Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1798

A CE eurocsatlakozót megveheted a közeledben lévő villamossági boltban vagy a valamelyik gagyiáruházban,ha olyan van felétek.(b..x,pr...kuss,stb.)+ veszel hozzá annyi drótot amennyit úgy gondolod,hogy elég lesz!Házilag összerakható az összeg töredékéért!

Műfűvet meg a bolhapiacon ősszel ócsón...

Persze kell hozzá egy kis szerencse!!!

Holnap megyünk a bolhapiacra Oberwartba.Lehet rendelni...

Előzmény: speedline (1794)
pisti.75 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1797

Mí aug.8.-án akarunk indúlni két hétre SKIF-el.

Menyi az autópálya díj és a híd dij Krk ig?

 

Előzmény: speedline (1794)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1796
Én mem az idén vettem a kukát, kimaradt, hogy pár éve.
Ilyen: http://www.vatera.hu/osszecsukhato_szemetes_uj_149412593.html
Előzmény: fekvőrendőr (1795)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1795
Én összecsukható, zsákos kukát Plusz áruházban vettem, 700 forintért, mostanában is láttam valamelyik barkácsáuházban, vagy szupermarketben, de nem tudom melyikben. Jóval drágább volt, majdnem 2000 forint.
Előzmény: speedline (1794)
speedline Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1794

Sziasztok. Nem rég érkeztünk haza a KRK szigetről. A sátrunk nagyon jól vizsgázott, csak erős szélben volt egy kis problémánk a sátor tetején lévő eső védő anyaggal, mert ha nagyon fújt elég rossz "csattogó"hangot adott, de majd legközelebb még jobban kifeszítjük a sátor tetejét.

Haza érkezve szerettünk volna pár dolgot még beszerezni, de hihetetlen, hogy olyan gázos két égős, grillezős szerkezetet csak a campingáz árul, egy olyan szemetes beszerzése ami össze csukható és csak a zsákot tartaja, na az a lehetetlen kategória.

CEE három pólusú átalakító is csak alig kapható és elég brutál áron.

Mi is szeretnénk még a sátor elé mű füvet, tud valaki valahol olsón?

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1793
Sátorgyár Tab: http://www.mkbhungaria.hu/tents/index.html
Előzmény: jamie61 (1792)
jamie61 Creative Commons License 2009.07.30 0 0 1792
Szerintetek itthon ,hol lehet ilyen típusu sátrat venni?
Crvoyager Creative Commons License 2009.07.29 0 0 1791

ha jól tudom salvatagio-nak hivják ezeket a parti mentőket. Anno minket a biciklivel kiküldtek a homokos partról mert az szennyezi a tengert. Ugyanis annál a nyaralásnál kétszer feltörték a kocsimat és ugye féltettem már a bringákat is a lopástól. Ez Jesolóban történt.

 

a szönyeg az nekem is bevált főleg a lyukacsos elősátor szőnyeg, mert a lehulló homok por nem marad rajta. Mostanra még az elősátor elé is kiteszek egy 4 méteres szőnyeget, ami az előző lakóból maradt.

 

Egyébként egyetértek veled Velencével kapcsolatban. teljesen a turizmusra épül,de mégis elég koszos és drága. A szent Márk tértől ha kijjeb sétál az ember akkor azért

lehet találni elfogadható árú kajákat is.

 

 

 

 

Előzmény: Szötyke (1789)
Audi 80 1Z Creative Commons License 2009.07.28 0 0 1790
A hétvégénket Zánkán töltöttünk a Zánkai Gyermek, és Ifi Centrumban. Szeretném leírni élményeimet vele kapcsolatban:
A kemping kiváló, mind árban, mind ügyintézésben, mind mosdóügyileg. A kempinghely hatalmas, oda versz sátrat, ahová csak akarsz, saját nemfizetős strandja van, igaz kicsit bunkó büféssel (szőke fiatal csaj).
Szombat hajnalban hatalmas vihart kaptunk, nem tudom volt-e még valaki közülünk ott abban az időben.? Éjfélig, lefekvésig semmi. Fél egykor kimentem megerősíteni a sátrat, mert elkezdte cibálni a szél. Utána, kb. 1 órától 3-ig igazi vihar. Vízszintes esővel, hatalmas villámlásokkal, dörgésekkel, komoly széllel (aludni nem bírtunk). Még jó, hogy lekötöttem az összes feszítőjét. Néha kinéztem a hálófülkéből: volt olyan, hogy összeszívódott a sátor, aztán hirtelen mintha szét akarna robbanni. Igazán kemény idő volt. De szerencsére nem volt semmi baj, nem áztunk be, nem borultunk fel. Komoly tesztje volt ez a nemrég vásárolt decathlonos 4.2 xl air-nek, de tökéletesen bevált. Jöhet Észtország... augusztus 1-től.
Szötyke Creative Commons License 2009.07.27 0 0 1789
jaj, nem vagyok csalódott, csak fáradt....ill. pontosítok: Velencében csalódtam csak, a kemping szerintem szuper volt, én is jól viseltem, pedig ez volt az első kempingezésem.....
Velencében a férjem is csalódott, jobbra emlékezett, kamaszkorában már volt ott...16EUR volt egy tányér spagetti.....9-10 EUR egy sima margarita pizza....1,5 EUR a másfél literes ásványvíz....szerintem ez elég drága....
vagy a kempingben levő boltra mondod, h nem drága? a familia superstore üzlethez képest igen...de végül is nézőpont kérdése:) Én az itthoni, corás árakhoz mértem a kinti árakat...pl. kólát nem is ittam kint, mert sajnáltam az 1.5 eurót a literes kóláért...:)))))))))))))), remek jó vizet ittunk, többfajtát megkóstoltunk, és volt sok akciós 100 %os gyümölcslé...ezt a gyerekek is szerették:)

a tenger szép volt, de túl sós, és volt egy kis mellékíze is, na az nem jött be nagyon...:)))), isteni volta nagy hullámokon a gumicsónakkal ugratni...hoztunk kagylókat is haza...ami érdekes volt, hogy a 2-3. napon a helyi partiőrök/mentők/vagy kik...szóval ilyen hungarocellel kitömött hurkákat helyeztek el a vizen, parthoz közel, kb focipálya méretben, egymáshoz láncoltak több darabot, és időnként lerögzítették a vízben, és a parton több táblát leszúrtak, hogy tilos a fürdőzés...na ez senkit nem zavart, pont ugyanúgy fürödtünk tovább, magyarázat nem volt a tiltásra....és ráadásul a hullámok ezeket a rudakat szétbarmolták egy nap alatt, és lehetett újrakezdeni a pakolását, és így teljesen megzavarták a fürdőzést, mert mikor húzták-vonták a hernyókat, akkor ott nem lehetett nagyon maradni....

Képek lesznek, jelenleg áttöltés alatt vannak...és válogatni kell majd....

ja, tapasztalat a waikikiről, hogy érdemes a sátorhoz is ilyen előszőnyeget vinni, kívülre, hogy azt a töménytelen mennyiségű port ne vigyük be a sátorba...naponta többször kellett sepregetni...
...
egy dolgot felejtettünk itthon amúgy: a gumikalapácsot :))))), pedig kikészítettem, a listán is kipipáltam...de Ausztriában talált a gyerek egy hatalmas kavicsot, amit feltétlenül magunkkal kellett cipelni, de ez később mégiscsak jó ötletnek bizonyult....:))))))))))))))))))))))
Előzmény: Crvoyager (1788)
Crvoyager Creative Commons License 2009.07.27 0 0 1788
Hali üdv itthon. kicsit csalódottnak tünik a beszámolód és a tenger milyen volt. Képeket teszel fel? Érdekes, hogy az árak nekem nem tünnek magasnak.
Előzmény: Szötyke (1787)
Szötyke Creative Commons License 2009.07.27 0 0 1787
Szóval....most van szusszanásnyi időm....szombat hajnalban indultunk, két kisgyerekkel, tehát a kelleténél több megállással....reggel érkeztünk Klagenfurtba, de akkor már zuhogott az eső....mivel kigyűjtöttem pár kempinghelyet előre (árral, címmel, stb), nem volt nehéz dolgunk......megállapodtunk, hogy a legolcsóbbat választjuk....Camping Reautschnighof-ra esett tehát a választás, 25 eurót fizettünk két felnőtt + két gyerek +autó+sátor+áram egy éjszakára....mivel zuhogott az eső, nem álltunk neki sátrat építeni, inkább elmentünk vmi bolt után kajtatni, ebédelni, stb.

Délután felvertük a sátrat, aludtunk este hétig, aztán vacsiztunk, aztán megint visszaaludtunk...nagyon hideg volt, reggel fél hatkor fel is keltem a hidegre, 9 fokot mért a kocsi hőmérője...a vécé és fürdőszoba kultúrált volt nagyon, kedves volt a tulaj is. Hamar lebontottuk a sátrat, összepakoltunk és irány Lido di Jesolo - Waikiki kemping....útközben Klagenfurtban a Minimundust megnéztük, családi jegy 26 EUR volt (minimundus szép, de kicsi, és ehhez képest drága).

Osztrák autópályamatricát itthon lehet kapni, mi benzinkúton vettük induláskor. Ellenőrizték is becsülettel a sógorok a matrica érvényességét.

Olaszországban odafelé 9.8 Eurót fizettünk az útért, vissza 10.2 EURót.

Este fél hatkor érkeztünk a kempingbe, sátrat felvertük, berendeztük, volt vagy nyolc óra, mire kész lettünk....a kemping vécéje és fürdője átlagos, normális tisztaságú, nincs külön férfi-női vécé, a pasiknak van külön piszoáros rész, de amúgy koedukált teljesen. Két db angol vécé van, a többi az a guggolós (vagy ahogy a gyerekeim nevezték: a fura vécé), ami sokkal jobban tetszett az első megrökönyödésem után, hisz amúgy sem ülünk rá idegen helyen a klotyóra.....

Nem tudom, hogy az áram hogy volt korlátozva, nekünk a hűtőtáska és két 1500W-os főző alkalmatosság ment egyszerre simán, gond nélkül. Kempingben levő bolt nagyon drága, a kempinghez közeli kisbolt már nem annyira....viszont kicsivel odébb a Familia Superstore nevű boltban remek árak...két EUR a fél literes oliva olaj, parmezán is feleannyi, mint itthon....cukkini, padlizsán is fillérekért....tészták is olcsón...........egész héten zöldséges-paradicsomos tésztát és pizzát ettünk, és fogytam is majd másfél kilót..........hús az annyi, mint itthon, egyszer grilleztünk is:).

Ja, voltunk Velencében is....na ez óóriási csalódás volt számomra....koszos, putriszerű, sok ember, rengeteg szemét, drága árusok, giccses és drága gondola, és egy daraba növény nincs sehol...még csak nem is telepítettek kis parkot sem, semmi....a lakosok az ablakon hajítják ki a szemetüket az utcára................és lépten-nyomon magyarokba botlottunk...:)))))))))))))))))))))
Szötyke Creative Commons License 2009.07.27 0 0 1786
Szép napot kedves Kempingező Társak,
tegnap éjjel megérkeztünk az olasz kempingezésből, most romeltakarítok, de összeszedem a gondolataimat és leírok lehetőség szerint mindent a kempinggel és a kinti tapasztalatokkal kapcsolatban:)
SajtFondue Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1785
Azert, meg ne sertodj! Tettem smiley-t, jelezve, hogy komolytalan a hsz-om! :-)) Egy kicsit tudjunk viccelni, foleg, ha nyaralasrol van szo!  Peace!!
Előzmény: villámlik (1780)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1784
Olvasom a neten, hogy a horgászboltokban is kapni, de én ott még nem fordultam elő.
Itt is van:
http://www.energofish.hu/category.php/Camping-gas/140050/
Előzmény: fekvőrendőr (1783)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1783
Az OBI-ban, a Bricoban, és szinte minden barkácsáruházban, Corában, Auchanban kapható, általában ott találod ahol a lámpához a palackok vannak. A múltkor a Mountexben is láttam. Három db. van egy csomagban 1500-1900 Ft körül kaphatóak. A Campingaz márkájú három méretben kapható: S, M, L. A tiédhez és az enyémhez az M méretű a jó.
Ilyen csomagolásban keresd:

http://campingaz.com/p-23867-gas-mantle-size-m.aspx

Szerintem nyomtatsd ki és a képet nyomd az eladó orra alá, hogy olyan izét keresel!

Na hogy sikerült a premier? :-)
Előzmény: vonalzoo (1781)
macimoci Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1782
Az, hogy az "eladó nagyon hülyén néz"még nem jelenti azt, hogy nincs!
Szerencsétlenek nem is tudják, hogy mit árulnak.
Előzmény: vonalzoo (1781)
vonalzoo Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1781
Kedves Fekvőrendőr!
Megírnád, hogy konkrétan melyik barkácsáruházban van ilyen gázharisnya? Én - ha jól emlékszem - BricoStore-ban kérdeztem, de az eladó nagyon hülyén nézett rám (pedig a gázlámpát árulták)
Előzmény: fekvőrendőr (1582)
villámlik Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1780

 

 Nem, sugárhajtásos, figyeld a radarodat.............

Előzmény: SajtFondue (1777)
villámlik Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1779

 

 Nagyon köszönöm,sokat segitettél. Üdv.

Előzmény: fekvőrendőr (1778)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1778
Talán ez a leírás segít:
http://www.mccc.hu/info/lakokocsi/
Előzmény: villámlik (1776)
SajtFondue Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1777
Jobbkormanyos?... ;-))
Előzmény: villámlik (1776)
villámlik Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1776

 

 Segitséget szeretnék kérni. Angliábol behozott papirokkal rendelkező lakokocsit hogyan lehet forgalomba helyezni, milyen papirok és költségekkel számoljak. Segitségeteket nagyon megköszönném.

fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1775
És a szomszéd topic GYIK-ja.
Előzmény: pisti.75 (1769)
fekvőrendőr Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1774
Meg az ACSI:

http://www.eurocampings.hu/hu/eur%f3pa/horvatorszag/primorje-gorski-kotar/naturist-camping-politin-105205/#
Előzmény: SajtFondue (1773)
SajtFondue Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1773
A Gugli az orok baratunk!... :-))
SajtFondue Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1772
Előzmény: pisti.75 (1769)
SajtFondue Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1771
Előzmény: pisti.75 (1769)
SajtFondue Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1770
Krk is situated only few hours of driving from the main European cities. Bridge toll is 30,00 Kuna for car, payment only in arrival
Előzmény: pisti.75 (1769)
pisti.75 Creative Commons License 2009.07.26 0 0 1769
 

Valaki járt-e mostanában Krk -en a POLIOTIN kempingbe?

Infóra lenne szükségem , elsösorban ár, szolgáltatás.

Autópálya dij, híd dij KRK-ig?Benzin ár????       KÖSZI

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!