Keresés

Részletes keresés

mopy Creative Commons License 2005.05.04 0 0 469
Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy mindenki jól van édesek a képek. Mi is voltunk a kiállításon. Gyönyörűek voltak, de volt olyan kutyus amelyiken annyira látszott, hogy nem tetszik neki az egész. Szó szerint úgy rángatták a ringben…

Hatalmas sztori: Odajött hozzánk egy hölgy, agyon dicsérte Mopykát………….

Kérdezte a kenelnevét, nem volt ismert számára csak meg húzta a száját és elment.

Mi csak mosolyogtunk. Az még csak mellékes, tekerni kell a szőrt, de a nem normális a pöttöm Yorkiát (nem kiállítási kutyus) felvezető pórázon rángatta a tömegben.

Még én is ölbe cipeltem nehogy rá lépjenek.

 

Mopy nagylány lett, nem tudott az első napokban mit kezdeni magával teljesen készen volt. Szerencsére jól viseli és rá jött mit is, kell kezdeni magával.

Ma, pedig meg volt az első tekerés, majdnem elpityeregtem magam olyan jól tűrte, ezt a nyarat meg csináljuk, szerintem többet nem. Mindenki csak azt írta milyen rossz nekik…de nekünk, nem lehet megszeretgetni, bele túrni a szőrébe. Jól tűri, majd kap egy pici ruhát, átmenetileg csak egy kendő van rajta, nem foglalkozik vele.

 

Szép estét mindenkinek!


winDirVariable="C:/WINDOWS"
rbotk Creative Commons License 2005.05.04 0 0 468

Az első metszőfogacsok ( vagy mi)  már leváltódtak, a szemfogacskák most duplázódnak, de állítólag még nem gáz. A hátsók közül már két nagyrágó-fog tuti új, de többet nem láttam. Igy is úgy kell erőszakoskodnom vele, ha a szájában akarok turizni. Meg nagyon csendben váltogatja őket. Egyet ugye konkrétan a doki húzott ki neki, egyet meg kirágcsált vagy mi azt meg is találtam, de a többit szerintem benyelte:-)))

Kben szerintem nem baj ha bizalmatlan. Nekünk sokszor volt már konfliktusunk abból, hogy valahol vagyunk Zsebivel és idegenek odarohannak hozzá és tapizni kezdik. Volt már, hogy komoly vitába keveredett a férjem a sorban mögöttünk állóval, mert az közölte, hogy nem érdekli hogy mi nem engedjük simiztetni Zsebet, ő akkor is megfogdossa. Na az durva volt. De ha megugatna ezt meg azt akkor az szerintem jobb lenne. Úgyhogy ne aggódj, sokkal jobb, hogy bizalmatlan. Nagykutyákhoz meg ne is engedd, csak ha ismered őket. Ha meg Szélvi nem akar közelebb menni próbálj Te hátha kiváncsi lesz, mit akarsz ott és közeledni kezd ő is. Ha meg nem hát na bumm.

Igy se mindig ok, ha nagyokkal talizik, sokkal nagyobb veszély egy nagy tappancs vagy egy hatalmas álkapocs neki...

 

 

Előzmény: Andi03 (467)
Andi03 Creative Commons License 2005.05.04 0 0 467

Szia!

Örülök, hogy nincs Zsebecskének semmi baja.

Az tök jó, ha barátságos. Bár az idegenekkel szemben valóban nem az. De nehéz lenne kiválogatni, hogy x emberekhez lehet, y-hoz meg nem. Szélvész az ellentétje, ő egyáltalán nem barátságos az utcán, sokszor megugat embereket. Más kutyikkal ő is az, menne oda mindehez, ha fiú, ha lány. Mostanában mondjuk a nagyobb testű kutyáktól tart, azokhoz nem akar odamenni. Nyom egy stop-ot és úgy kell neki könyörögnöm, hogy jöjjön. Más kutyusok gazdijai megsimogathatják, de aki csak úgy szimplán le akar hajolni hozzá azt nem szereti, ez nem tudom miért van. A legtöbb yorki, akit korábban ismertem szintén nagyon barátságos volt, nekem ezért is tetszett ez a fajta. Hát a miénk nem ilyen :) Otthon viszont igen.

Persze, annál jobb minél később tüzel. Bár azt hiszem 8 hónapos korukig tuti kell. Hány fogacskája van még, ami nem potyogott ki?

Előzmény: rbotk (466)
rbotk Creative Commons License 2005.05.04 0 0 466

Hello

 

Már az előbb beírtam egy rahedli karaktert, de nem sajna nem ment át:-(((

Szóval Zsebbentyű szótlansága estére elmúlt. Enni mondjuk nem túl sokat evett, de remélem ma már jobb lesz, hiszen hűvösebb van.

A hvg-n csak azt kívánom, hogy ne essen és akkor már sok gond nem lehet.

Szakállkisasszony nagyon nagyon barátságos. Mind a kutyákkal, mind az emberekkel. Nálunk is nagyon édesen játszik a nagyokkal, de utcán mármelyik kutyushoz rögtön odarohan játszani, meg puszilkodni. Mondjuk a nagyobbakhoz az utcán nem szívesen engedem, mert nem mindegyik veszi jó néven, ha az én kis törpebem odarohan és ráugrik játszani. A hasonló meretekhez és yorkikhoz viszont szívesen összeengedem, mert azokkal annyira édesek együtt.

Kben a barátságosságán mostanában egyre többet gondolkozom. Merthogy annyira barátságos az emberekkel is, még az idegenekkel is, hogy egyre jobban féltem. Hiszen így könnyen magukkal vihetik, habár nem adok erre alkalmat, de ki tudhatja.

Szóval ha valakinek van ötlete, hogyan lehetne " bizalmatlanná" tenni, írja meg,hátha beválik..

Ja és Evetke még nem tüzelt és remélem még néhány hónapot  várat magára ez a dolog...Egyelőre a fogváltással vagyunk elfoglalva, de hetente rohangálok vele dokihoz, nehogy baja legyen..

Előzmény: Andi03 (459)
Szivi01 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 465

hi Adi01!

Manónak az a háton fekvés naggggyon komoooooly!!!!!!:-))))))))))

Előzmény: Adi01 (463)
kiwiki Creative Commons License 2005.05.03 0 0 464

Sziasztok!

Rakok fel új képeket Pollyról! Lassan 8 hónapos lesz.

yorkimEgy fárasztó nap után! :)

 

 

yorkim Fekvés! :)

 

 

yorkimNézlek!
Adi01 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 463

Őkelme az!:D

Manó a neve.. és állandóan verekedik a macskánkal aki 2x akkora mint ő és jóval erősebb!:)

http://www.sg.hu/galeria/10353696381087646883.jpg

http://www.sg.hu/galeria/10353696381087646948.jpg

 

Előzmény: Adi01 (462)
Adi01 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 462

Hi!:)

Nekem egy palota pincsim van, vagy micsoda!:D

Anyu foglalkozik vele konkrétan!

Palota pincsi és japán spániel keveréke vagy micsoda!:D

Előzmény: Andi03 (459)
Andi03 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 461


winDirVariable="I:/WINDOWS" Viki, aranyos :)

Ezen az oldalon megnézhetitek hogy kell feltekerni a szőrüket a buksin: http://www.vhfulop.com/grooming.htm

kiwiki Creative Commons License 2005.05.03 0 0 460

Sziasztok!

Ezt a képet most találtam,remélem tetszik majd nektek! :)

yorki
Andi03 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 459


winDirVariable="I:/WINDOWS" Rbotk, aranyos lehet Zsebi ahogy álmodik és jár a lába. Szélvész nagyon ritkán produkál ilyet. Estére már tuti elmúlik ez a "szótlanság" ne izgulj. :)

A hétvégétől inkább az idő miatt félj, már holnaptól esősebb időt és hidegebbet mondanak. Lekopogom, de aránylag jó leszik Szélvész. No nem nagy adagokat, de a megszokott időben látszik, hogy éhes. Biztos a melegtől nincs étvágya Zsebinek. Oké, összehozhatjuk a gyerekeket. Zsebike még nem tüzelt, ugye? Jól kijön más kutyusokkal vagy inkább csak az otthoni nagyokkal találkozik?

Adi, neked hogy hívják a kutyusodat? Te soha nem mesélsz.

Előzmény: rbotk (457)
Adi01 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 458
Szélvész jobban bírja, mert van hátszele!:D
Előzmény: rbotk (457)
rbotk Creative Commons License 2005.05.03 0 0 457

Hmm

Na igen most itt fekszik az asztalon kiterülve éppen álmodik valami futkosósat, mert "keze-lába" izeg mozog.

Azért tuti, hogy van benne színészkedés, mert már nem remeg és jobb a kedve. De lehet a szuri meg a nagy meleg tényleg nem tesz neki valami jót, mert nem olyan mint máskor. Én mindig azt mondom ilyenkor, hogy olyan kis szótlan. Pedig ugye nem is beszél:-) Csak valahogy ilyenkor ha ránézek olyan kis szomorkás az arca, vagy mi.

Remélem a hvgre jobban lesz, kirándulni szeretnénk menni.

Te Andi

Szélvész mostanában jól eszik? Zseb mióta ilyen melegebb az idő, elég rosszul eszik.

Még nem aggódom nagyon, de ha igy folytatja tuti fogok...

Ja majd egyszer összehozhatunk egy randit a "gyerekeknek", versenyeztetjük őket ki bírja tovább:-))

Előzmény: Andi03 (456)
Andi03 Creative Commons License 2005.05.03 0 0 456
ez jó hír, hogy Zsebi is ilyne hiper, legalább nem vagyok egyedül. Kíváncsi lennék mit csinálnak egymással. De jó neked, hogy már megint veled lehet. Én tegnap szabin voltam, így ma biztos fura neki. Oltások után ált. azért picit legyengülnek, ez "természetes". Bár ők nagy színészek is, de soha nem lehet tudni mikor komoly. Remélhetőleg ma már kipiheni az oltást és újra a régi lesz. Az meg, hogy nem engedte, hogy megfogjátok az azért volt, mert rosszul érezte magát. Ezt Szélvész is szokta, olyan mintha szégyellné magát, amikro beteg. Ő elbújik leginkább.
Előzmény: rbotk (455)
rbotk Creative Commons License 2005.05.03 0 0 455

Hello Andi

 

Ha Szélvész ilyen hiper, majd legközelebb összehozzuk Zsebivel, mert Zsebi is nagyon bírja a játékot, a szaladgálást..

Most megint bent van velem. Reggel nagyon furcsán viselkedett és inkább behoztam, hogy szem előtt legyen. Tegnap kapott szurit, reggel meg nem akart felkelni, remegett órákon át és nem engedte, hogy megfogjuk.

Párom azt mondta, lehet hogy tényleg fáj egy kicsit a lába, de az is lehet, hogy igy akar hatást gyakorloni rám, hogy ne hagyjam egyedül. Mindenesetre most sokkal de sokkal nyugodtabb, mint máskor. Remélem nem lesz gond. 

Előzmény: Andi03 (454)
Andi03 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 454

Szilvi, valóban aranyos a kutyusod, aranyosan pózol :)

Rbotk, a tali jól sikerült, igaz most csak hárman voltunk meg egy bolognese. Sajna Szélvész ismét túlpörögte a többieket. :) Hiába próbálkozott, ők nem nagyon akartak vele játszani. De legalább sétáltunk és sokat voltunk a jó levegőn. A képek ott vannak, ahol a múltkori tali képei.

A kajához sajna nem tudok hozzászólni, Szélvész semmi ilyet nem eszik meg.

Mi ma mentünk volna kozmetikushoz, de lebetegedett a kozmatikus és áttettük szerdára. Már nagyon várom, mert most nagyon hosszú a szőre és egyre több a csomó, amit nem tudok kifésülni. Meg jön a meleg is.

Előzmény: rbotk (453)
rbotk Creative Commons License 2005.05.02 0 0 453

Hello Mindenkinek

 

Brudo a Royal caninra én is esküdtem.-de pénteken történt valami, ami miatt jól elbizonytalanodtam.

Pénteken voltam a selbruhánál Zsebinek sampont meg balzsamot és még mittudomén mit- jó drágán. Na ott elkezdtem dumálni az eladóürgével. Természetesen a kutyákról. Aztán amikor ott tartottunk, hogy kaja, mondtam neki, hogy Zsebi royal canin mini juniort eszik még, de nemsokára váltahtunk már.

Erre azt mondta, hogy kölyökkorban a royal canin nagyon jó, de vigyázzak vele, mert felnőttkorban ártalmas is lehet, mert túl magas a fehérjetartalma.

Én erről még nem hallottam ugyan, de este úgyis megyünk a dokihoz lyme-kór elleni második szurira akkor megkérdezem őt is. Meg azóta begyűjtöttem más kajákról szóló tápanyag-tartalom leírást , ha lesz egy kis időm átnézem őket. Mindenesetre nagyon meglepődtem azon amit mondott.

 

Andi

Remélem jól sikerült szombaton a talitok. Szép, jó idő volt és erősen gondoltam Rátok mivel a suliban szenvedtem:-(((

Képek?

Remélem lesz élménybeszámoló...

 

Előzmény: Brudo (442)
Szivi01 Creative Commons License 2005.05.02 0 0 452
Adi01! :-D
Előzmény: Adi01 (451)
Adi01 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 451
Mondjuk azzér az agy térfogata véges!:D (viccel)
Előzmény: Brudo (449)
Adi01 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 450

Édi nayon!:)

Előzmény: Szivi01 (447)
Brudo Creative Commons License 2005.05.01 0 0 449

Szia Szivi01!!

 

Tündéri a picurkád. Olyan édesen néz, biztos nagyon okos....::)))

Szia: Brudo

Előzmény: Szivi01 (447)
Szivi01 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 448

Az én drágám úgy néz ki mint egy óriáskutya,pedig nagyon picurka.:-D

Szörminek annyira édes a pocókája,szétpuszilnáááám!

Szivi01 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 447
Szivi01 Creative Commons License 2005.05.01 0 0 446
Szivike kép:

Adi01 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 445

Édi ezekkel a kis szarvakkal!:)

Úgy nézzki mint aki most jött az űrből!:)

Előzmény: Brudo (425)
Adi01 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 444

Hi!

Én is gondolkoztam, h kimenjek-e csak kicsit hosszúra nyúlt az éjszaka!:)

Most lábadozok!

Meg még kell vkinek adnom egy kis segítséget, úgy ,h nem is tudok kimenni!:(

mhh.... Szivikéről mikor lesz képecske?

Ma lehetséges?:))))))

Előzmény: Szivi01 (443)
Szivi01 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 443
Hy,most jöttem haza a kutyakiállításról(hungexpo),hát amit ott láttam teljesen elképesztő!A kutyik úgy álltak mintha csak oda lettek volna rajzolva,tökéletesen,fantasztikus hajkölteményben pompázva,fegyelmezetten és megsem mozdultak mikor Szivikével masíroztunk előttük.Hát az én kutyim sose lesz ilyen az tuti.Minden elismerésem a kiállítóknak attól függetlenül hogy egy picit sajnáltam a yorkikat.Sok munka lehet benne hogy ilyen legyen az ember kutyája.Gyönyörűek voltak......
Előzmény: Brudo (442)
Brudo Creative Commons License 2005.04.30 0 0 442

Szia Andi03.

 

Köszi...:)))

Hát, tényleg szép a szőrük, de  ilyen szép fényes a "nagyoknak" is... Én még mindig a Royal-Canin száraztápra esköszök... Nincs probléma  sem a szőrrel, sem pedig a fogacskákkal...::)))

 

Szivike nagyon édes kis pincurka  lehet....:)))

Sarlatán: Egyre édesebb a  Szörmikéd..:))

Sziasztok: Brudo

Előzmény: Andi03 (438)
Adi01 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 441

Csak kibújt a szög a zsákból!:)

Előzmény: Szivi01 (439)
Adi01 Creative Commons License 2005.04.30 0 0 440

Mhh....

Kisgomboc lehet a Szivi!:))

Előzmény: Szivi01 (437)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!