Keresés

Részletes keresés

Abdul80 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112270

Most készülő főzőmhöz készítem a páracsővet,muszály a hűtő felé megemelni  vagy lehet vízszintes is?Ha emelni kell mennyit érdemes?

Pecabubus Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112269

Napocska, kiforrt cseresznyecefrén jelent meg (le is főztem még aznap)

napocska
Tejsavbaci-fertőzés látható jelének első egy-két órájában csíptem el, annak a jele hogy az élesztő már végzett a számára leerjeszthető cukrokkal és átadja a stafétabotot.

körte51 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112268

Még valamit ,csak lassan beengedni a vízsugarat, hogy ne keveredjen a meleg vízzel !

Előzmény: Abdul80 (112264)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112267

De olvass majd a folyamatról, mert elég alap dolgokra kérdeztél rá. Persze, csak ha jó pálinkát szeretnél.:-))

Előzmény: Abdul80 (112264)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112266

Gyors kérdésre gyors válasz:

1. Hideg alul be, meleg felül ki.

2. Attól is függ,hogy mit szeretnél kimosni belőle, de egy átgőzölés biztos nem árt.(a hűtőben ilyenkor nem kell a hűtővíznek dolgoznia)

3. 55 fokosan már kóstolgasd és ízlelésre kell elválasztani.

Előzmény: Abdul80 (112264)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112265

Ellenáramú hűtést alkalmazunk, azaz a már nagyjából lehűlt párlat találkozik a leghidegebb vízzel és az érkező gőz a már felmelegedettel. De egyébként a víz is úgy "akar" elrendeződni, hogy alul van a hideg.

Előzmény: Abdul80 (112264)
Abdul80 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112264

Sziasztok!

 

Gyors kérdés lenne a hűtőbe felül vagy alul kell a friss vízet ráengedni?Megoszlanak a vélemények.
Valamint mivel kell?(ha egyáltalán kell??) kimosni a főzőt a főzés előtt?
Valamint meddig szokták a közép párlatot engedni?(Hány fokosig?)

Köszi 

Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112263
Akkor sajnos tárgytalan, nem vagyunk közelben.(pedig vezekeltem volna a múltkoriért)
Előzmény: kornel8 (112262)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112262

Köszi, van itthon szúnyogháló, de az szerintem horganyzott. Elmegyek egy másik boltba.

 

Figyelget: Baz megye, Miskolc.

Előzmény: Pecabubus (112260)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112261
Az ország melyik részén élsz, ha nem titok?
Előzmény: kornel8 (112258)
Pecabubus Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112260

Nagyobb mezőgazdasági boltban szinte mindig tartanak rozsdamentes acél szúnyoghálót, méterre lehet venni.

Előzmény: kornel8 (112258)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.07.19 0 2 112259

kornel8 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112258

Sziasztok. Tudnátok segíteni abban, hogy rozsdamentes vagy réz szövetet hol tudnék beszerezni? Kb. 20*20 cm-es darabra lenne szükségem. Előre is köszi.

Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112257
Script ide, vagy oda, szépen gondját viseli az örökségnek.
Előzmény: Pecabubus (112256)
Pecabubus Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112256

Script teszi be reggelire. De amúgy tényleg le a kalappal, nagyon jó hogy nem kell folyton kikeresnie az érdeklődőknek.

Előzmény: Figyelget (112255)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112255

sogi01 a fáradhatatlan. Le a kalappal! És ezt komolyan gondolom.

Előzmény: sogi01 (112254)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.19 0 1 112254

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (112237)
foxrudi Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112253

Igen,mivel ez egy igazi vad szilva.Még oltani is ebbe szokták a nemeseket.

  Ha megnézel egy faiskolában kapható beszterceit,vagy ringlót,lepoticat,mindre az van írva,:alany,mirabolán magonc.

  S finom a pálinkája,úgyhogy szedd rendületlenül!

Előzmény: cenus (112251)
pajton Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112252

hát sajnos konkrétan nem tudom, mert tavaly kicsit tovább tároltam és szilvával kevertem, ami viszont elég jó lett, de idén ha lesz rá időm szedni és még más nem szedte le akkor kipróbálom 

 

Előzmény: cenus (112251)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112251

Köszi. Tényleg finom páleszt ad? Mihez hasonlít, szilva?

Előzmény: pajton (112250)
pajton Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112250

én tavaly szedrtem először..ilyenkor van az érési ideje a sárgának, de nálunk még van fekete vagy sötétlila annak picit később..

Előzmény: cenus (112246)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112249

6-7 éve.

Előzmény: cenus (112248)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112248

Konkrét leírást nem találtam de 2-3 helyen mellékesen megemlítették hogy július közepén szedték. Ha megnézem közelebbről kiderül. Nem szokták leszedni ráér később is végül is. Nem is értem eddig miért nem foglalkoztam vele. 6-7 készítek pálinkát kisebb mennyiségeket ebből-abból.

Előzmény: Hurkafej (112247)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.18 0 1 112247

2 éve augusztusban szedtem belőle, olyan félérett stádiumú volt akkor, de kis utóérése volt neki egyébként. De akkor a ringlo szilva is aug. Végén érett, most pedig már hullik, tehát 1 jó hónappal előbbre van.

Előzmény: cenus (112246)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112246

Őszintén szólva nem szettem le megnézni de potyog már rendesen

és Elvileg ilyenkor már érik de nem találtam pontos infot. Mikor érik felétek?

Előzmény: Hurkafej (112245)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112245

Jó már a termés?

Erre amíg az út mellett voltak, leszedték az emberek inkább kő keményen, csak az övéké legyen, a többi nem számít.

Előzmény: cenus (112239)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.18 0 1 112244

Meggyfőzős szép délutánt! :-)

cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112243

Gondoltam rá.;)

Előzmény: zsorsz (112241)
cenus Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112242

Köszi. Tápsót soha nem szoktam. Pektinbontó, sütőélesztő egy minimális cukor. Párnap múlva kiszedem a magot az aljáról. Az egyetlen gond hoy ilyenkor 30 fok körül van a műhelyben ahol a cefre szokott

lenni, inkább ősszel szoktam cefrézni.

Előzmény: zsorsz (112240)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.18 0 0 112241

Ja,jó nagy fóliát vigyél magaddal!...a vödör gyorsabban tellik.:)

Előzmény: cenus (112239)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!