Keresés

Részletes keresés

cenus Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112316

Ezt használom, érzékelhetően finomabb a pálinka ezzel, mint nélküle de azt nem tudom hogy van-e jobb.

Előzmény: t1szabcsi (112312)
Berzeg Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112315

Két kérdésem lenne:

1. Mivel, vagy hogyan lehet metilmentesíteni?

2. Mivel, vagy hogyan lehet ciánmentesíteni?

Előzmény: snapszmester (112306)
t1szabcsi Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112314

Vagy találtam még a neten a

 

Microzim Extract 200 pektinbontot. Véleményetek szerint melyik a hatásosabb?

Előzmény: t1szabcsi (112312)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112313

Nem is te lennél ha nem azt szúrod ki :)

Előzmény: comad2 (112309)
t1szabcsi Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112312

Szaisztok!

 

Azt megkérdezhetem hogy ti milyen pektinbontót használtok.

Amit látam hogy beszerezhető az a Lallzyme HC 10g os változata.

Alma cefrézéséhez kellene. Megfelelően bontja ez az alma, birs cefréket is, nemcsak a szölőt?

Berzeg Creative Commons License 2015.07.21 0 1 112311

Pontosabban: Metil is ciánmentes,  835 Ft/l adóval terhelt pálinkát csak és kizárólag bérfőzdékben lehet csinálni. 

Előzmény: snapszmester (112306)
hal65 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112310

Nagyban játszik:)

 

Előzmény: comad2 (112309)
comad2 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112309

Elég derűlátó a demizson mérete :)

Előzmény: hal65 (112298)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112308
Estefelé tudok reagálni,telefonról nem tudok belépni a freemailomba.
Előzmény: kornel8 (112304)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112307
:-)
Előzmény: snapszmester (112306)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112306

Teljesen jogos felvetés!

Metil is ciánmentes pálinkát csak és kizárólag bérfőzdékben lehet csinálni. 

Mellesleg meg is van az ára. :))

Előzmény: Jozso27 (112301)
hal65 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112305

Látom találtál "freewifit" :)

Előzmény: sogi01 (112299)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112304

És ha jól olvastam, lehetőleg csak érett gyümölcs kerüljön bele, mert az éretlentől több metilalkohol keletkezik.

Előzmény: Jozso27 (112301)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112303
Keletkezik mindenhol,de nem olyan mennyiség, ami problémát okozna.
Előzmény: Jozso27 (112301)
hal65 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112302

A metilalkohol nem otthon terem, és nem is az otthon főzött pálinkában, hanem a cefrében. Ez elkerülhetetlen.

Szakszerű elválasztással otthon is elkerülhető hogy a poharunkba kerüljön.

Előzmény: Jozso27 (112301)
Jozso27 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112301

Sziasztok,

 

ma egy kissebb vita alakult ki.

Azt mondta az egyik kollega, hogy ő nem merne otthon pálinkát főzni, mert metil alkohol keletkezhet, és nem tudja ellenőriz kelet kezet e és mennyi és főzőbe biztonságosabb.

Meg tudnátok mondani keletkezhet e egyálltalán metil alkohol főzéskor? ÉS ha keletkezik gondolom főzőbe is ugyan annyi mint otthon. Vagy hogy működik ez, mert már össze zavarodtunk :D

Előre is köszönöm :)

 

Üdv.

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112300

Ügyes ötlet.

Ha már mozgatható, akkor a gázpalackot feldőlés ellen biztosítani kell. ;)

Előzmény: hal65 (112298)
sogi01 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112299

                                                vf1 linkgyüjteménye  

                            

 

                                               linkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 

 

                                                    A tudás forrása

                                              http://snapszmester.hu/

                                                             Benne

                                       Snapszmester és Nabiti összefoglalója

                                            Miklós1 féle pálinkafőzési 1x1

 

      Szárított fajélesztők hatása                                  Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

 Kationcserélő műgyanta használata                          Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

Előzmény: sogi01 (112278)
hal65 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112298

Ehhez mit szóltok? Egy ügyes ügyfelem, mozgó pálinkafőzdét készített.

Szerintem jó ötlet, mert így mindig az alá a fa alá tudja tolni a főzőt, amelyik éppen terem :-)

 

Beus36 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112297

Bocsánat emberek anyácska van belépve és nem vettem észre..

 

köszi a tanácsokat a meggyel kapcsoltban:)

 

nekem még megfordult a fejembe hogy pár ezerért venni egy használt centrifugát és beleszórni és az elintézi..

kornel8 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112296

Köszi, én is.

 

Üdv

Előzmény: Figyelget (112291)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.20 0 1 112295

"Lánykorom" nem volt, a regisztrációnál lemaradt a nickem vége.
Öreg néne bőrzekéje akart lenni.

Előzmény: hal65 (112294)
hal65 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112294

Jó-jó... De akkor nem voltál "öreg néne", hanem biztos fiatal leányka! :)

 

Előzmény: öreg_néne_b (112292)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112293

Előzmény: öreg_néne_b (112292)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112292

Sóztam már el bablevest úgy, hogy én semennyi sót sem tettem bele. Cseppet sós volt a csülök...

Felénk a sárga mirabolán még nem érett, de fekete és piros már volt. Szedtem is vagy nyolcvan kilót...

 

 

Előzmény: zsorsz (112290)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112291

Hello!

Válaszoltam.

Üdv.

Előzmény: kornel8 (112262)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112290

 

A füstölt csülök ki ne maradjon!:)

Előzmény: hal65 (112288)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112289

Alapos cefrézés, pektinbontás után a mag leül az edény aljára. A tetejét lemerve ott marad a mag. 1:1 arányú vízzel ki lehet mosni a gyümölcshúst és marad a tiszta mag.

Előzmény: Beus36 (112283)
hal65 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112288

Nem muszáj. A bableves is elmegy pl só nélkül...

Előzmény: Abdul80 (112270)
hal65 Creative Commons License 2015.07.20 0 0 112287

Valószínűleg gyönyörű "szép" kék pálinkát fogtok főzni rajta.

Előzmény: moncs-i (112271)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!