Keresés

Részletes keresés

pikpok Creative Commons License 2004.06.21 0 0 272
Ha jól emlékszem, ez a találkozó 1996 őszén volt, de ez nem biztos. Mi elég sokan ott voltunk.

Emlékeim szerint a program nem volt túl jó (mise, zenés átvonulás a Parkszínpadra ... stb...) viszont arra tökéletes volt, hogy ismét összejöjjenek a "régi csibészek" és utána elmenjünk egy marha nagyot bulizni.
Az osztálytalálkozókat elég rendesen tartjuk, ezzel nincs gond, viszont akkor olyanokkal találkozhattunk, akikkel valaha, még gimiben jóban voltunk, de azóta másfelé vittek minket útjaink, és ez viszont jó volt.
Ki volt akkoriban az igazgató? Ha valóban ő szervezte, akkor feltételezésem szerint már nem a Juhász.
Az ő beállítottsága ugyanis nem fért össze egy misével.

Mostanában sokat foglalkozunk Tóth Eleknével.
Higyjétek el nekem, hogy nem volt ő rossz emeber (ezt persze akkor még nem teljesen így gondoltam :-)) csak nagyon nagy hibát követett el akkor, amikor az énekesi pályát háta mögött hagyva elment tanítani. (igaz, azt nem tudom, hogy milyen volt énekesnek, mintahogyan azt sem, hogy miért "váltott")
Tanárnak ugyanis alkalmatlan volt. Az ének az még hagyján (énekelni tudott) de azok a filozófia órák...

Előzmény: manóvilág (259)
zajcsikpavegajcsik Creative Commons License 2004.06.21 0 0 271
kka-t szegényt azért nem bírtuk, mert szinte a három év rajzóra alatt végig geometriai ábrákat rajzoltatott velünk. hasábok, amiből gúlákat vágunk ki, majd fejjel lefelé rátesszük az egész tetejére, amiből egy gömböt kivágunk... és így tovább... az egészet vonalzóval... marha izgalmas volt :( a művtöri órái jók voltak.
vöröstehén elég brutál lehetett, de legalább megszervezte nekünk az izraeli csereüdülést :))) sonkoly rendes volt, és az énekkart én szerettem vele.
Előzmény: manóvilág (266)
Dudkin Creative Commons License 2004.06.20 0 0 270
Kierdemelted ;)
Előzmény: Flap (269)
Flap Creative Commons License 2004.06.20 0 0 269
Én nem jártam el az énekkarra = másodikban félévkor bukta.
Előzmény: Dudkin (268)
Dudkin Creative Commons License 2004.06.20 0 0 268
Annyit fenyeztetek szegeny jo Kereyt hogy csak na :) Nekem osztalyfonokom volt es megis elek ;) najo azert nem lettem matematikus..
lobmayerrel egeszen jol elvoltam addig a pillanatig amig ki nem okoskodta hogy nincs is jobb szorakozas annal ha erettsegi elott percekkel megbuktat :) nekem ez kozel nem okozott annyi oromot mint neki, de vegul valahogy csak atverekedtem magam bioszbol :)
Vorostehen addig tunt veszelyesnek amig el nem kezdtem szigoruan enekkarra jarni, onnantol soha nem volt komoly problemank, pedig elsoben elvereztetett 2 embert is az osztalybol ha jol remlik:)

Dud

Flap Creative Commons License 2004.06.18 0 0 267
Azt nem mondtam, hogy csak vele volt a baj. Egyszerűen nem jöttünk ki. Valószinű én sem voltam hibátlan.
Előzmény: manóvilág (261)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.18 0 0 266
Igen, már mások is mondták... :))
Arra is emlékszem, hogy mikor észak-olaszországi útra mentünk a művtöri tagozattal, Kiss Katalin Ágnes (aki civilben festőművész volt) elhozta egy művészbarátját. Ők ketten rengeteg karton dobozos sört pakoltak fel a busz ülések feletti csomagtartójára, de nem bizonyult elégnek, mert kb. az út felénél újra feltankoltak... :)

KKÁ egyébként állandóan le akart festeni, mert szerinte Tizian-vörös a hajszínem és ez nagyon megtetszett neki. Meg is beszéltünk egy időpontot (már érettségi után), de mikor mentem volna, közvetlenül előtte felhívott, hogy mégse jó, mert a férje, aki tengerész, hazajön külföldről és neki készülnie kell, rengeteg dolga van. Aztán valahogy elmaradt a portréfestés, már csak a 2000-es osztálytalálkozón hallottam, hogy meghalt...

Előzmény: pikpok (265)
pikpok Creative Commons License 2004.06.18 0 0 265
Jó a memóriád :-)
Előzmény: Flap (260)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.18 0 0 264
Az én listám:

jó fej: Vasas, Szokolay, Sümegh László, Sonkoly, Tóth Zsuzsanna, Somodyné, Domonkos Péter, Lobmayer, Kiss Katalin Ágnes
közömbös: Szalainé, Hamwayné
iszonyat: Szabolczky, Pándi, Juhász, Jánosi

Én szerettem Kiss Katalin Ágnest, velem mindig nagyon rendes volt. Mondjuk művészettöri-rajz tagozatos voltam... :)

Előzmény: zajcsikpavegajcsik (262)
zajcsikpavegajcsik Creative Commons License 2004.06.18 0 0 263
na most látom a felsorolásomból, hogy valóban túlzás a kétharmad. a baj inkább az, hogy a jövőnket leginkább befolyásoló tárgyakban (matek, magyar) fogtuk ki a létező legrosszabbat. a közömbösöket pedig úgy értem, hgoy tőlük sem tanultunk meg semmit, de legalább nem voltak teljesen idegbetegek.
Előzmény: zajcsikpavegajcsik (262)
zajcsikpavegajcsik Creative Commons License 2004.06.18 0 0 262
szerintem sem szidunk mindenkit. azt nem tudom, hogy országos viszonylatban mennyivel több tanár volt a kaffkában, de ha csak a saját tanáraim sorát végignézem, tényleg a kétharmaduk a tanári pályára tökéletesn alkalmatlan, frusztrált, néhol idegbeteg ember volt! mondjuk ezek fele lehet, hogy nagytudású volt, de attól még iskolának a közelébe sem lett volna szabad engedni!!!! de hgoy ne gondold, hogy mindenkit szídok, jófejnek minősítem vasast, szokolayt, lobmayert, bánnét (angol), sonkolyt, matyackót (filó)... és itt vége a sornak. közömbös padányi, tímériné zsámbéki, tornatanár, bedeus (bár oroszul semmit nem tanultunk meg nála), és a tömény borzalom kategóriába tartozik kerey, pándi, vincze jános (negyediben csak 10 embert vágott meg majdnem fizikából, és nyáron a sikertelen igazgatói pályázata után zokogott a tanáriban, hogy ő milyen szerencsétlen.), juhász, és szegény kisskatiról már marhára nem illik ilyeneket mondani, úgyhogy ő legyen inkább közömbös...
Előzmény: pikpok (258)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.17 0 0 261
Flap, mi volt a bibi Kiss Katalin Ágnessel? (Már ha publikus.) :)
Előzmény: Flap (260)
Flap Creative Commons License 2004.06.17 0 0 260
Hát csak gratulálni tudok! Vörös Tehén ofőnek az nem semmi. Ezek szerint a ti osztálytermetek a diszterem mögött volt....azt hiszem.
Előzmény: pikpok (255)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.17 0 0 259
Igen, a maga 900 diákjával a Kaffka az egyik legnagyobb gimi volt akkor is, mikor én odajártam.
Azért nem szidunk mindenkit, pl. Vasas, Szokolay jó fej volt! :) És nagyon jó fej volt még Domonkos Péter is (Eric-nek hívtuk, mert tisztára úgy nézett ki, mint Eric Clapton fiatal kiadása), nekünk filozófiát tanított negyedikben, de azt hiszem magyart és/vagy törit is tanított mellette. Egy évet 'hiányzott' a suliból, mert elment valahová külföldre egy kolostorba elmélkedni...
A mi osztályunkból is egy-két kivétellel mindenki diplomás, szintén inkább humán beállítottsággal.

Most ugrott be, hogy míg a Kaffkába jártam, valamelyik évben volt egy olyan találkozó, ahova az összes volt és akkori kaffkást meghívták, voltak több százan! Asszem a diri szervezte.

Előzmény: pikpok (258)
pikpok Creative Commons License 2004.06.17 0 0 258
Igen, mi is úgy hívtuk.
Nem volt ő rossz ember egyáltalán, inkább csak a tanári pálya nem feküdt neki.
Egyébként több osztálytalálkozóra is elhívtuk már, és mindig eljött, mindegyikünkhöz volt egy pár kedves szava.
No persze igen régen érettségiztünk már, és az idő ugye mindent megszépít.
Meg az is igaz, hogy mi egy válogatottan csibész osztály voltunk. (érdekes viszont, hogy azóta már mindenki "révbe ért" elég sok a diplomás, általában humán területről)

Hát igen, a technika tudományában szerzett -egyébként alapfokú - jártasságom nem a gimiből ered, az biztos...
Technikát szerintem két évig tanultunk.

Beleolvasva a korábbi hozzászólásokba megint meg kellett állapítanom, hogy rengeteget szídjuk a volt tanárainkat (nem mondom, némelyiket van miért)
Azt viszont szögezzük le, hogy a "reszli" mellett a Kaffkában voltak egészen kivételes tudású, képességű tanárok is, csakhát ugye az ő emlékképük nem él bennünk olyan színesen, mint a selejteké.
A Kaffka a maga kategóriájában hatalmas, tudomásom szerint az ország legnagyobb gimnáziuma, és hát ugye a nagy számok törvénye itt is érvényesül. (bele sem merek gondolni, hogy valószínűleg a diákoknál is....:-))

Előzmény: manóvilág (256)
zajcsikpavegajcsik Creative Commons License 2004.06.17 0 0 257
neeeeeeeeee, hála a jó égnek nem volt kerey ofőnk, még csak az kellett volna. na nem mintha pándi sokkal jobb lett volna :((((
szabolckyt nem tudom, kicsoda, de elég gázul hangzik. miért volt a kaffkában ennyi szörnyű tanár? valamiért a jók kisebbségben voltak!
de szokolayról csak áradozni tudok, annyira rendes volt, hgoy az nem igaz, képes volt tök ingyen péntek délután matekelőkészítőt tartani három embernek! végül egyedül őket vették fel az egész osztályból bárhova is, ami azért mutatja az iskola színvonalát, mert nem gyógyosztály voltunk, hanem spec angol. kerey ezért utált minket annyira, minden órán előadta, hgoy mi azt képzeljük, hogy csak a nyelv számít, bezzeg az ő fia egyetem alatt nyelvvizsgázott, meg jogosítványozott, és hogy képzeljük, hogy mi ezek miatt hiányzunk stb stb...
szokolay tanított minket technikára is, harmadikban, de az csak számtechről szólt. norton commander :)) windows még nem is létezett sztem :) egyszer egy csaj beírta, amikor a könyvtárak készítését tanultuk, névnek hgoy p**a, szokolay mögé lépett, vigyorgott, és azt mondta: mindjárt megmutatom, hgoy kell kitörölni :))))) hatalmas röhögés :)))))
Előzmény: manóvilág (254)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.17 0 0 256
Tóth Elekné (alias Vörös Tehén - a diákok így emlegették ) milyen volt ofőnek? Nekünk Sonkoly volt az énektanárunk, de Vöri néha helyettesítette, sőt egyszer hosszabb ideig is, amikor Sonkoly kórházban volt. Engem kedvelt, máig nem tudom, miért.
Szabolczky mint technikatanár, elég röhejes lehetett. Biztos nem volt senki a techikatanári posztra, ezért rögtönözve választottak valakit.

Ha jól emlékszem, csak elsőben volt technika. Már nem emlékszem a mi tanárunk nevére, csak arra hogy babát várt és hamar el is ment a suliból. Viszont véresen komolyan vette a technikát, évzáró dolgozatot kellett készíteni. Én a Forma-1 technikai hátteréről írtam, ötöst adott rá.

Előzmény: pikpok (255)
pikpok Creative Commons License 2004.06.17 0 0 255
Na minket viszont mindkét "kedvencetek" tanított.
Szabolczky technikára, ami azért volt érdekes, mert egyáltalán nem értett hozzá (ha éget a lámpa ötös - függetlenül attól, hogy mit mivel dugdostál össze - ha nem, akkor karó) és volt egy olyan mániája, hogy ha a felelőnek súgott valaki, akkor nem az kapott dugót, aki súgott, hanem az, aki felelt. Hát ez ugye komoly visszaélésekre adott lehetőséget.....
Kereyvel az volt a baj, hogy az egyszerű dolgokat addig magyarázta, amíg már ő sem értette, hogy miről beszél, a bonyolultakat viszont megpróbálta leegyszerűsíteni, ezért senki nem értette meg.
Ja, és az osztályfőnök Tóth Elekné volt...:-)
Előzmény: manóvilág (253)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.17 0 0 254
zajcsik, hogyhogy ofőt cseréltetek? Melyik osztállyal? Balogh Andrea osztálya is 94-ben végzett, ha jól emlékszem. Velük többször is voltunk együtt osztálykiránduláson.
Előzmény: zajcsikpavegajcsik (252)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.17 0 0 253
Engem Szabolczky húzott meg, ő is mindent megtett, hogy összezavarjon a szóbelin, nem engedett egy pillanatig sem gondolkodni, mindenre azonnal kellett válaszolnom. Pedig kértem, hogy adjon pár percet a levezetések előtt, hadd szedjem össze a gondolataimat, de nem engedte.
Elég frusztrált nőszemély volt, mindenki utálta (a férjével voltak problémái, azt verte le rajtunk). Érdekes módon, miután az új osztályba kerültem, két évig végig négyes-ötös voltam matekból.
Szokolay nagyon rendes, jó fej, nálunk helyettesített egy darabig fizikát. Mindig a Trabantjáról beszélt, úgy hívta, hogy 'Szekér'. :)))
Előzmény: zajcsikpavegajcsik (252)
zajcsikpavegajcsik Creative Commons License 2004.06.16 0 0 252
ki volt, aki meghúzott? engem kerey, szintén harmadikban! de átmentem, bár mindent megtett, hogy ne kelljen átengednie. szemét módon a szóbelin, amikor mellettem ülve figyelte, ahogy valamit papíron levezetek neki, összevissza löktöste a kezem, meg mutogatott a papíron hülyeségeket hogy jól belezavarjon :) de hála a magasságosnak, negyedikben megkaptuk szokolayt (cseréltünk, sezrencsétlen másik osztállyal :))), csak három évig könyörögtünk, hgoy kapjunk mást :) érdekes módon az addig kettes osztályátlag rögtön négyes fölé ugrott :))) még az enyém is.
juhászt mi sem bírtuk, abból állt a föciórája, hogy felolvasta a könyvet. és mindig ugyanazt az egy lányt feleltette :)
Előzmény: manóvilág (251)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.16 0 0 251
Azt nem is írtam még, hogy nekem öt évet volt szerencsém kaffkás berkekben tölteni (1991-1996). Harmadikban meghúzott a matektanár(humán lelkivilágomnak nem feküdt a harmadikos matekanyag )és hiába töltöttem a fél nyaramat matekozással, a pótvizsgán kijelentette, hogy egy nyár alatt nem lehet bepótolni az egy éves anyagot és puszta jóindulatból évet ismételtetett velem.
Nem igazán bánkódtam, mert az új osztályom (is)nagyon jó volt és szerettem odajárni. És így kétszer annyi osztálytalálkozóm van, mert a régi és az új osztálytársaim is meghívnak... :))
Előzmény: manóvilág (250)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.16 0 0 250
A Szűzriadó (Virgin Alarm) egy kaffkás zenekar volt, 5 srác, azt hiszem 93-ban végeztek. Többször is felléptek a suliban (díszterem). Asszem elsős voltam, mikor volt valami rendezvény, fellépett a Galla Miklós is. Ott is zenéltek.
Előzmény: pikpok (249)
pikpok Creative Commons License 2004.06.16 0 0 249
Az mi volt?
Előzmény: manóvilág (248)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.15 0 0 248
És a Szűzriadóra emlékeztek-e? :)) Vajon mi lehet velük, működnek-e még?
manóvilág Creative Commons License 2004.06.15 0 0 247
Én is emlékszem a sulifelújításra, mikor elsős voltam, még tartott és az igazgató (Juhász) figyelmeztette a lányokat az évnyitón, hogy "az építőipari munkásokkal tilos kapcsolatot létesíteni". Jót röhögtünk rajta. Nem bírtam Juhászt, azzal töltötte az idejét, hogy órák alatt a folyosókon járkált és a lógó diákokra vadászott. Egyszer rám is lecsapott, mikor éppen másodmagammal lógtam valamilyen óráról, alig tudtuk kimagyarázni. :))
Az új dirit (Sümegh L.) viszont nagyon bírtam, jó fej volt. Ő volt a fizikatanárunk is az utolsó évben és állandóan sztorikat mesélt a fiatalkoráról, amikor még beat-zenészként tevékenykedett! :))
Előzmény: zajcsikpavegajcsik (245)
pikpok Creative Commons License 2004.06.14 0 0 246
Meglepetten -és azért némi örömmel- olvasgatom, amit Vasasról írtok. Minket is tanított ugyanis (két évig) és egyáltalán nem volt jó fej. Amennyire emlékszem, nagy tudású, értelmes embernek tartottuk, de nem jó tanárnak. Örülök, ha közben felnőt ehhez a feladathoz is.
Emberközelsége leginkább akkor mutatkozott meg, amikor néha lejött tornaórára focizni velünk, de ez nem történt meg túl sokszor. (Ellentétben Galambossal, akivel viszont rengetegszer)
Negyedikben Sályiné Pásztor Judit oktatta nekünk a történelmet, aki tudomásom szerint hamar elment a Kaffkából. Ha ez igaz, akkor kár érte. Ő ugyanis remek tanár volt. (És nem mellékesen csinos is)
zajcsikpavegajcsik Creative Commons License 2004.06.14 0 0 245
nem, én 94-ben végeztem. a tablókat tényleg, fokozatosan szedték le, elsőben kezdték, amikor nekiálltak felújítani a sulit. vasasra jellemző, amit írtál :)) én nagyon bírtam. sokan bele is voltak zúgva :) tanáraim voltak még: pándi, kerey, bánné, sonkoly, vincze jános (te jóóóó éééég!!!), bedeus, szokolay (a tanárok gyöngye, de komolyan), más most nem ugrik be.
Előzmény: manóvilág (244)
manóvilág Creative Commons License 2004.06.12 0 0 244
zajcsik, mi járhattunk párhuzamosan, mert Lobmayerre én is úgy emlékszem, hogy azalatt jött a Kaffkába, míg odajártam. Emlékszem, mindig jókat mosolyogtunk a nagypapás szandáljain.
Vasast én is bírtam, jó fej volt! Amikor szerenádozni voltunk nála, sokáig maradtunk, jól elment az idő és elkezdtünk rohanni, hogy elérjük az utolsó buszt. Ő is rohant velünk, de mire a buszmegállóba értünk, pont akkor húzott el az utolsó busz. Vasas mondta, hogy várjunk még, mert van még egy szolgálati járat és amikor odaért, szó szerint eléugrott és megállította, hogy vegye már fel ezeket a szerenádozó gyerekeket.
Arra is emlékszem, mikor leszedték a tablókat, pedig mi is rengeteget nézegettük előtte a szünetekben.
Előzmény: zajcsikpavegajcsik (240)
pikpok Creative Commons License 2004.06.10 0 0 243
A végén még feljövünk.....:-))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!