Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2012.01.11 0 0 2724

Nem borul le, mert olyan mákunk volt, hogy volt hozzá rögzítő pánt. De ezt egy szakember könnyedén készít bármelyikre! Nagyon stabil, egy fém rúd megy a gerince mögött fel, és abból jön ki egy kb. 15 cm széles, nagyon erős tépőzáras pánt, ami a hónalja alatt jön el, és össze van csatolva a mellén. Mivel Timinek a térde nem hajlik kellett rátenni lábtartót, de amúgy elég oda is egy rögzítőpánt! 

És nem utolsó szempont: tricikli! Csak úgy leugorhatok róla, nem kell teljesen stabil helyet keresnem, ahol megáll a bicikli, amíg én kiveszem a gyereket, és a biciklire nincs kezem...

 

Előzmény: gema07 (2722)
gema07 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 2723

Megnéztem a riportot is, nagy kár, hogy nálunk nincs ilyen lehetőség. Alapban kellene ezeket a dolgokat biztosítani a rászoruló gyerekeknek és akkor felnőve sokkal kevesebb lenne a problémájuk.

Tanikó: nálunk is gond a bot, mert Eri nem arra használja amire kell. Sokszor fogná a kezem, de nem akarjuk, hogy támaszkodjon. Inkább jár egyedül pár lépést és én megyek mögötte, ha eldől, elkapom.

 

gema07 Creative Commons License 2012.01.11 0 0 2722

Ez egész jónak tűnik. Még néhány ötletet is ad, különösen az egyik hinta tetszik.

Bezs: a bicajról nem burul le a leányzó? Erivel az a baj, hogy mindig ráfekszik a kormányra, dől jobbra-balra. Egyébként most nincs Abdán, de értesítenek, ha lesz.

taniko80 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2721

taniko80 Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2720

Sziasztok!

 

A Betesda kórházban a Vekerdy doktornő javasolja majd az OGYI eldönti mehetsz e utánna az OEP rábólint a dologra.

Ha a doktornő  akkor mehettek biztos a többi csak formaság.

Október 12-kb egy hónap és el volt intézve.

Igen Südve pontosan én is ezt ajánlottam volna(Ismered talán?)ezen minden le van írva de megpróbálok képet is feltenni.....

 

 

 

Südve Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2719
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2718

Gema! Itt a honlap címe, ilyen tandemünk van. Annyit kellett férjemnek csinálni, hogy lábtartót szerelt fel Timinek. Háttámlája és rögzítőpántja szerencsére volt, de ha már van egy ilyened (minimális árért), az már a legkevesebb:)

 

http://www.draisin.com/products/tandem/tricycle-Capitaen-duo/

 

Én is végső esetben utánfutóhoz folyamodtam volna, csak hát nem semmi emelgetni... Hosszú távon kell gondolkozni. Így legalább nagylány módjára csücsül, és fogja a kormányt! Nagyon örülök neki. Karácsony előtt volt még két ilyen Abdán, próbálkozz, hátha nem vitték el mindkettőt!!!

Előzmény: gema07 (2716)
Törölt nick Creative Commons License 2012.01.10 0 0 2717

Hű, Tanikó, ti aztán belehúztatok!:D Nagyon jó ez a varsói dolog! Annak a terápiának mi a neve? Mondjuk nyelvtudás híján nehéz helyzetben lennénk... Hogy jutottatok ki? Mennyi időt kellett várni, mire kijutottatok?

Nagyon jó az utóbbi terápia, amit megadtál, természetesen, ahogy nézem, csak Pesten van... 150km-ről ez nehézkes...

Gratulálok az egyesülethez, nagyon kellenek ilyen oldalak, szervezetek! Sok sikert a működéshez!!!!

Előzmény: taniko80 (2713)
gema07 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 2716

Szia Bezs!

Engem érdekelne ez a triciklis megoldás. Bár csak most olvastam el a hozzászólást, eddig átsiklottam rajta. Nem tudnál róla esetleg képet küldeni?

Nekem is ez a gondom, hogy a leányzó már túl nagy a biciklis üléshez, és felemelni sem semmi. Én sokáig egy utánfutóban gondolkoztam, láttam olyan klassz képeket a neten, na az ára is elég klassz volt, csak épp a bankjegymásoló automata nem működik a pincénkben hozzá. A kerekesszabadság oldalán láttam tricikliket, olyasmi?

Tanikó Varsóban milyen doktornő "működik"? Milyen ruháról van szó?

Légyszi írj róla bővebben.

Előzmény: Törölt nick (2708)
taniko80 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 2715

Ami még kimaradt:November 30.-án megvolt az 5 éves szakértőink ami szerint 100 felett van az IQ-ja integrálható lesz de addig meg ezerrel mozgásfejlesztés....

 

taniko80 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 2714

El sem hiszem sikerült!!!!!!

taniko80 Creative Commons License 2012.01.09 0 0 2713

B.U.É.K.mindenkinek!!!

Már a második hosszú levelem  úszik el......

 

Talán harmadjára....sikerül.

Sok minden történt velünk:

A pécsi prof szerint nincs gerincferdülése csak laza a háta és persze a rossz tartás van.

Szeptemberbe eldöntöttem (egyik vasárnap esti naplóban Benedek története után),hogy kimegyünk Varsóba.A doktornő is így gondolta hogy a hátizom erősítésre kiküld minket.Ez december 4 .-én valóra is vált:Ott megmondták nem csak a hátával van gond a hasa is laza meg nem terheli a lábát a kezén jár.....

Maga a terápia ebben a szuper ruhában ami szépen kihuzza egyenesbe tartja szerintem nagyon jó volt...Reggel 9-11:30-ig utánna 14:30-17:00-ig tartott a kezelés.A kezelés elején fél óra maszírozás,kimozgatás után egy óra ruha nélküli keresztbe nyúlós egyensúly javításos feladatok voltak(egyénre szabottan).utána kb 1 óra a ruhában,ettől Bence az első négy napban nagyon kivolt,hisztizet,tépte a ruhát le magáról,de ezt kimondottan nekem szólt mert 4. nap délután már nem mentem be azután rá sem ismertek....
Én amit látok,hogy nem húzza be a nyakát,kihúzza magát sokkal jobb a tartása(konduktorok szerint is)csak sajnos a berögzött dolgokat nehéz kivenni belőle,azóta ha mondom neki húzd ki magad akkor tudja mi az és kihúzza.Karácsonykor 3 lépést megtett úgy hogy csak az egyik kezét fogtam(eddig nem ment ez sem)ez mára már kb 10 lépés de fejleszteni kell hogy jobban terhelje a lábát de a bot ellenem dolgozik mert arra rá lehet feküdni és nem használni a lábát...

Most februárba a pfaffenrot terápiát is ki akarjuk próbálni.Aki nem ismeri:

http://fejlesztohaz.hu/cikkarchivum/a_pfaffenrot_manualterapia.html

Aki meg ismeri vagy kipróbálta kérem írjon róla!

 

Közben létrehoztunk egy egyesületett is:http://lepjunkhogylephessenek.hu/

 

Egy hat éves kisfiúnak keresünk Atlas Walkert!Ha bárki tud valakinek kérem szóljon!

 

Meséljetek mi van veletek!

Südve Creative Commons License 2011.12.25 0 0 2712

Mi is nagyon boldog karácsonyt kívánunk!

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.25 0 0 2711

Áldott, szeretetteljes ünnepet kívánok mindenkinek!!!

gema07 Creative Commons License 2011.12.24 0 0 2710

Békés, boldog karácsonyt kívánok mindannyiótoknak!

Südve Creative Commons License 2011.12.22 0 0 2709

Ez nagyon jó hír, bezs! :-) Nem is tudja más elképzelni, hogy mennyit jelent a kényelmes közlekedési lehetőség egy ilyen esetben.

 

Abda egyébként nekünk is segített, állítót kerestünk Sárinak, de olyat, ami hátulról támaszt, ez a ritkább állítólag. Kaptunk. :-)

 

Előzmény: Törölt nick (2708)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.21 0 0 2708

Örülök Szorka a kíméletes műtétnek, gondolom azóta már el is felejtettétek:)

Nálunk örömhír van: egy év kutakodás, keresgélés után végre lett szállító eszközöm! A lányom már nagy, necces volt már a gyerekülés a biciklin. Ráadásul mivel a térde nem hajlik teljesen, fájt neki, ahogy bekötöttem a lábát... Szerettem volna, ha van egy babakocsinál gyorsabb, de környezet-, és pénztárcakímélő megoldás. És LETT!!!!!

Abdán (hol máshol? hisz már két helyre is lehet menni!!!) kaptunk egy triciklit, amin tudom szállítani Timit, ugyanis tandem. Előttem ül! Sosem gondoltam, hogy egy biciklin fog ülni! Nem teker, nem mozog a kormánya (ezeket lehet fixálni), de mégsem egy ülés! Olyan nagylányos, ahogy fogja a kormányt nagy büszkén!!! 

Ennél szebb ajándékot nem kaphattunk volna!!!

Remélem másnak is ilyen jól indulnak az ünnepek!!!!!!!

Szorka Creative Commons License 2011.12.13 0 0 2707

Köszi a jókívánságokat, sikerült csütörtökön hazajönni. A drnő kicsit fura, mert amikor megbeszéltük a műtétet, azt mondta, ez után nem lesz gipsz, vigyem föl a műtét utánra a hosszú sínjét, azt adjuk majd rá. Ehhez képest kaptunk valami fél gipszet, azt holnap leszedi, és utána kell a sín... Mindegy, akkor sem 6 hét gipsz, ezt a pár napot, ha nehezen is, de csak kibírtuk. Igaz, éjszaka alig alszik, nagyon zavarja, de már csak egy éjszaka van hátra! Már alig várjuk.

4Hópihe Creative Commons License 2011.12.08 0 0 2706

ez a beavatkozás igy kifejezetten családbarát -gyerekbarát modon sikerült a humánusság jegyében.

 szuper.. gyors rehabilitálodást kivánok....

Előzmény: Szorka (2704)
Südve Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2705

Jól csináltad Szorka! :-) Reméljük, minden oké lesz és gyorsan mehettek is haza.

Előzmény: Szorka (2704)
Szorka Creative Commons License 2011.12.07 0 0 2704

Nagy a hallgatás, csajok!

Én most helyzetjelentést adok, épp túlestünk egy kis Achilles műtéten, jelenleg a János kórházban dekkolunk. A kis műtétet szó szerint értettem, ez a drnő szerint nem a klasszikus Achilles műtét, csak valami egyszerűsített. Nem lesz 6 hét gipsz, csak a sínjét kell hordania Eszternek rendesen. Ha nincs gáz, holnap haza is engednek délután (ma reggel jöttünk). 

Elsők voltunk, tehát nem kellett sokat várakoznunk. Ébredés után viszont rém nyűgös volt, vagy másfél órán keresztül nem sikerült megnyugtatnom. Azután nagy nehezen a laptopon nézett Elmo segített...

Egyébként szerencsére kifogtunk egy tündér ápolónőt, mikor Eszter már nagyon sírt, gondoltam, kérek valami fájdalomcsillapítót, de mikor bejött a nővér, szólnom sem kellett, mert már eleve a kezében volt a Cataflam... Meg amúgy is, tényleg nagyon rendes. Ennek azért örülök különösen, mert két éve ugyanitt meg kifogtuk a legundokabb nővért, akivel valaha találkoztam.

 

Délután volt meglepetés is: megleptek a bohócdoktorok a Mikulással egyetemben, és több TV-től is kivonult a híradó. Mikor este megnéztem magunkat, akkor esett le, hogy ez nem "sima" Mikulás volt, hanem maga a lappföldi... Szóval, fél nap kórház után már a TV-be is bekerültünk! :-) A nagyobbik lányom lepődött meg otthon nagyon, mikor feltűnt a tesója (meg én is) a TV-ben. Úgy tűnik, ez a kórházi tartózkodás kicsit jobbra sikeredik, mint két évvel korábban az adduktor műtétnél. Ott összejött minden: undok nővér, lebetegedés a műtét után, Krupp-roham, így jóval többet voltunk bent a tervezettnél. Most nagyon szurkolok, hogy ne legyen semmi gond! Pedig kicsit macerásan indult ez is: múlt héten kellett az altatóorvossal találkozni, akkor a férjem jött fel Esztivel (én dolgoztam). Megkértem, intézze el a főnővérrel, hogy legyen helyünk a VIP-szobában (ebből 4 db van), mert egyrészt Eszter rossz alvó, másrészt én sem szeretnék egy éjszakát sem széken ülve tölteni. (ha van helyük, kapok ágyat, de az sem a gyerekkel egy szobában) Szóval, gondoltam, ha már fizetős, akkor miért ne lehetne előre bebiztosítani? Na, a nővérkék szerint nem lehet, ha lesz hely, akkor lesz, ha nem, nem. Én viszont már Eszter kapcsán teljesen megváltoztam (régen elég nyuszi voltam, de újabban a gyerekemért bármit), és úgy gondoltam, ha a nővérekkel nem lehet boldogulni, akkor felsőbb szinten próbálkozom. Vettem egy nagy levegőt és felhívtam az osztályvezető főorvost. Elmondtam, hogy mi a gondom, meg hogy sérült a gyerekem és nagyon nehéz vele. Tök rendes volt, biztosított, hogy lesz szobánk! És valóban úgy is lett, már mindenki tudott róla, hogy jövünk és foglalva van a szoba. Most biztos azt gondolják, hogy valakije vagyok a főorvosnak, de nem baj... Úgyhogy, nagyon büszke vagyok magamra :-).

Südve Creative Commons License 2011.11.16 0 0 2703

Ezt a jutalmazósdit mi is használtuk az itt off gyerekemmel, először még minden wc-be pisilésért kapott egy pici matricát, és ha elfogyott a lapról az összes (30-40?), akkor választhatott magának valami ajándékot a játékboltban, kisautót, kártyát, ilyesmit. Aztán áttértünk arra, hogy ha egy nap nem volt baleset, akkor kapott egy matricát, és így tovább. De ő nem választotta szét a kis-, és nagydolgát, egyszerre szobatisztult mindkét ügyben.

 

És köszi, hogy leírtátok mégis a sulis tapasztalatokat, közben rájöttem, hogy ja, nekünk valószínűleg nem lesz integrált suli, szóval tényleg más az irány.

Előzmény: gema07 (2702)
gema07 Creative Commons License 2011.11.16 0 0 2702

Az Óvónő azt mondta, hogy minden reggel ültessem negyed órára a WC-re, hátha az hoz eredményt.

Nem tudom, ez a jutalmazás dolog nekem is tetszik. Bár eddig is megdícsértem, ha szólt, talán nem érezte eléggé határozottnak azt.

villosa Creative Commons License 2011.11.15 0 0 2701

Szia Gema! Nem vagyok érintett a sérült gyermekes kategóriában, de mivel mégiscsak sok gondunk volt/van két fiunkkal is, sok ötletet szoktam innen a topikról, tőletek meríteni.

Kakiügyben sokat kínlódtunk. A nagyobb fiam 4 éves elmúlt, amikorra hajlandó volt wc-be kakilni, a kicsim pedig 5 éves, 2 hónapos volt, amikorra nem pelenkába kakilt. Tudta, hogy ingere van, ha nem itthon voltunk, teljesen vissza is tartotta, itthon pedig szólt, hogy kakilnia kell, pelenkát kapott, és intézte a dolgát. Most szeptemberben (még meleg volt), végre sokadik nekifutásra hajlandó volt az udvaron mesztelenül kakilni, majd két hét múlva pedig végre felült a wc-re. Azóta vagyunk rendben. Nem tudom a receptet, csak azt tudom, hogy ha megfeszültem volna, akkor se ment volna előbb a dolog, mint így, amikorra már ők is beleegyeztek, hogy wc-használók legyenek.

Sok szerencsét és jó egészséget kívánok a topik minden lakójának és gyermekének!

Előzmény: gema07 (2699)
4Hópihe Creative Commons License 2011.11.15 0 0 2700

igen kapott füzeteket, annyi elönyünk volt,hogy mivel ö  a negyedik gyerke, voltak teljesen ki nem töltött füzetek az elözö gyerekek által...

próbáld jutalmazni ha hajlandó jelezni amig be nem rögzödik neki..dicséret jár érte és azt szeretik bezsebelni a gyerekek...

Előzmény: gema07 (2699)
gema07 Creative Commons License 2011.11.15 0 0 2699

Sziasztok!

Újabb probléma: Eri már kb 2 éve szobatiszta a pisilés terén, de az istennek sem jelzi, ha egyéb szükséglete támad. Ez még az oviban is előfordul, eléggé zavaró. Szerintetek lehet, hogy tényleg nem érzi az ingert? Mikor látom rajta, hogy menni kellene és rákérdezek csak néz rám és azt mondja nem kell neki, pedig dehogynem.

Hogyan tudnám megtanítani, hogy jelezzen, ha mennie kell.

Egyébként eléggé összevissza jár WC-re, van, hogy csak 2-3 naponta.

Hópihe: annak idején te vettél speciális füzeteket a lánykádnak, hogy könnyebben megtanuljon a sorokba írni?

Néztem: egy egy füzet 300-400 Ft, eléggé horror ára van.

Tekintve, hogy fele annyi vonal van benne, mint a hagyományosban, nem értem, miért kerül ilyen sokba?

Egyébként igen sokat fejlődtünk az elmúlt időben. Már komplett mondatokat mond: péntekem, mikor volt egy kis kaki a bugyiban és szóvátettem, neki, hogy akkor most megmossuk a fenekét, azt mondta: nem kell, Iza dadus megmosta az oviban. Ez már igen szép mondat és ha az artikuláción is tudunk segíteni, azt hiszem, a beszéd szépen össze fog jönni. A járás most leállt, abban nincs előrelépés. Úgy látom, most agyilag dolgozzuk fel az eseményeket.

Többiekkel mi van? Igen nagy a hallgatás.

4Hópihe Creative Commons License 2011.11.09 0 0 2698

az iskolában a fél életét tölti a gyerek..ahol nem biztos,hogy jó ha évken keresztül nem érzi jól magát, de fizikailag fejlesztve van,a kollégiumhoz kicsi,hanagyon kötötök egymáshoz akkor aztszintén nem javasolom...és a jövöre iskell gondolni,hogy most alapozodik a jövömozgáskulturája, de hasznosabb talán ha lelkileg egymelegebbszeretetteljesebb közegben éli a mindennapjait..

ha számit  akkor én inkább a falu iskolájára szavaznék..

érdemes anyilt napokat islátogatni,és megfigyelni a pedagogusok metakommunikációját,mennyire öszinte a mosolya a simogatása....

Előzmény: gema07 (2697)
gema07 Creative Commons License 2011.11.09 0 0 2697

Sziasztok!

Először is köszönöm Hópihének a sok jó ötletet. Nem akarok senkit kizárni, de terhelni sem a saját problémámmal. Persze én is szívesen megosztom a tapasztalataimat bárkivel.

Hópihe összefoglalta eddigi tapasztalatait és ez jó, jobb így, mint apránként visszaolvasni.

Egyébként a városban, ahol lakom, van egy úgymond kisegítő iskola, de eddig úgy vettem ki más szülőktől, hogy ide inkább sni-s gyerekeket vesznek fel, a mozgás és egyéb szervi problémákkal nem tudnak, vagy akarnak mit kezdeni.

MOst több lehetőség áll előttünk.

Ide viszem és harcolok, hogy megkapjon mindent, de szeretetet és megértést nem biztos, hogy kap.

Viszem egy környező falu iskolájába, ahol nem kap annyi fejlesztést, de elfogadják és szeretettel nevelik.

Viszem Kaposvárra a megyei fejlesztő központba, de ott kollégista kellene legyen, mert nem tudom megoldani a napi szintű oda-vissza utaztatását.

Az elkövetkező hónapok most erről fognak szólni, a tapasztalatokat szívesen megosztom veletek.

4Hópihe Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2696

arról beszéltünk levélben,hogy nem minden iskola aki integráltnak minösittette magát valóban integrált is tehát rendelkezik a megfelelö szakemberekkel vagy csak a törvény által kötelezöségböl kényszerültek ebbe a helyzetbe....jó tudni van e saját logopédus ,fejlesztöpedagogus

és ez csak akkor derül ki amikor már bennfentesek,és láthatóvá válik,hogy mi az amiben hiányossságokkal vannak a gyerek felé. továbbá a felkészületlenségük az ilyen gyerekekre nemcsak tárgyi és szakembert érintve hanem a emberi hozzállásuk sem áll a magaslaton..

hogy a neten magukat kinálgató iskolák programjait érdemes elolvasni de csak a felét kell elhinni,és  a legtöbb iskola igazábóla könnyen besimuló nagy átlagon belül mozgó gyerekekkel képes mit kezdeni....aki bármiben nem hozza a standerdet azzal nem tudnak humánusan bánni,illetve nem is tudnak mit kezdeni vele.....

irtam még arról ,hogy érdemes a netröl kiválasztott iskolák igazgatóját felhivni személyes beszélgetést kezdeményezni... aztán valószinüleg bekérik az embert gyerekestül is,hogy lássák mire vállalkoznak ha vállalkoznak..

szimpatikus a mexikói uti mozgásközpont iskolája e ott átlagos értelmi iqju gyerekekkel zajlik  az oktatás kis létszámu osztályokban.

 egy  mozgás korlátozott gyermek szülöjét az is érdekli,hogyan megy egyik tanteremböl a másikba tesire,hogyan vetközik le.. kap e egyáltalán tesi feladatokat ami nem árt hanem használ, hogyan jut el az ebédlöig és ott hogyan jut hozzá az ebédjéig,és milyen módon fog pisilni...és lesz e aki leviszi az udvarra....

és a legjobb pedagogus sem tudja felvenni a harcot az egészséges gyerekek szemétkedéseivel...mert bübájosak aranyosak, de rendkivül gonoszak is tudnak lenni, mikor lehetöségük nyilik rá,hogy a saját feszültségeiket vagy dühüket levezessék egy ilyen gyerekecskén...és akkor még nem emlitettem a nemrosszaságból rosszindulatból  történö baleseteket...

 és tudom,hogy én tul érzékeny vagyok, de azt hiszem bármilyen kemény szivü szülöt megérint ha a gyerekét lelki testi bántalmazás éri direkt vagy indirekt módon....

ha nem sikerül találni iskolát ahonnan a befogadó nyilatkozattal mehettek a szakértöi bizottság elé. akkor ökk javasolnak , vagy a jegyző tehet javaslatot de ez is lutri...

vannak még a gyerekházak ahol nemcsak tanitók vannak hanem szakemberek is, deitt is vannak klima különbségek..

a gyerekemmel kettöben voltunk az egyik tetszett neki mig a másiktól elborzadt,miközben ez egy cég egy szemlélet elvileg..

 

én azért nem bántam,hogy privátban beszéltünk,mert nektek is mindent a maga idejében nem kell most elöre megijedni, mi vár rátok elég a napi aktuális harcos  küzdö szemléletü életmód..és sok sok barátságos biztató  mosoly... ezek mind mind fogynak az iskolába kerüléssel..

Előzmény: Südve (2695)
Südve Creative Commons License 2011.11.08 0 0 2695

Gema, ha nem túl személyesek az aggodalmaid, akkor én szeretném, ha itt tárgyalnátok ki az iskolakérdést, előbb-utóbb mindannyiunkat elér ez a probléma, biztosan sokat tanulhatnánk belőle.

Előzmény: gema07 (2694)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!