Keresés

Részletes keresés

barkócza Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112084

Itt a cefre keverésével kapcsolatban két nézet szokott lenni. Az én álláspontom:

 

Erjedés előtt és főerjedés alatt alaposan föl kell kavarni a cefrét, az összeállt törkölykalapot szét kell verni, homogenizálni kell a cefrét. A főerjedés alatt annyira túltelíti a cefrét a széndioxid, hogy az oxigén nem jut szerephez. Főerjedés után minél jobban föltölteni a hordót (ezt akkor tudod, ha több kisebb hordóban, fedeles vödörben van a cefréd), lezárni, nem nyitogatni.

Előzmény: passass (112082)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.14 0 1 112083
Részemről ok.
Előzmény: kozmaolaj (112081)
passass Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112082

Kössz  a sgítséget Mindenkinek.

 

Eddig ösztönösen TALÁN  jól csináltam mindent.

Zárt pattintós tető alatt van.

A lében forgattam első alkalommal keverő szárral./naponta2x lapáttal /

Íze kellemes illat jó.

Stabil 23 - 25 .C tartja.

Olvasok továb Tanulok.

Üdw -

Előzmény: TINTUS (112060)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.14 0 1 112081

Mindenkitől elnézést kérek a félreértésért!

Előzmény: Figyelget (112071)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.14 0 1 112080

Bocsáss meg MESTER, de szerintem félreértettél. Én őszintén köszönöm a segítségedet! A nagybetűkkel a nagyságodat akarom jelképezni, nem szeretném, hogy úgy érezz mint a kis nemecsek. Ígérem legközelebb csak egy plusszot nyomok. 

Előzmény: snapszmester (112069)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112079

Köszönöm, de én a nyugati végeken lakom. Rendes vagy!

Előzmény: hal65 (112078)
hal65 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112078

Ha egyszer jársz felém szívesen adok Neked hasonlót, és még pénzbe se fog kerülni.

 

Előzmény: kozmaolaj (112063)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112077
Akkor minden ok, nem lenne jó egy negatív hangulat. :-)
Előzmény: kornel8 (112076)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112076

Semmi baj, még csak most ejtettem ki a számon a brixet, mert ehhez a cefréhez szereztem be refraktométert, a múltkor még nem volt, ez másik adag. :)

Előzmény: Figyelget (112074)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112075

Köszi, biztos átsiklottam felette. :)

Előzmény: norris53 (112057)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112074
Megkövetlek. Hamarabb járt a kezem, mint az agyam. Azt azért megkérdezném, hogy ez az a cefre, amiről hó elején érdeklődtél?
Még egyszer: Bocs a figyelmetlenségemért!
(figyelget,na persze....) :-(
Előzmény: kornel8 (112056)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112073
Megvan. Valóban. Mentségemre szóljon(nomen est omen,mi?), hogy nagyon hasonló kérdések voltak.Sorry.
Előzmény: harczosi (112065)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112072

                                             vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

Előzmény: sogi01 (112035)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112071
Mégis, ez mire jó?
Előzmény: kozmaolaj (112064)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112070
??
Előzmény: harczosi (112065)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.14 0 0 112069

Ha nem tetszik a válasz, attól még igaz lehet.

Előzmény: kozmaolaj (112064)
barkócza Creative Commons License 2015.07.14 0 1 112068

Ha megcsinálod a puffert, esetleg adj hozzá egy kiskanál kálium-szorbátot is (a tömény oldathoz), hátha így lassabban penészedik meg.

Előzmény: kozmaolaj (112067)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112067

Ez gyors volt, köszönöm!

Előzmény: barkócza (112066)
barkócza Creative Commons License 2015.07.13 0 1 112066
Előzmény: kozmaolaj (112063)
harczosi Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112065

Szerintem ezt most benézted!

Előzmény: Figyelget (112062)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.13 -1 1 112064

Köszönöm MESTER!!!

Előzmény: snapszmester (112022)
kozmaolaj Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112063

Olasznál vettem egy digitális pH mérőt, de semmilyen kalibráló anyagot nem adtak hozzá. Kérdésem ioncserélt vízzel kalibrálható?

Figyelget Creative Commons License 2015.07.13 -3 0 112062
Már két napja írod a 9 brixet. Mégis, mire vársz még? (mondjuk, ha Snapszmesterre nem hallgatsz, akkor kire fogsz?)
Előzmény: kornel8 (112056)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112061

Ha már nem alszik el a gyufa akkor főzd.  Ez egyszerübb minden brixnél.

Előzmény: kornel8 (112056)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112060

Nem tudom milyen ládában hagyod a meggyedet de ha nem zárod jól a forrás alatt akkor hamar megpimpósodik.

Előzmény: passass (112054)
envision Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112059

Az intenzív tüzelés is csinál ilyet , a vízzárad egy bizonyos nyomást még elvisel de ha ezt meghaladja a hirtelen felszabaduló gőz nyomása abban az esetben büfizik :)

 

 

 

Előzmény: glock09 (112046)
hal65 Creative Commons License 2015.07.13 0 1 112058

Igen, készítek ilyet ha kérik.

Pl ma azt kérték, hogy készítsek olyan Pistorius tányért aminek szintenként mérhető a gőztér hőmérséklete.

Megcsináltam....

 

         

Előzmény: balint9119 (112006)
norris53 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112057

Hát fórumtárs nem figyelsz! --- ugyanis Snapszmester pár napja is meg írta -"Ha már  nem csökken kész , főzd " valahogy így :-)

Most hogy neked 8-vagy 9 - másnak 11 - nem ez a lényeg van egy ki induló brixed - és ha nem csökken tovább akkor kész !!

Ha tévednék akkor úgyis lesz aki megró érte :-)

Előzmény: kornel8 (112056)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112056

Sziasztok. Meggynél a brix 9 az már kész lenne? Mert az 1*1-ben brix 11 van írva. Vagy holnap mérjek még egyszer?

Figyelget Creative Commons License 2015.07.13 0 0 112055

Bocsi ha félreérthető voltam, nem okoskodásnak szántam, hanem segítségnek.Sok sikert!

Előzmény: passass (112054)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!