Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Nem a vízzár a probléma. A hűtőspirálba van a kontra. Vizsgáld meg a hűtőspirált. Határozottan kell lejteni a kifolyásig minden egyes ponton. Végül töltsd fel vízzel, hagyd kifolyni. Ha már nem folyik, felülről nagyon gyengéden fúj bele a csőbe. Mindent érezni fogsz, még a leheletnyi bugyborékot is.
Készítettem keverőlapátot ( manuális),hogy felfűtés közben egyenletesebben melegedjen a cefre, nameg azért is hogy leeresztéskor a besűrűsödött "moslékot" keveréssel fellazítva könnyebben leereszthessem az aparátról :)
Tömítésnek a cefreszimeringes megoldás helyett ,szimeringes megoldást választottam.
A keverőlapát egy mozdulattal eltávolítható a szárról , a szár pedig ezután az üstből.
Így talán könnyebben takaríthatóá válik az üst , nincsenek mélyre benyúló alkatrészek.
Nem is konkrétan Neked szólt szilvakukc kijelentése. De fogadd el a mondandóját, hidd el tudja mit beszél. Használd nyugodtan a "félelmetes" akkusavat, nem ártasz vele semminek, ha úgy használod ahogy kell.
Mai nappal belekezdek a főzőm építésébe!Lehet már lerágott csontokat fogok kérdezni,de inkább hallgatok olyanokra akik már rutinosak ebbe! El tudom -e kerülni,hogy sárgaréz csatlakozom legyen a kupolába?Ha mindenképp ezt kell bele tennem nem lesz káros(egészségre)??
Az alapok.
72 literes inox duplafalú,aljú üst 40cm átmérőjű rézkupola 22 mm 2m-es rézcső(páracsőnek) 18mm 4m-es rézcső (hűtőspirálnak)
60 literes hordó hűtőnek Remélem jó összeállítás lesz belöle :D
Sose vertem a mellemet, még tanulok, és valószínűleg életem végéig tanulni fogok! Eddig nem volt gondom, sajnos most lett, amelyben a nagy meleg is közrejátszott. A savazással kapcsolatban, pedig annyit, hogy nem tudom eldönteni melyik sav lenne a legmegfelelőbb a ph beállítására, mivel a rezet sem akarom károsítani, táptalajt sem akarok adni a káros élőlényeknek, illetve a kertem talaját sem akarom tönkretenni! Persze utólag már én is másként csinálnám.
Van valakinek tapasztalata vízzáras,kavarós lepárlóval?
Nekem ilyen szerkezetem van.És az a gondom vele,hogy állandóan emelgeti a sisakot a gőz!A spirálban nincs "törés" nincs benne pangó folyadék.De a páracső sokkal vastagabb mint a spirál!Leshet,hogy torlódik a gőz?Ha a kifolyóhoz rakom a kezem "pöfögést" érzek.És a matéria is csak szakaszosan folyik!Ez a probléma már kis lángnál is jelentkezik!