfiamat", miközben édesen a mamájához húzódott.... talán megsértődött valamin,... de olyan édi ezen a fotón, hogy meg kell mutatnom Nektek is...:)

Sziasztok: Brudo

rbotk Creative Commons License 2005.04.18 0 0 338

Andii

akkor én most ezt jól benéztem.-))

De Nestor hasonlít Szélvészre

 

na akkor most visszamegyek és megkukkolom, hogy hol is van Szélvész.

én meg ott örültem magamnak, hogy felismertem:-)) hehe

Lehet, hogy jobb lenne, ha Szélvészt ezentúl egyedül csodálnám:-))

 

Előzmény: Andi03 (337)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 337
Szélvész az első 5 képen biztos rajta van, tovább nem néztem. Rajta hagytuk a hámot, fekete és kis tappancsok vannak rajta, arról megismered. Tettem fel még egy képet (utolsó), amikor az egyik lányt szeretné nagyon megkapni. :)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 336

Ja, azt hittem az ide feltett kis képeket mondtad. A találkozó yorkinetes volt, azért is van fent több album, mert sokan fényképeztünk.

Nálam a 46-os képen egy kutyus van, így nem tudom mire gondoltál, de valóban sokszor volt kavarodás. Persze a saját kutyusát mindenki ismeri, de néha keresnem kellett Szélvészt a nagy kutya áradatban. A 48 és 49. képen nem Szélvész van. :) Ő Nestor, hasonlít rá színben, de kisebb és szépen le van nyírva.

Sajna én kiállítás témában nem vagyok otthon, de ha tudok valamit szólok.

Előzmény: rbotk (334)
rbotk Creative Commons License 2005.04.18 0 0 335

apropó

 

a talitok a yorkineten is fent van kb úgy 6 féle változatban:-))

rbotk Creative Commons License 2005.04.18 0 0 334

Andi

találkozós képeket is? Én csak azokat láttam...

a 46. képen nem tudtam eldönteni, hogy mi történik, mert a hátsó lábikók mintha többen lennének, mint kellene...

de után a két legjobb kép azt hiszem a 48. 49. az egyik képen Szélvész sötétebb árnyalatú, a másikon jobban megvilágítja a nap és akkor meg világos ezüst. Nekem nagyon tetszett.

Kben milyen yorkitalálkozó volt ez?

 

Jaa és valaki tudna felvilágosítást adni, hogy mikor lesz a következő 3 hónapban kiállítás ahol yorkik is részt vehetnek?

 

Előzmény: Andi03 (332)
Balono Creative Commons License 2005.04.18 0 0 333

Sziasztok!

 

Hu de orulok, hogy ilyen "sokan" lettunk, es ilyen sok hozzaszolas erkezik folyamatosan.

 

Borzasztoan aranyosan a feltett kepeken a kutyusaitok. Szinte nem is tudnek kiemelni kozuluk egyet sem, amelyik szebb lenne a masiknal.

 

Brudo!

Nagyon szepen fejlodnek a kicsik.

Biztos nem lesz konnyu megvalni toluk.

 

 

Andi03 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 332

Nézted a találkozós képeket is? Nagyon érdekes volt, mert nem volt két egyforma kutyus. A mási kami meglepett, hogy szinte Szélvész volt a legnagyobb, pedig máskor olyan kicsinek tűnik. Két fiúval sajna összekaptak picit, de nem volt vészes. Szélvész egyébként végig a csajok után koslatott. :)

Egyébként én is nagyon szívesen tartanék belőlük sokat, de legalább kettőt. De inkább csak, ha egyszer sikerül kertes házba kerülni. Mondjuk íyg fiú mellé nehéz lenne másikat, mert a fiúval verekednének a lánnyal meg... :)

Ez így nem valami bíztató. Szerintem is menj mindenképp másik helyre legközelebb. Tapasztalatnak nem árt. Igenis fontos, hogy milyen a környezet vagyi s hogy viszonyúlnak hozzá és ha még te sem érezted jól magad, akkor gondolom Zsebit..

Nálunk a fültépés nem volt olyan szörnyű, én sokkal jobban féltem tőle.

Most mi is új kozmetikushoz szeretnénk menni, de emiatt én is félek.  Bár találkoztunk egy másik yorkival, ahol lakunk és ő most nagyon szépen lett levágva, ezért elkértük a címet. Remélem Szélvész is sikerül olyan szépre, most jó rövid szőrt szeretnénk neki a meleg és a kullancsok miatt is.

Köszi, majd átadom az uraságnak! :)

Előzmény: rbotk (331)
rbotk Creative Commons License 2005.04.18 0 0 331

Hello Andi

 

Köszi a vidítást:-)

Már megint ismételnem kell magam: Tökre, nagyon édes Szélvész.

Szerinted más is igy imádja a yorkikat? Én annyira odavagyok értük, hogy legszívesebben egy csomót tartanék belőlük.-)

 

Apropó Kozmetikus

 

Hát nem tudom, képek készültek utána Zsebecskéről, de hogy őszinte legyek, nem tulságosan látszott rajta semmi. Holnapra elhozom őket és felteszem a netre.

 

A pocakján most egyenes(ebb) a szőr, kb. ennyi. Meg talán még az, hogy olyan sampont használtak amitől két napig nem volt képes a legnagyobb játék ellenére sem összegubancolni a szőrét. Ez tök jó volt.

Viszont a füléből való szőrkiszedésnél úgy, de úgy sírt, hogy azt hittem elájulok. Azon a vékony kis cinci hangján üvöltött, sírt ahogy a torkán kifért. Én meg elsápadtam és tényleg majdnem elájultam. brrr..

Szóval az egészből az a lényeg, hogy nem tudom jó helyre vittem-e. Merthogy az igaz, hogy ők yorkitenyésztők és kozmetikusok is, r-go értenek a fajtához, de mégis amikor mentünk hazafelé se Zsebnek se nekem nem volt túl jó kedvünk. Valahogy ridegek voltak, ami nekem nem nagyon tetszett. Én elhiszem, hogy nekik Zsebi csak egy kutyus a sok közül, de nekem nem! Különben sem ehhez vagyok hozzászokva. A klinikán ahova járunk vele orvoshoz, mindenki annyira aranyos hozzá, hogy Zsebi örül ha oltásra megyünk. ( És ott más kutyákkal is ilyenek). A tenyésztőnél is voltunk már párszor, ott is imádják. Egyszóval a szeretetteljes légkör mindenütt érezhető. Ott meg nem nagyon volt az. Annak ellenére, hogy puszilgatták Zsebit.

Na ezekután úgy elbizonytalanodtam, hogy arra gondoltam, legközelebb elviszem egy másik kozmetikushoz, hogy össze tudjam hasonlítani az egész ceremóniát.

Most csak másokhoz tudok viszonyítani és a többiekhez képest ők rossz osztályzatot kaptak nálam.

Szal nemtom...

 

De Szélvész a képeken annyira édes..:-))

 

Előzmény: Andi03 (330)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 330

Ja tényleg, milyne volt Zsebikével a kozmetikusnál?? Kérünk képeket.

Rakok fel én is 2 újat Szélvészről. Mostanában a rongylopás lett a kedvenc szórakozása :)

 

Andi03 Creative Commons License 2005.04.18 0 0 329

Sziasztok!

Nálunk ez a pelus kimaradt, de valóban ötletes és sokaknak bevált már. Kitartás!

Rbotk, az a történet valóban nagyon szonorú, én is azért nem olvastam el újra, elég volt egyszer is. Ilyenkor én is mindig arra gondolok, hogy ha ez az enyémmel történne... De hagyjuk is.

Hogy kicsit jobb kedved legyen nézd meg a www.kep.tar.hu/andi81 könyvtárat, láthatsz benne sok szép yorkit. És persze mindenki megnézheti, ha van kedve.

 

Előzmény: rbotk (328)
rbotk Creative Commons License 2005.04.18 0 0 328

Sziasztok

 

Mopy jóhír, hogy nem tépi szét a pelust:-)))

Ha másképp nem tudod rávenni, hogy pisiljen rá, akkor amikor pisil (és észreveszed) próbáld gyorsan rátenni utána meg dícsérd meg. Szerintem beválik:-)))

Nálunk már 10-ből 9 a kertbe sikerül, az az egy még a pelusra, merthogy késő este ha felmegyünk az emeletre már nem jelez, inkább játszik és gyorsan a pelusra pisil és már szalad is tovább. De már a héten ezt is szeretném megszüntetni, hogy teljesen kiszoktassan.

 

Ja és figyeljetek

Kérek szépen Mindenkit, hogy aki kutyatörténetet talál és felrakja ide annak az elérhetőségét LÉCCI LÉCCI irja mellé, hogy szomorú a történet.

Az előbb olvastam el, amit valaki feltett és nagyon kiborultam. Egyrészt olvasás közben elbőgtem magam, mint mindig ha szomorú kutyás történeteket olvasok. Ez ugyebár itt a munkahelyemen nagyon hülyén vette ki magát. Másrészt annyira nehezem válok el minden reggel Zsebecskétől, aki kisebbfajta színjátékot rendez annak érdekében, hogy ne menjek el. ( Iszonyúan elkezd remegni és nagyon nagyon halkan, alig észrevehetően nyüszizik.)Ezért borzasztóan nehezemre esik elválnom tőle, és miközben távol vagyok mindig ő jár a fejemben, mindig annyira aggódom érte, hogy csak na.

Tudom, hogy valakinek úgy tűnhet túldramatizálom a dolgot, de én sajna ilyen aggódós vagyok. Ezért betegszem bele az ilyen storykba, hiszen rögtön az jut eszembe, ha velem fordulna elő én belebetegednék.-(

 

Szóval nagyon szépen köszönöm, ha ezentúl előre tájékoztattok a szomorú történetekről.

 

 

mopy Creative Commons License 2005.04.17 0 0 327
Szia Brudo!

Nagyon aranyosak a beby-k. Örülök, hogy jól vagytok, és szépen cseperednek.

Kapott a kis édesünk általatok is ajánlott pelust, ALSZIK rajta!!!

Jobb mint ha szét szedné.

 

Talán majd sikerül képet fel tennem nekem is, aranyosak a kutyusajitok.

 

Üdv.: mopy

Előzmény: Brudo (316)
Brudo Creative Commons License 2005.04.16 0 0 326

Szia!

Nagyon édi a kis Maszat...!Ja, és üdv. a fórumon...!Tündéri... itt minden kutyus tündi-bündike...

Andi03: az én kutyáim is szinte mindig kivilágosodnak fürcsike után...:))

Üdv.: Brudo

Előzmény: tundus (324)
Andi03 Creative Commons License 2005.04.16 0 0 325


winDirVariable="I:/WINDOWS" Szia Tundus! Üdvözlünk a yorki tulajdonosok táborában, jó választás volt :)

4 hónapos? Akkor gondolom még nem nagyon sétáltok vele.

Előzmény: tundus (322)
tundus Creative Commons License 2005.04.16 0 0 324
Na talán most...
Szóval Ő Maszat:
Maszat
tundus Creative Commons License 2005.04.16 0 0 323
Maszat
tundus Creative Commons License 2005.04.16 0 0 322
Sziasztok,

Tegnap este olvasgattam először ebben a fórumban és mivel nekem is van egy yorkim gondoltam beszállok én is. Kisfiú Maszat a nevem és most múltam 4 hónapos.
Andi03 Creative Commons License 2005.04.15 0 0 321
Ezek tegnap készültek fürdés után, ilyenkor nagyon kivilágosodik. Ez a süni labda az új kedvence
Andi03 Creative Commons License 2005.04.15 0 0 320

Szia!

Láttam már Gracie-t a yorkineten azt hiszem, nagyon szép kislány. Persze tudom, nem lehet minden alomból megtartani kiskutyát, de gondolom milyne nehéz megválni tőlük. Főleg, hogy a szemetek előtt cseperednek. Azt meg tényleg jó látni, hogy jó helyre kerül, gondolom ez kicsit megnyugtat a fájdalom mellett.

 

Előzmény: Brudo (318)
Brudo Creative Commons License 2005.04.15 0 0 319

Szia Andi03.

Itt egy fotó arról a kis "gézengúzról", akit megtartottam....:)))

Ő Gracie..:)))

Üdv.: Brudo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!