Azt hiszem Norris mester nem nagyon ezüstözik, mert remek AWIS lehetősége van és avval akár élben is rögzíthet rézlemezt a savállóhoz. Azt egyébként jól sejtetted, hogy 40%-sal nagyon jól megy a forrasztás, akár bevonatossal, akár csupasz pálcával folyasztószerrel. A bevonatos pálca (folyasztója) talán eredményesebb, de mivel bőven folyik és nem nagyon tudod irányítani, hogy hová menjen, én kényesebb helyeken csupasz pálcát használok, mert ott pontosabban lehet adagolni és irányítani, hogy hová menjen. Kevesen tudják, hogy ezek a folyasztószerek, amik a magas forrasztási hőmérsékleten,
üvegkeménységű lefolyásokat képeznek és a legdurvább módszerrel is alig lehet eltávolítani a lemezről, egy negyedórás hideg vizes áztatás után, egy ronggyal vagy egy vizes dörzsis szivaccsal, könnyedén eltávolíthatók.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
ugy még nem próbáltam csak lángal, gondolom sokkal jobb awival mert kevésbé deformálódik az anyag .még annyit hogy a forraszanyagnák használt pálcán van bevonat vagy bevonat nélküli és hány % ezüstöt tartalmaz?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Gőztér ide vagy oda, a forraszanyagnak leginkább az összeerősítendő rézlemezek között van a helye. Persze ha kicsit kifolyt (pláne belül) az nem nagy tragédia, különösen ha ólommentes. Nem tudom mennyi szerinted a sok. Szerintem semmi gondot nem okoz, mert az otthonfőzés mennyiségei nem olyanok, mintha naponta hektókat főznél.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Igen figyelemre méltó(láttam is már) és szerintem nagyon sokan felhasználják az ötleteidet.Persze aki nem készen akarja venni, hanem van lehetősége és nekiáll magának építeni.Azt megkérdezhetem, hogy a bejelölt fülnek mi a szerepe?
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Bevallom nagyon megtetszett az Ő ötlete, így ezt a vonalat követve gondoltam tovább a fejlesztéseket, egy kicsit még megspékelve egy cserélhető töltetes darabbal is. Sok olyan levelet kapok az emberektől, hogy ebből a rendszerből hiány van a piacon. Hát ezt a lyukat szeretném betömni. (meg a másikat :))
Nagyon jó,innovatív ötlet.Valóban hétköznapi ember számára egylépcsős csak egybeépített van.Az ára miatt nem is annyira hétköznapi embernek való az sem.Kíváncsian várom a megvalósított végeredményt, ami rengeteg variációra ad lehetőséget.
Ha készen lesz a "modul" rendszerű finomítóoszlop, teszek majd fel pár fotót róla. Mivel egy kész egylépcsős torony elég drága mulatság, azt gondoltam, kéne egy olyan alternatíva, amit nem kell az ügyfeleimnek egyszerre megvenniük. A terv az, hogy egy sokoldalú, elemeiben szabadon variálható, olyan egylépcsős rendszer alakuljon ki, amihez akár darabonként is hozzá lehet majd jutni, és mindenki úgy variálhatja az összerakását, ahogy Neki tetszik. Olyan finomítóoszlopot próbálok tervezni, készíteni, amely ad egyfajta szabadságot felhasználójának. Pl a Rashing gyűrűkkel töltött modulból, ki lehet szórni a töltetet, és lecserélni pl apró rézcsődarabokra, vagy akár aszalt gyümölccsel is feltölthető lesz majd. (Feribának, és a kísérletezőknek pl: rézreszelékre, rézszivacsra, rézárvalányhajra, esetleg nedves konyharuhára, érdesített pelenkára, esetleg üveggolyókra :))
Egyébként a teljes rendszer 5 elemből állítható össze, vagyis ezek variációjából.
1. töltetes modul (cserélhető, választható töltettel)
2. buboréksapkás modul
3. hűtőmodul
4. deflegmátor
5. Pistorius tányér
És végül bár több féle finomító oszlop gazdája vagyok, azért azt nem mondanám hogy "teljesen átállok". Tudod ebben pont az a szép hogy itt is szabadságot ad a felhasználónak, hogy "ha akarom ezzel főzök, ha akarom azzal főzök"