"A leégett ételmaradékoktól legegyszerűbben úgy szabadulhat meg, hogy sós vizet tesz a fazékba, majd egy kis idő után felforralja azt. Ezt követően már csak egy alapos öblítésre lesz szükség, és a konyhai eszköz újra ragyog majd a tisztaságtól.
Hasonlóan jó választásnak bizonyul az ecet, mely már számtalanszor bebizonyította sokoldalúságát. Nem csak takarítás, vízkőoldás, vagy duguláselhárítás kapcsán vethető be eredményesen, hanem a leégett fazekak tisztításakor is. Körülbelül egy pohárnyi ecetet kell beleönteni, és felengedni addig vízzel, hogy ellepje a szennyeződéseket. A keverék tízperces forralása után már egyszerűen eltávolítható mosogatás alkalmával az odaégett maradék. Rozsdamentes és alumínium edények esetében is alkalmazható a módszer.
Szintén csodaszernek számít a szódabikarbóna, melyet az ecethez és a sóhoz hasonlóan kell használni, pár perc után pedig meglepően fellazulnak majd a szennyeződések, s így könnyedén megszabadulhat azoktól."
A párom banánból próbált pálinkát főzni a múlt héten, de túl sűrűre hagyta a cefrét, így valószínűleg emiatt iszonyatosan leégett a réz pálinkafőző alja. Napok óta próbálja helyrehozni, citromsavval, sütőporral, gőzborotvával próbálkozott, de egyszerűen nem jön le. Tudtok valamit ajánlani, ami lehozza? Köszi előre is.
Jól kapiskálod,a masina először kicsit túl lett méretezve, gondoltam nagyobb hordóban is használható,de az öreg fúrót úgy megfingatta csak úgy füstőlt.Aztán a függ.csavart laposvasak lekerültek,már jobb,de az átmérőn is valszg. kell csökkenteni.
Eddig 3-szor volt használva,szilva és alma,nem vettem észre semmi különöset,a kés a fogak maghagyásával fém szalagfűrész lapból készült.Ja és nem kell nagy fordulat,egy öreg bivaly ruszki fúrógépbe lett fixre heggesztve(mindig kilazult),kb 700-at pörög.