Keresés

Részletes keresés

zsorsz Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112286

A mag felületén sok kis vájat miatt szerintem maggal cefrézd! Tavaly nem választottam el és nagyon finom lett.Kíméletes zúzás(a mag könnyen kettéválhat,főleg koraiaknál),fontos a pektinbontó,az ízeket a barázdákból is ki tudja oldani,élesztő,tápsó,sav(2.8PH).Bundagyömöszölés 2-3x/nap.

Előzmény: janekbá (112281)
cenus Creative Commons License 2015.07.20 0 1 112285

Köszi.

Közelebbről megnézve kell még neki 1 vagy 2 hét. Érdekes módon ahány fa, annyi érettségi állapot. Valamelyik még majdnem zöld, valamelyik meg az érés csúcspontján. Egy sárga és egy kékes pirosas fa teljesen érett volt, megráztam és lepotyogott, édes és leveses állagú. A legtöbb fán még félig érett állapotban, sárga és piros vegyesen. Szóval még csak nem is a színen múlik.  Csak azt szettem fel ami lepotyogott rázásra, így csak egy félvödörrel lett. Lesz belőle egy kis kóstoló amire többi beérik. Remélem nem szedik le, 40-60 liter cefrére való biztos lenne belőle. Nekem az már mennyiség.

Előzmény: berczes (112276)
benchmade Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112284

Én gyümölcsösláda alján passzirozom át spaklival, vagy még hatásosabb simán a kezemmel. Gyorsan megy, néha egykis vizzel átmosom. Ha egy- két mag belepottyan csak jobb lesz:-)

Előzmény: Beus36 (112283)
Beus36 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112283

Üdv mindenkinek..

 

Mint ahogyan le vagyon írva a nagykönyvben már én magoztam a meggyemet..

a hordó alján maradt egy kis lé persze gyümölcs hús és a sok mag..

valamiféleképpen le szeretném választani a magot nagy hirtelen csak egy szűrőm volt de itt elég sok gyümölcs hús maradt a maggal!

 

 

ti ezt hogyan oldjátok meg...?!

snapszmester Creative Commons License 2015.07.20 0 1 112282

Cefrézési tanácsok pont hárommal lejjebb, profiktól.

Előzmény: janekbá (112281)
janekbá Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112281

Profiktól szeretném kérdezni nem magbaválló öszibarackot hogy kell cefrézni/azaz magtalanitani/ Köszí.

Figyelget Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112280
" Igy tanácsotoknak megfelelően, az alszesz gyüjtésnél csak 1% körülit választottam le."
Valami félreértès van fennforgásban.
Itt ilyen tanácsot biztos nem kaptál!
Előzmény: t1szabcsi (112272)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.20 0 2 112279

Sziasztok!     Az elkövetkező 2 hétben nem tudom,hogy fogom megoldani a "Reggelinket" de rajta leszek az ügyön!    Megkezdem nyaralásom nem tudom lesz-e ott netem.

sogi01 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112278

                                                  vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (112254)
körte51 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112277

Valami kavarodás van." Alszesz gyüjtés"  ,cefre főzés ,nem veszünk el belőle semmit! A második főzéskor az előszesz főzésekor vesszük el a kb 1% előpárlatot!

Előzmény: t1szabcsi (112272)
berczes Creative Commons License 2015.07.19 0 2 112276

A sárga fosóka nálunk június végétől, július végéig, a lilás pedig júl.végétől aug.végéig folyamatosan potyog, érik. A gyümölcs illata jó cefrézés esetén tökéletesen átjön (ahogy snapszmester is mondta), íze fél éves érlelés után szerintem fantasztikus. Én 47-48V/V%-ra szoktam beállítani, szerintem úgy a legkellemesebb. Szedd, cefrézd, főzd, kóstold, nem fogod megbánni!

Előzmény: cenus (112248)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112275

Majd valami gazdaboltban megnézem, hátha lesz, de azért köszi.

Előzmény: Figyelget (112263)
Hurkafej Creative Commons License 2015.07.19 0 1 112274

Senki sem az anyatejjel szívta magába a tudás alapjait, tehát ajánlom ezt mutasd meg neki, had fejlődjön!: http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/ 

Előzmény: moncs-i (112271)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112273
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106523341&t=9007484
Előzmény: Abdul80 (112270)
t1szabcsi Creative Commons License 2015.07.19 -1 0 112272

Köszönöm a hasznos tanácsokat. Annak ellenére hogy azt irtam hogy kész az első lepárlásom, nem utolag kérdeztem mert külön félre voltak téve az előpárlatok. Igy tanácsotoknak megfelelően, az alszesz gyüjtésnél csak 1% körülit választottam le.

Előzmény: Törölt nick (111986)
moncs-i Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112271

Köszönöm a tanácsokat a leégéssel kapcsolatban, megírom, mi vált be, hátha ti is így jártok (bár ti profik vagytok, úgy látom, a párom meg csak úgy főzöget :) ): ecet. Felforralta a cuccot 15%-os ecettel együtt, úgy is maradt egy éjszakát, aztán másnap újra. Szépen kitakarította a főzőt, pedig már kezdtünk nagyon megijedni, hogy annyi neki :)

Még egyszer köszönöm.

Abdul80 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112270

Most készülő főzőmhöz készítem a páracsővet,muszály a hűtő felé megemelni  vagy lehet vízszintes is?Ha emelni kell mennyit érdemes?

Pecabubus Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112269

Napocska, kiforrt cseresznyecefrén jelent meg (le is főztem még aznap)

napocska
Tejsavbaci-fertőzés látható jelének első egy-két órájában csíptem el, annak a jele hogy az élesztő már végzett a számára leerjeszthető cukrokkal és átadja a stafétabotot.

körte51 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112268

Még valamit ,csak lassan beengedni a vízsugarat, hogy ne keveredjen a meleg vízzel !

Előzmény: Abdul80 (112264)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112267

De olvass majd a folyamatról, mert elég alap dolgokra kérdeztél rá. Persze, csak ha jó pálinkát szeretnél.:-))

Előzmény: Abdul80 (112264)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112266

Gyors kérdésre gyors válasz:

1. Hideg alul be, meleg felül ki.

2. Attól is függ,hogy mit szeretnél kimosni belőle, de egy átgőzölés biztos nem árt.(a hűtőben ilyenkor nem kell a hűtővíznek dolgoznia)

3. 55 fokosan már kóstolgasd és ízlelésre kell elválasztani.

Előzmény: Abdul80 (112264)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112265

Ellenáramú hűtést alkalmazunk, azaz a már nagyjából lehűlt párlat találkozik a leghidegebb vízzel és az érkező gőz a már felmelegedettel. De egyébként a víz is úgy "akar" elrendeződni, hogy alul van a hideg.

Előzmény: Abdul80 (112264)
Abdul80 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112264

Sziasztok!

 

Gyors kérdés lenne a hűtőbe felül vagy alul kell a friss vízet ráengedni?Megoszlanak a vélemények.
Valamint mivel kell?(ha egyáltalán kell??) kimosni a főzőt a főzés előtt?
Valamint meddig szokták a közép párlatot engedni?(Hány fokosig?)

Köszi 

Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112263
Akkor sajnos tárgytalan, nem vagyunk közelben.(pedig vezekeltem volna a múltkoriért)
Előzmény: kornel8 (112262)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112262

Köszi, van itthon szúnyogháló, de az szerintem horganyzott. Elmegyek egy másik boltba.

 

Figyelget: Baz megye, Miskolc.

Előzmény: Pecabubus (112260)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112261
Az ország melyik részén élsz, ha nem titok?
Előzmény: kornel8 (112258)
Pecabubus Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112260

Nagyobb mezőgazdasági boltban szinte mindig tartanak rozsdamentes acél szúnyoghálót, méterre lehet venni.

Előzmény: kornel8 (112258)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2015.07.19 0 2 112259

kornel8 Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112258

Sziasztok. Tudnátok segíteni abban, hogy rozsdamentes vagy réz szövetet hol tudnék beszerezni? Kb. 20*20 cm-es darabra lenne szükségem. Előre is köszi.

Figyelget Creative Commons License 2015.07.19 0 0 112257
Script ide, vagy oda, szépen gondját viseli az örökségnek.
Előzmény: Pecabubus (112256)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!