Keresés

Részletes keresés

snapszmester Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111614

Figyejjá má. 5-7 milliárd volt az éves bevétel szeszadóból 2009-ig. Ezt a szintet soha nem fogja elérni. 

Előzmény: Figyelget (111613)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111613
Még csak az első 4 hónapról van szó, meglesz a milliárdos szint.Sajnos ez sovány vigasz a bérfőzdéknek.Ha az egyáltalán....

Előzmény: snapszmester (111612)
snapszmester Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111612

Idén 600 millió, 2009-ben milliárdos bevétel. Mennyivel is nőtt az államkassza bevétele? Azt gondoltam nincs már lejjebb.

Előzmény: schlumberger (111606)
rézműves1 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111611

Azt hiszem Norris mester nem nagyon ezüstözik, mert remek AWIS lehetősége van és avval akár élben is rögzíthet rézlemezt a savállóhoz. Azt egyébként jól sejtetted, hogy 40%-sal nagyon jól megy a forrasztás, akár bevonatossal, akár csupasz pálcával folyasztószerrel. A bevonatos pálca (folyasztója) talán eredményesebb, de mivel bőven folyik és nem nagyon tudod irányítani, hogy hová menjen, én kényesebb helyeken csupasz pálcát használok, mert ott pontosabban lehet adagolni és irányítani, hogy hová menjen. Kevesen tudják, hogy ezek a folyasztószerek, amik a magas forrasztási hőmérsékleten,

üvegkeménységű lefolyásokat képeznek és a legdurvább módszerrel is alig lehet eltávolítani a lemezről, egy negyedórás hideg vizes áztatás után, egy ronggyal vagy egy vizes dörzsis szivaccsal, könnyedén eltávolíthatók.

 

Előzmény: pajton (111609)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.23 0 0 111610

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111605)
pajton Creative Commons License 2015.06.22 0 1 111609

ugy még nem próbáltam csak lángal, gondolom sokkal jobb awival mert kevésbé deformálódik az anyag .még annyit hogy a forraszanyagnák használt pálcán van bevonat vagy bevonat nélküli és hány % ezüstöt tartalmaz?

 

Előzmény: norris53 (111608)
norris53 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 111608

Úgyvan !

De AWI hegesztővel :-)

Előzmény: pajton (111604)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.22 0 0 111607
Ez borítékolható volt...
Előzmény: schlumberger (111606)
schlumberger Creative Commons License 2015.06.22 0 0 111606
sogi01 Creative Commons License 2015.06.22 0 0 111605

                                                    vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111336)
pajton Creative Commons License 2015.06.21 0 0 111604

hello! az a kérdsem lenne hogy a rezet hogy illeszted a rozsdamenteshez? talán hűtészetben is használt 40%-os ezüstel keményforrasztod?

Előzmény: norris53 (111590)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.06.21 0 1 111603

Már lényegtelen, kibontottam a kérdéses részt, és kipucoltam.

Előzmény: rézműves1 (111602)
rézműves1 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 111602

Gőztér ide vagy oda, a forraszanyagnak leginkább az összeerősítendő rézlemezek között van a helye. Persze ha kicsit kifolyt (pláne belül) az nem nagy tragédia, különösen ha ólommentes. Nem tudom mennyi szerinted a sok. Szerintem semmi gondot nem okoz, mert az otthonfőzés mennyiségei nem olyanok, mintha naponta hektókat főznél.

Előzmény: Szkajvolker Lajos (111600)
kupeci Creative Commons License 2015.06.21 0 0 111601

Megdumáltál:)

Előzmény: hal65 (111587)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.06.21 0 0 111600

Gőztérben mennyire fontos a forrasztóanyag mennyisége? Baj ha sok van? Vagy az ólommentesből lényegtelen?

sogi01 Creative Commons License 2015.06.21 0 0 111599

                                                   vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111593)
TINTUS Creative Commons License 2015.06.20 0 1 111598

Akinek a lepárláshoz gyümölcsöt kell venni annak az idén nem lesz olcsó mulatság ....elég szép árak vannak már most. Meg kell becsülni a sajátot.

Figyelget Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111597

Ezt hogy értsem?Kitereli a párát a felette lévő modul falához?

Előzmény: norris53 (111596)
norris53 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111596

Jó a kérdés :-)

 akkor képben -egy terelő lemez ami segít az áramlás irányításában !

Előzmény: Figyelget (111594)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111595

Lyuk ide, lyuk oda (inkább ide :-D), biztos hogy érdemes ezzel foglalkozni.

Előzmény: hal65 (111591)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111594

Igen figyelemre méltó(láttam is már) és szerintem nagyon sokan felhasználják az ötleteidet.Persze aki nem készen akarja venni, hanem van lehetősége és nekiáll magának építeni.Azt megkérdezhetem, hogy a bejelölt fülnek mi a szerepe?

Előzmény: norris53 (111590)
sogi01 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111593

                                           vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111543)
norris53 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111592

A lyukak betömése fontos dolog Kolléga :-)

Előzmény: hal65 (111591)
hal65 Creative Commons License 2015.06.20 0 1 111591

Látom Noris kolléga megelőzött :)

Bevallom nagyon megtetszett az Ő ötlete, így ezt a vonalat követve gondoltam tovább a fejlesztéseket, egy kicsit még megspékelve egy cserélhető töltetes darabbal is. Sok olyan levelet kapok az emberektől, hogy ebből a rendszerből hiány van a piacon. Hát ezt a lyukat szeretném betömni. (meg a másikat :))

Előzmény: Figyelget (111589)
norris53 Creative Commons License 2015.06.20 0 1 111590

No - hát csak hogy lehet e egylépcsős és modul rendszerű ?

Akkor pár kép a saját modul rendszeremről !

 

Figyelget Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111589

Nagyon jó,innovatív ötlet.Valóban hétköznapi ember számára egylépcsős csak egybeépített van.Az ára miatt nem is annyira hétköznapi embernek való az sem.Kíváncsian várom a megvalósított végeredményt, ami rengeteg variációra ad lehetőséget.

Előzmény: hal65 (111588)
hal65 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111588

Ha készen lesz a "modul" rendszerű finomítóoszlop, teszek majd fel pár fotót róla. Mivel egy kész egylépcsős torony elég drága mulatság, azt gondoltam, kéne egy olyan alternatíva, amit nem kell az ügyfeleimnek egyszerre megvenniük. A terv az, hogy egy sokoldalú, elemeiben szabadon variálható, olyan egylépcsős rendszer alakuljon ki, amihez akár darabonként is hozzá lehet majd jutni, és mindenki úgy variálhatja az összerakását, ahogy Neki tetszik. Olyan finomítóoszlopot próbálok tervezni, készíteni, amely ad egyfajta szabadságot felhasználójának. Pl a Rashing gyűrűkkel töltött modulból, ki lehet szórni a töltetet, és lecserélni pl apró rézcsődarabokra, vagy akár aszalt gyümölccsel is feltölthető lesz majd. (Feribának, és a kísérletezőknek pl: rézreszelékre, rézszivacsra, rézárvalányhajra, esetleg nedves konyharuhára, érdesített pelenkára, esetleg üveggolyókra :))

Egyébként a teljes rendszer 5 elemből állítható össze, vagyis ezek variációjából.

1. töltetes modul (cserélhető, választható töltettel)

2. buboréksapkás modul

3. hűtőmodul

4. deflegmátor

5. Pistorius tányér

 

És végül bár több féle finomító oszlop gazdája vagyok, azért azt nem mondanám hogy "teljesen átállok". Tudod ebben pont az a szép hogy itt is szabadságot ad a felhasználónak, hogy "ha akarom ezzel főzök, ha akarom azzal főzök"

Előzmény: Figyelget (111586)
hal65 Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111587

A főztjét? :)

Előzmény: kupeci (111583)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111586

Tetszenek a "dolgaid", majd az összképről is tehetnél közre képeket.Teljesen ráállsz az egylépcsősre vagy csak egy kis kirándulás?

Előzmény: hal65 (111580)
Figyelget Creative Commons License 2015.06.20 0 0 111585

Ha szereted a magízt, akkor nem okoz gondot. De mint TINTUS is írta, nem olyan nagy macera a magszűrés és elég gyorsan meg is van.

Előzmény: supertifoso12. (111579)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!