Nagyon nem jól akarod csinálni! Ne kevergesd forrás közben fúróval! Tönkre vágod vele az egészet. Mielőtt beraktad a kádba, előtte kellett volna rendesen pépesíteni. Ha nem rég indult be, talán még nem késő összezúzni rendesen, ha már régebben(tegnap,tegnapelőtt), akkor én már nem keverő száraznám. Legfeljebb óvatosan, kézzel összenyomkodnám, hogy minél kevesebb levegő menjen bele. Aztán: ha már forr rendesen, akkor ne öntögesd nagyon át másik edénybe, mert ismét csak a cefreromlást kisérted vele. Lehet egyébként erős zsákban, de egyből pépesítés után oda kellett volna rakni. Tedd abba a barackot és nem kell öntözgetned a már dolgozó anyagot. A barackot mindenképp zúzd össze rendesen, nem nehéz meló, de nagyon megéri. Szerintem.
Megfogadtam a tanácsaidat!Kb:2cm húztam a spirálon.Most lényegesebben gyorsabban szalad át rajta a folyadék.
A belefújásnál nem tapasztaltam semmit.Megbillentettem a tartályt és így sem jött ki belőle semmi.Ezek szerint nincs benne pangó víz!Most így néz ki a spirálom.
Szerintem ettől az átmérő különbségtől még nem feltétlen kellene ilyet produkálnia. Inkább ott lehet a megoldás, amit írsz. Nevezetesen : óvatosan tüzelsz, amikor megy a keverő nem csinálja. Gondolom ez jobbára cefrefőzésnél van. A kevés fűtés nem elég a jó hőáramlás kialakulásához. Amikor elkezded keverni, akkor ez a gond megszünik, mivel a melegített réteget felkényszeríted. Ha meg nem kevered és lassan fűtöd, akkor ez a feláramlás nem folyamatos és ez adhat lökésszerű nyomáskülönbséget. Próbáld meg jobban melegíteni és többet keverni, valószínű segíteni fog. Persze,amit Józsipapa mondott azt is ellenőrizd. Sőt, elsőnek azt, mert legtöbbször az a hiba.
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
A gáz nyomását csökkenti a reduktor, egy adott értékre. Ki mekkorát akar, az általánosan kapható 30mBar-os. Tehát a gázpalack állapotától függetlenül állandó nyomást enged a gázzsámolyra. Így a palackot ki lehet tekerni teljesen, a zsámoly semmit sem vesz észre. Nélküle pedig amint hűlne a palack, akkor utána kellene nyitni, mert alacsony a láng, vagy épp a színe nem jó stb. Ez az értelme.