Keresés

Részletes keresés

curlie Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112026

Használok.... megnézem, hogy nélküle hogy működik.

 

Köszi!

Előzmény: Hurkafej (112025)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112025

Nyomáscsökkentőt használsz? Nem mehetett tönkre? Nekem akkor csinált furcsaságokat.

Előzmény: curlie (112016)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112024

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (111993)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112023

Nagyon jó "géped" van! Keverővel és anélkül is. Jó látni az ilyeneket. Te készítetted sk?

Előzmény: envision (112013)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112022

Ilyen nincs. Ha már nem csökken, kész.

Előzmény: kozmaolaj (112018)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.12 0 1 112021

Kensav, foszforsav. Vigyázva a pontos pH rá.

Előzmény: kozmaolaj (112017)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112020

Bocs a szóismétlésért!

Előzmény: kozmaolaj (112019)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.12 0 0 112019

Ezt ha az én nevemre mondtad volna, kihívtalak volna egy pálinkapárbajra!

Előzmény: Figyelget (112010)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.11 0 1 112018

Tudna valaki közzétenni egy olyan táblázatot, amelyben írva vagyon, hogy kiforrt cefrénél, melyik gyümölcsnél kb. mennyi a Brix?

Előzmény: kozmaolaj (111994)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112017

Mester te mégis melyik savat javasolnád egy magamfajta aggodalmaskodó embernek?

Előzmény: snapszmester (111999)
curlie Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112016

Szép estét!

 

Egy ideje féloldalasan kezdet égni a PB gáz zsámolyom....

 

Nem tudok állítani rajta..... nincs eltömődve vagy hasonló. Vajon mi lehet az oka?

envision Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112015

Csatlakozom az elöttem szólóhoz :)

 

Előzmény: csalitos (112014)
csalitos Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112014

Nem a vízzár a probléma. A hűtőspirálba van a kontra. Vizsgáld meg a hűtőspirált. Határozottan kell lejteni a kifolyásig minden egyes ponton. Végül töltsd fel vízzel, hagyd kifolyni. Ha már nem folyik, felülről nagyon gyengéden fúj bele a csőbe. Mindent érezni fogsz, még a leheletnyi bugyborékot is.

Előzmény: glock09 (111997)
envision Creative Commons License 2015.07.11 0 1 112013

Szép napot mindenkinek.

Kis fejlesztés a rendszeren.

Készítettem  keverőlapátot ( manuális),hogy felfűtés közben egyenletesebben melegedjen a cefre, nameg azért is hogy  leeresztéskor a besűrűsödött "moslékot" keveréssel fellazítva könnyebben leereszthessem az aparátról :)

Tömítésnek  a cefreszimeringes megoldás helyett  ,szimeringes megoldást választottam.

A keverőlapát egy  mozdulattal eltávolítható a szárról , a szár pedig ezután az üstből.

Így talán könnyebben takaríthatóá válik az üst , nincsenek mélyre benyúló alkatrészek.

A "teszt" még várat magára .... 

 

 

 

Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112012
Kíváncsivá tettél, mint másokat is. Remélem folyt.köv.
Előzmény: golyós (111989)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112011
Katt a nevére és ott az oldal,ahol pontos infóhoz juthatsz.
Előzmény: balint9119 (112006)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112010
Nomen est omen. :-)
Előzmény: szilvakukc (112005)
kupeci Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112009

Dolgozott ez a főző jól is valaha?

Előzmény: glock09 (111997)
stefán50 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112008

Talán a szűrőt is bemutathatnád!

Előzmény: golyós (111989)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112007

OK. Bocs!

Előzmény: szilvakukc (112005)
balint9119 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112006

Ijet eladasra nm szoktal csinalni?

Es menyiert?

 

Előzmény: hal65 (111928)
szilvakukc Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112005

Köszönöm!

Pontosan definiáltad a dolgot!

Látom tényleg "figyelgetsz":DDD

Előzmény: Figyelget (112002)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112004

A paraméterek jónak hangzanak, a többi már Rajtad múlik! :-))(Illetve azon, aki csinálja)

El tudnád kerülni a sárgarezet (saválló tömszelence,vagy fix csonk bekötés), de annyi tényleg nem számít.

Sok sikert!

Előzmény: Abdul80 (112000)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112003

Mennyivel nagyobb a páracső? Akkor is csinálja, amikor dolgozik a keverő(ha nem folyamatos)? Egyébként szakaszos konvekciónál is van ilyen tünet.

Előzmény: glock09 (111997)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112002

Nem is konkrétan Neked szólt szilvakukc kijelentése. De fogadd el a mondandóját, hidd el tudja mit beszél. Használd nyugodtan a "félelmetes" akkusavat, nem ártasz vele semminek, ha úgy használod ahogy kell.

Előzmény: kozmaolaj (111998)
barkócza Creative Commons License 2015.07.11 0 1 112001

Ne aggódj a kisebb sárgaréz alkatrészek miatt, nem okoznak problémát.

Előzmény: Abdul80 (112000)
Abdul80 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 112000

Sziasztok!

Mai nappal belekezdek a főzőm építésébe!Lehet már lerágott csontokat fogok kérdezni,de inkább hallgatok olyanokra akik már rutinosak ebbe!
El tudom -e kerülni,hogy sárgaréz csatlakozom legyen a kupolába?Ha mindenképp ezt kell bele tennem nem lesz káros(egészségre)??

Az alapok.

72 literes inox duplafalú,aljú üst
40cm átmérőjű rézkupola
22 mm 2m-es rézcső(páracsőnek)
18mm 4m-es rézcső (hűtőspirálnak)

60 literes hordó hűtőnek
Remélem jó összeállítás lesz belöle :D 

A válaszokat előre is köszi!!

snapszmester Creative Commons License 2015.07.11 0 2 111999

Ipari méreteken túl kell ahhoz foznod hogy a káros hatásokat érzékeljed.

Előzmény: kozmaolaj (111998)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.11 0 0 111998

Sose vertem a mellemet, még tanulok, és valószínűleg életem végéig tanulni fogok! Eddig nem volt gondom, sajnos most lett, amelyben a nagy meleg is közrejátszott. A savazással kapcsolatban, pedig annyit, hogy nem tudom eldönteni melyik sav lenne a legmegfelelőbb a ph beállítására, mivel a rezet sem akarom károsítani, táptalajt sem akarok adni a káros élőlényeknek, illetve a kertem talaját sem akarom tönkretenni! Persze utólag már én is másként csinálnám.

Előzmény: szilvakukc (111996)
glock09 Creative Commons License 2015.07.11 0 0 111997

Sziasztok!

Van valakinek tapasztalata vízzáras,kavarós lepárlóval?

Nekem ilyen szerkezetem van.És az a gondom vele,hogy állandóan emelgeti a sisakot a gőz!A spirálban nincs "törés" nincs benne pangó folyadék.De a páracső sokkal vastagabb mint a spirál!Leshet,hogy torlódik a gőz?Ha a kifolyóhoz rakom a kezem "pöfögést" érzek.És a matéria is csak szakaszosan folyik!Ez a probléma már kis lángnál is jelentkezik!

Szerintetek hol a baj???

Válaszokat előre is köszönöm!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!