Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34102

http://doktori.bibl.u-szeged.hu/3794/1/Neparaczki_PhD.pdf

 

következtetés:

 

 

 

Gott D; hogy Te miket adsz nekem ide atnezesre D;

 

Ezt a linktartalmat atneztem (es nagyon remelem hogy Te is vegig szenvedted a komplett olvasast, hacsak te magad nem orvos vagy, mert akkor ez egy elvezet volt Neked D;), es mieklött par eszrevetelt teszek, megprobalom összefoglalni hogy hogy került ez az anyag egyaltalan ide:

 

Ahogy kivettem egyes userek (talan több nick alatt? ..) azon az allasponton vannak a magyar mint ethnie szarmazasat tekintve, hogy azok a sumeroktol szarmaznak le, a sumerok meg Mesopotamia deli reszen eltek, valahol a folyo völgyekben a deltaig. (Aztan onnan vandoroltak Kisazsiaban nyugat fele, eljutva a Jordan mindket partjaig is, aztan ugye onnan Egyiptomba, majd vissza es jön a Mozes-törtenet ... , es akkor kellet ennek a Jordannal ismet megjelenö nepcsoportnak vagy csonakba ülni es a Földközi Tengeren valahogy Europa nyugati/közep területere eljutni, vagy megmasztak a helyeket, magas hegyek vevig a Fekete Tenger es a kaukazus között voltak, Mongolia is tele van velük, Kina eszaki területe is. Es kkor valamikor ez a nep egy lovasnep lett es eljutott a Duna-Tisza közebe, majd vissza ment es ujbol a 9. szazad folyaman megint eljött a Duna-Tisza közebe ..

 

Masodik variacio, az allitolagos regi: a magyarok egy finnugor nepcsaladhoz tartoznak, evvel a nepcsaladdal az az allitolagos közösseg hogy valahol az Ural környeken egy azonos területü öshaza volt, es az együtteles alapjan lettek a magyar nyelvben egyes finnugor nyelvcsaladhoz kapcsolhato elemek jelen. (Itt  megjegyeznem hogy a nyelv az meg a nepet nem adja, mert nem a nyelv volt akkor egy kötöanyag, hanem a különfele nyelveken esetleg beszelö csoportok,  vagyis törzsek valamire iranyulo szövetsege. Ez lehetett allatörzesre, tehat a legelök közös hasznalatara valo iranyulas tartalmu szövetseg, lehetett egy katonai szövetseg is, vagy ... (vagy mas nemigen volt akkor, kiveve az esetleges közös kiralyvalasztas, de az oralkodo szemelyetöl kiveve a közös kiralyt valaszto törzsek relativ önalloan döntöttek dolgokban, talan itt a  mongolok alkotnak egy kivetelt, de ezt most nem bolygatom mert hosszu lesz ...)

Itt most kivül a zarojelen megjegyeznem, hogy a finnugor nyelvcsaladban az egyik jellegzetes dolog a szokepzes, az itt levö hasonlosag miatt (is)  lett a besorolas a magyarnak a finnugor nyelvcsaladba, de mas -nem ez a nyelvcsalad is!- kepez hasonloan szavakat. Ugyhogy ? ..D;

 

 

Es akkor most valojaban miert is megy Neked itt ebben a kerdesben?

 

A Te allaspontod a magyar nep öshazajara micsoda?

 

Vagy honnan -földrajzilag szarmazik a magyar nep?

 

Vegeredmenyben  a vita itt azert van, hogy az un öshaza földrajzilag hol helyezkedett el.

 

Ha jol ertem akkor Te azon az allasponton vagy mint a Töled belinkelt doktori ertekezes iroja (el lett egyebkent fogadva? Mikor?), es az iro egy orvos, ami erdekes hogy mint orvos bemereszkedik ket masik szakterületre is, az egyik a regeszet, a masik a törtenelem. Altalaban forditva szokott ez lenni .. no de nem baj. Manapsag sok szakterület gyakorlati alkalmazasa összefonodik valamilyen tudomanyos elemzesben, munkaban.

 

Konkretan akkor az anyagra nehany  eszrevetel, elöre bocsjtva hogy en orvos ugye nem vagyok D;

 

Ahogy kivettem magyar un honfoglalas kori  regeszeti leletek lettek vizsgalva, a magyarorszagi regeszeti leletek itt vannak >

 

 

 

 

 

Az anyag -amennyire en lattam, de itt tevedhetek is, akkor kerlek javits engem ki itt-  egy lelöhelyet taglal, marpedig ha jol latom a terkepen 7 elegge elszort területen van lelöhely, hogy egyet taglal azt a meter megadas mutatja, es ugye ha 10 meter az alap egyseg, akkor Oroshaza ugye nem 50 meterre van mondjuk Karostol.

Felvetödik a kerdes hogy ezen egy lelöhely leletei  mennyire egy reprezentativ lelöhelyet kepviselnek a magyarorszagi lelöhelyekhez viszonyitva, de erre nem kaptam valaszt (de lehet hogy van es elkerülte a figyelmemet).

Taglalva van a magyar nyelv, itt >

Itt ugye a magyarnak a hunnal mint nepcsoporttal valo azonossaga van vizsgalva, majd meg van jegyezve,  -hacsak a germanok nem lovagoltak el valamikor Kinaig vagy Mandzsuriaig ..-  hogy valoszinü azonossag vagy szoros egymas mellett eles a Karpat medenceben törtenhetett, es ez velemezöen kb v. Ch 4000 eve.

(Egyre zavartabb leszek, meg kell mondjam ... D;)

 

 

 

Majd vissza van menve az eredeti honfoglalas -tehat a 8- 9. szazadba-  idejebe kb, a feltehatö egeszen tavoli azsiai reszröl törtenö vandorlas egyik területi, földrajzi allomashelyere, ahol a varegokkal -akik mint skandinavok nevezve vannak- egy feltehetö talalkozas volt, es akkor megint a german a german , .. ami ugye valojaban egy skandinav nep volt eredetben (de mi is az az eredet?- lassan mar kerdezni kell ezt ...) >

 

es itt akkor ^  egy terkep, ahol majd minden rajta van, tenyleg jo, de most mar sok mindent tudok, csak azt nem hogy a finnek/finnugor nep  valojaban milyen nep.

Azt mar tudjuk hogy nem skandinav -ugye alig van nyom a skandinav-german nepekben ha mi ezekkel keveredtünk, többször is, jo parszaz ev különbseggel, ami vagy több ezer ev is lehet, es bennünk alig van, vagyis szinte semmi genetikai közösseg a finnugor nepcsaladhoz tartozoakkal, azt is megtudjuk hogy amikor a skandinavok  a Ladoga to mellet Bizanc fele es onnan föl ala jarkaltak - akkor a mai finn terület lakatlan volt, mert itt a 8-9 szazadban talalkoztunk mi magyarok a varegokkal, namost ha az van allitva hogy mi a vareg hoditasi terület alatt vonultunk, akkor csak a Fekete  Tengeren valo allando vitorlazassal vagy uszva a lovak hatan kerülhettük ki a varegokat, mert rengeteg regi kereskedelmi központ mint regeszeti lelet a vareg-kereskedelem megletere utal a Földközi Tenger partjain, es ebböl az eszaki part sem kivetel.

PPS.: azt hiszem a tipikus magyar ethnie Magyarorszagrol szarmazik D; (Es itt nem viccelek, ..., ennek csak az mond ellent, hogy mikor tanult a magyarsag meg lovagolni, marmint nyeregben, meg miota ismerte a kötöfeket, zablat pl.  Egyes elmeletek szerint nyugatrol is volt nepvandorlas keletre, a zabla mint alapeszköz viszont Azsiaban volt elöször, legalabb is a regeszeti leletek erre utalnak, tehat többszöri ellenkezö iranyu nepvandorlas velelmezhetö. Emiatt nem lehet kiragadni 100 vagy 200 evet egy aranylag lassan folyo folyamatbol, meg akkor sem ha a zabla a maga koraban a legnagyobb innovacio volt.

PS.: a szives figyelmedbe ajanlom hogy az anyag több helyen is megjegyzi hogy ez a proba -most a sajat szavaimmal- egy inspiracio csak egy uj iranyba valo fordulashoz, tehat semmi olyan dolog hogy valami biztos.

Okay, dolgokat kizart, de annyira ki lett a finugor zarva, hogy az a nepcsoport mar csak a Holdrol jöhetett oda Finnorszag területere, meg oda ahol -a magyarokon kivül meg a hivatalos felfogas szerint finnugor nepcsoporthoz tartozok elnek. (Es most nem a finnugor nyelvcsoportot ertem itt.)

Eszrevetel a fentiekhez?

Forrasok, mint idezetek es kepek fönnt  a fenti linkedböl >

35-36 old.: A temetőben a leggyakoribb haplocsoport a B mely az A-val együtt a karosi populáció 30%-át adja. Ezek a haplocsoportok Dél-és Kelet-Ázsiából terjedtek szét, és ma is ott a 37 leggyakoribbak. A haplocsoportok többsége (H, U, T, J, X) általános eurázsiai elterjedettségű, de két egyén a H6 alhaplocsoporthoz (3. és 17. minta) tartozik, ami szintén ázsiai kapcsolatot jelez. A H6 alhaplocsoportot a Közel-Keletről és a Kaukázus vidékéről származtatják, de ma Közép és Belső-Ázsiában a leggyakoribb (21%), különösképpen az Altaj vidékén (35%). A H6 Európában csak a bronzkor során jelent meg (Roostalu és mtsai. 2007), és csak kis gyakorisággal fordul elő …

 

 

45 old.: A Karos-III. Számú temetőben nyugvó férfiak közel harmadának sikerült az apai ágú haplo csoportját meghatározni, és meglepő módon ezek mindegyike tipikusan európai elterejedettséget mutat…

 

… old.: A ma élő magyarok genetikai összetevői Admixtre analízis alapján (Hellenthal és mtsai., 2014). Az ázsiai és skandináv összetevők megjelenését egymással egyidőben, 400-1000 közé datálták. A mai magyarokban szintén kimutattak kaukázusi és

Közel-keleti összetevőket is, de nem találtak finnugor kapcsolatot.

Előzmény: nemezis 2 (34082)
dzsonivir. Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34101

Szivárványba borítva hoznák újra divatba a horogkeresztet
Minimum tabudöntögető ruhakollekcióval jelentkezett egy amerikai dizájnstúdió, mellyel a horogkereszt motívumot értelmeznék újra.
http://www.nlcafe.hu/oltozkodjunk/20170808/horogkereszt-divat/

Előzmény: Glavingojn (34100)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34100

Ha csak ránézel a hantikra, erre laikusként is rájöhetsz. 

 

Előzmény: kakukk-2 (34099)
kakukk-2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34099

A mai génállománynak nyilvánvalóan a szomszédokhoz kell hasonlónak lenni. Viszont a magyarság eredete, származása még mindig nincs tisztázva, mert a finnugor nyelvekhez található hasonlatosság semmiképpen nem jelent vérrokonságot. Ennyit azért kizár a genetika.

Előzmény: Glavingojn (34097)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34098

34082 próbáld meg átrágni magad rajta....

Előzmény: Glavingojn (34097)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34097

Ha csak a gének hasonlósága alapján döntenénk a nyelvrokonságról, akkor teljesen tévútra mennénk. A mai magyarok genetikailag a szlovákokkal és az ukránokkal mutatnak hasonlóságot, pedig ugye az biztos, hogy a nyelvünk nem szláv.

Előzmény: kakukk-2 (34095)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34096

Pontosabban a volgai bolgárok származtak a hunoktól, s a volgai bolgároktól a mai kazahok vagy legalábbis egy részük, ugyanis a mai kazahok igen különböző eredetűek.

Előzmény: nemezis 2 (34082)
kakukk-2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34095

A génkutatások szerint található a magyarokban "finnugor gén", csak nagyon kevés. Nagyságrendileg több ilyen található pl. az oroszokban vagy lengyelekben, tekintve, hogy a hajdani finn vándorlás szlávok lakta területeken vezetett keresztül.

 

Amit a normann (viking, varég, nevezzük ahogy akarjuk) kapcsolatot illeti, az valóban volt és pontosan úgy, ahogy leírtad. Csakhogy a normannok ugye germán népek, és tényleg csak abban az esetben találkozhatott ezen az úton a magyar génekkel finn gén, ha a normannok finn rabszolgákat hoztak, és a magyarok azokkal keveredtek. Ez megtörténhetett, de nagyon ritkán. Nem a félnomád magyarok voltak a célpiac.

 

Van nyelvrokonság az uráli népekkel, ami hosszas egymás mellett élést és genetikai keveredést is feltételez, de valószínűleg ez olyan régen történt, hogy az azt követő sok más keveredés azt bőven elnyomta. Arról nem is beszélve, hogy mindig finnugor NYELVROKONSÁGRÓL volt szó, és NEM ROKONSÁGRÓL. 

Előzmény: Törölt nick (34083)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34094
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34093

Egész pöttyet csökkenti a hsz.-ed hitelességét, hogy egyikhez sem értesz....

 

De persze ez csak úri huncutság.....

Előzmény: Glavingojn (34092)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34092

Nem bizony.

Előzmény: nemezis 2 (34089)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34091

Lehetne orosz példákat is hozni.

Előzmény: nemezis 2 (34090)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34090

Na mámeg a gyarmatosítás hozod példának.....

 

Szetintem egy kicsit pihenjél.

Előzmény: Glavingojn (34087)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34089

Nem hát.... az csak úgy magától.....

Előzmény: Glavingojn (34086)
Kód 001 Creative Commons License 2017.08.08 -1 0 34088

Tényleg, izraelben sem a kazárok nyelvén beszélnek.

Előzmény: Glavingojn (34087)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34087

Sok  ország átvette a francia nyelvet, de ettől még nem franciák az őseik. Gondolj pl. Haitira!

Előzmény: nemezis 2 (34085)
Glavingojn Creative Commons License 2017.08.08 -8 0 34086

A nyelvnek semmi köze a genetikához.

Előzmény: nemezis 2 (34077)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34085

Ahhoz, hogy nyelvi rokonság (főleg amit hirdettek kizárólgos) kialakuljon hosszú egymás mellett élés szükséges.

Ez pedig elképzelhetetlen genetikai keveredés nélkül.....

 

(amennyiben a biológiát még nem írták át.)

Előzmény: Törölt nick (34083)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34084

Kösz hogy ilyen gyors voltal, majd elolvasom aztan este vagy holnap delelött referalok ra, most dolgom van, bocsanat. Szia.

Előzmény: nemezis 2 (34082)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34083

Ha Te azt allitod hogy nyoma sincs, akkor Te ezzel az allitasoddal a törtenelem alapjait is egyben vitatod.

 

Arrol beszelek hogy az bizonyitott teny, hogy a skandinav felszigetlröl a mai finn területet is erintve a skandinavok egeszen Bizancig lementek.

 

Ez egy eszakrol del fele  valo irany, oda-vissza-oda vissza, oda ..., ez nemt hosszu evszazadokig.

 

No ez ezt az utat metszette keletröl nyugatra majd nyugatrol keletre az un nepvandorlas.

 

Most mar csak az a kerdes hogy ha nem volt skandinav eszakrol delre valo jarkalas, es azaltal a területeken elö neppekkel kapcsolat (ha mas nem akkor rabszolgak formalyaban minden bizonnyal), akkor -de csak akkor lehetnek magyar genkutatasoknak olyan eredmenyei hogy semmi eszaki neppel valo kapcsolat nem volt, vagy!- a magyarok valahogy valahonnan csonakba ültek, elkerültek az Atlantikra, ott kiszalltak es elgyalogoltak a Duna-Tisza közebe. Node ebben a variacioban is kellett valami talalkozasnak azokkal a neppekkel lenni, akik területen atsetaltak, vagy atlovagoltak,  es ezalltal megint csak a skandinav gennyomok a magyarokban is benne kell hogy legyenek, mert a skandinavok bizony nem alltak meg az Eszaki tenger partjanal, hanem bizony a szazazföldön del fele is nyomultak, igy lett volna mindig minden esetbenvalami idöben egy metszespont.

 

De erdekelne hogy Te ezt a teljes skandinavgenmentesseget hogy magyarazod az ismert törtenelmi esemenyekkel, vagy az eppen eddig meg nem ismert tört. esemenyekkel.

Előzmény: nemezis 2 (34077)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34082

http://enfo.agt.bme.hu/drupal/sites/default/files/Volt%20egyszer%20egy%20finnugor2.pdf

és

 

http://genetika.blog.hu/2014/01/18/a_genetikai_markerek_es_a_magyar_ostortenet_gaspar_robert

 

és

 

http://doktori.bibl.u-szeged.hu/3794/1/Neparaczki_PhD.pdf

 

következtetés:

 

Adataink összességében ellentmondanak a honfoglalók lehetséges finnugor származásának, és sokkal inkább összeegyeztethetők azok hun (Xiongnu=ázsiai hun) származásával. A Kelet-Ázsiai minták származási területe jól kirajzolja a Xiongnuk által egykor uralt területeket (20. ábra). Történeti források szerint ez a birodalom i.e. 50 körül szakadt ketté egy testvérviszály következtében, és a hunok egy része a mai Mongólia-Kína területén maradt (Csornai, 2007), másik részük nyugatra vándorolt. Ez jól egybevág az ismert archeogenetikai és antropológiai adatokkal, melyek szerint a mai Kazahsztán területén az ázsiai eredetű gének tömeges megjelenése pontosan ekkorra datálható (Ismagulov, 1982; Lalueza-Fox és mtsai., 2004). Mind a mongolok (Akim, 2016), mind egyes kazah törzsek a hunoktól származtatják magukat.

Előzmény: Törölt nick (34080)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34081

Meg egy ugyan ilyet a finnekre is legyszives (marmint linkeket).

Előzmény: nemezis 2 (34077)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34080

Tegyel mar be nekem legyszives  egy reprezentativ valasztason alapulo  genetikai kutatast tartalmazo anyagot magyarokra.

 

Előzmény: nemezis 2 (34077)
Törölt nick Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34079

a finnugrizmus, amelyre már a finnek sem vevők, no de nálunk ez mit sem számít, ez a tudományos klisé habsburg óótvar,

 

 

Te össze vissza keversz itt, a kerdes mar csak az, hogy tudatosan-a?

 

A finnugor(izmus) az egy nyelvi kerdes, az etimologia szakterülete, az etimologianak mint tudomanyagnak meg  semmi köze semmifele habsburg ootvar-hoz, ami meg itt ugye egy birodalmi belpolitikai vonalvives

 

lenne a Habsburg uralkodoktol Magyarorszag viszonylataban.

 

 

Előzmény: satellik (34069)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34078
Előzmény: Eklatáns Béla (34075)
nemezis 2 Creative Commons License 2017.08.08 0 1 34077

Szerintem hagyjuk ezt a finnugrista elméletet, mert piszokul megbukik a genetikán...

Amihez persze nyelvészeink a legkevésbé sem értenek.

 

Nem alakulhat ki úgy nyelvi kapcsolat, hogy a genetikában nyoma sincs.

Előzmény: Glavingojn (34067)
martinaxe7 Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34076
Eklatáns Béla Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34075

Honnan veszed, hogy István előtt volt magyar rovásírás...?

Előzmény: Glavingojn (34065)
liberális demokrata Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34074

GDP-arányosan hazánk költi a legtöbbet szabadidős és kulturális tevékenységekre az EU-ban

 

Az Európai Unió tagországai átlagosan a bruttó hazai termékük (GDP) egy százalékát költik szabadidős, kulturális és vallási tevékenységek támogatására.

satellik Creative Commons License 2017.08.08 0 0 34073

A pápa nem rendelkezhetett Magyarországon, a püspököket is István nevezte ki: Bauldust és Gellért párost, -

Az előbbi a legnemesebb Csanád fia Bezdevég-

Buldi leszármazott volt, Mao Tun császári felmenővel.

Őt is mártiromság érte Gellérttel együtt.

No, de ki tud róla?

Íme a manipuláció!!!!!

Előzmény: Glavingojn (34072)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!