Keresés

Részletes keresés

Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.18 0 0 29
Mivel az említett túraszakasz épp a sárvári vasútállomásról indul, meg tudom ígérni, hogy figyelni fogjuk. Én nem vagyok vasútszakértő, de ha megmondod, mi érdekel, szívesen figyelem, akár le is fotózhatom. Csak egy szavadba kerül :-)
Előzmény: Lehoczki Gabor (27)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.17 0 0 28
A Kisvasutak topicban éppen ennek a vonalszakasznak a nyomait hajkurásszuk. Nézz be és esetleg keresd meg az érintett terület turistatérképén.

Macibb

Előzmény: Lehoczki Gabor (27)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.16 0 0 27
Ezt a szakaszt még nem csináltam, de erre a hétvégére már van programom (túra a Börzsönyben és a valszeg március 1-jétől megszüntetésre kerülő szegedi 3-as villamos fotózása). Viszont érdekelne az, hogy lehet-e még valamit látni a régi, 70-es években megszüntetett Sárvár-Zalabér-Batyk vasútvonal maradványaiból (töltés, szelvénykövek st..)
Előzmény: Joker Karakter (26)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.16 0 0 26
Volt valaki túrázni a hétvégén?

Nekem még várnom kell 2 hetet. Tényleg, 26-27-én a Sárvár-Sümeg szakaszt csináljuk. Nincs kedve csatlakozni valakinek? 72 km, kevés szint, kb 40-30 as bontásban, szombathelyi alvással. A további részleteket érdeklődés esetén.

Üdv: Joker

Előzmény: BagolyMondja (25)
BagolyMondja Creative Commons License 2000.02.12 0 0 25
Üdv mindenkinek!

Kéktúrában járatlan vagyok, be kell valljam, noha hatalmas örömmel néztem végig a tv-sorozat kétharmadát. Tkp. el is kéne gondolkodni ezen, mert miért is ne csinálnám???

Na de kicsit más, sőt egy kicsit off is, amiért bocsánat. Jómagam megrögzött Tátrás vagyok, főleg a magasabbik felében, bár azért a jelzett utakon. Ott van egy olyan dolog, amit végig kéne csinálni, mégpedig a Magistrale, ami kb. 90 kilométeres gerinctúra (bár IMHO ismeritek). ÁLmom az volna, hogy azt, egy nap alatt... Július elejétől lehet reálisan, mert egyes szakaszai addig zárva vannak, és hát 14-16 órát tutira rá kell szánni.
Szóval van olyan ember, aki ilyesmi esetleg érdekelne? Meg egyéb tátrai dolgok - magam is szívesen beszállnék józan keretek között való szabad mászásokba meg hasonlók...

Üdv: BagolyMondja

Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.12 0 0 24
Hát igen, az Írottkő szépségei... :-)
Az első Írottkő 70 este 10-kor rajtolt (nem olyan nagy hülyeség, mint amilyennek elsőre látszik, sőt!), Velemből átmentünk Kőszegre, ott ki a határon (az volt az érdekes, hogy nem is kérték az útlevelünket - 89-ben! -, látták rajtunk, hogy nem disszidálni akarunk), el Léka felé, majd fel az Írottkőre. Az éjszaka végefelé értünk oda, olyankor van a leghidegebb, október volt, igazán nagy ötlet volt a szervezőktől, hogy épp ott forró teát osztottak. Onnan lefelé délnek haladtunk, így gyakorlatilag végignézhettük (gyaloglás közben) a teljes napfelkeltét. Hát az valami csoda volt!
Másik szép Írottkői emlékem, amikor november vége fele egy haverommal mentünk fel, hideg volt, a leheletünk szinte koppanva ért földet, fönt fújt a szél, be is mentünk a toronyba, onnan bámultuk, ahogy a nap szikrázik a zúzmarától fehér ágakon. Hát még amikor a barátom elővette az addig dugdosott termoszt a forralt borral! Olyan szép lett a világ, hogy ihaj :-))))))

Tudok egy-két érdekes webhelyet:
Országos Kéktúra

Ez különösen tetszik, remélem, a folytatása is hamar meglesz:
KVTE - Egy Kéktúra útinapló

A sztájkot meg ne is emlegesd, annak köszönhető, hogy most ezt gépelem, nem pedig élményt gyűjtök a hétfői gépeléshez :-(

Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (23)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.12 0 0 23
A 90-es években is legalább 2-szer ismételték. El kellene ereszteni egy emilt MTV és DunaTV kompetenseinek, hogy tervezik-e újra műsorra venni a közeljövőben. Nekem videón a 1,5 millió-ból 1 rész, az újabb egymillióból 3 rész talán megvan.

Az Írottkői szakasz különben gyönyörű. Én apósommal csinálom a túrát, és bizony Szegedről elég bonyolult... Az esti postavonattal indultunk Szegedről, majd éjfélkor tovább Szombathelyre a másik postavonattal. Pechünkre előző nap épp nemzetközi Fradi kupameccs volt, így a vonat teli volt dunántúli fradi szurkolókkal... :-((( Képzelhetitek...
Szombathelyre történő beérkezés után a kőszegi személlyel mentünk el Lukácsházáig. Innen gyalog akartunk elmenni Velemig. Épp kelt a nap (5-negyed 6 körül lehetett), elkezdtem stoppolni. Ez első kocsi épp egy határőr járőr volt, meglepődött, hogy mit keresünk a határ közelében... Az igazoló füzet bemutatása után nagynehezen elhitte, hogy tényleg túrázni megyünk, és elvitt bennünket a Nivájával Kőszegszerdahelyig. Itt épp' jött a Kőszeg-Bozsok-Velem busz, nagy mázlink volt, úgyhogy reggel 6-kor már tudtunk Velemből indulni. Először Szt.Vid (gyönyörű volt hajnalban...), majd 8-ra fennvoltunk Írottkőn. Gyönyörű napsütés volt, a kilátóból még az Alpok csúcsai is látszottak :-))

Aki messzebről utazik, azoknak javaslom az éjszakai vonatozást (postavonat) és a hajnali indulást, fantasztikus!!! Feltéve persze, ha nincs sztrájk a vasúton.

Előzmény: Joker Karakter (22)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.11 0 0 22
Hú, akkor tényleg régi. De én úgy emlékszem, hogy max 10-15 éve láttam utolján. Ezek szerint volt ismétlése is?
"Indulj el egy úton
Én is egy másikon
Ha egymást találjuk
Egymáshoz se szólunk
Aki minket meglát
Mit fog az mondani
Azt fogja gondolni
Idegenek vagyunk
"
Bár ez a dal nem a túrázókról, hanem az egymást elhagyó szeretőkről szól, de nagyon bennem ragadt. Márcsak azért sem szólhat a túrázókról, mert ők egy nagy család, remélem egyetértetek.

Az Írottkőig kb 8 éve lehet felmenni. Emlékszem az első két Írottkő 70-re, azok még útleveles túrák voltak. Mert természetesen a sógorok megengedték mindenkinek, hogy odamenjen, és a kilátóba is fel lehetett menni.

L. Gábor: köszi az infót a szedresről, ahogy néztem, kb épp szeptember-október táján fogunk arra járni. A szedrest beírtam a túrafüzetbe :-)
Ja, és engem egyáltalán nem untatsz! :o)

Joker

Előzmény: Lehoczki Gabor (21)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.11 0 0 21
Szerintem eltévedés ellen nem sok segítséget nyújt, pláne azt is figyelembe véve, hogy a film készülte (1976 vagy 77?) óta nagyon sok helyen megváltozott az útvonal. Pl anno ha jól emlékszem, csak a Szt.Vid-ig mehettek, Írott-kőig nem.
A filmnek nem is ez volt a célja. Szerintem nagyon jó néprajzi, honismereti, kedvcsináló produktum. És bizonyos tekintetben történelem is. Pl. hegyközi kisvasút. Ennek ellenére mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg, aki nemcsak a túrázás, hanem szűkebb-tágabb hazája iránt is érdeklődik.

Én különben a filmmel ellentétben, az igazolófüzetnek megfelelő irányban csinál(gat)om a kéktúrát. Nagyon sok helyen el lehet tévedni, arra számítson mindenki. Csomó erdő stb. magánkézbe került, ezeket kerülgetni kell, rengeteg a tarvágás (pl. Mátra), ahol csak az érzékedben bízhatsz: ha nem jön be, akkor ez +4-5 km-t is eredményezhet... De ennek is megvana szépsége. Mindenesetre, ha megveszitek indulás előtt e legújabb kiadású térképet, számítsatok arra, hogy kisebb eltérések ahhoz képest is lesznek!

Még egy jó tanács: én a Szarvaskő-Putnok szakaszt szeptember elején csináltam, 95-ben. Uppony és Putnok között kb. félúton hatalmas szedres van, egy nylonzacskót teliszedtem + félórát csak szedret ettem. Ajánlom mindenkinek, nyár végén, ősz elején!

Remélem, nem untattalak benneteket!

Előzmény: Joker Karakter (20)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.11 0 0 20
A kéktúráról szóló filmsorozat sok epizódját láttam a tévében annak idején. Tetszettek is nagyon. De hadd kérdezzek valamit: A videók nyújtanak hasznos, gyakorlati ismereteket egy túrázónak? Mert persze érdekes dolog, hogy mit mond a Mari néni a falu történetirü, de attól én még klasszul eltévedhetek két falu között, és ezt nem szeretem. Melyik évben ment végig a stáb? Sok minden változott azóta?

Joker

FalTam Creative Commons License 2000.02.11 0 0 19
Szal nehany aprosag.

A Naturaba ugyan mar hiaba is keresgelunk, hiszen a kekturazok kozul mar csak apukam dolgozik ott, de a TVben a kekturasok nagy resze meg ottvan, mindenfele szetszorva. A videot megrendelni lehet, de nem biztos, hogy meg van, hiszen a tv az sux. Viszont a kekturasoknak szerintem mindnek megvan (nekunk is). Aztan meg. Ahogyan ok is vegigmentek, az egy elegge jol kitervelt utvonal volt, nem mentek tul sokat egy nap, 30km -nel nem tobbet, imho filmezniuk is kellett. Ez egy vegigjarhato dolog ugyanigy. Viszont ajanlom a biciklis reszt szinten biciklivel csinalni, mert elegge lapos az a kurva alfold :) Biciklivel gyorsabb, es kevesbe unalmas. Ja es ha elindultok, akkor mar erdemes pecsetelgetni is. A turista tarsasagok szerintem orulni fognak, es biztosan indul sok tarsasag kekturara (akar reszletekben is), szal eredmes erdeklodni. Nah, csak belekotnyeleskedtem.

TgvTrain Creative Commons License 2000.02.11 0 0 18
Koszonom a linket!!!
Igen, ezen a cimen meg lehet rendelni a teljes KÉK-TÚRA fimet!!!
:-)
Előzmény: Sobbacs basa (16)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.10 0 0 17
Macibb:
1. Bármikor csatlakozhatsz, a hiányzó szakaszokat meg megcsinálod ráérő idődben. A teljesítés nincs se határidőhöz, se sorrendhez kötve. Én sem gondolom azt, hogy ez a 3 fős társaság mindig ugyanebben az összetételben megy végig. Nekem pl. lehet, hogy nem gazdaságos az ország másik végére egy 70 km-es hétvége miatt elmenni. Sok idő elmegy az utazásra. Inkább megpróbálom hozzácsapni a péntek-hétfőt. De még ott nem tartok a tervezésben, mindig csak a legközelebbivel foglalkozom.
2. Ha idén végigmegyek (de ha nem, akkor is), jövőre megpróbálom elkezdeni a fiammal és egypár osztálytársával. A fiam (bár igen dagi) már három 30 km-es teljesítménytúrát vágigcsinált, a legutóbbit több osztálytársával (meg a másodikos húgával). Azóta több szülő is érdeklődött. Ha kialakul egy állandó mag, bedobom nekik a kéktúrát. Ha a közelieket megcsináljuk iskolaidőben hétvégenként, nyaranta pedig csinálunk 2-3 hetes egybefüggő túrákat, akkor nyolcadikig meg is lesz. (most ötödikesek) Ha most kihagysz valamit, akár ahhoz is csatlakozhatsz.
3. Ha szombathelyi vagy, dobj má meg egy emillel.

>- hacsak nem kísértek el Írottkőtől Sárvárig, és akkor legalább a pecsétek is meglesznek ;-)
Gyere el az Írottkőre, akkor az Írottkő-Kőszeg v.áll. szakasz helyből megvan. Nekem csak a Szeleste Sárvár hiányzik. De az csak 22 km.

Tényleg: Mondjatok olyan teljesítménytúrákat, amiben értelmes kéktúra szakaszok vannak. Mátrabérc - OK, azt amúgy sem hagynám ki. Gerecse?

Joker

Előzmény: Törölt nick (15)
Sobbacs basa Creative Commons License 2000.02.10 0 0 16
Kedves TgvTrain!

Próbáld meg a http://www.televideo.mtv.hu-t én korábban egyszer megtaláltam itt, amit kerestem (persze lehet, hogy 1.5 millió lépés az nincs meg...)

Többeknek:
Olcsó szállásokról egy URL: http://www.c3.hu/~mtszhir/mtsz/hazbiz/hazbiz.htm ahol "Természetbarát Szálláshelyek"-et lehet találni.
A Vértesről szóló részt megnéztem (ezt a "hegyet" ismerem talán a legjobban) szerintem elég jó, sok praktikus információ.

Üdvözlet: basa

Előzmény: TgvTrain (6)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.10 0 0 15
4 év közelebb áll a szívemhez, mint 8 óra.

Kár, hogy az első etapról lemaradtam, szívesen végigélvezném veletek az utat - hacsak nem kísértek el Írottkőtől Sárvárig, és akkor legalább a pecsétek is meglesznek ;-)

Macibb

Előzmény: Joker Karakter (14)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.10 0 0 14
Ez tényleg off, ott van az emilem az adatokban :-)
NLG, de még a régi. 77-81-ig.
De a KDG-ben heti 8 órában egy évig tanítottam számteket óraadóként.
(Nem tudom, figyeled-e, de igazán próbálom eltalálni a szájízed szerinti választ :o))
Előzmény: Törölt nick (12)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.10 0 0 13
Az Országos Kéktúra(OKT) a leghosszabb, 1093,6 km, Írottkő-Hollóháza irányban 25950 m szintemelkedés.
A Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra (DDK) Írottkő-Szekszárd, 555 km.
Alföldi Kéktúra (AK) Szekszárd-Sátoraljaújhely között, kb 750 km.
Ezeket a túrafüzetből írtam ki.
A fentiekkel zárul a "Kék-kör", mivel az OKT is átmegy Sátoraljaújhelyen.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.10 0 0 12
OFF

NLG vagy KDG?

Macibb

Előzmény: Joker Karakter (11)
Joker Karakter Creative Commons License 2000.02.10 0 0 11
Na, szóval, Én idén kezdtem el két pesti haverommal (én szombathelyi vagyok). A tervünk az, hogy egy év alatt végigjárjuk, havi egy-két hétvégén. Az első szakaszon vagyunk túl: Írottkő-Sárvár. A nagy hó miatt nem mindenütt a jelzésen mentünk, de azért gond nem volt. Térképet egyébként érdemes vinni, több helyütt a jelzett ösvénnyel párhuzamosan halad több kilométer hosszan a dózerral letolt széles erdei út, ahol lehet egymás mellett menni és jókat dumálni. Tömördre beérkezve a kutyák még megvannak, tanúsíthatom, de nekem van egy jó módszerem a kutyák ellen, eddig még mindig bevált.
Most hétvégére terveztük a második szakaszt (Sárvár-Sümeg), de mivel Sümegről a vasutassztrájk miatt nehéz visszamenni Pestre, végülis a haverok úgy döntöttek, hogy ezt a hétvégét kihagyják. Én meg most gondolkodhatom, hogy mennyire legyek szolidáris velük. Nincs valakinek kedve ezen a hétvégén egy dunántúli szakaszhoz?
Lehoczki Gábor: felajánlom, hogy ha a Vas megyei szakaszt csinálod, nálam elalhatsz ingyen. Max 3-4 fő. Szombathely nem rossz kiindulópont ehhez, közlekedési szempontból sem. Sőt, a déli kék itt megy keresztül.
Ez az ingyenszállás-felajánlásom másnak is áll, persze lehetőleg kölcsönösségi alapon. Egyeztetés pl. e-mailben. És persze a környékről aktuális infókkal is szívesen állok rendelkezésetekre.
Azt gondolom, hogy ahogy az egyes szakaszokat megteszem, mindig írok ide a tapasztalataimról.
Például: ha Tömörd felöl közelítesz az Ablánc-malomhoz, és 500 m-ről megpillantva a csárdát úgy döntesz, hogy toronyiránt átvágsz, számíts arra, hogy valahogy át kell kelned a patakon, ami az évszaktól és a fáradtságól függően esetleg nem is kis teljesítmény (másfél-három méter széles, meredek parttal). Minél inkább jobbra tartasz, a patak annál keskenyebb (és persze annál többet gyalogolsz:-))
Csénye-újmajornál a pecsételő helye megváltozott, szerencsére kézenfekvő helyre rakták, a műút jobb oldalán egy fára (gyalogút nincs). Ahogy beérsz Csénye-újmajor-centrumba, és a kőkeresztnél jobbra fordulsz, kb 200 méter, még a buszmegálló előtt. Végig a jelzésen.
Ha Kőszegről elindulsz, és mentél kb 4 km-t a Zsidányi úton, jobbra befordulhatsz, és mehetsz egy széles erdőgazdasági úton. Sorompó van az elején, általában nyitva. A kék ott halad melletted kb 100 méterre, míg 3-4 km múlva kijön erre az útra. Ott egy irtás van (tavaly még nem volt ott), és elég kevés jelzés (lehet, hogy azt is kivágták). Ott több út is összefut. A Te utad balra fel a dombon (KP)

Hadd kérdezzek egypár dolgot, ha már így összejöttünk. Mennyire fontos az, hogy minden pecsétnél legyen dátum? És milyen dátum? Én írjam be, vagy a kocsmárossal írassam.
A Szeleste-Sárvár szakaszra elfelejtettem elvinni a túrafüzetemet. Egy noteszba pecsételtem végig. Kérdés: elég a noteszlapot beragasztani a megfelelő helyre, vagy járjam újra (persze lehet, hogy autóval) azt a pár pecsételőhelyet?
(Mielőtt megrónátok az autó miatt, hadd bocsássam előre, hogy nekem két dolog fontos:
1. A lábnyomom folyamatosan végigérjen az országon.
2. Olyan igazolásokat gyűjtsek be, hogy a végén megkaphassam az OKT jelvényt.
A kettőnek nem muszáj időben egybeesnie :-))))

Ja, és mondhatnátok néhány érdekes webhelyet a kéktúrával kapcsolatban.

Egyenlőre ennyi.
Üdv: Joker

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.10 0 0 10
Sok helyen jártam már az országban és megtettem rész-szakaszokat, de nem célirányosan és meg sem tudom becsülni, mennyit kóstoltam bele.

A spirálfüzetlapokat szívesen végignézném :-)

Macibb

Előzmény: Zolcsi67 (9)
Zolcsi67 Creative Commons License 2000.02.10 0 0 9
A 90-es évek elején méricskéltem végig az akkori legújabb térképeken, azóta itt-ott változtattak, ha jól emlékszem, nem egész 1100 km, és a két hónapban benne van 3 vagy 4 pihenőnap is.
Talán 4...várjunk csak...Aggtelek, Ágasvár, Budapest, Zirc. Ez 4 pihinap. Útvonalvázlatot is kezdtem gyártani, Nagy-Milictől Tapolcáig kész, spirálfüzet lapokon.
Előzmény: Törölt nick (8)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.10 0 0 8
Üdv nektek, most fedeztem fel a topicot. Hány km voltaképpen a kék túra, ill. hány nap alatt lehet teljesíteni 20 km-ével?

Macibb

Előzmény: Zolcsi67 (7)
Zolcsi67 Creative Commons License 2000.02.10 0 0 7
Időhiány miatt nekem inkább csak a videonézés közbeni sóhajtozás marad... Itt-ott foltokban azért ismerem az útvonalat. Mindenképp egészben kéne megcsinálni, ahogy a Rockenbauerék is! Napi 20 km gyaloglással (szép kényelmes nagypapatempó) alig 2 hónap :-))
TgvTrain Creative Commons License 2000.02.10 0 0 6
Nem tudom, en meg a TV-ből vettem fel anno...
Annyiszor megneztem, hogy mar kivulrol fujtam a szoveget.
:-))
Talán a televideónál van még egy pár darab.
(sajnos ilyen, hogy: www.televideo.hu nem letezik...)
Ha nem lenne meg nekik akkor fel kell hivni a Natura szerkesztoseget Bp-en, ott biztosan segitenek, egy csomoan ott dolgoznak a "régi" filmesek közűl...
Remelem tudtam valamit segiteni.
:-)
Előzmény: Lehoczki Gabor (4)
TgvTrain Creative Commons License 2000.02.10 0 0 5
off: Hella Gabor! en is szegedi vagyok, csak koleszos a Károlyiban...on
Kékestetőn tudomasom szerint van egy turistahaz, ami a volt kékestetői óvoda volt.
Alig ismerik, panaszkodott a gondnok. A haz egyebkent a szanatorium teruleten van hatalmas fenyők között, gyönyörű az egész.
Nem tudom per pillanat mi az ára egy éjszakának, de biztosan a olcsobb mint a tobbi udulo es panzio a hegyen...
Előzmény: Lehoczki Gabor (3)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.10 0 0 4
Hol lehet ma beszerezni videón a kék-túra filmet?
Előzmény: TgvTrain (2)
Lehoczki Gabor Creative Commons License 2000.02.10 0 0 3
Máris "lövöm" be a kedvencekhez! 95 őszén kezdtem, kb. 300 km-nél járok, nem szabad elsietni... Arról is cserélhetnénk infót, hogy hol kell vigyázni a kutyákkal... illetve arról, hol lehet eltévedni...

Ami nekem megvan:
Írottkő-Ablánc malom
Tapolca-Badacsonytördemic v.á.
Zirc-Tés (elágazás)
Bodajk(Csókakő vm.)-Gánt
Dorog-Nagymaros
Nógrád-Katalinpuszta
Mátraverebély-Galyatető
Sirok-Putnok

Tapasztalat:
Kőszeg felől Tömördre érkezvén az első bal oldali háznál jó vigyázni a kutyára, vad, a kerítés enyhén szólva hiányos
Ablánc malomban ne hidjetek a pincérnek a buszmenetrendet illetően: határozottan állítota, hogy van busz Szombathelyre, együnk nyugodtan. Természetesen nem volt, így lekéstük az utolsó vonatot, amivel még aznap haza jutottunk volna Szegedre

Előzmény: Joker Karakter (-)
TgvTrain Creative Commons License 2000.02.10 0 0 2
Nekem megvan a Nagy-Milic – Budapest resz, es meg tobb kisebb szakasz a Dunantulon.
Emlekeim szerint a legnehezebben Cserhátsurany es Szandavár között találtuk meg a jelzést, az akkori vezetonk negyszer jart mar arra, de egesz addig mindig eltevedt...
Igaz ez 1991-ben volt, lehet azota nem is arra megy a jelzes, nem tudom.
Arra viszont emlekszem, hogy a '79-es kéktúra film szintén emlitest tesz arrol, hogy milyen nehez is ez a szakasz.

Hat igen, nagyon kalandos volt...
:-)

kell a topic.
udv:
a kisvonat

Előzmény: Joker Karakter (-)
szvako Creative Commons License 2000.02.10 0 0 1
Akkor mi a kerdes?
En darabonkent csinaltam meg a OKT-t es a DDK-t is.
Szallasokat, a sator kivetelevel, nem konnyu 1-2 embernek olcson szerezni, de azert megvan meg par turistahaz.
A kozlekedes jo kis logisztikai feladat egy halom Volan, Mav menetrenddel, amig vegre a buszmenetrendeket is halositjak.
Előzmény: Joker Karakter (-)
mittudoméneztet Creative Commons License 2000.02.10 0 0 0
lenullázhatom?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!