Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 86

LOL micsoda topic.

 

én sose vagyok másnapos ,mert max 2 italt keverek. Sör+rövid

Inkább aludni nem tudok. max 4-5 ora az már kiis vett az ágy.

TTAMAS Creative Commons License 2005.07.03 0 0 85
Kerüld a másnaposságot! Legyél folyamatosan részeg! :))
Törölt nick Creative Commons License 2005.06.25 0 0 84
ha az ivást Bacardi rummal zárod, az helyreteszi a gyomrodat.
Tentás Creative Commons License 2004.12.28 0 0 83

Itt egy laza, de tudományos megközelítés:

 

 

Macskajaj -A másnaposság művészete
ZsuR Creative Commons License 2004.12.28 0 0 82
Most hallottam - alig varom, hogy masnapos legyek es kiprobaljam :))
Red Bull
xKMariusTx Creative Commons License 2004.12.28 0 0 81
Nálam a recept: felkelés után liter cukros tea vagy tej, Algopirin vagy még jobb a Quarelin, ezt bevenni egy sokszemélyes kv-val, majd vitaminpótlásnak egy Plussz pezsgőtabi (100%RDAvagymifene). Kevés kaja után pedig 2-3 sör, hogy kompenzálja a hiányérzetet (kb. 24 órával az előző napi ivászat kezdése után). Másik módszerem, h felkeés után folytatni amit előző este elkezdtem, de ezel csak eltolom a problémát időben, és 3-4 nap után már nagyon fárasztó/nehéz abbahagyni:(
pocsolya2 Creative Commons License 2004.09.28 0 0 80
Én csak akkor szoktam másnapos lenni, ha Hubertust is iszom, tehát a hubit kell kerülni vagy másnap inni még egy-két sört, az használ
Vasti Creative Commons License 2003.12.06 0 0 79

Szerintem is itt az igazság ;-))
Én egyszer eszméletlenre ittam magam jófajta házipálinkából (a fene sem gondolta volna, hogy később fog csak hatni:gyorsan sokat megittunk, de a kocsmáig már nem mindannyian értünk el utána ;-)) , és nem volt tőle különösebb bajom...
Előzmény: Dalmatinski Podrum (78)
Dalmatinski Podrum Creative Commons License 2003.12.06 0 0 78

A tiszta italok (finom házi tőkebor, kisüsti pálinka, márkás rövidital) által okozott ittasság, szerintem úgy-ahogy kezelhető másnap, de ha mindenféle szintetikus műpiákból nyakal be a kliens (pláne ezeket keverve egymással), akkor csinálhatsz amit akarsz, csak kínlódás a következménye, míg ki nem tisztul a szervezet. Ez súlyosabb esetben még edzetteknél is tarthat akár 3 napig is. Nem beszélve arról, ha közben dohányzik is az ember, illetve ha olyan helyen zajlik a poharazás, ahol vágni lehet a füstöt. Számomra egyébként ami nagyüzemi, az már eleve kétes eredetű.
Vasti Creative Commons License 2003.10.30 0 0 77

Bocs, hogy felhozom, de olyan jó volt olvasgatni, hogy csak na ;-)) Gondoltam hozzászólok, bár a nagy piálások rég elmúltak (házasélet, miegymás ;-))

Szóval sok rutin is kell a dologhoz, hogy az ember tudja, mit mivel szabad inni... Én kevéstől is hihetetlen másnapos tudok lenni, ha össze-vissza iszok mindent (tipikusan mostanában, amikor jön egy-két ismerős, mindenki hoz valami fincsi piát, meg van otthon sör-bor), viszont meg szoktam fiatal koromban ;-) úgy inni 10-12 sört, hogy másnap semmi gondom sem volt... Meg a jó kis boros hegyi bulikat is gond nélkül túl szoktam élni.

Mondjuk bírom is ;-)) , mert piától még az életben nem rókáztam... Pedig nem voltam kispályás régebben ;-)) Egyszer egy buliban, ahol haver volt az egyik pultban, addig kóstolgattuk a mindenféle piákat, amíg bíruk: mindegyikből feles... Na, az durva volt, akkor már az én gyomrom is kavargott ;-))

De ha gond van, nekem a következő volt a módszerem: ébredés után legalább fél liter hideg tej, de a lehető legkevésbé mű: az igazi a zacskós friss tej. Aztán jéghideg kóla, meg ásványvíz, no meg persze Qualerin: aztán közben ebédidő van úgyis ;-) , akkor meg keveset enni, meg lassan, sokat inni mellé... Én délutánra mindig jól voltam. Csak a cig, az nem ment néha két napig sem egy erősebb ivászat után... ;-))

Üdv!

Magpie Creative Commons License 2003.08.31 0 0 76
A sok kaja csak az alkohol felszívódását késlelteti. Mindenesetre az biztos nálam legalábbis, ha csak rumot iszok, akkor még másnapos sem leszek, vagy ha igen, akkor a másnaposságok közül az a legjobb. Szerintem a legrosszabb a pezsgő utáni másnaposság. Mindenesetre tudok én is egy fajinat másnaposság ellen: babérleveleket beleteszed egy pohárba, forró vizet öntesz rá és eligazgatod a leveleket, hogy ne a víz felszínén legyenek, hanem függőlegesen a pohárba, na lényeg az, hogy hagyjuk egy öt percig a forró vízben és utána kivesszük a leveleket és aki akarja ízesítse ezt a babérlevélteát cukorral, bár szerintem felesleges a rossz íze miatt, nem sokat segít. És megisszuk. :) Állítólag kitisztítja a vért. Szerintem a piálásnál az a lényeg, hogy csak egyfélét igyunk.
buonaparte Creative Commons License 2003.04.12 0 0 75
Egy pohár vízbe 1-1 kalcium és magnézium pezsgőtabletta, hozzá egy multi B vitamin ( 50mg ) tabletta. Egyébként hiedelmeket elosztandó az éhgyomros berúgás után sokkal enyhébb a másnaposság, hamarabb kiürül a szemét.
bndk99 Creative Commons License 2003.04.06 0 0 74
szvsz bármilyen ivást bármikor egy fél Unicummal kell lezárni!!!
Kutyagumi Creative Commons License 2002.12.13 0 0 73
Tieguanyin strong stomach tea (asszem jol irtam)teljesen term. kinai tea tokeletes a fejnek s a gyomornak nincs tole jobb modszer. Tartsuk be a haszn. utmutatot!
Snuki Creative Commons License 2002.01.12 0 0 72
Ébredés után közvetlenül 2 db Panadol extra ásványvízzel, majd miután fejfájás kilőve tasakos leveske, de csakis valamilyen húsleves formájú.A Knorr a legjobb-szerintem.
Nagyon helyre teszi a gyomrot.
Oriza triznyák Creative Commons License 2002.01.08 0 0 71
nálam még az ananászlé jön be legalább egy liter nem túl hidegen azért, vagy a narancslé/100%-os/ ezt aszerint választom hogy a gyomrom inkább savanyút vagy édeset kiván ez talán az elfogyasztott pia fajtájától függhet
na meg a húsleves vagy a korhelyleves az csodákra képes
nattefrost Creative Commons License 2001.12.20 0 0 70
szerintem is nagy botorság,éhgyomorra menni inni.Jó'telekajálom magamat, nem iszok semmi gyanús műbort vagy "ipari" konyakot/votyeszt, és minden okés lessz.
Előzmény: petike23 (69)
petike23 Creative Commons License 2001.08.06 0 0 69
Pialas elott/kozben: szardinia, margarinos kenyer (de azert nehez eteleket csak modjaval! eleg vacak a darabos rokarudi :), pialas kozben sok vizet kell inni !
Multivitamin pezsgotabletta rulez !!

Reggel tenyleg jo a savanyusag, es meg egy multi.

Udv; Petike

bicycle-repairman Creative Commons License 2001.03.09 0 0 68
Sokminden volt már, úgyhogy itt már csak szavazatok tudnak születni. Szóval in this very minute én is korrektül másnapos vagyok, és ami nekem beválik az az evés (szívd fel begyem - szalámis szendvics) és az ásványvíz. Az is igaz, hogy régen ittam már a béka segge alá magam, most sem, abban az esetben viszont semmi sem segít, még a Plussz Komfort pH sem, azt túlélni kell.

Na, eredményes émelygést mindenkinek.

rafia Creative Commons License 2001.03.06 0 0 67
Neha en is iszonyatosan hazavagom a gyomromat.
Ami nekem legjobban bejott: savanyu dolgok (pl. paradicsomleves), de a legjobb a kovaszos uborka leve (mikor mar nagyon gusztustalanul fest, akkor a legjobb).
Lattam regen a TV-ben egy ismeretterjeszto filmet. Egy vallalkozo kedvu /:-)/ urgevel ehgyomorra megitattak ket vizespohar(?) vodkat. Utana gyomorszonda, az illeto gyomorfala tele volt apro sebekkel. Ezek egy nap alatt gyogyulnak, siettetni nem lehet.
Az uborkale utan johetnek a levesek, ezek az alkoholistak kedvencei (ld. korhelyleves)
Előzmény: Justin (65)
szikszai Creative Commons License 2001.01.14 0 0 66
szerintem a másnaposságot fokozza a mértéktelen dohányzás is, márpedig piálás közben úgy szívjuk, mintha muszáj vőna. én mindig okákolok másnaposan, függetlenül attól, mikor fekszem le, ill. kelek fel, du.2-ig. simán gyomorsavat. csinálhatok bármit, ihatok bármilyen csodaszert! azt hiszem a szódabikarbónát kellene kipróbálnom, de ez még sosem jutott akkor eszembe, olyan szarul voltam.
érdekes volt, hoy egy üveg tequilától nem voltam másnapos, mert zabáltam a sót vele.
ergó sós piát kellene inni.
Előzmény: Justin (65)
Justin Creative Commons License 2000.11.23 0 0 65
Miért süllyedt el ez a hasznos topic?:-)

Végigolvastam,találtam egy-két jó módszert,bár a tegnap reggeli ébredésem eszembe jutott,most eléggé hányingerem lett.Sok jó módszer van itt leírva.Javaslatom a következő:kezdjünk bele egy olyan projektbe,aminek célja,hogy a másnaposság ellenszerét kutatjuk.Ki ki megosztja tapasztalatait a többiekkel,és a végén még díjat is kaphatnánk:-)))

Na akkor lássunk hozzá.Tegnap reggel ébredtem,szaladtam rókázni(még szerencse,hogy alvás közben nem szoktam:-)))Ezután kb egy liter libafröccs,nem tett jót.Viszont ezzel kapcsolatban.Nem értem,miért van az,hogy ez használ.A Szódabikarbóna lúgos kémhatást produkál,amivel a gyomorsavat közömbösíti,viszont az ecet enyhén savas.Akkor hogy van ez?Ugyanis télleg szokott működni.Aztán próbáltam aludni,de a belem olyan szinten fájt,és olyan hatalmas állatságokat álmodtam,hogy ez sem tartott sokáig.Számítógép,Half-Life,közben egy c-vitaminos pezsgőtablettás meghajtás.Akkorát okádtam,mint az ördög.Délután hatkor tudtam először enni.Nem voltam én ilyen.Igaz talán túlzás volt hat sör után két feles Unikumot és negyed liter házipálinkát meginni.

Még egy adalék.A dehidratáló hatás azért lép fel,mert általában vízhajtó hatás lép fel a vedelés folyamán.Ha csak rövidet vedelsz,akkor is sűrűn jársz brúzolni,hátmég ha sört.Viszont szerintem ilyenkor inkább érdemes olyan italokat fogyasztani,amelyek tartalmaznak különféle adalékokat,úgymint:só,cukor stb.Ugyanis ha csak simán megiszol vizet literszámra,attól max kellemesebb a rókázás,de az asványianyag készleted nem áll helyre.
Hú de hosszú voltam.MAjd holnap folytatom,remélem lesz akivel tudok erről a kényes kérdésről társalogni:-)))

Gyuszi bá Creative Commons License 1999.06.08 0 0 64
Na, az attó' függ. Ha ki todod mondani a kélgyó nevét (boááááááá), akkor sok teendő nincs, csak apró korrekció (Algopyrin+langyos sör). De ha nem volt az a rusnya állat a vendéged, akkor :
- erős citromos kávé (fele-fele arányban),
- kevés langyos sör (max. fél üveg),
- akármilyen szénsavas lé,
- olajos hal.
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.08 0 0 62
Azt a sok löttyöt amit az alkohollal benyelsz ki is adod hamarjában a WC-n (nagyon részegen már a nadrágba). Aztán ami felszívódik, az ott bent elvonogatja a vizet. A víz nem tud olyan gyorsan felszippantódni, hogy kiegyenlítse ezt.
Előzmény: eMM (57)
Törölt nick Creative Commons License 1999.06.08 0 0 61
Hát ha nem kell dolgozni, akkor még áldásos is lehet ez az állapot.
Nincs is jobb annál, mint másnaposan egy múzeum közepén véresre röhögni magunkat.
mouser Creative Commons License 1999.06.08 0 0 60
Az igazán rutinosak tartanak otthon :-)
Előzmény: vivijúú (59)
vivijúú Creative Commons License 1999.06.08 0 0 59
Jaj de jó is a citromfagyi egy túl jól sikerült szilveszteri buli után! :-)
Újévkor ráadásul ha eldobok egy követ, biztos egy nyitvatartó fagyizót talál el...
:-)))))))
Előzmény: mouser (58)
mouser Creative Commons License 1999.06.08 0 0 58
Citromfagyi !!!
Hideg is, savanyú is.
És a legjobb, amiko egy buli után reggel tízkor elindultok citromfagyi iránt. Feelingje van.
Piros nyuszi szemek, katzenjammer, kialvatlanság etc.
eMM Creative Commons License 1999.06.08 0 0 57
Hát nem semmi ez a sok recipe az biztos!
Én csak azt nem értem hogy mitől ez a dehidratáló hatás.
(Bár hogy van az tény)
Hiszen az alkohollal rengeteg vizet is elfogyasztunk!!?
Tud valaki valmely ésszerű magyarázatot?
Mike Creative Commons License 1999.06.08 0 0 56
Nem, nem sort azt nem szabad inni!
Puffaszt, olyan leszel mint egy ontozocso, es ha jo sokat iszol belole, meg hanyhatsz is egy jot. Mondjuk masnap, otthon, meghitt csaladi korben.
Vizki! Vizki! Vizki!
Mike

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!