Itt a cefre keverésével kapcsolatban két nézet szokott lenni. Az én álláspontom:
Erjedés előtt és főerjedés alatt alaposan föl kell kavarni a cefrét, az összeállt törkölykalapot szét kell verni, homogenizálni kell a cefrét. A főerjedés alatt annyira túltelíti a cefrét a széndioxid, hogy az oxigén nem jut szerephez. Főerjedés után minél jobban föltölteni a hordót (ezt akkor tudod, ha több kisebb hordóban, fedeles vödörben van a cefréd), lezárni, nem nyitogatni.
Bocsáss meg MESTER, de szerintem félreértettél. Én őszintén köszönöm a segítségedet! A nagybetűkkel a nagyságodat akarom jelképezni, nem szeretném, hogy úgy érezz mint a kis nemecsek. Ígérem legközelebb csak egy plusszot nyomok.
Megkövetlek. Hamarabb járt a kezem, mint az agyam. Azt azért megkérdezném, hogy ez az a cefre, amiről hó elején érdeklődtél?
Még egyszer: Bocs a figyelmetlenségemért!
(figyelget,na persze....) :-(
Hogyan készítsünk jó pálinkát? Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken:
Az intenzív tüzelés is csinál ilyet , a vízzárad egy bizonyos nyomást még elvisel de ha ezt meghaladja a hirtelen felszabaduló gőz nyomása abban az esetben büfizik :)