Keresés

Részletes keresés

kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112346

Van doboztető is, azzal majd próbálkozok, hogy ne csesszem el. Csak ezt az egy darabot találtam,köszi.

Előzmény: Figyelget (112339)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112345

Gondolom a főzdék nem bíbelődnek helyetted az el nem végzett munkáddal...ők beburítják azt amit odaviszel.

Előzmény: pálinkáZoltán (112343)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112344

Akkor kalibráltam mikor megjött.  felhasználtam a két zacsi port.  A cefrézéskor közvetlenül 3-3,1-et mértem. 2-3 nap múlva gondoltam lejjebb viszem ( mert később is cefréztem másik edénybe és be kell, hogy várják egymást a végén nem akarom külön főzőcskézni őket ). Na ekkor adtam hozzá többet mint kellett volna. De ez milyen kárt okoz???

Előzmény: öreg_néne_b (112342)
pálinkáZoltán Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112343

Kedves hozzáértők!

A szilvát érdemes vagy ki kell magozni mielőtt a cefrébe dobnám?
Két ok miatt érdekel. A benne lévő amigdalin/cián nincs e hatással az aromára, és nem e mérgező.
Illetve nem tudom, hogy a pálinkafőzdék mennyire szeretik ha az alján több tíz kiló mag van.

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112342

Ha forr, akkor jó. Mikor kalibráltad a pH-mérőd? Mert a 2,2 már nagyon durván savas. A skála nem lineáris, hanem fordítottan exponenciális. A kettes tízszer olyan savas, mint a hármas.

Előzmény: TINTUS (112341)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112341

Mert hogy így is pezseg szépen....

Előzmény: TINTUS (112340)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112340

De mi a következmény ilyenkor? Nem forr ki vagy mi?

 

Előzmény: öreg_néne_b (112335)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 1 112339
Hello!
Szerintem csinálj egy próbaragasztást rajta(valahol,ahol nem fog zavarni a késöbbiek során), nehogy a dobozt és a válaszfalat is el kelljen dobnod.(nem is feltétlen az értékük miatt)
Előzmény: kornel8 (112338)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112338

Köszi, műanyag olvadós ragasztóra gondoltam,de van epoxi gyantám.

 

TINTUS: Ezt találtam és megtetszett. :)

 

vasbogre: Köszi, adott anyagból dolgozok, ha lehet. Egyébként 3 literes.

Előzmény: öreg_néne_b (112334)
vasbogre Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112337

Jó, mert vastagfalú. A vékony nyeklik-nyaklik és elengedi a ragasztás, ez bírni foglya. Bár kissé lehetne keskenyebb és inkább magasabb.

Előzmény: kornel8 (112332)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112336

Van olyan aki jégkrémes dobozból csinálta és a feladatra az is jó.

Előzmény: kornel8 (112332)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112335

Szerintem ez már durva. Egy kis szódabikával vissza tudod hozni.

Előzmény: TINTUS (112333)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112334

A polisztirol epoxival ragasztható.

Előzmény: kornel8 (112332)
TINTUS Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112333

Kajszi cefrézésekor  kicsit megszaladt a kezemben az akkusavas üveg ....na végül is a ph így 2,2 lett.  Van ezzel valami probléma??

kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112332

Értem, ez polisztirolból van, eredetileg nem tudom milyen célra volt használva. Van benne egy nút is, így válaszfalat is könnyen lehetne belerakni.

Előzmény: öreg_néne_b (112329)
Törölt nick Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112331

Gyakorlatilag semmilyennel nem ragasztható... de meleggel összeolvasztható >> hegeszthető :-)

 

Házilag pl. egy vastagabb arasznyi betonvas, aminek a végét leköszörülöd kúposra (ceruzahegy szerűre).

A másik végére egy fa nyelet raksz és gázlángon melegíted a hegyét >> tűz páka.

Kis gyakorlás/rutin után remekül lehet vele műanyagot hegeszteni.

Az elv: https://youtu.be/1XNMMtJrSrQ?t=33

 

Vagy veszel egy villanypákát... pláne hőlégfúvót :-)

Előzmény: kornel8 (112324)
vasbogre Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112330

Az enyém is ételhordóból (polipropilén) készült. Elektromos ragasztópisztollyal ragasztottam, kiváló.

Előzmény: kornel8 (112324)
öreg_néne_b Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112329

A háztartási edények általában polietilénből agy polipropilénből készülnek, egyik sem jól ragasztható. Függetlenül az alkoholtól.

Előzmény: kornel8 (112324)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112328
Igazából itt is az van, arra van szükség. És amíg vannak új emberek, akik még nem unják ezt megtenni(és nem mondanak túl nagy sületlenséget,segítség gyanánt), addig működni is fog ez szépen.(ha meg rosszat tanácsolnak/unk/,akkor lépnek ám az "öregek" közbe igazán.:-)
Előzmény: zsorsz (112326)
cenus Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112327

Szerintem egyszerűen csak nem tudnak naponta ötször újat mondani de ez off.

Előzmény: zsorsz (112326)
zsorsz Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112326

A híradóban ugyanazt 5-ször is eltudják mondani,minél szájbarágósabban,annál jobb!:)

Előzmény: Figyelget (112323)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112325

Nem neked szólt, most néztem, hogy majd este nézed meg a mailt. Nekem ok.

Előzmény: Figyelget (112323)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112324

Sziasztok. Szeretnék készíteni kozmaolaj szűrőt és az lenne a kérdésem, ha ezt műanyag ételtárolóból készítem el, 2-3 válaszfal rekeszt raknék bele, de milyen ragasztóval lehet beleragasztani, amit nem bánt az alkohol? Egyébként 50l-es főző, szóval ehhez 1,5 literes kell, ha jó olvastam.

Előre is köszi.

Előzmény: Figyelget (112323)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112323
De kell az! Csak sűrűn kell felhívni rá a figyelmet. A napi egy nem mindig elég... :-)
Előzmény: snapszmester (112321)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112322

Hol a pofácska?

Előzmény: Berzeg (112311)
snapszmester Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112321

Külön rovatot szenteltem ennek a témának. Ingyen megtekinthető. 

Ingyen sem kell. :(

Előzmény: Figyelget (112320)
Figyelget Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112320
Cefrézz úgy, ahogy itt ajánlva van és nem kell tartanod semelyiktől sem.
Előzmény: Berzeg (112315)
barkócza Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112319

Ezt a Llazyme HC-t használom, jók a tapasztalataim, igaz, más nem nagyon próbáltam. Az a tíz gramm irdatlan sok cefréhez elég. Bizonyos gyümölcsöknél, som, csipke, vadkörte, akár harmadával is megnöveli a kihozatalt tapasztalataim szerint.

Előzmény: t1szabcsi (112312)
barkócza Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112318

1. Nem kell metilalkohol-mentesíteni, nem keletkezik veszélyes mennyiségű metilalkohol. Utólag nem is lehet metilalkohol-mentesíteni, a cefrézéssel lehet befolyásolni a metilalkohol mennyiségét.

 

2. Mag nélkül főzd a csonthéjasokat. Lehet egy kis rézszulfátot is adni a cefréhez. Réz főzőből sem igen jöhet ki cián. Végül ciánból sem igen keletkezik sok.

 

Olvasd el a linkeket, ez mind benne van.

Előzmény: Berzeg (112315)
kornel8 Creative Commons License 2015.07.21 0 0 112317

Szia. Én zimopec p110l-t használok, gazdaboltokban beszerezhető. Mással nincs tapasztalatom,de többet szoktam használni, mint ami rá van írva.

Előzmény: t1szabcsi (112314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!