Keresés

Részletes keresés

Evicke2 Creative Commons License 2015.01.14 0 0 2717

:-D gyerünk, várom a linkeket! 

Előzmény: Hociarmandó (2714)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.14 0 0 2716

hú, most akkorát mondtál. :-D de nem te vagy az első és nem is az utolsó, uncsi már nagyon.

 

egyébként szívesen, igazán nincs mit....  örülök, hogy egy lehetőséget mutathattam a javulás felé, mert erősen rá vagy szorulva, ahogy itt olvasgatom tőled...

de azért örülök neki, hogy annyira nem, hogy beszólogass, bár ennyi idő alatt például azon is gondolkodhattál volna, hogy hogyan alakítod át az étrendedet.

 

mindenesetre hajrá!, mert én rendszeresen be fogok ide tenni gyógyulástörténeteket, majd kiderül, ki bírja tovább... :-D

Előzmény: Hociarmandó (2715)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.14 0 0 2715

Elolvastam a cikket, az egész üres duma, csak egy konkrét dolgot találtam ami köré felépül az egész, idézem "Megvettem az összes paleo könyvet és engem teljesen meggyőzött." Mintha TV shop reklám lenne.

Előzmény: Evicke2 (2713)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.14 0 0 2714

Messziről jött ember azt mond, amit akar. Holnap nekiállok csodálatos gyógyulásokat leíró oldalakat gyártani.

Evicke2 Creative Commons License 2015.01.14 0 0 2713

Egy volt autoimmun (Crohn-) beteg hosszú, ám tanulságos története itt olvasható 

 

Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.14 0 0 2712

Szia!

 

Én szedek Trexánt 22,5mg-ot heti 2 napra elosztva, párhuzamosan a Medrollal. Közel 1 évig hetente kellett vérvételre menni, és figyelni a WBC-t mert alacsony szintnél abba kell hagyni a szedését. Először Immuran-t szedtem, de hatástalan volt ezért adták a trexant. Arról még nem hallottam hogy a szteroidot el lehetne miatta hagyni. A szteroidot álltalában gyulladáscsökkentő hatása miatt adják, a Trexant pedig a sejtosztódást gátló hatása miatt (legalábbis nálam). Mivel más a htásuk, nem hiszem hogy lehetne őket ragsorolni hogy melyik a jobb. Amennyire tudom, a szteroid inkább emeli a májenzimek szintjét (GOT,GPT). Holnap megyek a laborba, és meglátom hogy az emelt gyógyszermennyiségek mellett mit mutat a vérkép. Korábban azt tapasztaltam hogy a szteroid csökkentéssel csökken a májfunkció is.

Előzmény: meme. (2709)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.13 0 0 2711

ja, eleinte 2 hetente, aztán havonta. semmivel se jobb, mint a szteroid, főleg, hogy van is benne valamennyi. +finom kis sejtméreg: citosztatikum, ami többek között jól hazavágja a bélflórát meg a fehérvérsejtképző csontvelősejteket...

Előzmény: meme. (2709)
Muszorgszkij9 Creative Commons License 2015.01.13 0 0 2710

Köszönöm mindenki válaszát!

 

Én elve Trexant szedtem először és eleinte jobban voltam tőle,de aztán egy idő után nem volt hatása...

Előzmény: meme. (2709)
meme. Creative Commons License 2015.01.13 0 0 2709

Szed valaki Trexánt (methotrexátot)? Állítólag nekem az lenne egy alternatíva. El tudta hagyni valaki a szteroidot trexán segítségével? Tényleg az első időszakban 2 hetente vesznek vért mert annyira rontja a májfunkciót? Akkor miért is jobb mint a szteroid? Nehéz dönteni.

Előzmény: meme. (2705)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.13 0 0 2708

mint írtam, nemcsak nekem, hanem emberek ezreinek, tízezreinek jön be. és az immunfolyamatok normalizálódásán kívül számos más jó hatása is van, mert a glutén és a tejfehérje méreg, a sok szénhidrát meg az összes betegség okozója.

ha történetesen az autoimmunomban nem segített volna, akkor is csinálnám, a fentiek miatt.

 

az egyéb más módszerek, vagy ahogy írtad, nézetek megjelenítésének meg igenis helye van itt (is), ahol hetente jelennek meg emberek, akik súlyosabbnál súlyosabb állapotban vannak, és az orvosuk semmit nem tesz, kijelenti, hogy ez van, mész, ahova akarsz. vagyis még annyira sem képesek, hogy a tüneteiket csökkentsék.

van olyan ember, aki ezek után nem keres más lehetőségeket??

Előzmény: Muszorgszkij9 (2703)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.13 0 0 2707

Csak megerősíteni tudom "meme." írását. Én 4 éve szedem a Medrolt folyamatosan, 120mg ról indultam infúzióban, majd 72 mg-nál váltottam tablettára. Jelenleg napi váltásban 8-10 mg-ot szedek. Folyamatos izomlázszerű fájdalmaim vannak testszerte,  de legalább talpon vagyok. Korábban lecsökkentettem 4-re de a laboreredményeim és az állapotom rohamosan romlott.

Előzmény: Muszorgszkij9 (2703)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.13 0 0 2706

Kedves virágnes! Ezt fogom tenni. Néhány hét múlva megyek kontrollra a friss CT leletemmel, és rá fogok kérdezni. Köszönöm.

Előzmény: virágnes (2704)
meme. Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2705

Én prednisolont (állítólag ugyanaz mint a Medrol) szedek másfél éve. Azelőtt próbálkoztak az orvosok nem szteroid gyógyszerekkel, egyáltalán nem használtak, akkor voltam igazán elkeseredve. Ezek után jött a szteroid: 20 mg-al kezdtem, és hirtelen jelentősen csökkentek a fájdalmaim. Minden harmadik nap után kellett csökkentenem az adagot, jó esetben 3-6 hónap alatt el kellett volna tudnom hagyni. Hát sajnos nem így van, másfél év után sem látom az alagút végét. A 10 mg-nál éreztem jól magam, de az még elég magas adag, ezért tovább csökkentettem. Most napi 5 mg-ot szedek, fáj minden mozdulat de tűrhetően (vagy már hozzászoktam). Viszont ha elfelejtem bevenni reggel, délben már biztosan rájövök mert a székről is alig tudok felállni. Szóval nekem használ, de jó volna lecserélni kevésbé károsra.

Én is reménykedtem, hogy esetleg egy rossz fog vagy mandula okozza a fájdalmakat. Azok az eredményeim viszont negatívak lettek.

 

 

Előzmény: Muszorgszkij9 (2703)
virágnes Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2704

Kedves Hociarmandó!Nem ismerem a betegséged ezért nem is tudok hozzászólni a kezelési lehetőségeihez,de arra gondolok,hogy nem veszítesz semmit,ha a legközelebbi vizsgálatnál rákérdezel erre a lehetőségre!Vesztenivalód nincs,legfeljebb nemet mondanak:-) .

Muszorgszkij9!A medroltól nekem olyan erős allergiás rohamom volt,hogy azt hittem nem élem túl!Borzalmasan hánytam,remegtem,napokig alig bírtam lábra állni!Soha többet!Jelenleg elég évente egyszer befeküdnöm egy hétre,három plazmaferezist végeznek+egy kemo infuzio.Ez lecsökkenti az antitesteket kb egy évig jó.Mindenkinek jobbulást!

Előzmény: Hociarmandó (2701)
Muszorgszkij9 Creative Commons License 2015.01.12 0 0 2703

Valamiért nem ment el az e-mailem,de köszönöm a válaszod. Közben próbálkoztam az ORFI-nál,de azok az  orvosok ,akiket kinéztem JÚNIUSnál előbb nem fogadnak. Sajnos nem vet föl a pénz, sem az idő,szóval inkább a budapesti lehetőségeket preferálom...

 

Nem akarok beleszólni,de szerintem kár szétszedni ezt a fórumot nézetekkel. Én elhiszem,hogy valakinek bejött a paleo és azt is ha valakinek nem, mert mindenkinek más a szervezete, a betegsége.

Én értem Evicke2, hogy Te is jót akarsz ,mert Neked bejött,de ettől függetlenül lehet,hogy másnak nem. Láttam más fórumon is ilyet (szintén egészségügyi), ahol valaki nagyon reklámozott egy orvost ,mert neki segített, de 6 másiknak meg rosszabb lett az állapota azoktól ,amit az orvos felírt.

Leírtad,hogy ez jó, szerintem itt már sokan utána olvastak, én elhiszem,hogy jót akarsz,de annyira "erősen" írod a véleményedet,hogy másnak nem hagysz levegőt,hogy kifejtse a saját tapasztalatait és annak ,aki nem hisz abban amiben te ,valószínűleg nem is használna és az nyilván mást keres ezen a fórumon

Nem akarok okoskodni,csak szerintem mindenkinek van elég baja, ez egy tök jó hely arra,hogy mindenki megossza ezzel kapcsolatban a tapasztalatait és kár lenne itt is ilyen negativitásba átmenni,mikor mindenkinek egy célja van....

 

Én sem annyira hiszek a nyugati orvoslásban, tudom hogy a gyógyszeripar egy hatalmas maffia és nem feltétlenül az az érdekük,hogy az emberek egészségesek legyenek és keresem a más alternatívákat, de feltételezem,hogy vannak tényleg elhivatott orvosok ,csak nehéz találni,vagy bejutni hozzájuk. Kérdeztem itt erről az örökzöld kék hortenziáról,de megértem,hogy nem sok reakció volt ,mert az angol fórumokon is kevés van róla és nehéz is beszerezni,mindenesetre ha valakit érdekel vagy próbálkozott ilyesmivel nagyon kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

 

Egy nagyon fontos kérdésem lenne: Itt aki Medrolt kapott  valamilyen szinten mindenki tapasztalt javulást?Mert én csak rosszabbodást és semmi,de semmi javulást nem és ezen csodálkozott az orvosom....Bevallom még él bennem a remény,hogy hátha csak egy 10en x éve bennem lakó kórokozó tehet mindenről...

Előzmény: Jackal2014 (2686)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2702

Szia!

 

ohabdul@citromail.hu

Előzmény: Jackal2014 (2686)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2701

Kedves virágnes!

 

Ajánlottak egy kisérleti gyógyszert de a vizsgálati erdményeim miatt mégsem kaptam. Terveztek egy kísérleti csoportot Immunglobulinnal, de olvastam a 2002-ben lezajlott kísérletet erről a szerről amikor is 64 beteggel tesztelték, de sajnos nem hozott olyan eredményt ami alapján ebben a betegségben támogatott formában lehetne használni. Plusz a lehetséges mellékhatásai miatt sem mertem részt venni a tesztben. Azóta sem (4 éve) hallottam róla semmi pozitívumot. Más kezelést még nem ajánlottak.

Előzmény: virágnes (2698)
Hociarmandó Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2700

Szia! Igen Miskolcon. Jártam Debrecenben is néhányszor de semmi újat nem tudtak mondani.

Előzmény: .ETNA. (2690)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2699

jóvan, mucuska, akkor ezt mondd el annak a több ezer embernek, akik tagjai a paleós FB-csoportoknak (Mo.-on), meg a többi tízezernek a külföldi csoportokban. :-D

neeeem, a világért se azért, mert elhitted. :-DD ne szégyelld, bogaram, nem szégyen a tapasztaltnak hinni. 

nagy hiba volt abbahagyni, mert olyan jó hatásait buktad be, amik nem is tudatosultak benned, hogy attól voltak.

 

igen, még az orvosok között is vannak pénzhajhász kóklerek (hajjjaj!), 

még ha te ezt elképzelhetetlennek tartod is. az ilyenek járatják az étrendet.

Előzmény: .ETNA. (2696)
virágnes Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2698

Hociarmando!Nekem Antifoszfolipid szindromám van,szintén Debrecenbe járok kezelésre,nekem a plazmaferezis szokott segíteni,Nálad nem próbálták még?Nekem is nagyon magas az antitest szintem,a plazmacserével szépen lecsökkentik egy időre!Jobbulást!Ági

Előzmény: Hociarmandó (2679)
.ETNA. Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2697

Reuma fórum:

".ETNA. 2014.10.31 4276

Jaj, jut eszembe, vajon az összes többi nicknevén is "elrejtett" ? :-)

Előzmény: .ETNA. (4275)

 

.ETNA. 2014.10.31 4275
Ó, végre, hurrá, hurrá ! :-))))

 

 

Evicke2 2014.10.30 4274
 

Előzmény: .ETNA. (4273) "

.ETNA. Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2696

Kb. egy évig mindent elhagytam, amit egy vakon hívő paleós sem fogyaszt, nem azért, mert erre vágytam, vagy különösebben elhittem volna, hogy ez hoz majd "megváltást", hanem mert nem tudtam beadatni (férj kiküldetése miatt, külföldi tartózkodás) az infúziót és mert az elején nagyon jól voltam és kissé el is bíztam magam, hogy hátha a biol. terápiának köszönhetően esetleg "csoda" történt és tényleg kigyógyultam.

 

Közben nem kíméltem különösebben magam, sportoltam is stb. és szerencsére nem volt fájdalom. Már majdnem elhittem, hogy az arthritiszemnek annyi, de kb. 14 hónap után - miközben az étrendem változatlan volt - egyszer csak el kezdett fájni itt-ott, újra bedagadtak az ízületek stb. Vagyis a folyamat egyáltalán nem állt le, csak kb. ennyi ideig kitartott az összesen huszonvalamennyi infúzió, amit kb. 5-6 év alatt kaptam. Még szerencse, hogy közben hazajöttünk és 18 hónappal az utolsó (2013. áprilisi) infúzió után ... újra elkezdtem egy biol.terápiát  .... és megint tök jól vagyok!

 

A fanatikus paleósok szerint, ha a diéta valakinél nem válik be, miközben tartja a javasolt étrendet stb., csakis valami egyéb, sejtelmes ok lehet és még vééééletlenül sem az, hogy egyszerűen ez nem jön be mindenkinél, ezt ők képtelenek elfogadni ... ilyen a vak hit:-)

 

Látod, most is egy doki volt a hibás, aminek lényegében semmi értelme, hiszen ő csak annyit mondott: kezdjen el diétázni az ismerősöd.

Előzmény: valerya (2693)
.ETNA. Creative Commons License 2015.01.11 0 0 2695

Nyuszifül, Te tetted ki, hogy ignoráltál ... én nem tettem ilyesmit, sem Veled, sem senki mással, nem is fogok, ezért én látom, hogy mit írsz, vagyis nekem nem kell "meglesnem" semmit - ellentétben Veled:-)

 

Igazán beláthatnád, hogy a bárdolatlan stílusban megfogalmazott, elvakult (csakis és kizárólag ez és mindenkire egyformán örök érvényű igazságod, diétád bla-bla-bla) lekezelő, fennhéjázó szöveget nagyon nehéz komolyan venni, így nyugodt szívvel vissza is térhetnél a saját "terepedre", pl. a paleo fórumra, hiszen Te már nem is vagy autoimmun-beteg, igaz?!

Előzmény: Evicke2 (2692)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2694

sajnos van egy orvos, aki durván rossz tanácsokat ad.

de ez nem a paleó hibája, hanem emberi tudatlanság és hitványság.

majdnem biztosan tudom, kiről van szó. 

Előzmény: valerya (2693)
valerya Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2693

Csak leírok egy esetet. Van egy ismerősöm, ugyanaz a betegsége, mint nekem: myasthenia. Egy orvos javaslatára elkezdte a paleo-ketogén diétát. Nagyon lelkiismeretesen csinálta. Először jól is érezte magát, elkezdte elhagyni a gyógyszereit. Aztán hirtelen elkezdett romlani az állapota, sokkal rosszabb lett, mint a diéta előtt és végül plazmaferezisre kellett mennie. Azóta megint szedi a gyógyszereit. és mielőtt valaki arra gondolna, hogy abbahagyta a diétát, azért romlott az állapota, nos, ez nem így van.

Előzmény: Evicke2 (2692)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2692

Hát nagyobb összegben le mertem volna fogadni, hogy nem bírod ki, hogy ne szólj be megint. :-D

Persze belátom, nehéz azzal a tudattal élni, hogy nem vagy képes tartani egy bizonyos megszorító, ámde gyógyító étrendet, és ezzel magad is lehetsz okozója az állapotodnak, de ezt a frusztrációdat légyszi ne rajtam töltsd ki, úgyhogy ha ennyire irritálnak a hsz-eim, akkor használd ezt a gombot, kérve-kérlek, tilts le!

Vagy már megtörtént párszor, csak sosem bírsz ellenállni és mindig meglesed, mit írtam? :-D

Esetleg kérhetsz valamit a híres orvosodtól evickefóbiára. :-D

Hit: ezt aláírom, de ebben semmiben nem különbözünk, csak te az orvosaidban meg a gyógyszereikben hiszel. Vakon.

És igen, Evicke2, 3 stb. és batátapalánta is ezeket mondaná, mindegyik én vagyok. :-)

Előzmény: .ETNA. (2690)
.ETNA. Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2691
Előzmény: .ETNA. (2690)
.ETNA. Creative Commons License 2015.01.10 0 0 2690

Kedves Hociarmandó!

Evicke 1-2 és mit tudom én még milyen nevei vannak hozzászólóval, nem érdemes vitatkozni, ő egy olyan elvakult "hívő", aki nem kicsit szenved felsőbbrendűségi komplexusban, a stílusa bárdolatlan, az arca pedig nem férne el még egy szabadtéri autós mozi kivetítőjén sem:-)

 

Írtad, hogy pár alternatív módszert már próbáltál és alternatív diagnosztikai módszert? Esetleg ... hátha, talán ... ez csak azért jutott eszembe, mert a barátnőmet anno pl. nagyon sokáig küldözgették ide-oda, mindenféle vizsgálaton volt, ügyelet ment ki hozzá hasi görcsök miatt, találgatták: vesekő, epekő bla-bla-bla. Egyszer olvasott valahol egy hirdetés és elment egy íriszdiagnosztikára ... ott említették meg először, hogy szerintük tejcukorérzékeny lehet ... hm, amikor direkt erre kérte a vizsgálatot, kiderült, hogy igazuk van.

 

Alternatív vonalon a budapesti Ormos Intézetet ajánlom, nem olcsó, de diagnosztikában és terápiás javaslat terén, valóban kiválóak.

 

Egyébként Miskolcra jársz orvoshoz?

Előzmény: Hociarmandó (2685)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.09 0 0 2689

hát persze, hogy az orvosok ezt mondják neked, de ki beszél itt az orvosokról?? kit érdekel a véleményük, ha semmire nem megyünk vele?? téged még érdekel, hogy mit mondanak? csodálom, komolyan...

 

tejtermékek csontsűrűségnövelő hatását már alaposan megcáfolták, ha érdekel, teszek ide kutatásokról szóló linkeket.

mint írtam, a hivatalos orvoslás nagyon lassan vált paradigmát, több évtizedes, sőt évszázados elveket is követnek még, amiket mind az újabb kutatások, mind a gyakorlat megcáfolt már, csak éppen presztízsből és más érdekekből nem ismerik el.

 

ja, még vmi: nem írtam, hogy hazudnak a nem gyógyuló ismerőseid, csak éppen azt hiszik, ők rendesen paleóznak, és mondjuk a havonta vagy sátoros ünnepekkor való melléevések ugyanmár, azok nem számítanak, hiszen csak egy szelet bejgli vagy egy kis tej volt a kávéba. ....

és nem hinném, hogy részletesen beszámoltak neked, hogy mit és mikor ettek félre. :-)

a lényeg, hogy az immunrendszert megtévesztő gabona- és tejfehérje nem tréfál. a glutén fél évig kering a vérben és ezen idő alatt folyamatosan fenntartja az autoimmun folyamatot.

sajna ez van. nem lehet lébecolni, csak rendes munkáért jár jutalom. :-)

Előzmény: Hociarmandó (2682)
Evicke2 Creative Commons License 2015.01.08 0 0 2688

csak vigyázz, mert kizárólag durva mellékhatásokkal bíró gyógyszert ajánlhatsz neki, semmi mást. :-D

Előzmény: Jackal2014 (2686)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!